Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ezért nem szeretnek a férfiak fizetni a randin.
2014. október 21. írta: George Herceg

Ezért nem szeretnek a férfiak fizetni a randin.

money.jpg

Egy másik blogon a minap, komoly vita alakult ki arról, hogy az első randin fizessen e a férfi, vagy sem. A nők egy része hevesen ostorozta azokat a pasikat akik nem nyitják ki a pénztárcájukat az első találkozón. A smucig volt a leggyengébb jelző :-)

Véleményem szerint nincs abban semmi elítélendő, hogy ahogy a régi „anti világban” az első randin a férfi fizessen. DE!

 

A mai felgyorsult és anyagias életünkben egy átlagos városi párkereső rengeteg randit lebonyolít mielőtt egy tartós kapcsolatba kezd, ezért Hölgyeim nem árt néhány dolgot tisztázni a fizetéssel kapcsolatban.

 

Tetszik, vagy sem, mi férfiak ha a közeledésünket egy nő elfogadja azzal, hogy hajlandó randizni velünk (és itt kizárólag a kimondottan párkeresés céljából létrejövő találkozókra gondolok) azt hisszük, hogy az alap szimpátia, vonzalom megvan a felek között. Innentől kezdve az erre fordított időre, energiára és pénzre egyfajta befektetésként tekintünk, amelynek hozama a kialakuló pár- vagy szex kapcsolat. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az első pár randi után alakulhat úgy, hogy mégsem lesz az egészből semmi. Ekkor leírjuk az egészet mint veszteséget és tovább lépünk. Azonban minket az háborít fel igazán, amikor a nő, már a találkozó előtt, vagy a találkozó elején jól tudja, hogy nem akar semmit a férfitől (sem akkor, sem a jövőben), de ennek ellenére hagyja, hogy az gálánsan állja a számlát. Ilyenkor jön a tipikus női érv, hogy azért mert fizetett nekem egy italt, ne várja el senki, hogy széttegyem a lábam. Hölgyeim végső soron, durván fogalmazva, elvárjuk. Ugyanis az egyenes megoldás az lenne, ha nem akartok semmit a férfitől, azt még azelőtt közöljétek diplomatikusan mielőtt Dezsőke kirendeli nektek az üveg francia pezsgőt. Elhiszem, hogy jól esik az ingyen kaja, pia, de ne csodálkozzatok ha utána leribancoznak titeket. Ugyanis az a helyzet, hogy azzal, ha egyszer, vagy többször elfogadtok egy ital, vagy vacsorameghívást egy férfitől, azt mi úgy dekódoljuk, hogy bejövünk nektek annyira, hogy tovább léphetünk a következő szintre, ha viszont utána lekoptatás van akkor úgy érezzük, hogy kihasználtak. Nem ártana arra gondolni, hogy az átlagos férfiembernek sem a legyek hordják össze hó elején a fizetést, hanem legtöbbször munka van mögötte és ti sem szerettek számotokra felesleges dolgokra pénzt kiadni. Szóval, állja minden férfi a randik költségét, de a nők csak olyanoktól fogadják el, akikről elhiszik, hogy másnap reggel szívesen fogadnák tőlük ágyba a reggelit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr876812967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maron' (törölt) 2014.10.28. 11:21:56

Nőként számomra egyáltalán nem természetes, hogy meghívatom magam ebédre vagy vacsorára. Emlékszem, mikor az első randim volt a jelenlegi barátommal, kivert a víz tőle, hogy kifizette az italomat, és még hozzá is tette, hogy szokjak hozzá, mert ez mindig így lesz. Bár a dologhoz az is hozzátartozik, hogy elsőre egyáltalán nem vonzódtam hozzá, jót beszélgettem vele, de valahogy nem éreztem azt, hogy mellette tudnék maradni. Ennek ellenére újra randiztam vele, s mint azt most már tudom, ez jó döntés volt. A második randinkon már direkt csak egy ásványvizet kértem, persze azt is kifizette. Feszültségemet fokozta, hogy aznap pont nőnap volt, és még rózsát is hozott. Amikor először mentünk moziba, megvette a mozijegyemet, amitől konkrétan elment a kedvem a filmtől. Hónapokig tiltakoztam a gondolat ellen, hogy ennyi mindent megvesz nekem, de hajthatatlan volt (tudom, az se normális, ahogyan ő áll a dolgokhoz, főleg, hogy átlagos fizetése van). Mára sikerült kiharcolnom, hogy ha moziba megyünk, én veszem a popcornt (bár ezt is csak akkor engedi meg, ha én is eszem). Gyakran főzők neki ebédet, sütök sütit, szülinapján bőségesen megajándékozom... Ezekkel a dolgokkal igyekszem "visszafizetni" az "adósságomat", még ha csak töredékesen is. Persze szeretetből is teszem. Annyi biztos, hogy sohasem szabad egy nőnek természetesnek vennie ezt a helyzetet. Én is árgus szemekkel figyelem mindig, hogy mennyit költ a barátom egy hónapban. Amikor láthatóan váratlan kiadásai adódtak (pl. elromlott a hűtőszekrénye stb.), előrelátóan én vittem többször is ebédet hozzá, hogy ne kerüljön abba a helyzetbe, hogy meg kelljen hívnia ebédelni. Meg így a saját részét is megspórolta. Szerintem ha odafigyelünk a másikra, egyikünk sem adósodik el, persze tudom, hogy nem minden nő gondolkodik úgy, mint én, sokan úgy állnak hozzá, hogy attól kezdve, hogy randiznak valakivel, a férfinak kötelességei vannak felé nézve. Az is biztos, hogy az ilyen nőket nem lehet randi előtt kiszűrni, viszont már az első alkalom végén lehet sejteni, hogy melyik típusba tartozik. Egy normális gondolkodású lány legalább úgy tesz randi végén, mintha a tárcáját keresné, még ha titkon reméli is, hogy állják helyette a cechet. Ha reményei nem válnak valóra, akkor meg legközelebb kétszer is meg kell gondolni, hogy hova mennek. Egy hambi árába még senki nem halt bele, egy kezdő fizetésű gyakornok kisasszony sem. :) És amúgy sem kell minden nap étteremben enni.

George Herceg 2014.10.28. 11:49:04

@Maron': Így van. A lényeg az egyensúly.

Víz Ivó 2014.10.28. 11:50:04

@232323:

nem véletlenül írtam le, hogy a jogi értelmezés szerint még nem bűntetendő esetek (mint pl visszaélés valamilyen fölénnyel, becsapás, stb) megítélése egyénenként változó. amiben ti utaztok, az jogilag tiszta ügy.
de! az én humanista, liberális elveimmel és a személyes érzelmi adotságaimmal "mérve" kimondottan antihumánus, és rosszérzést keltő mind a motivációtok, mind a gyakorlatotok.... ennyi.

de, hogy a konkrét felvetésedre is reagáljak.
a randira kiöltözés, udvarias viselkedés, a legjobbnak vélt oldalunk ki(túl)hangsúlyozása, stb bőven nem erkölcstelen vagy antihumánus dolog :-)

én a becsapást, megtévesztést onnan itélem el pl, hogy egy orvos visszaél a betege kiszolgáltatottságával, "túlzott" bizalmával, egy tanár a diákjával szemben ugyanígy, és szexet csal ki evvel...
vagy durvább, a becsapás és a hatalom keveréke, amikor egy felettes előléptetést vagy ilyesmit helyez kilátásba szexet kicsalva, majd esetleg még azt sem "intézi el", stb.... ezek mindegyike lehet felnőtt emberek között, szabad akaratból.... semmi köze a joghoz (legtöbbször), annál inkább az erkölcshöz, etikához.... jóizléshez, emberi "normákhoz".....

mint mondtam, tőlem randizhattok ilyesmire hajtva is... kihasználhattok bárhány részeg, drogos, beilleszkedészavaros, tapasztalatlan csajt....
lelketek rajta!

én bennem viszont ez rosszérzéseket generál. meg is tudom fogalmazni, hogy miért.

bárhonnan indulnék, biztosan nézet és véleménykülönbség alakulna ki köztünk... amit most nincs időm "lemeccselni".

elégedj meg a végeredménnyel:

a bisszaélés SZERINTEM erőszak... minél nagyobb a fölény valakinél, annál nyilvánvalóbb.... a humánumon alapuló izlés és konzekvens liberalizmus okán nálam sokkal hamarabb jelez a "vészcsengő", mint pl nálad....

té és @régebb óta vagyok Subban mint te: többnyire az implicit erőszakot nem nagyon ismeritek el.

én meg még a sportok többségét is "elitélem", erkölcsi aggályokkal tekintek rájuk.... pontosan azért a finomságig érzékenységem miatt, amit modt nem viszek végig, csak jelzem egy sarkítottan dúrva példán:

1. sportban: milyen dolog egy ügyes, gyakorlott sportolót "megversenyeztetni" egy ügyetlen, gyakorlatlan ellenféllel? a fölény miatt, természetesen sportszerűtlen, ugye!?

de hol a határ, ahol már egyszercsak sportszerűvé válik?
egy tétnélküli, játékélményt is adó sportnál persze nemigazán fontos kérdés ez :-) de ha a minden kétséget kizáróan gyengébb-ügyetlenebb ellenfél valamilyen kényszer miatt kényszerül belemenni a " játékba", akkor játékélményt csak az érzéketlen, eleve jobb játékosnak ad, meg a bunkó-elfogult szurkolóknak valamiféle szórakozást......
engem emiatt a "furcsa" határvonal miatt taszít a verseny-látványsportok többsége..... nomeg a szurkolóik zöme :-(

2. szexben: milyen dolog egy fölényével visszaélővel szexelni egy neki kiszolgáltatottnak? ez a vegytiszta erőszak, ugye?!
de ha fölény nem fizikai valójában jelenik meg, hanem pl szellemi fölényben? úgy, hogy az egyik fél "normális", a másik pedig még csak kisgyerek, vagy csak kisgyerek szintig fejlődött (visszamaradt) felnőtt?

erőszak, ugye ?!

ha az egyik nagy tapasztalatú, józan egyén, a másik tapasztalatlan, részeg vagy kábszer hatása alatt áll....?
mimimum necces, nem !?!

és a "leglájtosabb" esetkre is álljon itt egy példa: ha a randi egyik résztvevője egy kiégett, bárdolatlan, konfrontatív egyén (de a randi lebeszéléséig ez nem derült ki a másik számára) a másik pedig egy "reményteli", udvarias, jólnevelt és konfrontációt kerülő tipus, akkor el tudod fogadni, hogy a bárdolatlanságán uralkodni nem akaró egyén avval a fölényével él vissza, ami a viselkedési gátak-korlátok terén nyilvánul meg? és ha igen, akkor el tudod fogadni, hogy ami a bárdolatlan félnek (és haverjainak) a humor kiapadhatatlan forrása, az a másiknak nagyon nem az? minimum "karcolás", ahogy te nevezted.... szerintem meg fölénnyel visszaélésben manifesztálódó erőszak(foszlány).....

232323 2014.10.28. 11:51:11

@Maron': a 300+ elsőrandimból 10 lány volt, aki legalább értékelhetően a tárcája után nyúlt, hogy fizessen. Szóval van, de kár erre számolni. Ha egyenleget vonok, akkor hosszútávon sem sokkal jobba az arány.

Szóval lehet finnyázni, meg kiszűrni a nőket, akik nem akarják legalább nagyjából úgy odatenni magukat, mint ahogy a másik oldal, de a vége ennek az, hogy magadnak hegyezed a cerkát esténként. El kell fogadni a játékszabályokat és ennyi. :)

Kytia 2014.10.28. 13:38:30

Na, volt itt élet, míg nem voltam.:D

Ha elfogadtok még egy kis adalékot, íme egy alapvetően szerintem alpári és sokszor szűklátókörű nő véleménye. Azért szeretem mégis olvasni néha, mert 1-2 olyan dologra is rávilágít, amire magamtól nem gondoltam. Ettől még persze a 90%-a férfigyűlölő fröcsögés, de az az egs-két gondolat néha megéri.

Nos, itt ez a bejegyzés, ami alapvetően nem a témánkról szól, de egy bekezdés erejéig foglalkozik vele és azt érdemes férfinak, nőnek egyaránt elolvasni. Én ugyanis amikor elolvastam, kb a fejemre csaptam, hogy baszki, tényleg!

1gumiszoba.wordpress.com/2014/10/26/hogyan-tartsd-tavol-magadtol-a-ferfiakat/

Lusták kedvéért idemásolom (bár a maradékát is érdemes elolvasni). A cikk címe Hogyan tartsd távol a férfiakat?:

"Légy külön kasszán.
Ne hagyd, hogy kifizesse a vacsorádat. Ragaszkodj hozzá, hogy felezzétek a cehhet akkor is, ha hosszú hétvége, akkor is, ha csupán egy közös ebéd.
Mondd el neki, hogy téged frusztrál az efféle szívesség, mert voltál már olyan helyzetben, hogy valamire nem, vagy nehezen tudtál nemet mondani, mert úgy érezted, a férfi, aki fizet neked, az elvárásokat támaszt feléd. Akkor is tartsd magad ehhez, ha szabadkozik és azt mondja, ez nem igaz. Mondd el, hogy ez egy belső tartás neked. Te érzed ezt, és ha ő fizet, az akadályoz téged abban, hogy tiszta döntéseket hozz. Hogy nem szeretnél lekötelezettje lenni.
Aztán mikor ezt elmondod, csak figyelj.
Tapasztalataim szerint ettől a viselkedéstől kurvára idegesek lesznek a férfiak, ami nekem azt bizonyítja, hogy mégiscsak igaz a feltételezésem, és szeretnének ők ilyenkor valamit vásárolni. Hát hiszen azt hinné az ember, hogy az egy örömteli dolog, ha nem kell nagy pénzeket költeni, ha a nő fizeti a maga részét, ezzel könnyítve a férfi helyzetén. Ám a valóságban leginkább vérig sértődnek, ragaszkodnak, nyösztetnek, vagy duzzognak, hogy valahogy mégis rávegyenek, hadd legyenek ők lovagiasak (közben meg mindenféle egyéb helyzetekben vinnyognak amiatt, hogy milyen gecik a nők és mennyi pénzbe fájnak).
Szóval tégy egy próbát és figyeld a reakciókat.
Meg fogsz lepődni."

Lányokra pisilős barátainknak pedig az alábbi képet küldöm szeretettel. :D

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1939420_724666707611913_3638714093321954328_n.jpg?oh=5eca1385c9ae67315036372038885991&oe=54B26F6E&__gda__=1424848117_614f92fa51e733f90d2c86d5b7de1c83

232323 2014.10.28. 13:45:53

@Kytia: azért én mégiscsak tennék egy próbát egy nővel, aki a költségek felét állná. *térdenállva könyörög :)

232323 2014.10.28. 13:54:45

Álljunk csak meg egy ásónyomra!

"Hogyan tartsd távol a férfiakat?"
>>akkor engem minden nő közel akart eddig magához tartani!

