Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hazugság, hűtlenség, őszinteség, avagy miért fordul drámába minden párkapcsolat?
2014. október 15. írta: George Herceg

Hazugság, hűtlenség, őszinteség, avagy miért fordul drámába minden párkapcsolat?

CoupleFight.jpg

Egy barátom azon kesergett a minap, hogyha megpróbál őszintén beszélni a feleségével, akkor annak mindig veszekedés a vége. Megkérdeztem, hogy milyen témában megy ez a nagy őszinte vallomásözön. Az első példa a szokásos banális női tesztkérdés volt. Megkérdezte az asszony, hogy tetszik e még a külseje a 39 év, és a két gyerek után. A válasz az volt, hogy alapjában igen, de a popsiról, meg a hasról lemehetne pár kiló. Gondolom nem kell részleteznem mi lett az este további részében. A másik szintén közhelyes. Megfordult egy nő után az utcán mire a feleség megkérdezte, hogy tetszik e neki, és ha tehetné, lefeküdne e vele. A válasz két nagy „őszinte” igen volt.

 

Nem akartam durván fogalmazni a barátomnak, de az ilyesfajta őszinteség csak a drámafaktort fokozza egy kapcsolatban és jobban meggondolva teljesen felesleges. (Jó, végül is mégis durván fogalmaztam, mert azt mondtam neki: Jó nagy fasz vagy Te öregem.) A feleség nagyon is tisztában volt azzal, hogy felszedett pár kilót, de pozitív megerősítést várt arra vonatkozóan, hogy élete párja nőként tud e rá még tekinteni, a második esetben pedig tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a férje nem a táskájáért, vagy a frizurájáért nézte meg a másik nőt, hanem mert vonzónak találta.

 

Kérdés csak az, hogy melyek azok az esetek, amikor az őszinteség tényleg maximálisan elvárható a felektől és mikor megbocsáthatóak a kisebb hazugságok. Alapvetően az első dolog, amivel tisztában kell lennünk, hogy 100%-ig őszinte ember és őszinteségre épülő párkapcsolat nem létezik, mivel tökéletes emberek és tökéletes emberi kapcsolatok sem léteznek. Gondoljunk bele, hogy még a napjainkban egekig magasztalt anya-gyerek kapcsolatot is mennyi hazugság, füllentés jellemzi (és nem csak a gyerek részéről). Másik oldalról a hazugságok egy részét a tapintat táplálja. Miért bántsuk meg a párunkat azzal, ha a szemébe mondjuk, hogy mondjuk, már nem olyan az alakja mint a kapcsolat legelején. És itt eljutunk a hűség/hűtlenség problémájához. Elmondjuk e, ha megcsaltuk a párunkat? Drága nagyanyám erre azt mondta, hogy ne sértsük meg a társunkat, és ne toljuk rá a lelki terhet azzal, hogy színt vallunk. Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az egy dolog, ha alkalmanként félreléptünk és ez kizárólag a szexről szólt. Ebben az esetben fölösleges elkezdeni a drámát. Számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével (már ha van) és fogja be a száját. Ugyanakkor, ha a harmadik féllel egy érzelmi alapokon nyugvó tartósabb kapcsolat van kialakulóban, akkor nem zárhatjuk ki a „hivatalos” párunkat, hogy eldönthesse velünk vagy nélkülünk akarja e folytatni az életét ebben az új szituációban.

 

A hazugságoknak szerepe van a párkapcsolatban azonban nem mindegy, hogy miben, mennyit és mekkorát hazudunk. Az, hogy a hazugságaink mekkora drámát okoznak a kapcsolatainkban az meg attól is függ, hogy jól tudunk e hazudni és, hogy mit szeretünk jobban: a drámát, vagy a nyugalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr476795457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Víz Ivó 2014.10.16. 14:36:15

akkor csak annyit a címben feltett kérdéshez, hogy szerinted a "drámába fordulás" az őszinteségen múlik? vagy esetleg annak a hiányán? :-))))

mert amilyen példát hoztál (nagy fenék-pocak kitárgyalása, ill. csinos nők "elismerése" ) szerintem nem az őszinteségről- őszintétlenségről, hazudni tudásról-hazudni nem tudásról szólt.....

