A randizásról férfi szemmel
2017. december 21. írta: George Herceg

A randizásról férfi szemmel

dating-with-rose.jpg

Tele a net a férfiak panaszaival arról, hogy a mai nőkkel nem lehet randizni, mert egyrészt el sem jut odáig az ismerkedés, másodszor a megbeszélt randira el sem jönnek a kedves nőnemű lények, harmadszor a randi után eltűnnek, mint szürke szamár a ködben. Sokakat már annyira frusztrál ez a helyzet, hogy végleg lemondtak a nőkkel történő bármilyen kapcsolatról, mások őrült pénzeket költenek PUA módszerek elsajátításáért, hogy feljebb tornásszák a sikerrátájukat. A helyzet megoldása természetesen mindkét nem hozzá állásának megváltozásában keresendő, de még mielőtt az a vád érne nem először, hogy csak a csajokat szapulom, elmondom mit látok a legnagyobb hibáknak abban, ahogy a férfiak jó része tekint erre a problémára.

A könnyedség hiánya

Az első alapvető hiba, ha az ismerkedést, a randit komolyan vesszük. Ez egy lehetőség csak, amelyből két ember kapcsolata rendkívül sok irányban mehet tovább, vagy nem megy tovább semerre. Ennek belátása után egyértelművé válik, hogy a randiknak valójában csekély tétje van. Nem várható el, hogy azért mert tetszik egy nő és sikerül vele lefixálni egy találkozót, abból szex, kapcsolat, vagy ásó,kapa, nagyharang lesz. A randi lényege, hogy egy adott időben és helyen két ember megpróbálja jól érezni  magát, és közben valami ki is derülhet számukra a másikról. Nagyon kontra-produktív hozzáállás, ha úgy tekint egy férfi a találkozóra, mint egyfajta vizsgára a szex, vagy a párkapcsolatba lépéshez.  Ez okozza sokaknál a különböző viselkedési formákba bemerevedést és a kínos csendeket. Ez még akkor is így van, ha azt érezzük, sok esetben, hogy bizony a nők vizsgáztatnak, felmérnek minket, de kérdem Én, mi nem ezt tesszük? A különbség annyi, hogy mi más preferenciákat használunk. A nők nagyon megérzik a görcsölést és nem is jön be nekik. Szóval, a lényeg, csak könnyedén.

Vannak olyan randik, amikről nincs kimondva, hogy az

Fel kell mérni azokat a szituációkat és ki kell használni, amikor a randi nem előre megbeszélt és formalizált formában jön létre, hanem mintegy a véletlennek köszönhetően kerül két ember ismerkedési helyzetbe. Sok férfi kizárólag a randinak megbeszélt találkozókon kezdi figyelni a nők felől érkező jeleket. A nők viszont sokkal érzékenyebben mérik fel ezeket a szituációkat és ennek megfelelően, ha bejön nekik az illető, akkor randi üzemmódba tudják helyezni magukat. Hagyjuk tehát magunk mögött a sablonos gondolkodást és legyünk kezdeményezőek, ha a véletlen a kezünkre játszik.

Minden sérelemre, átverésre tekintsünk úgy, mint egy jól működő szűrőre

Tudom, hogy sok férfit frusztrál a sikertelen próbálkozások sora, a létre nem jövő találkozók, a kifizetett italmeghívások, amelyek után nem lett semmilyen folytatás. E frusztráció elviselésére szolgáljon vigaszul az a gondolat, hogy minden ilyen átverés azt mutatja csak, hogy az adott nővel csak borzalmas kapcsolat jöhetett volna létre, melyben a férfi az önbecsülésnél még többet veszíthetett volna. Természetesen sajnálatos, hogy nem dughatunk meg minden nőt, aki tetszik nekünk, mégis ne vágyjunk olyanra, aki könnyedén vágott át minket már a legelején. A nőknek joga van választani, és elutasítani minket. Van, aki ezt gerincesen teszi, van, aki nem. Aki nem, az emberként is leszerepelt a szemünkben, így nincs vele több dolgunk.

Férfiként neked is van jogod nemet mondani

Ha a randin neked nem jön be az adott nő, akkor neked ugyanolyan jogod van kilépni a szituációból, mint a csajoknak. Nem kell végighallgatnod a mondanivalóját, kifizetni az italát, hazakísérni az ajtajáig. Udvariasan köszönd meg a lehetőséget és búcsúzz el. A Te időd éppen olyan értékes, mint mindenki másé. A lényeg, hogy akárhogyan sikerült az este ne légy se frusztrált, se csalódott, se dühös, hiszen ez csak egy randi volt, amiből még előtted áll jó pár az életben, ha Te is akarod.