*hátradől és elégedetten mosolyog

Kytia 2014.10.28. 13:59:25

@232323: Akkor hívd randira a posztolót.:D Amúgy viccet félretéve, én ismertem olyat. Már lecsúsztál róla, mert idén férjhez ment és gyereket is szült, de a sors úgy hozta, hogy én meg az egyik exével jöttem össze. A fijjú első panasza a következőképp hangzott (egyébként nem fikázta az exnőt, úriember volt:)): "Az Andiban az egyik legbántóbb tulajdonság az, hogy nem hagyja, hogy a férfi fizessen a randin."

Egyébként szerintem a pasik nem szexet akarnak vásárolni ilyenkor a pénzért, hanem biztonságérzetet. Minden randi kis miniteszt, ha a lány nagyon vonakodik attól, hogy te fizess, rosszul áll a szénád, ennyi. A szexben ugyanis bármit szabad visszautasítani, még magát a szexet is, nem vitaalap erre, hogy "de hisz csomó pénzt költöttem rád", de aránylag azért ritka, hogy az ember elfogad egy tízezres randimeghívást a barátjától, majd két nap múlva kiteszi a szűrét. Persze ez sem törvénybe ütköző, de általában azért nem történik meg, tehát jelzésnek pont jó.

Kytia 2014.10.28. 14:01:59

@232323: Te biztos jól nézel ki, ha megteheted, hogy hobbiszinten alázod a szebbik nemet. De mondjuk irigységet ennek ellenére sem érzek valamiért.:D

232323 2014.10.28. 14:11:26

@Kytia: ha olyanom van, akkor alázom. Mert jól esik. Amiért néha jólesik belerúgni a földön egy kavicsba.

Andinak nincs húga? :)

Kytia 2014.10.28. 14:15:12

@232323: Értem én, csak nem fogom fel.:D Kiskutyákba is belerúgsz néha? Babakocsikat is felborítasz? Ha jólesne, megtennéd biztos, de gondolom, nem esik elég jól ahhoz, hogy megtedd. Na, én ugyanígy vagyok a másik nem indokolatlan gyötrésével, de hát nem vagyunk egyformák.:)

Nincs neki.

232323 2014.10.28. 14:28:03

@Kytia: betartom a játékszabályokat (=törvényeket). Ami nincs megtiltva azt pedig nagyon is lehet az én felfogásomban (=munkahelyi ártalom).

Kytia 2014.10.28. 14:35:08

@232323: Értem én továbbra is.:) De mondjuk az sincs kimondottan tiltva, hogy a padló közepére szarjak, mégsem teszem, valahogy nincs indíttatásom.:)) De biztos úgy van ez, hogy ennek a típusnak is megvan a női párja, aki előnyös adottságait kihasználva pumpolja a szerencsétlen reménykedőket, majd a barátnőivel harsányan röhög rajtuk, miután koppantak, én azt az oldalát sem értem, de ők téged biztos értenének, tehát csak annyi van, hogy nem én vagyok neked a legjobb beszélgetőpartner.:))

232323 2014.10.28. 15:02:10

@Kytia: pedig épp randit kértem volna... :(

Kytia 2014.10.28. 15:08:15

@232323: Hát, nem tudom mennyiben járulhattam volna hozzá már most is kiemelkedő színvonalú randikommunikációd fejlesztéséhez. Különben is hova akarnál még fejlődni? Még azt is megkérdezed, hogy lepisilheted-e. Ez már a csúcs.:D

232323 2014.10.28. 15:15:52

@Kytia: Neked valami igazán különlegest tartogatok! ;)

Kytia 2014.10.28. 15:24:44

@232323: Késő, mán elkeltem.:D De azért elmondhatod, mit találtál ki, ha beindulok tőle, majd megkérem a páromat, hogy játsszuk el.:D

232323 2014.10.28. 15:31:35

@Kytia: nem adom ki csak úgy a nyilvánosság előtt a spéci trükkjeimet!

Kytia 2014.10.28. 15:32:37

@232323: Miért nem? Nem veszítesz semmit.

Víz Ivó 2014.10.28. 16:18:15

@Kytia:

"...Én ugyanis amikor elolvastam, kb a fejemre csaptam, hogy baszki, tényleg!..."

hol csaptál a homlokodra, melyik résznél?
kiváncsi lennék rá, nagyon!

persze leginkább azért, mert én még nem találkoztam olyan nővel, akinek ez a "fizetem a saját fogyasztásomat" kérdés
1. szigorú elvek mentén rögzült volna benbe
2. a férfi bizonytalanságát látta volna a fizetési hajlandóság mögött
3. a nő megvásárolhatóságát látta volna az elfogadás mögött
4. a ffi alkupozícióval való visszaéléseibe futott volna lépten nyomon (vagy akár csak egyszer is) ahányszor elfogadott egy kólát vagy egy natur csirkemellet salátaágyon...

mindezektől fuggetlen, de itt említem meg, hogy a mostani hozzászólások közt volt egy vonulat, amit többen, többféleképp fejtettek ki, de egy közös irányba mutattak.
jelesül, hogy a ffiak valamilyen tinikorukbéli sérelemtengert akarnának visszazúdítani a nők nyakába, most, hogy fordulni látszik a kocka.... most, hogy végre szóbaállnak velük a nők.

számomra ez furcsa. nekem kisiskolás korom óta voltak szerelmi, kicsit később már "testi" kalandjaim. mindig a saját korosztályom széplányaival. néha egy-két évvel idősebbek közül való (akkor, számomra) bombanőnek számító csajjal is..... ez a probléma sosem frusztrált....

a komolyabb kapcsolataimban sem lehetett hangsúlyos az én gazdagságom, mert épp nem voltam az.... tehát ez a "tapasztalat" lehet hogy azért maradt ki, mert nem tudtam ilyesmivel csábítva rossz irányba terelni a lányok igényeit, elvárásait?

tudja fene.... :-)

232323 2014.10.28. 17:02:26

"persze leginkább azért, mert én még nem találkoztam olyan nővel, akinek ez a "fizetem a saját fogyasztásomat" kérdés" 1..2..3..4
>>
én csak azt látom ezekben, hogy ingyé' minden jó meg különben is neki ez jár, ő megérdemli, meg ez a férfi dolga. :)

Böff.

Kytia 2014.10.28. 18:03:02

@Víz Ivó: Ott, ahol azt írja, hogy a férfiak rosszul fogadják, ha fizetni akarsz. Én ugyanis minden randinál lelkesen a tárcámért nyúlok, pedig tudom, hogy vissza fogják utasítani,de annyi önbizalmam nincs, hogy fel se ajánljam. És mindig visszautasítják, de csak most esett le, hogy sosem próbáltam ragaszkodni ahhoz, hogy én fizessek, mégis még ez az apró gesztus is néha feszültségeket okozott. Viszont a nő is abban téved, amiben sok pasi, hogy azt hiszi, ez a szexvásárlás jele. Én nem gondolom így, szerintem inkább olyan rituálé, amiben a két fél a szàndékait tudja kifejezni szavak nélkül. A pasi a fizetéssel gyakorlatilag feltesz egy kérdést, a nő az elfogadással válaszol. Én sem azért nyúlok mindig a tárcámért, mert félek, hogy anyagi kárt okoztam a pasinak a randival, hanem azért, mert a randimeghívás és a fizetés között pont egy randinyi idő telt el, és ha netán ez elég volt ahhoz, hogy meggondolja magát az udvarlással kapcsolatban, én nem rámenősködöm.

Szerintem van alapja a kiskori sérelem elméletnek. Onnan gondolom, hogy apám pont ezt nyomta egész életemben. Egyrészt 20 fölött neki egy nő csak "szipirtyó",másrészt még 60 fölött is képes előadni a történetet, amikor a szerelmes levelét az áltiban az osztálytársa felolvasta és az osztály előtt összetépte, hát az szöhhnyű volt. És minden alkalommal élvezettel szól be a 30 fölötti nőkre, amikor meg valami fiatalról hall valami elmarasztalót, akkor sosem állja meg előadni, hogy majd nyüszít ez a nő, ha 30 éves "vénasszony" lesz és a kutyának sem kell.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy sok kommentelő pasi vágyálmàval ellentétben az is csak egy urbán legenda, hogy 30 fölött a nők értéke rohamos csökkenésbe kezd. Soha nem tapasztaltam ilyet se a saját életemben, se a körülöttem élőkön. Talán egyedül a netes ismerkedés az, ahol mérhetően több ajánlatot kapnak a fiatalok, de ott minimális információ áll rendelkezésre és az alapján kell válogatni. Persze 1-2 ember biztos ilyen, mint pl apám is, aki tizenöt éves lányokat bámul meg a buszon, de a többségnél ilyet nem tapasztaltam, vagy ha van is ilyen határ, inkább 40, vagy 50 éves nőknél van manapság.

232323 2014.10.28. 18:05:19

@Kytia: "Soha nem tapasztaltam ilyet se a saját életemben, se a körülöttem élőkön."

Egy patronra kb mindegyik nő elég jó és a pasik kortól függetlenül szívesen ürítenének bele valaki.
Egy tartály, egy csapolás és egy next gomb.
De ezt ti összekeveritek a jónőséggel/kelendőséggel.

232323 2014.10.28. 18:07:08

@Kytia: továbbra is mondom, hogy különleges vagy. Elvétve is nehéz ilyennel összefutni. :-)
Persze ez mind lényegtelen ha jól nézel ki: ezesetben kb minden tolerálnak, egyébként meg semmit se.

Kytia 2014.10.28. 18:46:49

@232323: Az meg a másik legenda, hogy a pasik egy patronért ugrálnak annyit. Vagy én nem vagyok az a típus, akit erre választanak, de megint csak ismételni tudom, nem kor függvénye. Húszévesen sem volt semmi másképp. Amúgy azért akárkit nem dugnál meg re sem, igaz? Ereszd szabadjára a fantáziádat. Ugye nem? :) Hát akkor azért csak van valami köze a szexuális vágyatoknak a jónőséghez.:) Utolsó bekezdésedben mondtad meg a tutit. A külső a lényeg, nem a kor.:) 

Víz Ivó 2014.10.28. 19:08:10

@Kytia:

"....az is csak egy urbán legenda, hogy 30 fölött a nők értéke rohamos csökkenésbe kezd...."

szerintem is :-) ezért írtam, hogy :

"...jelesül, hogy a ffiak valamilyen tinikorukbéli sérelemtengert akarnának visszazúdítani a nők nyakába, most, hogy FORDULNI LÁTSZIK A KOCKA... most, hogy végre szóbaállnak velük a nők...."

innen ered a frusztráció. hogy az, hogy végre fordulni látszik a dolog, azt alátámasztani látszik a lányok randihajlandósága, de semmi egyéb más.... illetve, ha találkozik is egy egy nőben a "komoly szándékot sejtető" érdeklődéssel, az nem azonos a fiatal korban elmaradt "tétnélküli", csak szex és kiváncsiság KINÉZETŰ hozzáállással....
na, mindegy... nem bölcselkedek itt, mindenféle tendenciákon, amit néhány kommentbe belelátott mintázat alapján vélek kirajzolódni.... :-)

a magam tapasztalata egészen más volt, mint pl az édesapádé :-)

én minden évvel "nyugodtabb és bizakodóbb" lettem az idő múlásával, hisz egyre szélesebb és szélesebb "korosztályi körből" kereshettem a potenciális partnereket. ebből a szempintból egy ffi kb 30 és 50 éves kora között jár a csúcsra (már ha jól tartja magát :-D), míg egy szerencsés alkatú (testi-lelki) nő csúcsidőszaka kb 20és 50 között simán lehet...

tehát azt tapasztaltam, hogy jó nőnek lenni nagyobb esély, mint jó ffinak.... de nem cserélnék egy nővel sem, mert eddig egy faszi sem jött be nekem... :-))))

Kytia 2014.10.28. 19:35:07

@Víz Ivó: Hát ezt nem tudom, hogy nagyobb esély-e. Én azért emlékszem a kimondott jópasikra nemcsak a húszas éveikből, hanem már a gimiből, sőt az általánosból is. Nem tűnt úgy, hogy hátrányban vannak. Talán a későn érő pasik érezhetik így, akik a suliban meg húszas éveik elején még annyira kisfiúk, hogy tényleg nem làtják bennük a potenciális hímet. De megsúgom, a lányok nagy részével is így van. Én is úgy néztem ki még 20 évesen is, mint egy 12 éves rocker, hát nem harcoltak tömegek a kegyeimért.:D Kb 22 fölött kezdtem nőnek kinézni, azért nem akkora versenyelőny egy átlagos tempóban fejlődő fiúhoz képest.:D

Kytia 2014.10.28. 19:39:54

@Víz Ivó: A másik, hogy azt tapadztaltam, a hiedelmekkel ellentétben a lányok többsége a saját korosztályához húz. Egyetlen olyan lányra sem emlékszem a hústas éveimből, de a sulikból sem, akinek nrm valami korban nagyon közeli fiúért dobogott volna a kisszíve. Én kivétel voltam, mert nekem pont bejöttek az idősebb pasik, de még egy ilyen nem volt, mert tisztán emlékszem, hogy engem ezért mindenki cukkolt.:D

Víz Ivó 2014.10.28. 19:58:49

@Kytia:

ez a korosztályos dolog abszolút általános megfigyelésen alapszik :-)

ha magamból indultam vona ki, akkor azt írtam volna, hogy 5 éves kortól 35 éves korig :-))))

mert 36 voltam, mikor másodszor nősültem. addig, amióta az eszemet tudom, mindig szerelmes voltam és csak 1-2 viszonzatlanra emlékszem össz-vissz belőle :-))))

Kytia 2014.10.28. 20:23:22

@Víz Ivó: Na, igen, de ezzel az erővel ugyanez igaz a másik oldalról is.:)) Első szerelmem 8 éves volt (én is annyi), második 14 (én 11), harmadik 15 (én 14), negyedik 16 (én 15). Mind viszonzatlan volt. Mégsem átkozom az ellenkező nemet, csak megállapítom, hogy hozzád képest valószínűleg szerény SZINTET tudok felmutatni.:D Illetve mentségemre szólhat talán, hogy egyik delikvens sem tudott irántuk táplált gyengéd érzelmeimről.:D

Aztán persze kinyílik a világ 20 fölött, és jönnek egyetemi hallgatótársak (+tanárok), kollégák, stb, akik már több évvel idősebbek is lehetnek és ekkor szembesül az ember lánya először azzal, hogy 1-2 évnél nagyobb korkülönbség is létezik. És mivel a vonzalom kortalan dolog, tehát ha nekiáll udvarolni egy harmincéves és még tetszik is, miközben én csak húsz vagyok, nem biztos, hogy elhajtom, főleg, hogy manapság kinézetre meg sem mondod, hogy melyik a 30 és melyik a 20.:)

Kytia 2014.10.28. 20:26:55

Tehát megállapíthatjuk, hogy férfi és nő között egészen elenyésző a lehetőségbeli különbség, leszámítva, hogy a 30 éves férfi nagyobbat meríthet, mert ő rámehet a húszas csajokra, míg a húszas férfiak ritkán mennek rá a 30-as nőkre.:))

Víz Ivó 2014.10.28. 20:42:42

@Kytia:
nálam 35-ig minden volt :-)
21 évesen volt 32-es nő... 32 évesen 44 éves is :-)))

Kytia 2014.10.28. 20:58:36

@Víz Ivó: Hogyhogy 35-ig? Akkor már volt az első házasság, nem?