ezek mindegyike a két fél elégedetlenségéről szólt.... most pl épp a ugyanavval voltak elégedetlenek mindketten.... de sokszor van, hogy ketten kétfélével elégedetlenek és mégis úgy jön le a feleknek, mintha mindkrtten épp egymással lennének kölcsönösen elégedetlenek.... :-)

szerintem a kommunikáció és az önismeret fejlesztése az egyetlen kiút.... és ha már őszinteség, akkor előbb önmagával szemben legyen (próbáljon meg) őszinte mindenki..... addig rossz úton jár, amig csak a másik hiányosságait, gyengéit, hibáit látja... a sajátját még nem... vagy csak a sajátjait fogadja el "bocsánatos bűn"-ként, a társáét nem :-))))

2014.10.16. 19:41:00

Miről van szó ebben a posztban?

Vili Doli 2014.10.16. 19:47:57

@Jules Verne:
Semmi.
Eltévesztette a házszámot, és a Nők Lapja Café helyett ide írta a hülyeségeit. Ami már az NLC-n is a könyökünkön jön ki.

pangea 2014.10.16. 20:02:31

Ilyen egy barmot, mint a posztban lévő férfi? Arra a kérdésre, hogy kövér vagyok-e, a válasz: nem. A másik kérdésre is két nem. Inkább menjenek el együtt futni vagy kirándulni. Vazze.

Thor71 2014.10.16. 20:32:43

Szegény hülye. Saját bőrömön tanultam meg hogy egy nővel nem lehet őszintén beszélni.Pont ilyen voltam én is...

IamTwo 2014.10.16. 20:53:21

Aki nem kész az őszinte válaszra, az ne tegye fel a kérdést.

scavengario 2014.10.16. 23:57:04

@IamTwo: a legtöbben nem készek rá, át se gondolják, csak "beböfögik" a kérdést és várják az őket megnyugtató választ. Ami majd hozzájárul egójuk növeléséhez. Aztán kapnak egy "pofont", nem ezt várták és felforr a vérük, mert csakis a másik lehet a hülye, ők nem. Mindig a világ (barát, férj, szerető, feleség, gyerek, szomszéd, munkatárs, főnök, mittudoménmi) a hibás, sohasem az egyén. Ő tökéletes. Meghízott? Ez normális (a környezet miatt). Hisztisebb lett? Ez normális (a környezet miatt). A munkatárs nem segít annyit, mint régen? Ez normális (a környezet miatt). Mindenre van kifogás. Mindenki másban keresi a hibát, ahelyett, hogy mérlegelne és néha elgondolkodna...

George Herceg 2014.10.17. 08:01:27

@scavengario:

Ennek az a pszichológiája, hogy Ő is tudja a reális választ a feltett kérdésre, de nem az érdekli hanem a megerősítés. Az őszinteség nagyon veszélyes fegyver egy kapcsolatban, bármennyire is azt szajkózza mindenki, hogy azon kell, hogy alapuljon egy kapcsolat. Azt mondom, hogy alapvető kérdésekbe elengedhetetlen az őszinteség, de a többiben felesleges feszültséget szít ha túlzásokba esünk vele.

Dalevi04 2014.10.17. 09:47:06

Szerintem hiába hazudozunk, az igazság szembevág, előbb utóbb. Én is tisztába vagyok vele, hogy egy nálam fiatalabb pasival nem veszem fel a versenyt. Nem kell feltenni a kérdést. Ennyi.

huracan1 2014.10.17. 10:07:16

Látom, többen keverik az őszinteséget a taplósággal. :) A férfiaknak: az ilyen kérdések a megerősítő választ várják, nem nagy kunszt megnyugtató, mégsem hazug választ adni rá. A stílus sem mindegy. ;) A nőknek: ha megerősítésre vár az ember lyánya, nem ilyen formában teszi fel a kérdést. ;)

(Csak halkan jegyzem meg, hogy az a pasi, aki más nők után forog, felejtős. Nem csak azért, mert bunkó, hanem mert nem a mellette lévő nő az igazi számára.)

