Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Párkapcsolati blog értelmező szótár
2014. szeptember 24. írta: George Herceg

Párkapcsolati blog értelmező szótár

lexikon.gif

Közszolgálati jelleggel, blogunk az új, interneten párkapcsolati blogokat és fórumokat olvasóknak készítette az alábbi fogalommagyarázatokat, a teljesebb megértés érdekében. Egy ilyen vállalkozás sosem lehet teljes, ezért kérem a t. olvasókat, hogy kommentjeikben egészítsék ki. Köszönöm!

 

Friendzone:

 

Angol elnevezés, magyarul barátzóna. Annak a státusznak a leírása amikor egy nő és egy férfi kapcsolatában a férfi dugni akar, a nő barátkozni, szex nélkül. A friendzone-ból kitörni és elérni a szexpartner státuszt, az internetezők többsége szerint a hipertér-ugrással egyenértékű teljesítmény. Lásd még a szárazbarát szócikket!

 

Kamu pasi/nő:

 

Kettős jelentésű kifejezés. Egyrészről jelentheti az ismeretségi körnek elmesélt, valóságban nem létező partnert, valamint az internetes társkeresőkön hamis identitással vagy kapcsolati státusszal sunára/brére vadászó felhasználókat. Kiszűrésükre folyamatosan fejlesztik a kommunikációs módszereket. Rendszerint a személyes találkozó alkalmával tűnnek el az éterben.

 

Sunázás:

 

Férfiak nőkkel szexuális kapcsolatra lépnek.

 

Költséghatékony sunázás:

 

Matematikai fogalom, illetve állandó. Az egy sunázásra vetített befektetett pénzeszközök + időráfordítások aránya. Képlete S1=F1/T1 (Ahol az S1 az egy egységnyi sunázás, az F1 az ágyba vitel előtt a partnerre fordított költségek összege, a T1 az ágyba vitel előtt a partnerre fordított idő órában kifejezve) Az állandó értéke a partnerek külső jegyei és anyagi helyzetének függvényében változik.

 

Szárazbarát:

 

Az a friendzone-ban rekedt hímnemű aki még egy közös részeg orgián sem tudná sunázni a kiszemelt nőt. Érdekes, hogy a fogalom ellentéte nem létezik: nedvesbarát. Pedig lehetne használni arra a friendzone tagra, akinek néha sikerül a célszemély sunázása.

 

Pasifelhő/felhőztetés

 

Közismert női életstratégia. A lényege egy több férfiből álló friendzone kialakítása, ahol a tagok párkapcsolat hiú reményében, különböző szolgáltatásokat a nő számára ingyen elvégeznek. Ez lehet, taxizás, pszichológiai tanácsadás, pénzkölcsön, lakás felújítási tevékenység stb.

 

Hipergámia

 

Női partnerkeresési, jobban mondva partnerlecserélési stratégia. A nő nem párhuzamos, hanem egymás utáni párkapcsolatokban él, ahol a soron következő partner az előzőhöz képest magasabb külső/anyagi szinten van. Lásd még szintezés szócikk. Sajnos eme hatékony és magasabb életszínvonalat biztosító stratégiát minimum közepes szexuális vonzerővel és 40-45 éves korig lehet sikeresen alkalmazni.

 

Szintezés

 

A hipergám stratégia működtetéséhez szükséges értékelési rendszer. A nők felmérik a potenciális partnert az alábbi jegyek alapján:

 

-         külső adottságok

-         anyagi helyzet

-         várható javulás anyagi helyzetben (divatos diploma, gazdag szülők stb.)

-         alfahím viselkedés

-         szexuális teljesítmény

 

Ehhez a jó önismerettel rendelkező nők a saját szintjüket is kiértékelik, majd annál eggyel jobb szintű partnerrel próbálnak párkapcsolatra lépni. Amennyiben rosszul mérték fel a saját, vagy a partner szintjét az ismertetett hipergámia szabályai alapján új partner után néznek.

 

Liánozás

 

Közismert és sokak által megfigyelt jelenség amely a nők magánytól való félelme miatt alakult ki. A liánozás az a folyamat, amikor a megunt vagy az elfogadható szint alá csúszott férfit addig tartja párkapcsolatban a nő, amíg egy magasabb szintű partnerrel kapcsolatban nem érzi biztonságban magát. E viselkedésnek a párhuzamát a majmoknál figyelték meg, akik az egyik kezükkel csak akkor engedték el az első liánt, amíg a másik kezük nem fogta biztosan a következőt. Innen ered az elnevezés.

 

Alfahím

 

Az a férfi aki magas szintű külső/belső adottságokkal és anyagi lehetőségekkel rendelkezik, melyet a lehető legtöbb nő sunázására fordít. A nők bár beindulnak az alfahímektől, mivel nem érzik biztonságban magukat, a bétákkal lépnek tartós kapcsolatra. Ebből azonban nem következik az, hogy ha alkalom adódik rá, nem sunáznak félre az alfákkal.

 

Felerezsi/ingyen suna

 

Annak a párkapcsolat fajtának az összefoglaló neve, amely érzelmileg kihűlt, de a rendszeres nemi élet és a költségek eloszlása miatt nem bomlik fel. Rendszeresen több éve együtt élő pároknál alakul ki. Akár több évig is élhetnek a tagok ebben a fajta párkapcsolatban, amíg egy külső fél megjelenése fel nem borítja a kényes egyensúlyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr66726781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

invalid username 2014.09.24. 22:26:38

Pasifelhőt tartó és liánozó barátnőm is van.

Különös, hogy bár a fenti összefoglalók elég jól illik rájuk, ezek a mondatok hidegek, majdnem gúnyolódóak. De ha a lányokra gondolok, akkor a személyeket látom, a fájdalmaikat és a félelmeiket.