Víz Ivó 2014.10.28. 22:50:01

@Kytia:

hát, igen...
az első házasságom idején elég intenzív szerelmi életet éltem. a dolog szépséghibája az volt, hogy többnyire házon kívül....

a második házasságom óta kivonódtam a piacról :-)

szerintem mindenkinek jobb így :-D

Kytia 2014.10.29. 08:03:31

@Víz Ivó: Akkor rád igaz a senkireseigaz elmélet, miszerint meg tud változni egy hűtlen ember. Mi hozta a változást? Az új nő "képességei", vagy szervi probléma? :D

2014.10.29. 08:28:00

Fiatal kurva keresi eltartóit. Válaszokat "Kajáért-szállásért dugok" jeligére várok.
velvet.hu/elet/2014/10/28/vegigdugna_kinat_a_19_eves_lany/

Kytia 2014.10.29. 08:34:04

@Pillanatragasztó: Bánod, hogy nem oda születtél, mi?:D

"az 34 férfit jelent, úgyhogy Ju Pengnek érdemes nagyon összeszednie magát ahhoz, hogy még járni is tudjon hazafelé"

Merthogy 34 férfi az annyira sok lenne? LOL, ezt a cikket biztos pasi írta.:D

George Herceg 2014.10.29. 08:45:50

@Kytia: Maximum egyszerre sok 34 férfi, na de kb. 1 hónap alatt, az majdnem mindennap 1. Egy átlag csajnak meg se kottyan:-)

232323 2014.10.29. 08:50:37

@Kytia: 10-ből 8-at titokban mindenképpen, 10ből 3-at meg haverok előtt is vállaltan, 1-t pedig öreganyám mellé is le mernék ültetni az a vasárnapi húslevesezéshez.

..De én válogatós vagyok, hisz megtehetem. 30 vagy, magas, diplomás, kondizok ezerrel, nyelveket beszélek és még svájci viszonylatban is jól keresek, lakásom van itt és otthon is.
A paraméterek szerint akár szupermen is lehetnék.

232323 2014.10.29. 08:54:19

Visszaolvastam Víz és Kyra eszmefuttatását a korról és kelendőségről: mintha egy másik univerzumban léteznénk. Komolyan. De ma épp nagyon toleráns, elfogadó és megértő vagyok, ezért... ezért elfogadom, hogy vannak akik tévedésben élnek. Az is lehet, hogy én. Sebaj.

Egy kérdés a lényeges: mindenki örül annak, ahol most van? :-)

Víz Ivó 2014.10.29. 09:39:41

@Kytia:

szervi hiba ?????? mire gondolsz?!

mozgásszervi: levágta a vonat kezem-lábam, és így végre nyugton tudok ülni (?) a seggemen?
ivarszervi: levágta a vonat a farkam és a nyelvem, meg az összes ujjam, és végre nyugton tudok ülni a seggemen és az orrom hegyével pötyögök a netre?
érzékszervi: végre kaptam szemüveget, vagy "levették a hályogot" a szememről és megláttam a tükörben magamat, (meg az eddig "összehódított" nőimet) és ezzel odalett az önbizalmam?
idegrendszeri: egy tumor miatt ki kellett operálni az agyam 85%-át, és a maradék intellektusom már csak átlagos képességekre elég, így az okos palikat kultiváló csajok elpártoltak tőlem, a pénzem meg a testi szépségem pedig alatta marad a kivánatos szintnek?
melyikre gondoltál? esetleg egy szívátültetésre, ahol egy bernáthegyi szívét kaptam az enyém helyett, aminek következtében ripsz-ropsz hűségessé lettem (meg rászoktam a rumra is, ami mindig ott fityeg azóta a nyakamban egy kishordóban)? ez olyan romantikus, nem!? :-))))))

egyébként a magyarázat egyszerűbb, mint amit szerteágazó szervi okok megengednének.

én abszolút monogám és hűséges vagyok! csak a második feleségem megismeréséig mindenkivel kapcsolatban hamar elmúlt.... vele meg nem :-))))

Víz Ivó 2014.10.29. 09:42:59

@232323:

".....De én válogatós vagyok, hisz megtehetem. 30 vagy, magas, diplomás, kondizok ezerrel, nyelveket beszélek és még svájci viszonylatban is jól keresek, lakásom van itt és otthon is.
A paraméterek szerint akár szupermen is lehetnék...."

ha nyitnék a saját nemem felé, Te tutti a célkeresztemben lennél ! :-)

2014.10.29. 09:57:31

@Kytia: De azt látod ugye, hogy nála csak a 30 alatti, jól kinézö milliomosok jöhetnek be? :D
MNK

Víz Ivó 2014.10.29. 10:21:12

@232323:

"....Egy kérdés a lényeges: mindenki örül annak, ahol most van? :-) ..."

erre, részemről, csak "kitérő" választ tudok adni.

1. amikor ezt az "életet", helyzetet, kapcsolatot választottam, boldog voltam.
2. amikor választottam, nem a boldogságot választottam. a választás sem okozott boldogságot (tehát nem választani-válogatni szeretek)
a választáskor a társam személyétől, közelségétől, a lehetőségtől, hogy vele legyenek közös gyerekeim, stb, stb, stb, voltam boldog. és tudtam (mert ez akkor már a második házasságom volt), hogy az élet-együttélés rengeteg gondot-problémát-bajt és akár tragédiát is el kell hogy viseljen. emiatt a boldogság, mint olyan, nehezen értelmezhető úgy átabotában...

én úgy fogalmaznék a magam helyzetéről, hogy boldog vagyok a párommal, a gyerekeimmel, ami őket illeti.
elégedett vagyok az általános körülményeinkkel. pl mindenki ép-egészséges és okos :-) sőt! szerény is :-D
van szép házunk, autónk, munkánk, nincs hiteltartozásunk, stb....
és vannak átélt rossz emlekeim, amik nélkül (ugyan naivvan, de) biztonságosabbnak hinném a jövőt, rózsaszínebben látnám a gyerekeim útját..... így biszont már annak is tudok örülni, amit eddig megúsztunk, nem csak annak amit el sikerült érni :-)))

és Te, hogy vagy mindezzel? mennyit érne meg neked, ha 1,90 magas lehetnél? vagy hogy még Moszkva elit negyedében is gazdagnak számítanál, nem csak Genfben? vagy, ha a gyakorlatban is leköphetnél egy jónőt, nem csak (elméletben) lepisilhetnél?

Kytia 2014.10.29. 13:24:58

@George Herceg: Napi egy szex azért még nem vág földhöz. Napi egy szex hetente más pasival... hát az meg aztán extra könnyebbség.

@232323: Hát igen, csak az a fránya jellem. Nem mintha nem lenne mindegy a randizásnál, de a szuperman kategóriából kicsúsztál, sorry.:)

@Víz Ivó: Bármilyen szervi hibára gondoltam, ami akadályoz a szexben. De akkor eszerint nem erről van szó.:) Viszont tök jó, hogy találtál ilyen nőt, amilyet találtál. Szerintem a ritka kivételek közé tartozol.

George Herceg 2014.10.29. 13:29:22

@Kytia: Ebben az esetben napi 1 szex naponta másik pasival az maga a mámor ha abból indulok ki nekem milyen lenne minden nap más nőt kielégíteni (persze csak a szép és fiatal halmazból) :-)

Kytia 2014.10.29. 13:32:58

@232323: Nem örülök annak, ahol most vagyok, ahogy 25 évesen sem örültem, 20 évesen pláne, 16 évesen meg úristen... Amúgy összehasonlítani sem tudom, mert régen 1-2 éves kapcsolataim voltak sok nyűglődéssel, semmi komoly tervvel a jövőre nézve, most meg 4 év van mögöttem, eljegyzássel, közös biznisszel, nagy tervekkel. Nem figyelem már annyira, hogy vajon ugyanannyira megbámulnak-e, mint 5 éve. Viszont abban biztos vagyok, ha szakítanék, ugyanolyan könnyen találnék új párt, mint eddig.

@Pillanatragasztó: Ebből én a milliomos kitételt nem értem csak. Arra semmi szüksége nem lenne ehhez a projekthez, de hát ő tudja.:) Viszont szemmel láthatóan az ehhez szükséges értékeivel is tisztában van: "Cserébe egy egész éjszakát kap velem, ami során osztatlan figyelemben részesítem, és esélyt kap arra, hogy egy igazán szép lány társaságában mutatkozzon."

Kytia 2014.10.29. 13:37:37

@George Herceg: De egy kicsit félreérted sztem. Ő nem utazik naponta másik tartományba másik pasihoz. Különben nem lenne nagy truváj mindenzt finanszírozni a pasik részéről. Max egy vacsora és szállás, meg másnap reggeli, oszt csókolom. Gondolom, adott tartományban eltölt egy kis időt és aztán megy tovább. Én 1 héttel számoltam/tartomány, tehát legrosszabb esetben 7 napig szex az egyik pasival, aztán 7 napig a másikkal.

George Herceg 2014.10.29. 13:55:49

@Kytia: Csalódott vagyok:-(

ŐŐŐŐ megcsinálnám én is a magyar 19 megyével+Budapest. Várom a lányok jelentkezését.

Kytia 2014.10.29. 14:03:59

@George Herceg: Képet ne felejts posztolni.:)

Kytia 2014.10.29. 14:07:23

@232323: Ja, és még erre akartam írni, hogy most komolyan nézz már meg egy mai 30 éves nőt. Aki mondjuk még vadászó üzemmódban van... ne mondd már, hogy amelyik szép volt huszonkét évesen, az 30 évesen nem szép.:DD

2014.10.29. 14:27:35

@Kytia: 22 évesen nem nagy kunszt vonzónak lenni. Kb nem kell sokat zabálni, és ennyi elég is.
30 évesen viszont már olyan kiélt feje van némelyiknek, hogy öreganyám hamvasan üde hozzájuk képest.

Kytia 2014.10.29. 14:33:59

@Pillanatragasztó: Annak lehet, hogy 22 évesen is az volt. Vagy követéses vizsgálattal állapítod meg? :D

Víz Ivó 2014.10.29. 16:44:37

@Kytia:

"...Nem örülök annak, ahol most vagyok, ..."

miért nem? kicsit lejjebb olyanokat írsz, hogy nehéz elképzelni, mitől örömtelen a helyzeted....

vagy, hogy mivel vagy elégedetlen....?
vagy, hogy esetleg nem vagy boldog a párod mellett?

mert szerintem ezek összefüggenek, de nem azonosak egymással....

ha jól értettem 32 körül vagy, és 4 éve együtt egy fickóval.... mire vártok? miért nincs gyereketek? mi lesz jobb 2-3-4 év múlva? jobb lesz a pasi? szebb leszel? gazdagabbak lesztek? (pont egy kisbaba kerül kevesebbe, bőven kibirja azt a pár évet relative szerényebb anyagiakkal a háttérben is :-D)

olyan életrevaló nőnek tünsz... furcsa, hogy mire vársz...

az a mondat persze árulkodó, hogy bármikor leakasztanál egy, a mai párodat "helyettesíteni tudó" pasit.... engem, ffiként kicsit (nagyon) lehangolna egy ilyen hozzámállás.....

Kytia 2014.10.29. 19:13:14

@Víz Ivó: Nananananaaaa. Olyat nem írtam, hogy bármikor találnék olyat, aki helyettesíteni tudja a mostani páromat. Olyat írtam, hogy találnék pasit. Nem valószínű, hogy rögtön megfelelőt, de ez megint olyan dolog, hogy huszonévesen sem volt másként. Pasit találni könnyű, jó pasit találni nehéz.
Azért vagyok elégedetlen, mert világéletemben elégedetlen voltam.:) Ez nálam alaptulajdonság. Általában magammal vagyok elégedetlen, de időnként jut belőle másnak is.:) Pisilős barátunk kérdezte, mindenki boldog-e azzal, amije van, hát én nem igazán voltam soha boldog magammal, mindig azt gondoltam, szebbnek kéne lenni, magasabbnak kéne lenni, képzettebbnek kéne lenni, gazdagabbnak kéne lenni, stbstb. Vajmi keveset változott ez harminc fölött, úgyhogy nem remélem, hogy ezután fog.:)
A kapcsolatom rendben van, gyereket azért nem csináltunk még, mert túl sok a futó projekt, mindig azt mondjuk, majd nekàllunk, ha ezen vagy azon túl vagyunk. A jelenlegi terv szerint jövő nyár után neki tudunk állni, aztán majd meglátjuk. Egyelőre egyébként az én lelkesedésem nem maradéktalan, de el sem zárkózom. Nehezen tudom elhinni, hogy ugyanaz az ember maradhatok anyaként, mint most, és ez kicsit stresszel.

Víz Ivó 2014.10.29. 20:10:13

@Kytia:

pisilős barátunk egészen pontosan ezt kérdezte: "....Egy kérdés a lényeges: mindenki örül annak, ahol most van? :-) ..."

a boldogságot én kevertem a válaszomba, mert úgy éreztem, hogy a kérdés egy adag implicit (életemben nem használtam ennyit ezt a kifejezést összesen, mint itt :-D) önigazolósdinak szánt elégedettséggel kérkedés volt... így el akartam jutni az egyszerű örömig (mármint, hogy minek tudok örülni én a jelen helyzetemben) az elégedettségen keresztül, amihez a startvonalra az volt írva, hogy mi okoz boldogságot (nekem a párom meg a gyerekeim), mi okoz elégeettséget (a körülmenyeink szintje) és mi örömöt (ma már nem csak az, amit sikerült elérni valamelyikünknek a családban, hanem amit sikerült megüszni valamelyikünknek)....

de Te is kb ezek szerint osztályoztál...

igazad van. félreértettem a pasilecserélős kitételt :-) de a "rossz beidegződésemen" Te sem tudtál átbillenteni... hülye vaskalapos vén fasz vagyok, tudom. de én akkor is szentül meg vagyok győződve arrol, hogy egy 32 éves, elkelt nőnek (munka-vállalkozás-hivatás-művészet-politika-mifene helyett, vagy max. mellett) már gyerekeinek kéne lennie... a ffi mellette CSAK ERRE VALÓ, ha jól választott a NŐ.

az egész udvarlás egy olyan rituálé, ami azt firtatja, hogy hajlandó-e a ffi egy kis szexért (ami anno nagy valószínűséggel gyerekáldáshoz vezetett) a tenyerén hordozni a nőt (aki a gyerekei miatt kiszolgáltatottságára keresett biztosítékot az alkalmas apajelöltben), mert ez az egész szerelmi maszlag nem arról szól egy "egészséges" nőnél, hogy egy örök szerelmi lángolást akar és hozzá tüzelőanyagnak egy szuper faszit, hanem GYEREKEKET.....

ennyi....
röhögve nézem azokat, akik (mivel benne vannak, és nem látnak rá) bár mindent úgy csinálnak, mint ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva, de mégis mindig fals részeredményekre gyúrva dicsőülnek meg.... és sajnálom azokat, akik ezek miatt kevesebbnek érzik magukat.

az a pasi, aki nem gyereket-családot akar Tőled, aki nem a gyerekei anyját látja benned, még nem a párját találta meg benned, hanem a rezsitársát, dugócimbijét, üzlettársát, mifenéjét... utitárs vagy az ő (maga se tudja hova vezető) útján.... ezért félsz tőle gyereket vállalni :-(

ha nincs igazam, bocs!!!! nem bántani akartalak. de a saját lányaimnak sem mondok mást... a párválasztás az Ő dolguk, felelősségük. Nekik (nektek, Nőknek) kell tudniuk, mire kell a társ, a pár.... válasszanak aszerint!

de ha rám hallgatnak, olyanok közül választanak, akik gyerekeket, családot akarnak és nem dicsőülést, árfolyamuk látványos emelkedését jobb kocsi, kockásabbra gyúrt has, mifene segítségével ÉS EGY PRESZTIZSFOKOZÓ JÓ NŐVEL az oldalukon....