[c] 2014.10.17. 11:18:56

@Thor71: A férfiak se viselik jobban.
Egyetértek Víz Ivóval, nem az őszinteség a probléma forrása, hanem az elégedetlenség - nem mindegy, hogy mi a végkicsengés, az, hogy nagy a segged, drágám, de most is rádgerjedek, vagy az, hogy nagy a segged, drágám, nincs kedvem veled dugni.

George Herceg 2014.10.17. 11:43:01

@[c]: És ha azért nem akar dugni, mert a kis segget szereti ami pár éve még megvolt?

Víz Ivó 2014.10.17. 12:13:43

@George Herceg:

"...És ha azért nem akar dugni, mert a kis segget szereti ami pár éve még megvolt?..."

akkor megint az alapkérdésnél vagyunk megint... mi a pronléma? mi lehet a megoldás?

csak az egyiknek van, és csak egy pronlémája?

és még egy picit méllyebbre ásva: biztos, hogy az a ffi baja a szexszel, hogy mekkora fenék jár vele? nem lehet véletlenül, hogy önmagával ban baja? dikrrtrlenség-bizonytalanság, mittufoménmi, ami miatt fonzos lett bolna neki a szex, mint megerősítés-visszaigazolás? de mivel "nem azt kapja a szextöl", amit várt (tufod, hogy ez a vesszőparipám), ezért a partnerben találja meg az okot?

de ez messzire visz... az őszinteség önmagunkkal szemben mégérzékenyebb terület, mint egy "nagyseggű" asszonykánál....

George Herceg 2014.10.17. 12:20:18

@Víz Ivó: Azért a férfiaknál a szex egyszerűbb eset. Simán csak arról van szó, hogy valaki a kis, formás fenékre gerjed, a nagyra meg nem. Lehet itt beszélni érzelmekről, meg megerősítésről, a bré akkor sem fog gyakran a nagy kofferra állni. Ennyi.

Víz Ivó 2014.10.17. 12:43:25

@George Herceg:

hidd azt, barátom ! :-))))

de akkor se csodálkozz, amikor kiderül, hogy a feleség is egy kivülállótól szerzi be a számára fontos megerősítést, visszaigazolást (amit egyébként rosszul várt el a szextől-férjtől), hogy Ő kurva jó csaj, kívánatos szexistennő :-) és a férj is keres majd egy "fontos tulajdonságot" (pl kicsi, feszes fenék, óriási kemény dudák, mit tudom én még mimindenek..) amivel felértékelheti azt az "átlsg zsákmányt", akit levadászva bebizonyosodik saját maga számára, hogy Ő bizony sikeres, szuper macsó....

és mindenki őszinte volt mindenkihez.... :-))))

hogy a bré mitől nem áll fel... az szerintem sokkal inkább függ attól, hogy milyen volt a szexek hatása az utóbbi időben (pl nem volt meg a visszaigazolás, megerősítés = kudarc/hiány/bizonytalanság/frusztráció) mint attól, hogy M-es gatyát rángatsz le anyuról vagy L-est.....

Lelki társ · http://www.lelki-tars.com/ 2014.10.17. 13:32:16

Érdekes téma.

Induljunk ki abból, hogy egy párkapcsolat érzelmeken alapuló kapcsolat és a kegyes hazugságokra ezért van szükség. De az érzelmeket mire alapozzuk? Csak külső szimpátiára?

Én is inkább a kommunikáció erősítését ajánlanám egy ilyen párnak. Vitákra szükség van, hiszen az emberi psziche is lusta. Nem akarjuk folyamatosan keresni magunkba a hibát, hogy hogyan lehetünk jobbak, persze vannak ilyen emberek is. De egy pozitív változás elindítója is lehet egy heves vita, nem csak a válóperé.

Végső soron akkor marad együtt egy ilyen pár, ha mindketten képesek objektíven szemlélni a kettőjük között kialakuló problémákat és képesek megfelelő megoldást találni. Előbbi szükséges ahhoz, hogy tudjuk miben kell nekünk és min kell társunknak változtatnia.