Pusz
jó éjt

Bohócnok 2014.09.25. 08:33:55

@Rongy Rázó: pusz? jó éjt? Nem levelezünk itt bazmeg :D

Hamurabi 2014.09.25. 08:58:35

Dehogynem!

Bazd meg!

:-DDD

George Herceg 2014.09.25. 09:07:07

@Rongy Rázó:

Ez lehet, hogy így van, de a másik félről mit gondolsz????

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2014.09.25. 10:01:36

Hiánypótló bejegyzés, már nagyon kellett egy ilyen.

Ajánlom hozzá jómagamat a helyes asszonytartáról:

Így gondozd az asszonyodat!
huffnagel.blog.hu/2014/09/20/igy_gondozd_az_asszonyodat

Mérnork 2014.09.25. 10:05:07

@Rongy Rázó:
"ezek a mondatok hidegek, majdnem gúnyolódóak"
Szerinted mér? Kibaszott jó dolog ám, pasifelhő tagjának lenni, vagy liánon lógni, amíg a hölgyemény meg nem erősíti a kapcsolatát az utódunkkal...
Persze a saját szemszögükből nézve ezek érthető és racionális dolgok, de azért mi férfiak hagy ne örüljünk már neki...;-)

invalid username 2014.09.25. 10:34:01

@George Herceg:

@Mérnork:

Szoktam beszélgetni a lányokkal erről is. A férfi szereplőket általában nem ismerem küö, de amennyit látok belőle, "zsák a foltját"

invalid username 2014.09.25. 10:35:13

@George Herceg:

@Mérnork:

Szoktam beszélgetni a lányokkal erről is. A férfi szereplőket általában nem ismerem közelről, de amennyit látok belőle, "zsák a foltját"

borzimorzi 2014.09.25. 10:39:22

@doggfather: Én is. Ha az emberi kapcsolatok ilyen egyszerűek volnának!
Üdv:
b

murray 2014.09.25. 13:07:23

abszolút jogos a poszt ez már hosszú évek óta így megy. mint a liánozás és a pasifelhő potenciális áldozata eltartott pár évembe ezen tények felismerése. ez van. jön egy jobb, egy pénzesebb lecserélnek mint a tundrabugyit tavasszal. ez van.

George Herceg 2014.09.25. 13:34:06

@murray:
Saját tapasztalatból mondom, hogy minden kapcsolatra ideiglenes jelleggel kell tekinteni és egy dolgot kell megőrizni: a gerincünket.

murray 2014.09.25. 13:49:48

gerinc?
olyan nekem már nincsen 10+ év házasság után. :-)
minden nap felveszem az "igen, drágám" pólómat és akkor nem érhet baj. :-)
de újra se kezdeném már a kapcsolatok 80%a a nők részéről liánozás az okosabbak "szinteznek" és várnak az alfahímre.

murray 2014.09.25. 13:56:10

"S1=F1/T1 (Ahol az S1 az egy egységnyi sunázás, az F1 az ágyba vitel előtt a partnerre fordított költségek összege, a T1 az ágyba vitel előtt a partnerre fordított idő órában kifejezve) "

amúgy ezzel a képleteddel vitatkoznék. tehát pl ha egy prosti komplettben 1 alkalom 1 óra 10e. ez ok.
ha te barinőt tartasz és ráköltesz mondjuk egy 20ast a randikra és még sehol sem vagytok azért az már némileg dühitő, nem :-) aránypárt kéne felállítani (:D) hogy ha egy kapcsolatban 1 alkalom 10e akkor hogy jössz ki .
egy tuti: házasságban nem éri meg és még az időt nem is számoltam :D

pefe 2014.10.22. 21:51:11

Volna néhány értelmezési segítségem társkeresési hirdetésekhez.:
-Kizárólag tartós kapcsolatot keresek= Frigid vagyok mint egy fadoboz. Ha nagyon fontos, néha szétteszem a lábamat, de alapvetően az apámat keresem.

A férfi legyen udvarias, szeressen, számíthassak rá= az apámat keresem

Imádom az állatokat= Tartós párkapcsolatra képtelen vagyok, ezért egy kutyával élek együtt, és ezen semmi estre sem fogok változtatni

36 éves, egyedülálló vagyok (nem elvállt)= párkapcsolatra alkalmatlan vagyok

Szeressen, öleljen, jókat beszélgessük. Ne csak szexet akarjon.= Én nem ígérek és nem is adok semmit. A pasas feladata, hogy mindent megadjon nekem, és én ezt elfogadom. Az apámat keresem.

Jól főzök= Az anyád akarok lenni!

Most hirtelen ennyi, de aki tudja folytassa! Please!

2015.11.29. 16:26:30

hatttalmas szövegek, de jó hogy idetaláltam!

2018.01.11. 20:14:10

@murray: ha te 20 rongyot költesz egy kétesélyes picsára akit meg se baszol az első pár randi alatt meg is érdemled.
Bár ahogy elnézem itt rohadt sok a papucs. Szinte élvezik hogy liánon lógatják őket :D

Noname Watanabe 2019.02.13. 18:59:18

Fütyihang = a férfihang nevű weboldal, ahol lúzerek álmodoznak arról, hogy majd az "incel forradalom" vagy az iszlám hatására leakaszthatnak végre egy csajt, aki persze szűz, más férfira rá se néz, de a fütyihangos balféknek engedi rendszeresen az anált meg a seggből szájba manővert. A felhasználók legnagyobb része hungarista, putyin-rajongó vagy szimplán megrekedt valami korcs poszt-kádári "nekem jár" mentalitásban.
süti beállítások módosítása