De ha Te is jobb válalkozó, gazdagabb és egyre szebb nő akarsz lenni, akkor pont jó helyen vagy most... légyen tőle örömöd! viszont, mond meg, hogy minek akarsz ilyen lenni, ha tudod, hogy 6-10 év múlva pont kétszer annyi leszel, mint akik az anyaságukkal férjetfogni képes nők legversenyképesebbei?

szomorú út ez... apád primitív világképe vár a végén... :-(

George Herceg 2014.10.29. 20:16:07

@Víz Ivó: Aztán majd mikor elválik a gyermekei apjától már elég ha a lángolást keresi a kockahasú pénzes ember mellett. Mission over

Víz Ivó 2014.10.29. 20:26:09

@George Herceg:

a "lángolás" egy egyszerű trükk a természettől.... gyerek anélkül is születhet (pl erőszakból, érdekből is) de evvel egy pár évig az apát és anyát össze is lehet kötni MERT AZ UTÓDOKNAK EZ EGY KICSIVEL TÖBB ESÉLYT AD...

a lángolás vége gyerek nélkül leggyakrabban kiégés.. :-(

Víz Ivó 2014.10.30. 06:48:37

@George Herceg:

van ahol gyerekkel is, és van ahol gyerek nélkül sem a kiégés a "lángolás" vége :-)

de ahol gyerekek születnek a lángolás következtében (születnek sokan nem lángolás következtében is) ott a baba érkezése okozta érzelmi változások (az is egyfajta lángolás) továbbviszik a tüzet, ami lassabban hamvad el, mint a szerelemnek is hívott ffi-nő közötti lángolás... sokmindent "pótol" a közös, kis szerelem gyümölcse generálta kötődés-felelősség-érzelmi többlet a szülőpár között valahavolt lángolás csendesedése okán keletkező hiányféleségből... több gyerek többmindent pótol, mint ami elveszni látszik :-))))

jó anyák mellett jó apának lenni. szép ffi szerep a "hősszerelmes" után :-)

de aki már hősszerelmes sem "akar" lenni..... fogalmam sincs, mire mennek ki azok a kapcsolatok, ahol az első "szerep" nem a hősszerelmes ffi szerepe.

itt vekeng egy csomó ember, hogy bár megkúrt már több tucat nőt, udvarolt többszáznak, randizott vagy ezerrel és eddig ősszesen arra jutott mindebből tanulságot levonva, hogy hülye, lehúzós, röhejesen ostoba fasszopó ribancok a nők, akikből a randiguruknak még így sem elég aki eddig megvolt már. sőt! még több és több kéne belőlük (?)
.... hogy innen hova vezet út, el sem tudom képzelni :-(

Kytia 2014.10.30. 09:10:57

@Víz Ivó: A párom nagyon szeretne gyereket. Én húzom még az időt. Mert részemről azért kicsit több áldozat és kockázat. És azért itt az sem elhanyagolható kérdés, hogy miután az ember a világra tolja azt a gyereket, mit tud neki biztosítani. Én úgy nőttem fel, hogy 15 éves koromig nem volt saját ruhám, csak amit a felmenők rám hagytak és még nem volt szétrágva a molyok által. 15 éves koromban vehettem 1, azaz egy darab pulóvert, majd később lett egy saját kordgatyám, és egy MÁSIK pulóverem. Plusz egy-két, még éppen vállalható megörökölt rongy, ezekkel vészeltem át a gimnáziumot. Különórára sem jártam, mert az általam választott hobbikat túl drágának találták a szüleim (avagy "úri pucc", ahogy ők fogalmaztak - lovagolni szerettem volna egyébként). Az én gyerekem nem fog így felnőni. És ne mondd nekem, hogy egy gyerekenek csak szeretet kell, pénz meg nem, mert ez egy olyan címeres baromság, amit kizárólag olyanoktól hallani, akik sosem nélkülöztek semmit.

Végezetül pedig: nem tudom, hogy akarok-e egyáltalán gyereket. Nem értek egyet, hogy a pasi csak erre való, én szeretem a pasikat, szeretek időt tölteni velük, ha jó társaság nekem, nem azt fogom lesni, hogy milyen lesz apának. De egyébként hajlok a gyerek felé mostanában és ennek az egyik oka pont az, hogy a barátom nagyon jó apa lenne. Ez az egyetlen dolog a témában, ami felől nyugodt vagyok, tehát ezen nem múlik.

"az egész udvarlás egy olyan rituálé, ami azt firtatja, hogy hajlandó-e a ffi egy kis szexért (ami anno nagy valószínűséggel gyerekáldáshoz vezetett) a tenyerén hordozni a nőt (aki a gyerekei miatt kiszolgáltatottságára keresett biztosítékot az alkalmas apajelöltben)"

Ezzel viszont totálisan egyetértek. Ha nem is akar gyereket a nő, az ösztönök szintjén így működik, az tuti.

"minek akarsz ilyen lenni, ha tudod, hogy 6-10 év múlva pont kétszer annyi leszel, mint akik az anyaságukkal férjetfogni képes nők legversenyképesebbei?"

Ezzel viszont nem értek egyet. 10 év múlva 40x leszek, ennek a fele a húszas évek eleje, ha jól sejtem, mire gondolsz. Nos, elárulom, NEM találtam férjet húszévesen. Pasikat igen, dögivel. Gazdagokat is és olyanokat is, akik nálam 10 meg 15 évvel idősebbek voltak. Elvileg tökéletes setup a boldog családhoz. Nos, nem kérték meg a kezemet, ahogy a velem egyidősek sem, mert azok meg még hülyegyerekek akkor és az általad is elítélt kockahas-pénz-sunázás háromszögében éltek kizárólag. És ezzel nem voltam egyedül, egyetlen fiatal ismerősömet sem kérték feleségül. A húszas évek végén van az a pont, amikor ránézel egy nőre és azt mondod, "nem szórakozhatok az idejével". 30 körüli nőnek komolyabban csak akkor udvarolsz, ha tényleg akarsz valamit, ha csak észjátszás meg agglegényélet a cél, ARRA vannak a fiatal csitrik. Állítom, hogy 40 évesen is könnyebb férjet találni, mint 20 évesen. Bár kevesebb csorgó nyálú idióta legyeskedik az ember körül, az az egy-kettő megmarad, akivel tényleg érdemes foglalkozni. Húszévesekre senki nem gondol feleségként, pont ezért környékezik őket annyian (a feszespopó mellett persze:)).

"de ahol gyerekek születnek a lángolás következtében (születnek sokan nem lángolás következtében is) ott a baba érkezése okozta érzelmi változások (az is egyfajta lángolás) továbbviszik a tüzet, ami lassabban hamvad el, mint a szerelemnek is hívott ffi-nő közötti lángolás..."

Ez gyönyörűen hangzik, ettől függetlenül a nővérem, akinek most 9 hónapos a kislánya, megkapta egy jóakaró barátjától, hogy semmiképp se hagyja, hogy a gyerek néha az ágyukban pihenjen, mert odaszokik, és "ezen fog múlni, hogy megmarad-e a párod". Sajnos, sok ilyet hallani, hogy mindkét fél akarta a gyereket, de egyik sem tudta, mivel jár igazából, és aztán amelyik könnyebben tud dobbantani mellőle (általában a férfi), az megy is szépen. Persze én erre azt mondom, ha ezen múlik, hát menjen, nekem ilyen partner nem hiányzik, de azért nem túl kellemes opció.

"itt vekeng egy csomó ember, hogy bár megkúrt már több tucat nőt, udvarolt többszáznak, randizott vagy ezerrel és eddig ősszesen arra jutott mindebből tanulságot levonva, hogy hülye, lehúzós, röhejesen ostoba fasszopó ribancok a nők, akikből a randiguruknak még így sem elég aki eddig megvolt már. sőt! még több és több kéne belőlük (?)"

Ezért megint csak piros pont.:) Tényleg ez a kép rajzolódik ki.:) Szerintem alapvetően sikert akarnak csak az ilyenek, és a legtöbb helyen a sikert nőben mérik, minőségben és mennyiségben.:)

Víz Ivó 2014.10.30. 11:07:15

@Kytia:

sajnálom, hogy nem álltam meg, hogy ne pofázzak bele az életedbe.. bocsánatodat kérem ezért.

de, ha már így esett, és megosztottál velem ezt-azt az életedből, hát eszembe is juttattál evvel néhány dolgot magamról (amiből -minő szerényseg-ezeket a fenemód bölcs hozzászólásaimat összehordom) és mivel idepasszolnak,hát továbbvezetem velük a megkezdett sort....

a szegénység (anyagi értelemben) még annál is relatívabb, mint amire a Te gyerekkorod (ami nagyon nincs is messze) és pl az enyém ('60-as, '70-es évek) közötti különbségből következtetni lehetne :-)

nem volna sportszerű, ha bezzegezni kezdenék, és rázendítenék arra, hogy mim volt (nem volt) pl 1975-ben az én ruhásszekrényemben (ami speciel a bátyámé és a nővérünkké is volt egyben), mert akkor a kortársaim zömének kb ugyanannyira semmi nem volt benne... és tán éppen ezért nem is érdekelt egyikünket sem mindez. a költséges vagy épp olcsó hobbikról, különórákról most nem is beszélek, mert arra lehetőség sem volt.... ilyeténképpen a hiányuk sem gyötört senkit.
tehát a Te tapasztalataiddal nem összemérhető, ahol egy csomó kortársad már kifejezetten jól el volt eresztve, családi háttérrel, lehetőséggel, miegyébbel...

ugyanakkor pl a szüleink között nemigen volt diplomás, de még érettségizett sem....míg az én generációm kb harmada már érettségizhetett, tizede egyetemre járhatott.... ebből a szempontból a Te generációd (vagy pláne az én nagyobb gyerekeimé, akik most 21-22-24 évesek, már 60-70 % érettségivel 40% feletti egyetemi-főiskolai képzettséggel - végzettséggel számolhat.... ha jól vettem ki a szavaidból, már Te is részesültél ennek áldásaiból.... csak azt tudom mondani: bízz magadban! jobb lesz a gyerekeidnek, mint neked volt... pulover, lovasklub, oktatás és kultura terén biztosan...

egyébként is, én azt feltételeztem rólatok, hogy pár éven belül "beérik" valami "biznisz" nektek (ilyesmit olvadtam ki a reményeidből) és erre föl írtam , hogy egy kisbaba, pici gyerek kevesebbe kerül mint egy nagyobb... de, tudod mit mondott mindig öreganyám?!
"... ha az isten báránykát küld, legelőt is ad mellé..."
Ő csak tudta, miről beszél :-) anyámék 4-en voltak testvérek, a '40-es években születtek sorra, az '50-es években és '60-as években voltak eltartott korban, amikor nagyapám háborúban, hadifogságban turnézott, hazajövet kitelepítették őket, egzisztenciálisan ellehetetlenítették őket.... és magam, meg az unokatestvéreim, tehát az unokáik, majd mindegyike pedig diplomás emberek lettünk....

a nagyszüleink és szüleink is túléltek minden szart.... Te is túl fogsz élni mindent :-))))

amit a mai huszonévesekről írtál, el kell hogy fogadjam :-)

sajnálom, hogy ez a nagy fene jólét abban merül ki, hogy a fiatalok 30 éves korukig "kénytelenek" azt élvezni (azt az életformát), amit én 18-20 évesen már halálra untam....hogy ebből miért jobb 15 év, mint 2-3 év, nem tudom.... de az én időmben az egyetem sem buli volt (de voltak jó bulik az egyetem ideje alatt, persze) hanem pár év lemaradás a felnőtt élettől.... anyagilag, felelősség terén és lehetőségek terén.... jogászok meg orvosok esetén kb 10 évnyi volt ez a lemaradás.... és tanulni is kellett, lehetett szakmailag fontos dolgokat..ma meg ha tanulnak is sokmindent, de valahogy a végén mégsem értenek "semmihez".. :-)
viszont kb úgy élik meg az egyetemi éveket, mint valami bulikorszakot....sokuk pénz és lehetőségek híján csak az idejét pazarolja el....

de se rendszer, se korosztály kritikát nem szeretnék levezetni mindebből.... csak morfondirozok itt a gyerekeim és a Te példádon.... mégegyszer, bocs' érte!!!!

Víz Ivó 2014.10.30. 11:41:11

@Kytia:

ja! és mégegy. a "szerelmi lángolás túlélése gyermekáldás utáni fellángolásokban és a gyerekkel kapcsolatban születő érzelmi ujdonságokban" témát, azt hiszem, nem írtam le érthetően.... csak giccsesen :-)))

tehát:
1. a szerelmi fellángolás bárhányszor megtörténhet az életben....
2. minél többet élt át valaki (többnyire, vsgy mindig gyerekáldás nélkül), annál bizonyosabb, hogy a végüket jellemző kiégés is nyomot hagy benne... ami a következő fellángolás intenzitásából sokat elvon... magyarán: naivan, tapasztalatlanul jobb buli ez is :-)))
3. a szerintem szerencsés eset az, amikor egy viszonylag fiatalkori (nem szalmaláng) fellángolásból (tehát nem a lecsengés után, vagy sosem volt lángolási szakasz nélküli kapcsolatban) közvetlen átmenet van a gyerekek szülrtésének folyamába... ez mindig hoz új, jó dolgokst is a "veszteségek" helyébe... fokozatos átmenetet biztosítva mindennek....

de, mint írtam, rengeteg gyerek (talán, ma már a többség) nem ilyen folyamatban fogan meg... hanem idősürgetettség, személyes ambiciók racionális kompromisszimai után... csupa "lemondással" érzelmi muníciók szerény tartalékával a tarsolyban....

nekem az első házasságom volt ilyen "észérvek" érdekek, kompromisszumok egyensúlyával fenntsrtott... de még ott is hoztak a gyerekek tizenegynéhány jó-fenntartható évet együtt az anyjukkal.
a második házasságom sokkal inkább "lángolós" volt-van.... a gyerekek szó szerint tovább tüzelték a dolgot... a sors iróniája, hogy a nejem úgy belejött ebbe a lángolva szeretősdibe, hogy egy pár évig (mivel otthon más volt kivitelezés alatt) még az otthoni idill mellett fenntartott magának egy "külsőssel" folytatott virtigli hősszerelmes lányregényt is :-))))

de gyerek híján (hála istennek) elhanvadt-kiégett az a dolog....

szóval a szerelemgyerekek hihetetlen sokat tudnak tenni a szüleik egybentartásáért.... nálunk legalábbis így van....
míg a "tervezett" gyerekek sokkal kevesebbet... legalábbis nálam így volt... :-)
de ez csak egy konkrét példa. a többi (családi-baráti körben megismert) is hasonló következtetés levonását eredményezte nálam.... de ez persze statisztikai szempontból nem túl alapos - megalapozott vélemény, belátom :-)

vegyük úgy, hogy ez szimplán az én egyéni véleményem!