George Herceg 2014.10.17. 13:36:37

@Víz Ivó: Neked tényleg ez a vesszőparipád:-)))))

Azért a megerősítés mellett kell az esztétikum is nem?

huracan1 2014.10.17. 14:39:18

@George Herceg: Példát mire? Hülye kérdés + hülye válaszra, vagy a normális kérdés + normális válaszra?

Víz Ivó 2014.10.17. 15:02:28

@George Herceg:

Kell, Barátom! Bizony, hogy kell! :-)

főleg a megismerkedéskor, "kiválasztáskor".... persze később is jól jön egy kockahas-izmos-ruganyos test a ffi részéről, ill a férfi szerinti "jó nő" külső a csaj részéről... de a női szépség-jó test sokkal "képlékenyebb" kategória, mint amennyire pl közmegegyezésen alapuló egy átlagosan "jó ffi test"....

apropó! Te mennyire vagy általánosan "esztétikus", izmos, de nem túl termetes, finom bőrű-erőskezű, jó svádájú faszinak mondható? pocak, toka, kopaszodás vagy "tyúkmell" nem éktelenít el ? :-)))))))

George Herceg 2014.10.17. 15:16:03

@Víz Ivó:

He-he! pocak nincs, toka nincs, kopaszodás enyhe, tyúkmell nincs, de ettől függetlenül nem vagyok egy B. Pitt.

Viszont ismered a mondást: A bré nem hazudik, megmutatja melyik nő tetszik és melyik nem:-))))

George Herceg 2014.10.17. 15:17:17

@huracan1: Elsőre mondjuk a normálisra....

Víz Ivó 2014.10.17. 16:16:38

@George Herceg:

az, hogy mit mond az "őszintén" meredező farkad neked, mit a csajodnak, mit egy pl homokosnak, mit egy apácának, mit egy téged kimondottan ellenszenvesnek tartó nőnek, az ahányan látják, annyi féle lesz :-)))))

neked mit mond? még nem volt olyan, hogy "jó nőre" nem állt fel? vagy olyan, hogy olyan csajra is felállt, akit másnap még a legjobb barátod előtt is "szégyeltel"?
és amikor pl izgalmas dolgokat hallottál, és főlállt a farkad, akkor ki tetszett? amikor pornófilmen láttál neked nem is igazán tetsző nőt, fiatalabb korodban nagyon nem hozzád korban közelálló nőt (az anyádnál is idősebbet) és felállt a farkad, stb... akkor hol volt a legfontosabb dolog, amit őszintén kimutat a bré: a feszes kicsi popsi ? !!!!! :-))))

ne ámítsd már magad, hogy a bréd az "őszinte popsiméter"-ed !

George Herceg 2014.10.17. 17:49:00

@Víz Ivó: Lehet én vagyok túl normális, de mindig olyan nőkre állt fel, akik tetszettek. Egy olyan sem volt akit szégyeltem volna mások előtt, és minden jó nőre felállt. Megijednék ha nem :-))) Persze, hogy kinek ki a jó nő azért az szubjektív.
A brém azt méri mennyire tetszik az adott hölgy.

Víz Ivó 2014.10.17. 19:01:26

@George Herceg:

ezennel átcsúsztunk a filozófis kontra formállogika vitába :-)

mert ugye, ha számodra azt jelenti a " mennyire tetszik neked vki", hogy mennyire állítja fel a brét, akkor persze vita egy szál se. de akkor ez alapján ismerkedsz? ha ránézésre feláll a farkad (vagy ránézésre és egy két gesztusra) akkor tudod, hogy tetszik a csaj? ha nem, akkor nem is tetszik?

még soha nem állt fel olyan szituban, ahol nem tetszett a csaj? vagy még nem is láttad, csak, mondjuk, hallottad? minden pornoszinésznő tetszett mindig, vagy csak akkor állt fel a farkad, ha tetszett is a csaj?

neked vagy szinte mindenki tetszik, vagy csak elképesztően kevesek.... :-)
ez a "brémeter" tetszésmérő dolog egyre érdekesebb :-)

huracan1 2014.10.17. 20:46:28

@George Herceg: Hogy tetszem neked jobban, vékonyabban, vagy így pár kiló plusszal? Vagy: tetszik egyáltalán, hogy a terhesség után rajtam maradt pár kiló? Vagy: szerinted nem kellene leadnom azt a pár kilót, ami felszaladt rám?
Válasz: jól áll neked a plusz kiló is, de nélküle csinosabb voltál, jobban tetszettél úgy.