A bejegyzés trackback címe:

http://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr8013516193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

De miért! 2017.12.21. 15:53:25

Köpd ki gyorsan azt a kék pirulát! Férfi miért hívja el a csajt randira? Hát azért hogy lefeküdjön, vele a többi csak körítés, kötelezö körök! Na most ha úgy állna hozzá az ember ahogy leírtad akkor nem is kell randi minek tök felesleges. Látom engedsz a feminyomásnak és pc re veszed a dolgokat!

George Herceg 2017.12.21. 16:34:50

@De miért!: pont ez a lényeg. Nem kell rajta görcsölni mert csak egy kötelező kor amit kezdtünk a szex reményében. Akkor meg vegyük lazán úgyis a nő választ.

Untermensch4 2017.12.21. 17:59:12

@De miért!: " Férfi miért hívja el a csajt randira? Hát azért hogy lefeküdjön, vele a többi csak körítés, kötelezö körök! "

"Természetesen sajnálatos, hogy nem dughatunk meg minden nőt, aki tetszik nekünk,"

"A nők nagyon megérzik a görcsölést és nem is jön be nekik. Szóval, a lényeg, csak könnyedén."

Maximalizmus nélküli perfekcionizmus. A kudarc annak a jele hogy nem jöhetett létre eléggé tökéletes kapcsolat, akkor meg jobb is hogy jöhet az újabb próbálkozás.

Himani 2017.12.21. 20:39:28

"Férfi miért hívja el a csajt randira? Hát azért hogy lefeküdjön, vele a többi csak körítés, kötelezö körök! "

"Természetesen sajnálatos, hogy nem dughatunk meg minden nőt, aki tetszik nekünk,"

Hercegem, meg kell kérdeznem tőled, hogy te egy szociopata ragadozó vagy? Már csak azért is, mert a múltkor azt írtad, hogy nyolc éve van barátnőd, vagy valami ilyesmit...

Untermensch4 2017.12.21. 22:51:18

@Himani: "Természetesen sajnálatos, hogy nem dughatunk meg minden nőt, aki tetszik nekünk,"
Ez nem a szociopataságról szól hanem arról hogy az ember hímeknek az a nyerő géntovábbadási stratégia ha minél több nőt minél többször megdugnak.
A nőknek meg az ha a lehető legjobb génállományú hímtől szülnek és a lehető legtöbb erőforrást tudják mozgósítani az utód felnövesztéséhez.

bron32 2017.12.22. 15:22:20

Jó írás.

Könnyednek lenni nagyon nehéz olyan helyzetben, aminek nagy tétje van. Márpedig ha a férfi odáig van a nőért, akkor nehéz úgy tennie, mintha nem is érdekelné.
Nagy rutinnal, sok-sok randi után már lazán tudja venni a férfi a randikat, de addigra már jó eséllyel bele is fásul.

De miért! 2017.12.22. 21:45:33

@Himani: 8 ig volt ha figyeltél volna de nem is feltételezem figyeltél! Gonolom nö vagy!

Himani 2017.12.22. 22:01:59

@De miért!: Mi volt 8-ig?? Nyolc barátnője volt? Vagy csak nyolcig számolta? Vagy most van egyszerre nyolc barátnője? Esetleg nyolc éve van 1 (azaz egy darab) barátnője? :) Na mindegy, nem is érdekes.

De miért! 2017.12.22. 22:09:56

@Himani: ritka értelmes nõ vagy te hallod! ;)

Himani 2017.12.22. 23:02:09

@De miért!: Nekem nyolc, hogy mit gondolsz rólam. :)

Papírsárkány 2018.01.16. 10:15:33

@Himani: "Hercegem, meg kell kérdeznem tőled, hogy te egy szociopata ragadozó vagy? "

Csak akkor, ha ronda/csóró.

VT 135 2018.01.17. 00:48:24

A könnyedségnél azért szerepet játszik egy tényező: a spirál - na nem a női védekező eszköz, hanem az, amelyik lehet pozitív, illetve negatív irányú is.
Pozitív spirál esetén nem nehéz könnyednek lenni, hiszen a sok siker, illetve a sok másik randi tét nélkülivé teszi az adott találkozást. Ellenben, ha valamiért sok ideig csak sikertelenségek, elutasítások jönnek, akkor az a negatív spirált és ezáltal a görcsösséget erősíti egyre jobban.
Olyan ez, minthogy a jóllakott ember képes az ételek között válogatni, vagy kibírni egy fél napot evés nélkül. Ezzel szemben egy éhezőt, aki hetek óta semmit, vagy csak minimális ételt vehetett magához, sokkal nehezebben lehet rávenni arra, hogy csak turkálja-nézegesse az előtte álló ételt és várja ki a megfelelő időpontot arra, hogy hozzákezdjen.

MutánsJane 2018.01.17. 01:22:15

@VT 135: Csak arról feledkezel el, hogy ha nem szexelsz, abba nem halsz bele. Ha nem eszel, abba általában igen.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.01.17. 13:12:26

@MutánsJane: A fajfenntartási ösztön általában erősebb mint az életösztön.