Kytia 2014.10.30. 12:09:32

@Víz Ivó: Nyilván minden relatív, de ahogy más-más korokban más-más lehetőségeik voltak a gyerekeknek, úgy más-más elvárások is támasztatnak velük szemben. Ma már nem árt egy-két képességet fiatalon kifejleszteni, különben óriási lemaradással kezdik az életet. Hogy aktuális legyek, pl ott a számítógép. Ha húszéves korodban látod meg az elsőt, ma már gyakorlatilag csak útburkolónak mehetsz el. Ugyanez a nyelvekkel. A legtöbb tini már egy nyelvvizsgával hagyja ott a gimit, akinek erre nincs módja, gürizhet pluszban, és az egyetemi évek alatt szerezni meg azt, már igen nehéz. Ma finomra hangolt gyereket kell nevelni, 18 éves korára már be kell neki mutatni a művészeteket, a sportokat, a tudományokat, mert hatodikban már nem árt tudni, mi szeretne lenni, vagy legalábbis merre tendál. Persze lehet máshogy is, lehet csak odafosni a világra, hagyni, hogy bukdácsoljon, nyakába tenné még egy rakat neurózist is pluszban, úgy is felnőhet egy ember, csak én nem ilyen gyereket akarok. Én már látom előre, hogy nekem sok energiámba lesz egy gyerek, hát nem mindegy, marad-e rá a meló mellett. Plusz még a hobbikról sem akarok lemondani, tehát továbbra is járni fogok...(na, kitaláltad?)...lovagolni.:)) Azt sem akarom, hogy azt lássa a gyerek, hogy őérte mindenről le kellett mondanom, ezért is fontos az utóbbi. Megpróbálni egész ember maradni, közben egész embert nevelni és biztosítani a feltételeket a léthez... Ez vagy könnyebb volt régen, vagy egyszerűen nem volt rá igény, de ma már van.

Szóval az első házasságodban te csaltad a párod, a másodikban pedig a párod téged? Valahol az élet igazságos.:P :D

Kytia 2014.10.30. 12:12:48

@Víz Ivó: Egyébként szerintem ez inkább a te egyszemélyes tapasztalatod. Rengeteg család akkor megy szét, amikor a gyerek néhány éves. Persze, hogy azok szerelmi házasságokként indultak-e, azt tudja a fene.

Víz Ivó 2014.10.30. 13:05:10

@Kytia:

minden OK ! vita egy szál se'..... :-))))

egyetlen észrevétel: bízz magadban, hogy jó szülő leszel!!!!! ne hidd, hogy miatrad fog bármiről lemaradni a kölyköd! :-)
és most jön a legérdekesebb:

bízz benne, hogy a gyereked mindent, ami számára fontos lesz, meg fog tanulni-szerezni.... ahogyan Te és a párod sem a szüleitől kapott "készbe" ültetek bele :-)

nekem sok gyerekem van :-) kb mindnek ugyanazt biztosítottam, mindtől ugyanazt vártam el (az Ő vélt érdekeikre föl) , és mégis, ahány annyiféle lett belőlük... a "legjobbak" (akik kb mindent hozrak az elvárásaimból 2 felsőfokú nyelvvizsga, egyetemi diploma, sport és művészet terén némi tapasztalat, stb) kb semmire sem jutnak :-)
a legnehezebben faraghatónak "csak" egy középfokúja van, a diplomájával is lemaradásban van (de talán ez az utolsó éve mégisvcsak) mégis "kész van", tudja mit akar, azon a téren hasít mint a penge.... és persze továbbra is "nehéz eset".... :-)

a kicsikkel már én vagyok úgy, hogy szarok bele.... legyen, amit akar (csak legyen, hogy akar vmit!!!!! ne TV-t bámulva ábrándozzon) nem mondom meg a "tuttit"... csak segítem, ahogy tudom :-)))

és láss csodát! tudod mi akar lenni a kislányom?!?!?

lovász :-D

10 éve még minimum állatorvosnak kellett volna lennie ilyen indíttatással, hogy "megnyugodjak" a sorsa felől.... :-)
ma meg drukkolok neki, hogy ha kitart ez a vágya, akkor legyen még az országban egy-két olyan ló 10-20 év múlva is, aki mellé gondozót keresnek :-))))

pont leszarom az állatorvosi diplomát, ha őt sem érdekli.....

ez most lehet, hogy emberkisérlet???? fene tudja :-)

Víz Ivó 2014.10.30. 13:23:46

@Kytia:

"...Szóval az első házasságodban te csaltad a párod, a másodikban pedig a párod téged? Valahol az élet igazságos.:P :D ..."

erröl is más a véleményem :-)

az első házasságomban engem nem tett boldoggá a csalássorozatom egyetlen eleme sem... sem a feleségem nem "érdemelte meg", sem a szeretőim, ami evvel járt.
és tudod? a leghülyébb dolig az egészben az, hogy nekem sem segített semmiben ....

a mostani feleségem esetében "legalább annyi pozitivum volt", hogy Ő (meg gondolom a pali is) fenemód élvezték .... :-)

én meg nem :-(

de épp ezért, nomeg a szerető házasságában bekövetkező bukfencek miatt, utólag már náluk is keveredett rengeteg keserűség az addigi édes szájízbe... ez a keserűség, meg a lángolás kiélése kiégésig együtt hagyott elég negatív emléket is a jövőre nézve bennük...
a párom szerint ma már nem menne bele.... (jól hangzik :-D)

Kytia 2014.10.30. 15:25:30

@Víz Ivó: Lovász, ez jó.:D
Na és honnan tudja, hogy lovász akar lenni? Nemtán közelébe engedted holmi lovaknak? Látod, ez a nem mindegy. De amúgy persze igazad van, és a célkitűzéseiket én sem akarnám befolyásolni, ezt mindenki maga tudja, nincs rosszabb, mint a szülők által kierőszakolt életpálya. De azért azt az irányt, amit követni akar, nekem valahogy biztosítanom kell. És ennek van anyagi vonzata bőven.

De ha semmiben nem segített a csalás, akkor miért csináltad? Amúgy egyszer én is kipróbáltam, hát nem tudom, ti, pasik hogy bírjátok. Az oké, hogy van némi plusz szex, meg trécselés, de amikor nyolcadszorra kell visszautasítani a szerető randikérését és a "mikor látlak legközelebb?" kérdésre kitérő választ adni, akkor azért kiütközik, hogy magasabb az ára a dolognak, mint amennyi a hozadéka. A lelkiismeret-furdalás (még csak nem is a párod, hanem a folyton utánad epekedő szerető felé), az időpont egyeztetés, a néhány együtt töltött óra utáni rohanás, a folyton kontrollban levés, mert nehogy előkerüljön valami árulkodó jel, vagy elszóld magad. Agyrém az egész, szerintem semmi értelme. Egy pár is fárasztó feladat, kettővel lehetetlen kielégítő mennyiségben foglalkozni.

Víz Ivó 2014.10.30. 18:17:02

@Kytia:
először a lovakról:

még pelenkás korában (max 2 évesen) elvittem lovagolni. azóta minden a lovakról szól :-) az egyik nővérének is volt egy ilyen becsípődése, de mára annyi maradt belőle, hogy ha van rá mód, szívesen lovagol (de hozzák ki neki felszerszámozva! :-D) de az istálót már inkább elkerüli.... gondoltam a legkisebb lány is így változik majd.... de nem. az elmúlt 9 év csak "rosszabb" lett :-)))) egy ideje már nyáron is csak a lovastábor az egyetlen valamire való elfoglaltság....

az egyik unokaöcsém (másod unokatestvérem) lovász... már meg is gyanusitottam a párom, hogy talán vele is összeszűrte a levet, hogy talán a lányunk tőle van, mert ilyen lóbuzi egy sincs a közvetlen rokonságban sem :-)

másodszor a csalásról:

én magam úgy gondolom, hogy leginkább a ffi egóm és a kanegér kényszereim hatására kerestem az igazi páromat a hamar ágyba csábítható nők között, és nem az egyéb területeken kiismert-megismert elbűvölő és reményteli nők között... egyszerűen az első feleségemmel már többéves kapcsolat után, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, felfegyverkezve, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett házasságot kötöttem (épp csak nem csoportosan, és bűnszervezetben)....

minden jó volt. soha senkivel nem értettük meg egymást kevesebb szóból, isteni humora és rámhangolt humorérzéke volt. egyetlen félreértésre, pláne nem nézeteltérésre sem emlékszem az első tíz évből.... csak a szex .... az volt egy talány :-)
ha volt, tök természetes és jó volt (annak tünt), aminek ellentmondani látszott, hogy szökőévenként egyszer volt belőle ismétlés.... fura volt. aztán pár év "diéta" után olyan munkát vállaltam, ami egy merő csavargás volt... cégautó, telefon (a kilencvenes évekről beszélek! akkor ezek luxusnak számítottak) szállidai és éttermi költségkeret.... szóval hirtelen agglegénnyé váltam hétfőtől péntekig....csajozásra kihegyezett infrastukturával a birtokomban.... plusz én a dugástól mégszerelmesebb voltam, mint amikor csak szerettem volna dugni... pedig már akkor is fülig belepistultam bárkibe, akinek jó segge és helyes pofija volt, az arcára letörölhetetlenül felragasztott tündéri mosollyal... korra, családi állapotra, iskolai végzettségre tekintet nélkül... én sosem udvaroltam.... egyszerűen azonnal úgy kezeltem a helyzetet köztem és a nő között, hogy én kb biztos vagyok mind magamban, mind benne, mármint, hogy én full szerelmes vagyok, és hogy Ő sem érzéketlen irányomban, valamint, hogy ez kb eleve elrendeltetett és ilyeténképpen nem sietek sehova, hisz az idő úgyis nekem "dolgozik" :-)

ez, kivétel nélkül "bevált" mindenkinél. azt gondolom azért, mert tök őszinte volt.... tényleg így éreztem... (mindig)

a fura, hogy erre a "nem sietek" álláspontra miden nő "begyorsított"... a második-harmadik találkán (nem randin) többnyire a nászutunkat tervezgettük, próbálgattuk, modelleztük, gyakoroltuk be.... :-)
egy kivételével mindenkivel csak néhány találka volt, és vagy én, vagy ők (vegyesen) ugyanilyen gyorsan kitáncoltunk a "kapcsolatból", mert túl sokba került volna érzelmi-családi téren.... olyan lélektani hullámvasút volt mind, hogy eszküszöm már "fizikailag" is fájtak.... plusz a híres-hirhedt lelkifurdalás... meg a reménytelenség érzése, higy ilyen kötődéssel-kötöttséggel sosem leszek többé "választó és választható".... de valahogy mindig jött a következő gyors lefolyású "nagyŐ-re találás".... az én zsánerem (úgy látszik) az a nőtipus volt, aki imádott nagyŐ lenni :-) , valahogy mindig kiszúrtam a tömegből az idült nagyŐséghiányos nőket.... :-)

az összes viszonyból csak egy volt hosszabb (kb 3/4 év) és csak egy, ahol a nő közölte, hogy szigorúan szexre kellek... elvált pasiként se kellenék neki "örökbe".... aztán évekig fel-fel hívott 3-4 havonta.... már a vőlegénye, majd férje mellől is... tehát elvileg Ő lett volna az ideálus szeretőm, de pont Ő okozta a legtöbb gondot bennem... Ő miatta voltam kénytelen rendet tenni magamban, és elválni.... hogy "tisztán" kereshessem az "igazit" :-) , aki mellett jó lenni ffiként is, nem csak kb testvérként....

Sadist 2014.10.30. 21:51:00

@Kytia: "Tökéletesen igazoltad minden elméletem.:D"

Öhhh, nope. Nagyon nem. A te elméleted szerint a jó nő jó faszit kaphat, az átlagos átlagost, a csúnya pedig csúnyát.

"Azért nézd meg, milyen csajoknak ajánlkozik fel a srác és milyen pasiknak a nő.
...
A(z egyébként _BOMBA_) csaj
...
a srác _ELKÉPESZTŐEN CSINOS_ lányoknak ajánlotta fel egyébként _MAX ÁTLAGOS_ idomait."

Értem már, hogy mi a probléma gyökere. Tökéletesen hozod a papírformát, ami a harmadik linkből kitűnik. Nevezetesen az objektíven átlag fölötti srácot max átlagosnak tekinted/tekintitek.
A videóban szereplő csaj bár egyáltalán nem ronda, kifejezetten átlag fölötti, de egyáltalán nem bomba nő, a megkérdezett csajok meg aztán pláne (bár ott is van néhány 8+-os, meg egy-két 9-es is).
Csak a külsőt nézve a srác is hozza azt a szintet férfiben, mint a csaj nőben.
Magas, sportos testalkatú, kicsit kölyökképű, amit némi arcszőrzettel simán korrigálhatna, de egyáltalán nem mondható rosszarcúnak.
A megkérdezett nők között meg volt változatosság, anyukától kezdve a görnyedhátú tokás csajon keresztül a kisbálnán át a valláskárosult öreglányig szinte minden.

"Ráadásul a srác még geekruhában is volt, míg a lány szépen kiette, amije volt."

Milyen az a geek ruha? Rövidgatya meg póló? :D
A csajon volt egy short meg egy sötét, dekoltálatlan top. Milyen az, amikor egy nő tényleg kiteszi azt, amije van?

"Ember ilyen prosztó szöveggel nem megy oda a másikhoz, hogy akarsz-e velem dugni."

Prosztóság egyszerűen megkérdezni, hogy van-e kedve szexelni vele? Még csak egy fuck sem hangzott el, hol van ez a prosztóságtól?

"A pinát még sosem látott nyomorékoknak ez is elég, de megnézném, ha a srác csak egy kicsit is árnyaltabban közelít, és legalább átlagos, ha nem is csúnya lányokhoz, hogy változik az eredmény."

Persze, meg ha elhívja randizni, udvarol neki, akkor egész biztosan változik az eredmény pozitív irányba, viszont az alapvető kérdés az volt, hogy van-e ingyen szex (gyk. amit csak kérni kell és nem kerül egyéb idő-, energia- és anyagi befektetésbe) férfi illetve nő számára. A válasz pedig az, hogy nő számára igen, férfi számára viszont gyakorlatilag nem.

"Ha viszont azt kérdezed, bele tudnék-e szeretni egy ilyen férfiba, a válaszom határozott igen, és a szerelmemen egy kicsit sem csorbítana az, hogy az illető nem az esztétikum csúcsa."