Merthiszen Víz Ivónak nagy igazsága vagyon: nem a ruhaméret teszi az asszonyt vagy az embert vonzóvá.

IamTwo 2014.10.18. 00:36:40

@A meglepett törpe: Hehe, ehhez nincs is mit hozzátenni.

IamTwo 2014.10.18. 00:39:43

Amimkor az apróságok nem számítanak, így gondolkodunk:

Nő: - Akkor is szeretnél, ha barna hajam lenne?
Férfi: - Akkor is.
Nő: - És akkor is, ha kék szemem lenne?
Férfi: - Igen.
Nő: - És akkor is ha 20 kilóval kövérebb lennék?
Férfi: - Persze, drágám.
etc. etc.

De amikor kiderül, hogy a sok kis apróságból áll össze az egész, akkor ez a felismerés:
Nő: - De hisz' akkor te nem is engem szeretsz!

George Herceg 2014.10.18. 10:38:41

@huracan1: És mi van ha nem tetszik az a pár kiló. Akárhogy csomagolod nem lesz jó vége.

huracan1 2014.10.18. 14:44:36

@George Herceg: Nem pár kilón múlik, egyetlen esetben sem. Azon múlik, hogy az apróságokból túl sok van. Vagy éppen elenyészően kevés.

Figyelj, ha tök mindegy a csomagolás, akkor miért a tapló csomagolást választja bárki is? Ha már úgyis mindegy, akkor lehet szépen is csomagolni, nem? Nem megbántva a másikat. Én így gondolkodok. Ha teljesen mindegy, akkor a legszebb papírba csomagolom, hiszen nem fogy el az a papír, miért sajnáljam? Arról nem beszélve, hogy mi van, ha mégsem mindegy. Arról sem beszélve, hogy tőlem mindenképp elvesz a bunkóság - nem csak akkor, ha mások azok, hanem akkor is, ha én vagyok az. ;)

2014.10.18. 14:59:16

Hát nagyon azt hiszem, hogy a drámai hatású hazugságok nem ott kezdődnek, hogy mekkora az asszony hátsója. (Persze, ha ő saját maga is tudja, akkor miért kérdezi?)
Abban sem látok igazán kivetnivalót, hogy más, csinos nőket is megnéz, sokkal nagyobb gebasz lenne, ha nem nézné őket. Pláne x sok év házasság után.
Velem is előfordult már, hogy seperc alatt kitekeredett a nyakam 9-ről 6 óra irányába, ahol a célszemély látómezőbe került. :)
A nagymamádnak pedig igaza volt @George Herceg :). Hosszabb, érzelmi alapokon nyugvó kapcsolat esetén sem biztos, hogy színt kell vallani. Előbb talán azt kell eldönteni, hogy megéri-e hazudni. Van olyan, hogy csak a hazugság az út.

George Herceg 2014.10.18. 15:25:52

@Neverand:

Azt hiszem mi ketten alapvetően hasonlóan gondolkodunk :-)

George Herceg 2014.10.18. 15:26:46

@huracan1: Csak a szép csomagolás miatt néha nem veszik észre a beltartalmat...

huracan1 2014.10.18. 20:45:12

@George Herceg: És ha bunkón van fogalmazva, az asszonynak kisebb lesz a segge? És ha igen, akkor kisebb seggel és bunkó férjjel boldogabb lesz?

Nézd, számomra nem létezik ok a bunkóságra, azt gondolom, az soha nem kifizetődő. Ha valaki pedig nem ért a finom fogalmazásból ezredszerre sem (amin egyébként csodálkoznék), akkor pápá, az nem a mellém való társ.