Untermensch4 2018.01.17. 14:16:29

@Sipi81: " A fajfenntartási ösztön általában erősebb mint az életösztön."
Ez akkor teljesen érvényes állítás ha a kettő ütközik. A hasonlat tekintetében sztem nem érv.

Mia and me 2018.01.17. 17:35:05

@Sipi81: aha. tehát ha kést fognak rád hogy vagy szexelsz és megölnek, vagy nem szexelsz és elmehetsz, akkor te az erősebb ösztön miatt az első mellett döntesz? :)

Mia and me 2018.01.17. 17:36:53

@VT 135: "Olyan ez, minthogy a jóllakott ember képes az ételek között válogatni, vagy kibírni egy fél napot evés nélkül. Ezzel szemben egy éhezőt, aki hetek óta semmit, vagy csak minimális ételt vehetett magához, sokkal nehezebben lehet rávenni arra, hogy csak turkálja-nézegesse az előtte álló ételt és várja ki a megfelelő időpontot arra, hogy hozzákezdjen."

a hetek óta éhezőt mondjuk megölöd azzal ha jól belakatod válogatás nélkül mindennel :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.01.17. 18:23:27

@Mia and me: Igen, például a fekete özvegy hímjének nagyjából ez a választási lehetősége van. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.01.17. 18:28:39

@Mia and me: Egyébként nem szexről volt szó, hanem fajfenttartásról. :-)

MutánsJane 2018.01.17. 22:04:13

Fajfenntartásról? Dugig a Föld, csak szólok.

www.worldometers.info/world-population/

zombigyilkos 2018.01.17. 23:13:00

@MutánsJane:
Négerekkel, kínaiakkal, indiaiakkal, arabokkal biztosan.
A fehérek meg csökkenő tendenciát mutatnak jóformán mindenhol.

Mia and me 2018.01.18. 13:56:12

@zombigyilkos: ja.

Viszont nem ez a sok színes eszi tövig a bolygót, hanem az a kevés fehér. :)

zombigyilkos 2018.01.18. 19:00:55

@Mia and me:
A bolygó köszöni szépen, jól érzi magát.
www.youtube.com/watch?v=SMAQUaZW2_M
Persze ha a 'sok színes' is megkapja a fehértől azt az életszínvonalat, amiért a fehér megdolgozott, akkor nyilán nem lesz már olyan muris.

Mia and me 2018.01.18. 19:35:43

@zombigyilkos: azt hogy nélkülünk is eltűnne naponta sok faj végleg a föld szinéről nem tudhatjuk, mivel itt vagyunk mi is, tehát nem tudod azt vizsgálni, hogy milyen az amikor nincs emberi behatás sehol....

"Persze ha a 'sok színes' is megkapja a fehértől azt az életszínvonalat, amiért a fehér megdolgozott, akkor nyilán nem lesz már olyan muris."

Nem tudják megkapni, elvenni tudják. és átlag magyar :) életszinvonalat el lehet érni minden embernek a földön, anélkül hogy többet termelnénk... Csak az elosztással van a baj .

Untermensch4 2018.01.18. 22:56:43

@Mia and me: "azt hogy nélkülünk is eltűnne naponta sok faj végleg a föld szinéről nem tudhatjuk, mivel itt vagyunk mi is, tehát nem tudod azt vizsgálni, hogy milyen az amikor nincs emberi behatás sehol...."
És bár nem tudjuk összehasonlítani, Gaia vallásának fanatikus hívei mégis megteszik... :)

A bolygón eddig élt fajok több mint 90%-a már kihalt, nagyobb részük az ember megjelenése előtt.

A szex pedig (mint fajfenntartási ösztön megnyilvánulása) nagy motiváció. Kimondottan önpusztító életformára is képesek emberek berendezkedni hogy hozzá jussanak. Akár a fele vagyonukat is elzálogosítják egy határozatlan időre szóló vagyonjogi szerződéssel. :)

Untermensch4 2018.01.18. 23:00:22

@Mia and me: "Nem tudják megkapni, elvenni tudják. és átlag magyar :) életszinvonalat el lehet érni minden embernek a földön, anélkül hogy többet termelnénk... Csak az elosztással van a baj . "

A tökéletes elosztáshoz tökéletes összhangban kéne együttműködni. Érdekes módon az igazságos és az egyenlő egyesek szerint nagymértékben szinonimái egymásnak. Még érdekesebb hogy a nagy egyenlősítők általában olyan "elosztást" akarnak erőltetni ahol pont az lenne a megcélzott egyenlőség amivel tőlük nem kell elvenni semmit, csak a náluk gazdagabbakat kellene kirabolni. Ez egy hülye mém volt marx bácsitól akit tudtommal mások tartottak el...