"Ha viszont azt kérdezed, bele tudnék-e szeretni egy ilyen férfiba, a válaszom határozott igen, és a szerelmemen egy kicsit sem csorbítana az, hogy az illető nem az esztétikum csúcsa. Még le is fikáznám a szebbet, az én álompasimhoz képest ostoba díszfasznak tekinteném. Látom, hogy kurvanehezen értitek ezt meg, valószínűleg azért, mert nálatok a lelkesedés egyenes arányban áll a nő külsejével"

Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy nektek nektek nem csak a külső számít, hanem a belső értékek is (bőr ülőgarnitúra, nagy gardrób, modern konyha ;)), de ismétlem, arról volt szó, hogy van-e ingyen fasz/pina.

"Persze ehhez pasi oldalról is minimum átlagos külső ajánlott."

És megint visszatértünk oda, hogy a nők szerinti átlagosnak nem sok köze van a valódi átlagoshoz.

"Az egy kicsit torzítja a valós képet, ugyanis ott az van, hogy a férfiak mennyiségre játszanak, rengeteg nőnek írnak, míg a nők passzívabbak, nem írnak, inkább várják az üzeneteket. Hogy ez miért van, azt elég jól mutatja, hogy én netes korszakomban max 10 férfinak, ha írtam, mert kedvem támadt (általában inkább a szövegük tetszett meg, de persze a kép sem volt mindegy, voszont egyik sem volt topmodell), amire általában óvatos értetlenkedés volt a válasz, és ha volt is hajlandóság válaszolni, hamar elhaltak a beszélgetések és egyikükkel sem találkoztam végül."

A példád jó, viszont a miértre nem ad választ. A nők azért passzívak, mert ha ők kezdeményeznek, azzal azt mutatják, hogy akarnak valamit a férfitől, ezzel együtt pedig átadják a visszautasítás lehetőségét a férfi kezébe. Az ilyen mértékű kockázattól pedig a nők úgy félnek, mint ördög a tömjéntől.
A nők is ugyanúgy kezdeményezhetnének és felépíthetnének egy kapcsolatot a nulláról, de csak a legritkább esetben teszik, akkor is nagyon óvatosan, nehogy egy nyílt visszautasítással sérüljön az egojuk.

"Ugyanez volt a helyzet, ha kapásból túl lelkesen reagáltam, így a netes ismerkedésről hamar megtanultam, hogy csak óvatosaqn, kimérten és nem kezdeményezve, az ugyanis helyből bizalmatlanságot vált ki férfirészről."

Azt gondolták, hogy nem lehet valami jó nő, akinek kezdeményeznie kell a férfiaknál. A jó bornak ugyebár nem kell cégér, pláne nem kell tukmálni a másikra. Azt csak az olcsó lőrével szokták.

Sadist 2014.10.30. 22:00:27

@Víz Ivó: "ha nem a saját farkuk felmagasztosulását elősegítő apró kis szentéjt látják a nőben, hanem az utódaik életképességének legfontosabb befolyásoló tényezőjét...."

És mi a férfi utódainak életképességét önmagán kívül legjobban befolyásoló tényező? Na mi? Bingó, a nő egészsége, ami a szexuálisan vonzó külsőben nyilvánul meg.
Amikor egy férfi a legjobb nőket dugja, akkor is az a primitív genetikai program dolgozik benne, hogy minél több és minél életképesebb utódja legyen.
Van, akinek ez a fajfenntartó stratégiája, van, akinek meg a tiedhez hasonló.

"addig csak önző kis fiúcskák randizási stratégiáinak ideológizált "játékszabálya"-inak gyüjteményén mérgelődsz itt hiába :-)"

Ez miért önző? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy miért önzőbb, mint más párválasztási stratégiák?

Sadist 2014.10.30. 22:17:33

@Víz Ivó: számomra ez furcsa. nekem kisiskolás korom óta voltak szerelmi, kicsit később már "testi" kalandjaim. mindig a saját korosztályom széplányaival. néha egy-két évvel idősebbek közül való (akkor, számomra) bombanőnek számító csajjal is..... ez a probléma sosem frusztrált...."

Akkor rohadt nagy mázlista vagy, a srácok nagy részének ez soha életében nem adatik meg.
Áltsuliban az egyik színjátszó előadáson én voltam az egy évvel fölöttünk járó jócsaj mellett a másik főszereplő. Nem kicsit irigykedtek az osztálytársak, pedig nem jártunk a csajjal, még csók jelenet se volt, csak együtt voltunk főszereplők egy iskolai előadáson. Mégis a legtöbben a fél karjukat odaadták volna már azért is, hogy a kezét megfoghassák.

Sadist 2014.10.30. 22:30:18

@Kytia: "másrészt még 60 fölött is képes előadni a történetet, amikor a szerelmes levelét az áltiban az osztálytársa felolvasta és az osztály előtt összetépte, hát az szöhhnyű volt."

Valószínű tényleg elég szörnyű érzés lehetett neki, ha még 50 év után is így él benne az emlék. Én azért nem ironizálnék így, pláne nem a saját édesapámmal.
Arra viszont kíváncsi lennék, te tizenéves fejjel, képlékeny, alakuló személyiséggel hogy viselnéd, ha valaki tetű módon visszaélne az őszinteségeddel és nagy közönség előtt megalázna? Tizenéves gyerek ennél kevesebbért is simán öngyilkosok lesznek. Szerintem apád fejében is megfordult a gondolat.

"Egyébként itt jegyezném meg, hogy sok kommentelő pasi vágyálmàval ellentétben az is csak egy urbán legenda, hogy 30 fölött a nők értéke rohamos csökkenésbe kezd. Soha nem tapasztaltam ilyet se a saját életemben, se a körülöttem élőkön."

Én viszont már tapasztaltam jó párszor. A "nincsenek normális férfiak" kezdetű siralmak mind ide sorolhatók, azokkal meg Dunát lehetne rekeszteni.
Egyszer facsére linkelt az egyik ismerős csaj egy cikket, amiben arról írnak, hogy 40 éves korukra a nők láthatatlanná válnak, és szomorúan tette hozzá, hogy még csak épphogy elmúlt harminc, de ugyanezeket tapasztalta, aztán jöttek a kommentek más nőktől is hasonló tapasztalatokról.

Sadist 2014.10.30. 22:41:27

@Kytia: "A másik, hogy azt tapadztaltam, a hiedelmekkel ellentétben a lányok többsége a saját korosztályához húz."

Szerencsére a tények nem hazudnak: kutatopont.hu/files/2013/09/Magyar_Ifjusag_2012_tanulmanykotet.pdf

60-61. oldal. A két grafikonról számomra az olvasható le, hogy azonos életkorban a lányok nagyobb részének van pasija/élettársa/férje, mint a fiúknak barátnője/élettársa/felesége. Nálam csak úgy jön ki a matek, ha a lányok az idősebb fiúkkal állnak össze.

Sadist 2014.10.30. 22:47:33

@232323: "Visszaolvastam Víz és Kyra eszmefuttatását a korról és kelendőségről: mintha egy másik univerzumban léteznénk."

Ha bejönnek az ilyen bizarr sci-fik, olvasgass NLCafé-t vagy hasonló feminista blogokat. Néha nagyon jókat lehet derülni rajtuk :)

Sadist 2014.10.30. 22:53:53

@Kytia: "Napi egy szex azért még nem vág földhöz. Napi egy szex hetente más pasival... hát az meg aztán extra könnyebbség."

Ha csak tizedannyi eszük van, mint amennyi elkurvázható pénzük, akkor naponta nem csak egyszer fogják megdugni, hanem óránként. Én biztos, hogy csapágyasra hajtanám, ha már fizettem érte.

Sadist 2014.10.30. 22:58:56

@Kytia: "Pasit találni könnyű, jó pasit találni nehéz."

Kérdés, hogy hol húzod meg a jó pasi határt. Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha huszonévesen nehéz jó pasit találni, akkor harmincévesen még nehezebb. Nem én mondom, nők.

Víz Ivó 2014.10.31. 07:47:43

@Sadist:

"....Amikor egy férfi a legjobb nőket dugja, akkor is az a primitív genetikai program dolgozik benne, hogy minél több és minél életképesebb utódja legyen.
Van, akinek ez a fajfenntartó stratégiája, van, akinek meg a tiedhez hasonló...."

amiről itt beszélsz, az azt támasztja alá, amit én is állítok. jelesül, hogy az "egészséges" motiváció a ffi-nő kapcsolatára a fajfenntartás. ezt akár belátja-elismeri a párkereső, akár nem, meghatározza a szempontrendszert, ami alapján válogat. még akkor is, ha nyilvánvalóan nem a konkrét azonnali gyerekáldásért jelentkezik be senki a másik nemnél....

ezen, ezek szerint nem vitázunk :-)

de én szétválasztom (önkényeyen) az egészséges randistratégiát, és az egészségtelent...

1. egészséges randistratégia az én értelmezésemben azt jelenti, hogy azért randizok, hogy megtaláljam "életem párját, gyermekeim anyját-apját, akivel évtizedekig együtt tudok élni, mert én magam is szeretnék a gyerekeim életében napi szinten jelenlenni"

2. egészségtelen randistratégiának azt rartom, amikor kiröhögöm, megvetem, ellenséges hozzáállásnak nyilvánítom, lenézem, stb... a randin velem szemben ülő "egészséges" irányúltságú, nemére jellemző hozzáállású ellenkező nembélit. és kizárólag a szexre és a személyes "megdicsőülésre", anyagi haszonra, presztizsnyereségre, perverzió-beteges hajlam kiélésre, stb-re hajtok... (természetesen szigorúan ügyelve a szex utódnemzési funkciójának kiiktatására :-D)...ez nem a párválasztás egyik velejárója így, hanem "beteges" öncél...

na! extrém módon sarkítva ennyire egyszerűre sikeredett a kettéválasztás...

tehát ne keverjük a lárválasztási stratégiát a randistratégiákkal! :-) mert randistratégia a párválasztásban is van. ugyanakkor vannak randistratégiák, amik nem a párválasztást szolgálják... sőt! eltávolítják a lehetőségétől is a belekeveredőket...

a másik felvetés:

"addig csak önző kis fiúcskák randizási stratégiáinak ideológizált "játékszabálya"-inak gyüjteményén mérgelődsz itt hiába :-)"

erre azt kérdezed:

"..Ez miért önző? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy miért önzőbb, mint más párválasztási stratégiák? ..."

a választ talán nem kell leírnom, az előbbi levezetés után? tudod? : a ".. minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.." esete áll fenn :-)

Víz Ivó 2014.10.31. 08:11:02

@Sadist:

az önzés, mint jelző pedig onnan jött, hogy amíg az "egészséges" randistratégia velejárója a felelősségvállalás, az előrelátás( előregondolkodás) és az az alapindíttatás, hogy ha gyereket csinálok, akkor a gyerekemmel akarok élni, annak nagykorúságáig, emiatt nem csinálok gyereket bárkinek, ha már első pillanatban tudom, hogy avval a nővel akkor sem maradok együtt, ha véletlenül besikeredne egy kölyök... az önzôség, hogy egy randin jó csávónak mutatom magam a szexért (becsapom a nőt) de közben tuom magamról, hogy egészen más a szándékom... ez nemtől függetlenül így van... ekkor tiszrább lenne nem randizni (párkeresést imitálni) hanem szexpartnert keresni nyíltan... de az a helyzet, amit írtam, hogy a szex a fajfenntartást szolgálja és nem a szórakozást :-) ebből következik, hogy a nők sokkal kisebb számban hajlandóak "csak szórakozásból" nem párkapcsolati indíttatásból szexelni, mint a férfiak. ezért a ffi az erre hajlandó nőkért is kénytelen versenyezni. és mivel tud versenyezni?
1. eszetlenül jól néz ki...
2. pont olyan perverzióra nyitott, mint amire a csaj
3. jobb körülményeket biztosít, extra mellékszolgáltatásokat nyújt
4. előadja a "párkereső rendes fiút" :-) (azt gondolom, ez a leggyakoribb) és akkor ott vagyunk a randiguruknál, akik kiszorultak az első 3 kategóriából...

a nők is tudnak önző módon kiélni "egészséges" indíttatásúnak tűnő késztetéseket... de olyankor Ők is egészségtelen randistratégiát folytatnak :-))))

zsák a foltját.....

Víz Ivó 2014.10.31. 11:32:52

@Kytia:

és, ha már szadista barátunk előhozakodott a "primitív genetikai program", "fajfenntartó stratégia" fogalomkörrel, nem állom meg, hogy ne másszak bele 2 olyan mondatodba, amit csak a békesség kedvéért hagytam reagálatlanul... :-)

1. "...Végezetül pedig: nem tudom, hogy akarok-e egyáltalán gyereket. Nem értek egyet, hogy a pasi csak erre való, én szeretem a pasikat, szeretek időt tölteni velük, ha jó társaság nekem, nem azt fogom lesni, hogy milyen lesz apának...."

hogy bizony DEBIZONY ! :-)

tudsz róla, vagy sem, elhessegeted a gondolatot vagy elbíbelődsz vele, mindegy. ffit apának (potenciális apának) választasz. ezzel velejár, hogy ha hajlandó az együttélesre a gyerekei miatt (felelőségteljes, önzetlen, áldozatra-lemondásra-másokért tevékenykedésre való indíttatása van, stb) veled, akkor Te még azt IS mérlegeled (a választás szempontjaivá teszed), hogy milyen lenne vele 2-3 évtizedig "összeláncolva" létezni...de, ha azt hiszed, hogy "erre vagy teremtve", hogy az életed célja, hogy megtaláld a neked rendelt egyetlen és igazi örök párt, akkor abba közkeletű tévedésbe estél, mint az az ovodás, aki szetint a nyúl tud a legjobban repülni, mert egyszer látta, ahogyan a hátán még egy sast is a levegőben tudott tartani :-)

szóval. a megfigyelés pontos. a belőle levont következtetés (az ok okozattali felcserélése) pont nem helytálló :-))))
de, hogy miért "tagadod meg" a gyerekvállalást, már egyszer megpróbáltad elmagyarázni. el is fogadtam, annak ellenére, hogy el nem hittem :-)
mert egy kis bibi van még, ami homokszemnek látszik a fogaskerek között.

azt írtad: "....Nananananaaaa. Olyat nem írtam, hogy bármikor találnék olyat, aki helyettesíteni tudja a mostani páromat. Olyat írtam, hogy találnék pasit..."

hát... visszakerestem, és ezt találtam:
"... Viszont abban biztos vagyok, ha szakítanék, ugyanolyan könnyen találnék új párt, mint eddig..."

azért ez nagyon nem úgy hangzik, mint amit később írtál :-)))
készséggel elhiszem, hogy ha tudatosan fogalmazol, világosan tudsz disztingválni... de első blikkre, azért mégis csak egy kicsit másként fogalmaztál, mint a második, "politikailag korrekt" kifejtő fogalmazásban :-)))

én minden létező hibát elkövettem már nőkkel... :-(

tudom, milyen nehéz szembenézni önbecsapással, struccpolitikával, mások átejtésével, kihasználásával, bántásával, stb-vel.... a saját vállalható és vállalhatatlan inditékaimmal....

pedig hasznos kis túra az ilyesmi befelé :-))))

George Herceg 2014.10.31. 12:08:46

@Víz Ivó: Nyilván van miden embernek egy életszakasza amikor a szaporodási program fut és ennek rendeli alá a párkeresést, ha éppen nincs megoldva, de azért hidd el sok egyéb ok áll annak hátterében, hogy az emberek "párosodnak" Vagy szerinted amikor két 50-es ember egymásra talál, még mindig a potenciális szülőt keresik egymásban? Egy frászt. A társat, akivel leélhetik közösen a hátralévő éveket. Szóval túl egyszerű a te gyerekközpontú világod. Abba belegondoltál már, hogy életed során mondjuk van x számú aktus, abból y számú aktus esetében a felek nem akarnak gyereket, z számú esetében csak az egyik akar, n számú esetben mindkét fél, de még sincs megtermékenyülés. Szóval itt mindenki minden okból szexel és alakít ki kapcsolatokat, valamelyikből lesz gyerek, valamelyikből nem. Ugyanis egy élet során rengeteg nagy Ő -vel lehet találkozni, de kinek van arra pénze, hogy mindegyikkel legyártson 1-2 gyereket. Mondjuk én férfiként max. kettőt tudnék felnevelni, tehát nem csinálnék senkinek sem ennél többet, akkor se ha a fejére állna. Mondjuk lehet én vagyok a hülye mert én fel is szeretném őket nevelni.:-)))

Víz Ivó 2014.10.31. 13:41:24

@George Herceg:

félreérthető voltam :-)

én azt mondom, hogy bizony-bizony akkor is a potenciális szülőpárt keressük atavisztikus késztetéseinknek engedve, amikor már, ha akarnánk sem tudnánk gyereket vállalni :-)

illetve azt "bizonygattam", hogy a párválasztás kritériumrendszerét készen kaptuk... velünk született.