2014.10.18. 23:21:58

@George Herceg: Akkor máskor ne siesd el a posztot. :)

Találtam egy blogot, lehet rajta csemegézni. Nő fejti meg a nőt. :) nokovacs.blog.hu/

notC 2014.10.18. 23:29:06

@huracan1: szerintem azért ne dramatizáld el ennyire ezt a dolgot :-)
Sajnos ez tény, hogy ha egy valaha csinos lány elengedi magát, meghízik, akkor az nem egy pozitív lecsengésű dolog. El lehet hitetni önmagunkkal, hogy "de, így is tetszik", de az a büdös nagy helyzet, hogy alapjában a férfiaknak a szép lélek még nem feltétlen elég, hogy beinduljon a fantázia. Mint ahogy a nők is csak viccből mondják, hogy "csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél" :-)

Szerintem érdekesebb kérdés az, hogy a férfi hogyan tudja motiválni két gyerek után kigömbölyödött asszonykáját, hogy adjon magára, hogy szülessen meg benne a belső igény a nőiességének visszaszerzésére. Na ez az, amit a férfiak egy része rohadtul nem jól csinál!

notC 2014.10.19. 00:07:38

@Neverand: ezt nagyon köszi! Kiolvastam, pedig nem nekem kellett volna :-)

huracan1 2014.10.19. 11:25:54

@notC: Egyáltalán nem tartom dramatikusnak a helyzetet, azt vitatom csak, hogy a bunkó, bántó stílus bármire is megoldás lenne.

A gyerekvállalás egy kibeszélhetetlen téma, nem is akarok belemenni túlságosan. Tény, hogy mindkét fél nagyokat hibázik, nem kenném az egészet a férfire. ;)

Víz Ivó 2014.10.19. 12:49:22

@huracan1:

".... attól, hogy bunkón van megfogalmazva, az asszonynak kisebb lesz a segge? És ha véletlenül mégis csak kisebb lesz az a nadrágméret, akkor kisebb seggel és bunkó férjjel boldogabb lesz bármelyikük is?..."

valami ilyesmit írtál :-))))

ennél gyakorlatiasabban megfogni az általam "méllyre levitt" értelmezgetést nemigen lehetne !

egyre inkább tetszik nekem a gyakorlatra lefordított "didaktikus" megközelítés.... miután évek óta egyre tisztábban látom az elvi, rendszerszintű szabályok hálóját.... de értelme, megbeszélhető aspektusa csak a mindenkori gyakorlati (tedd-ne tedd) vonatkozásoknak van.... pl,: miért zavar 5 kg plusz, ha 3,7 kg még nem zavart? :-) mit szeretek a szexben, mi izgat a szexre fogható dolgok közül? biztos, hogy egy ....tól ....ig paraméterű seggel akarok szexelni? kisebbekkel és nagyobbakkal soha?

úgy vagyok vele, hogy ha nem is tudom mindik az összes "miértre" az egzakt (a végtelenségig visszavezethető, megcáfolhatatlan) választ, egy két "jó szokás", az alapvetően tiszteletteljes, udvarias "hozzáállás" a legfontosabb emberekhez, legalább nem enged túl messzire tévedni a kilátástalanság irányába, ha bármi zavar is támadna a legérzékenyebb viszonyokban is akár.... :-)))))

Maron' (törölt) 2014.10.29. 16:12:16

Nő: - Szerinted nem híztam egy kicsit az utóbbi időben?
Férfi: - Így is te vagy a leggyönyörűbb nő a világon.

Ha férfi lennék, én ezt mondanám. :) Nekem már mondta ezt a barátom, mire mosolyogva megköszöntem a bókot, majd a következő utam az edzőterembe vezetett. :D

George Herceg 2014.10.29. 18:09:27

@Maron': :-)

Akkor jól dekódoltad a bókot. Sokan ezután hátradőlve befalnak egy fél sült csirkét:-)

TakeMeCloser 2014.11.21. 17:06:08

@George Herceg: valaki írta valahol, hogy el kell ütni viccel, túlzással az ilyen buta behúzós kérdéseket.
süti beállítások módosítása