és hogy ez a szempontrendszer az utódokra van kihegyezve....

továbbá, hogy azok a szempontok, amiket kimondottan "emberi"-nek állítunk be (elsôre nem látjuk a direkt ősszefüggést a gyerek érdeivel) bizony-bizony azok is ezekből adódnak.... nem érnek kevesebbet ezek a szempontok ettől. sőt! fel is értékelődhetnek bizonyos élethelyzetekben.... de, ahogy a szépség=egészség=legjobb anya alany reláció is "állati" szempont és a reprodukciós kényszer miatt van beégetve az alaplapunkba, (még ha esztetizálássak fenkölten emberi minőséget is aggatunk a jelenségre) úgy azok a szempontok is idetartoznak, amiket végképp emberinek, meg eleve elrendelten "a párunk meglelésének" romantikájával magyarázunk....
mint ahogy a szexuális késztetést, ha szórakozásnak-szimpla interakciónak írunk le, is becsapjuk magunkat.... de nem baj ez. csak, ha mindent másra vezetünk vissza, másra használunk, mint amire az állati ösztöneink hajtanak, folyamatos feszültségforrást tartunk üzemben, amit ha mással vezetünk le, már igen messzire keveredünk az esetleges elégedettségi-örömforrási faktortól.....

- kit látsz a ceszterciuszon?
- a római császárt.
- akkor fizesd meg a császárnak, ami a császáré! és istennek, ami az istené!

nem vagyok sem vallásos, sem hívő. ezt ide csak azért idéztem, hogy érzékeltessem az "emberi" és a még annál is fennköltebb nem összekeverendő voltát...
(szebb így, mint emberit az állatival, nem ?! :-D)

szóval: ha jó párkapcsolatra vágysz (ami kielégítő tud lenni hosszabb távon is) akkor a legtermészetesebb módja, ha a legfontosabb késztetéseidet-hiányaidat keresed benne, és nem egy - egy részterületet " misztifikálsz " , ideologizálsz meg....

a párravágyás "állati" késztetés, a vele járó "zavarok" környezeti ártalmak. azok (a zavarok) súlyosságától függ, hogy mennyire ássunk a méllyükre.... de ha ásni kezdünk, tudjuk már, hogy mi a "helyes rétegrend" ! :-))) különben nem fogjuk tudni értelmezniaz eltérést sem helyesen....

George Herceg 2014.10.31. 13:58:06

@Víz Ivó: "én azt mondom, hogy bizony-bizony akkor is a potenciális szülőpárt keressük atavisztikus késztetéseinknek engedve, amikor már, ha akarnánk sem tudnánk gyereket vállalni :-)"

Szerintem ebben tévedsz, sőt ameddig nem téma a családalapítás én addig sem e szerint válogattam a lányok közül. Soha eszembe sem jutott tini koromban, sőt a 20-as éveimben sem, hogy a potenciális anyát lássam a páromban. Sem tudat felett, sem tudat alatt. Lehet Én vagyok rosszul összerakva, de bennem ezek a területek mostanában kezdtek aktivizálódni pedig több mint 37 rizsaratást is megéltem már:-)

Víz Ivó 2014.10.31. 14:49:41

@George Herceg:

vietnámban évente kétszer is beérik a rizs.... lassan nagykorú leszel ? :-))))))))

Drága Barátom!

az, hogy eddig semmilyen ilyen "késztetést" nem fedeztel fel magadban (szerintem) nagy baj....
a következményeit pedig Te (is) szenvedted el....

a mostani vitát azért szeretem, ezen poszt ürügyen, mert mindenki egyesével nyilatkozva csak-csak színtvallott :-)

vegyük szadistát! az orrom alá dörgölte, hogy azért akar minden jó nőt megkúrni, mert a természet parancsa arre készteti, hogy szaporodjon :-)

de! edfig egy gyereket se csinált, nem hogy százat :-)

további nőhegyeket akar még megdugni, rettenetesen vigyázva, hogy ne legyen egy gyereke sem :-)

tehát??? a késztetés megvan... működik (szaporodási kényszer). a kiválasztás egyik eleme működik (az elérhető legszebbeket akarja megdugni)

mi a "hiba" ?

nekem semmi :-))))

sadistnak semmi (?)

de most félre a tréfát!:
a hiba ott van, hogy sadist enged az állati ösztönnek. válogat is, de egy társadalmi tényezőkből álló viszonyrendszer félreértelmezése miatt nem tud választani.... mert nem tudja a párválasztás rituáléját végigvinni..... tehát az elemi késztezés fennmarad, eredmény=0
kezelés?
sadist szerint nem kell kezelni semmit, mert Ő direkt ezt játsza....
részemről OK.
de sok "megtévesztett" csaj miatt tovább torzul a "társadalmi elvárásrendszer"-ként megélt környezet... a csajok továbbviszik a rosszpéldát, a többi fickó tovább "egyszerűsödik".. stb, stb... a kígyó a farkába harap.... az ördögi kör bezárul....

a Te életedről semmit nem tudok. hozzád nem tudok szólni semmit...
de mindenkihez is csak azon egyetlen aspektus mentén szólok, amit néhány mondatfoszlányból látok.... senkit nem ismerek semennyire. csak egy egy viselkedési-hozzáállási jellemzője alapján a mintázatot írom le.... ha nem pontos az adott egyénre, nem baj, hisz nem orvos vagyok, sem nem pszichomókus, hogy bárki komolyan vegyen engem, vagy diagnózisnak vegye az agyrohamaimat (remélem :-D)...

George Herceg 2014.10.31. 15:03:21

@Víz Ivó:

Szerencsére nem szenvedek el semmit. Ez akkor lenne igaz, hogyha egy meglévő hiányérzet lenne bennem amiért nincs még gyerekem, de szerencsére így is teljes az életem. Viszont ha most születne egy, azzal sem lenne semmi problémám. Talán jól van az kitalálva, hogy sokféle cél lehet az ember életében ami motiválólag hat a cselekedeteinkre. Vagy tudod az egész élet csak 1 álom és az egésznek semmi "értelme" nincs is, hanem önmagáért való minden.

Na kijött belőlem a filozófus, bocsi.

Víz Ivó 2014.10.31. 16:18:46

@George Herceg:

egyébként Te "mire" kerestél párt eddig?

milyen szempont-szempontok szerint válogattál?

tudtad, hogy a veled maradó nők mire válogattak ki Téged?

a két szempontrendszernek van közösnek tekinthető halmaza? az nagyobb, mint a nem közös rész?

nem lehet, hogy női szemmel mérve túl keveset, "férfi szemmek" meg nőként érdektelen vagy teljesíthetetlen sokat vártál el a "kapcsolattól"?

tudod, hogy "mi kell a nőnek", amikor faszit akar hosszú távra...?

ezek csak kérdések, amikre adott válaszaiddal senki nem száll vitába.... neked kell koherens rendszerré gyúrnod az egészet ! :-)

van egy rossz hírem!

a rendszer egyes elemei nem rajtad múlnak, adottak.
emiatt ha nem áll össze az egész, akkor vagy Te idomulsz vagy váltasz csajt :-)

a leggyakoribb hibának a "hibás viszonyulást", rossz részcélok kitűzését gondolom...
pl a nagy Ő-t keresni, mert félreértették azt, amiről teljes joggal hablatyolnak az egymásratalálók :-)
a szex

"szuperségét-szórakoztatóképességét-drogszerüen tudatmodosító hatását" keresni, csak mert meséltek ilyenről....

stb...stb.... stb....

ezek velejárói a párkapcsolatnak és nem céljai!

ha "jól" csináltok mindent, és szerencsétek van, mind meglehet :-)))))

2014.11.01. 22:40:19

@Ad Dio: Persze az "erő jógán". Így egy konfliktusoktól és anarchiától terhelt társadalom állna elő. Minden társadalom szabályokkal igyekszik biztosítani a társadalmi békét, és minimalizálni a belső konfliktusok kialakulását. A párok rögzítése is ilyen lépés volt a földművelő társadalmak kialakulásakor. Ez pedig a vagyon kialakulásával esik egybe időben.
Korábban a vadásszal épp azért szálltak sírba a felszerelési tárgyai, mert spirituális kötődést feltételeztek közöttük . Ezenkívül mindenki a saját fegyverével vadászott.
A természetben előforduló monogámia ritka jelenségének is nyilván megvan a maga evolúciós oka. A halászó-vadászó társadalmakban azonban nem alakult ki ez a jelenség, csak miután az emberiség fejlődésével kialakult az ingatlanvagyon, és a vágó és haszonállattartás. Ebből következően racionális okai vannak a házasság intézményének, és az ehhez megkonstruált szerelmi ideológiának.

Ad Dio 2014.11.02. 12:34:35

@balfaszokkal sáncoló:

"Persze az "erő jógán". Így egy konfliktusoktól és anarchiától terhelt társadalom állna elő."

Mint mondtam annyira szeretnéd az igazadat igazolni, hogy nem nagyon vetsz számot valósággal. ez az elv kitűnően működött és még mai is működik egyese esetekben. Nem lehet kizárólagos okként kezelni az érvelésedben.

"Korábban a vadásszal épp azért szálltak sírba a felszerelési tárgyai, mert spirituális kötődést feltételeztek közöttük ."

Majd a spiritualitás hirtelen megszűnt? Vagy hogy?...

"A természetben előforduló monogámia ritka jelenségének is nyilván megvan a maga evolúciós oka."

Így van. Épp ezért nem kizárható hogy az embernél is kialakult pontosan evolutiv okból.

"A halászó-vadászó társadalmakban azonban nem alakult ki ez a jelenség, csak miután az emberiség fejlődésével kialakult az ingatlanvagyon, és a vágó és haszonállattartás."

Nem sokat tudunk a halászó vadászó közösségek életéről. Pláne nem a társas kapcsolataikról. Amit tudunk, az jobbára sokszoros áttéten átesett következtetés. Erre nem lehet tényként hivatkozni.

"Ebből következően racionális okai vannak a házasság intézményének, és az ehhez megkonstruált szerelmi ideológiának."

Valójában a tények alapján fogalmunk sincs miért alakult mindez így ki ahogy. A tény, hogy kialakult. És bár korról korra megpróbálkoztak elvi vagy gyakorlati síkon alternatívát jelentő gyakorlatot kidolgozni, ez igen rövid idő alatt magától összeomlott (Platon államától a hippi kommunákig mind egytől egyig). És nem az örökség problémáján. Odáig el sem jutottak.

Még 1x: fogalmam sincs hogy az ember az ösztönei szerint monogám vagy sem. De a társadalmainkban a monogámia rendszere volt csak képes működni a mai napig.

Kytia 2014.11.03. 08:09:51

@Sadist: Figyelj, én unom már az élettel teljesen összeegyeztethetetlen bölcseletek feltárását, amik (saját bevallásod szerint is), általában nem igazak egy konkrét emberre, csak tízezerre együttvéve. Legyen az, hogy mindenben igazad van. A nőknek sokkal könnyebb, a férfiaknak meg elviselhetetlenül nehéz, ezért teljes joggal kurvázzák le a nőket bárhol, bármikor. Amennyiben egy nő úgy érzi, kivételt képez e szabály alól, akkor látatlanban rásüthető a "vízibálna", ismert és kevésbé hátrányos adottságok esetében pedig az "örök elégedetlen" jelző (apropó, ez utóbbi jogvédett, vagy én is a fejetekhez vághatom, ha nyafkodtok, hogy kizárólag százkilós, vagy lófejű nők akarnak kötélnek állni?).
Ugyanígy állapítsuk meg (csak mert tudom, hogy nagy örömötökre szolgál, Víz Ivóval fentebb már kifejtettük ennek vélhető okát), hogy 30 felett ugyanakkor FORDUL A KOCKA és az addig fennhéjázó, jobbnál jobb pasik közt dölyfösen válogató királynők eddigre összeaszott vénasszonyok formájában, kivert kutyaként somfordálnak utánatok, könnybe lábadt szemekkel hálálkodva, ha csak előveszitek és megmutatjátok egy pillanatra.
Jó lesz így?

Kytia 2014.11.03. 08:26:09

@Víz Ivó: Veled meg általában egyetértek, de legyen már az, hogy nem próbálod meg elmagyarázni nekem, hogy a párom nem megfelelő és én becsapom önmagamat vele.:D Nem is ismered, basszus.:D Engem se, basszus.:D Röhögök ezen, mert nem az első vagy, akibe blogon belefut az ember és foggal-körömmel próbálja lebeszélni a párjáról. Elhiszem, hogy nálatok meg ez az ösztön megy, hogy minden hátsó szándék nélkül is be van kódolva, hogy a nőről fejtsük le az aktuális pasiját, biztos, ami biztos (mással nem tudom magyarázni az amúgy teljesen értelmetlen törekvést, illetve itt jegyezném meg, hogy érdekes módon egymással ezt sosem csináljátok, csak női kommentelőkkel - sosem mondjátok egymásnak, hogy "figyi, ez a nő nem neked aló, nem fogja tisztességben felnevelni a gyerekeidet, vigyázz vele, ne csapd be önmagad":DD), de ha hibát követek el, majd elkövetem én, jó? :D
A bemásolt mondatom, és a korábbi mondatom nem térnek el egymástól semmiben, hiába próbálod belemagyarázni. Azt az (azóta már megdőlt, de legalábbis feladott:D) elméletemet próbáltam vele igazolni, hogy 30 felett is akadna férfi, aki szóbaállna velem, ez nem vonatkozott kicsit sem a párom minőségére, arra írtam, hogy Sadist, vagy nemtóm már, ki, hozta a szokásos bullshitet, hogy a harmincas nők magányosan kóricálnak a pesti utcákon, lehajtott fejjel. Én meg biztos vagyok benne, hogy ez nem így van, és hogy ha most valamilyen oknál fogva egyedül maradnék, akadna férfi, aki szívesen járna velem, ennyit jelentett a mondat és nem többet. Hogy az adott pasi lenne-e olyan jó, mint a mostani párom, arra azért adok kicsi esélyt, mert a korábbiak is rosszabbak voltak egytől-egyig, annak ellenére, hogy friss, hamvas huszonévesként lőttem őket, nem 32 éves vénasszonyként.:) Így tehát a statisztikai esélye, hogy a párom után egy legalább ilyen jót találok, szerintem kicsi. De abban megint csak biztos vagyok, hogy azoknál nem lenne rosszabb, akiket a mostani párom előtt találtam. Olyat minden búcsúban lehet lőni, akikkel korábban jártam, még 32 évesen is.:)

Kytia 2014.11.03. 08:27:45

@balfaszokkal sáncoló: A szerelem nem "csinálmány". Ha az lenne, én abbahagynám a csinálását, hidd el. A szerelem sajnos fizikai-kémiai hatás, ami erősebb, mint szeretné az ember.

Víz Ivó 2014.11.03. 11:24:40

@Kytia:

Mindenben igazat adok Neked :-)
egy pici helyesbítéssel azért élnék....

Te úgy érzed, hogy én le akarlak beszélni a párodról... :-)
Majdnem igaz is, mint a jereváni rádióban...." kedves hallgatóink! helyesbítést kell közölnünk: nem budapest, hanen bukarest, nem daciát, hanem mercédeszt, ...ja, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak..."

szóval én nem azt bizonygattam, hogy jobb kellene férjnek-szülőtársnak, mint a mostani barátod.. sőt!

az egész eddigi hablatyolásom pont arról szólt, hogy sokkal egyszerűbb a ffi-női kapcsolat szinte valamennyi mozgatóereje, mint azt összetettségében félremagyarázzák az emberek mindenféle kultur-környezet szennyezés következményeként...

és ennek a félremagyarázatnak egyik jellemzője, ha a párkapcsolatokat a benneélők mindenféle (tényleg fontos, sőt meghatározó) részcélokat "tekintenek elérendő"-nek... (szex, sokféle biztonság, valamiféle siker, évtizedekig kitartó érdekességre, mittudoménmi) szinte teljesen elfeledkezve (elnyomva?) az alapvető összehozó-összetartó "kényszer" megkövetelte célról....

mivel a barátodról semmit nem tudok, ezért azt domborítottam ki, hogy TE VAGY ELÉGEDETLEN vmivel, amiért az a kép alakult ki bennem (tapasztalataim alapján kfejlődött ELŐÍTÉLET) , hogy ha nálatok is kútbaesne egy ilyen reményteli kapcsolat, akkor az valami olyasmi miatt lesz (lehet) ami szintén a "VÉGCÉL" nem tudomásulvételével (fel nem ismerésével) magyarázható volna.... ez csak az én fejemben lévő mintázat, amibe szintén beleillesz Te is, én is (régen ugyanilyen hibákat követtem el, pedig bennem ritkamód erős volt az "egészséges" hajtóerő (is)....

majdhogynem kiröhögkük azokat, akik a párkapcsolat első részeredményének "dicsfényében" sütkérezve randiguruvá trenírozták magukat.... pedig "mi tudjuk", hogy nem is ez az értékelhető eredmény, hanem.... és itt vannak a vitás pontok köztünk :-)

én azt mondom: az értékelhető eredmény tartós párkapcsolatra hozzánk illő társ meglelése, és vele a család létrehozása, és utána a gyerekek felnevelése addig a szintig, hogy Ők is eljuthassanak idáig.... magyarán: nincs értékelhető részeredmény, amíg valahogy el nem jutottam idáig... csak fontos pontok (kihagyhatatlanul fontos pontok) vannak ezen az úton... mindenki örülhet nekik, de elégedett és sikeres nem lehet... kitartás, tapasztalat, szerencse, érzékenység meg mifene mind kell a végcélhoz, ami kb az életünk legjobb-legszebb szakaszát fogja lezárni (elbírálás után)...

Te meg valami olyan részeredménynél szeretnél kikötni, amihez a gyerekeket csak mint vmi szükséges (elkerülhetetlen) kötöttségeket jelentenek számodra, és (részedről) érthetetlen fontossággal bírnak a barátod részéről....

egyáltalán nincs igazam úgy általánosságban... csak a saját szempontom szerint tudok "mindenre" magyarázatot adni, ami másokban kérdés, elakadás, vagy (szerintem) zsákutcában száguldás....

akinek kérdése, elakadása van, az sem mindig örül az én magyarázataimnak (az Ő életük mindig más, mint az enyém) , de aki épp vakvágányon-zsákutcában száguld előre, azok többnyire fennhangon hülyézni, arrogáns bunkózni szoktak engem....

nem szívesn lennék egyik jelző büszke tulajdonosa sem lenni Tőled, ezért abbahagyom a "mondataid elemezgetését"

sokkal szimpatikusabb vagy annál, mintsem, hogy ismeretlenül is magamra
haragítsalak...

Ad Dio 2014.11.10. 07:06:28

@balfaszokkal sáncoló:

Az öröklési rendet nem oldja meg a házasság intézménye (gondolj csak a Káin és Ábel meglehetősen régi történetére). Valójában nem a házasság, hanem a családfő intézménye a döntő, aki kijelöli az örököst. Ehhez nem kell házasság (pláne nem monogám, mint ahogy nem is mindig a monogámia volt az egyetlen formája a házasságnak).

Véleményem szerint a házasság intézménye maximum segítette az öröklési rendszert, de nincs köztük ok-okozati kapcsolat.

A kulcs abban a tényben van, amiben úgy tűnik egyetértünk: a monogám párkapcsolat az egyetlen olyan forma, amely kialakult és hosszú távon fennmaradt a kultúráinkban. Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy valamiért ez felel meg az ember természetének leginkább.

"Épp azért maradt fent mert működőképes, de ehhez a működőképességhez érzelmi ideológiát is kellett kreálni. A neve: szerelem.."

:-) Ezek szerint a szerelem ideológiagyártói a költők volnának. Nemár. Ez nagyon erőltetett. Nem tudok elszakadni a feltételezéstől, hogy a magad életviteléhez igyekszel szellemi mankót gyártani és kissé ignorálod eközben a valóságot.

Kytia 2014.11.10. 08:20:45

@Víz Ivó: Nincs harag, no para.:D
Értem én, amit mondasz, de hangsúlyoznám, az én elégedetlenségemnek semmi köze a páromhoz. Én magammal vagyok elégedetlen és voltam mindig is, csak azért írtam ezt, mert a pisilős rákérdezett, hogy elégedettek vagyunk-e azzal, ahol most vagyunk, valamelyik hülye elméletet bizonyítandó.:) És persze egyetértek, valahol ösztönösen mindenki az utódképzésre leginkább megfelelő párt keresi. Ezt már milliószor kimutatták ilyen-olyan kutatók, hogy amit a férfiak szépnek neveznek a nőkön, az mind-mind előnyös szaporodási képességre és egészséges biológiai adottságokra utaló jelzés, míg fordítva ugyanez a helyzet, a nők azokat a férfiakat tekintik vonzónak, akik egészséges utódot tudnak nemzeni. E mellé meg jön persze a szociális része a dolognak, hogy ugya, ha Zsuzsika gyönyörű, de mindenkivel lefekszik, akkor mégse kell, mert még a végén más kölkét nevelteti fel velem, illetve, ha Józsi állati szekszi, de szökőévente jár csak haza, akkor inkább hagyjuk, mert ki fog megvédeni engem és közös gyermekünket az ordasoktól, ha úgy van. Ez utóbbi dilemmára szokták egyébként mondani, hogy női szempontból az ideális taktika az, ha a jópasitól lesz gyereked és egy béta segít felnevelni. Mint ahogy teszik is ezt a hozzánk legközelebb álló emberszabásúak. Egyszer majd biztos kialakul ennek a kultúrája, de most még sokakat érzékenyen érintene egy iylen téma.:))

@balfaszokkal sáncoló: Nevezd, aminek akarod. Én szerelemnek nevezem.:) A szexus nálam sokkal enyhébb inger, jóval kevesebb érzelmi következménnyel, amelyben a partner személye sokkal kisebb jelentőséggel bír. És akkor a sima testi gerjedelmet minek nevezed? "Szimpátiának"? :DD

Konkrétan ezt írtad: "gazdasági-szabályozási okok vezettek a fix, élethosszig tartó párkapcsolatok társadalmi igényének kialakulásához, és az ehhez kapcsolódó szerelmi ideológia megteremtéséhez"

A mondat első felével majdnem egyet is értek, kivéve, hogy nem gazdasági okokról, hanem evolúciós és biológiai okokról beszélünk. Ugyanis sajnálatos módon azon fajok közé tartozunk, akik hosszan kénytelenek nevelni az utódaikat. Sokkal jobb lenne beásni a tojásainkat a homokba, mindig mondom.:) Az ilyen fajoknak így vagy úgy, de megoldást kell találni a hatékony utódgondozásra. Az, hogy a társadalmunk elég jól szervezett, munkamegosztással, egymásra támaszkodással átszőtt, valójában csak lazított a dolgokon, nemhogy szigorított volna. Ha az utolsó kis dióbélért is magunknak kéne a földet túrni, mint teszik ezt a természetben azok a fajok is, amelyek szintén hosszan gondozzák az utódokat, nem sokat gondolkodnánk hűtlenkedésen, ilyen faszságokra nem is érnénk rá. (Apropó, az megvan, hogy csak az ember dug orrba-szájba egész évben? Ez is a jólszervezettség eredménye. Különben évi néhány dugás járna, szezonális szinten, mint rendesen.:)).

A "szerelmi ideológia", meg ilyen kifejezések engem azért kíváncsivá tesznek. Mesélj már valamit, voltál már szerelmes? Csaltak már meg? Volt már, hogy egy olyan szép lány akadt az utadba, hogy úgy érezted, mindent meg kell tenned, hogy melletted maradjon, mert netán még kevésnek bizonyulsz hozzá? Vagy te is a pisilős fiúk táborát erősíted, akik olyan szörrrrnyen jóképűek, hogy már csak viccből kúrogatják a lányokat? :D

Víz Ivó 2014.11.11. 08:14:53

@Kytia:

"...Ez utóbbi dilemmára szokták egyébként mondani, hogy női szempontból az ideális taktika az, ha a jópasitól lesz gyereked és egy béta segít felnevelni. Mint ahogy teszik is ezt a hozzánk legközelebb álló emberszabásúak. Egyszer majd biztos kialakul ennek a kultúrája, de most még sokakat érzékenyen érintene...."

Ettől az egy kitételtől eltekintve, az utolsó szóig egyetértek veled mindenben. Még amit @balfasz-baj vàlaszoltàl, avval is.

A kultura, a szervezettség, a tudatossàg "felszabadìtó" jellegét pedig lenyűgöző lényeglàtàssal ìrtad le :-)

Azóta is ebbem (màrmint a lenyűgözöttség àllapotàban) lekestem :-)))

Ùgyhogy a vita kifejtésével vàrok egy picit..... Olyan ritka, hogy egy nő az eszével ejtsen rabul.... Szeretném még egy picit kiélvezni :-)
Majd, ha màr kezdek "hozzàszokni" belevàgok a sajàt gondolatom papirravetésének...

Víz Ivó 2014.11.11. 08:18:12

@Kytia:

lekestem=leledzem. Hülye prediktiv izé...:-)))

Víz Ivó 2014.11.11. 13:16:39

@Kytia:

Azt gondolom, hogy ez a metódus épp, hogy kimenőben van a "divatból" . A hozzànk hasonló főemlősöknél és a "természeti népeknél" gyakori stratégia (amit épp Te is emlegettél, és "csak" biológiai előnnyel bír az utódokra nézve) épp az ellentéte a szervezett társadalmakban sikeresnek számìtó, sikeresnek tekinthető gyakorlatnak.

Ez a trendvàltozàs lassù ugyan, de ahogy a tàrsadalom individualizàlódik, ,a siker fokmérője is kulturàlisan (persze ez inkàbb a férfiakra igaz) determinàlttà vàlik, valamint az egy egy szülõpàrtól (egy anyàtól) szàrmazó utódok szàma is csökken, mind jobban megmutatkozik....

Ìràsban hosszú lenne ecsetelni, de ha úgy hozza a beszélgetés sora, szìvesen belemegyek a részletek kibontásába.....

Víz Ivó 2014.11.11. 14:12:12

@Kytia:

Bàr nem nekem írtad ezt sem, ,de nagyon egybevàg azzal, amit én (is) gondolok minderről.

"...Nevezd, aminek akarod. Én szerelemnek nevezem.:) A szexus nálam sokkal enyhébb inger, jóval kevesebb érzelmi következménnyel, amelyben a partner személye sokkal kisebb jelentőséggel bír...."

A szerelem nem màs SZERINTEM, mint az utódnemzéshez "legjobbnak" vélt pár meglelésekor összeálló hormonális "parancs"...

A szempontok döntő része a ffiaknál szexuális leválogatású. Mig a nőknél inkább kicsit jobban a kulturális szempontokat veszi nagyobb súllyal latba...

De az ősi, igazi alap 100%-ig a szexnek a gyerekcsinálò funkcióján és az utód biológiailag legjobb esélyt biztosìtàsàn nyugszik...

Az also bizonyìték a legerősebb, ,leguniverzàlisabb tabu, a szülőkkel-testvérekkel kivitelezhető szex.

Gazdasàgilag, érzelmileg a legtöbb előnyt hoznà az ilyen (mint ahogy ezt a történelemben többször ki is próbálták a kultura, a szervezett társadalom csúcsán lévők), a vagyon, a befolyás-halalom- érdekek mentén összeálló családok :-)

Ez a bizonyìték épp az ellentétele annak, amit eddig itt hablatyoltak össze a "szerelmet kulturszemétnek beállìtók".... A szerelem a legősibb késztetések egyvelege, ami ellenállt még eddig minden kulturának :-)
És "jaj annak", aki nem szerelemből csinál egy csomó gyereket, hanem kulturált, jól megfontolt, észérvekkel alátámasztott ideológiát fabrikálva (gőgjében azt képzelve, hogy jobb szempontrendszert tud kreàlni a természetnél) "csak" pàrkapcsolatra gyúrva, próbál kibújni a gyerekvállalás kényszerű önfeláldozásából. És megszabadulva ettől megpróbál önzést kiélve boldog lenni.... :-)
Húúú... Ez most egészen dogmatikusra sikeredett.... :-)
Pedig nem hogy vallàsos, de még csak hìvő sem vagyok :-)

Pixynor 2014.11.11. 19:58:46

". Innentől kezdve az erre fordított időre, energiára és pénzre egyfajta befektetésként tekintünk, amelynek hozama a kialakuló pár- vagy szex kapcsolat. "

Szerintem ez a ribancság, nem pedig azt, hogy elfogadja a hölgy a meghívást és utána nem fekszik le veled. Ezzel semmi mást nem fejezel ki, minthogy megveszed az illető nőt egy vacsoráért, vagy bármiért.

Egyszerűbb kurvázni akkor már vagy nem?
süti beállítások módosítása