Miért zsákutca a feminizmus?
2014. december 16. írta: George Herceg

Miért zsákutca a feminizmus?

femin.jpg

A jelenlegi magyar közbeszédben a nők szerepének folyamatos újragondolása zajlik. A sajtóban, a politikában, a civil szférában, valamint a netes blogokon kialakultak a szekértáborok. Több olyan esemény is történt, aminek kapcsán mindkét oldal össztüzet zúdított a másikra és viszont. Ilyen volt a gólyatábori nemi erőszak, a ribiséta, a rendőri bűnmegelőzési videó balhé. Ezeken kívül örökzöld téma a női kvóta kérdése a parlamentben és a gazdaság vezető beosztásaiban. Ehhez kapcsolódik a családjogi törvény változásai, a válás szabályozása és az abortusz kérdése.

A feminizmus az elmúlt időben jelentősen radikalizálódott. A kérdésfelvetési sokszor hibásak, a rá adott válaszok pedig futurisztikusak. Ezek a szervezetek legtöbbször önmaguk létezéséért és az elérhető pénzforrások megszerzésért működnek. Egy olyan társadalomban, amelyben 3-4 millió ember él a létminimum közelében és ez alatt, ott a női kvóta és az egyéb gender követelések hangosztatása enyhén szólva bizarr. A nők nem női mivoltuk miatt lehetnek kárvallottjai a mai társadalmi modellnek, hanem az egyre fokozódó gazdasági egyenlőtlenségek, valamint a társadalmi szolidaritás erodációja miatt. Ebből következően van egy női csoport, amely jól él és elégedett a helyzetével és nem érzi elnyomottnak magát. A negatív hatások a férfiakat is érintik, de a férfimozgalmak ezért nem a nőket okolják. A törvény előtt egyenlőség, a női választójog, a munkaerő piaci egyenlőség, a szabad iskolaválasztás lehetősége mindkét nem számára biztosított. A feminizmusnak ez nem elég. Ők pozitív diszkriminációt akarnak. Szerintem ez káros. Ha a vezető pozíciók nem a rátermettség, a tudás és a szorgalom alapján kelnek el, az ugyanolyan torz, mint amikor egy politikai klikk a lojalitás alapján választ ki embereket fontos beosztásokba. Mindkét módszer improduktív. A megerőszakolás, a családon belüli erőszak sem nemspecifikus, mint azt első hallásra gondolnánk. Talán nem garázdálkodnak még Pest utcáin férfiakat megerőszakoló női hordák, de tény, hogy elsősorban a látens párkapcsolati erőszak áldozatai jelentős számban férfiak.

Talán a legkényesebb terület a családjog és a párkapcsolatok kérdése. Itt sajátos az ellentmondás. A feministák szerint a családra nincs szükség a klasszikus értelemben, illetve a család kizárólag az anyából és a gyerekeiből áll. Az apa csak, mint külső finanszírozó van jelen. Nyílván a társadalom többsége elítéli ezt a megközelítést, azonban ha a válási statisztikákat és a gyermeküket egyedül nevelő nők számának növekedését nézzük, a helyzet egyre romlik. Tény, hogy a családjogi szabályozás a nők felé hajlik, tehát itt feminista követelésekkel előállni túlzás. Ugyanakkor a férfimozgalmaknak is be kell látni, hogy a klasszikus családon belüli szerepeket nem lehet visszaállítani. Mivel az egykeresős családmodell a felső tízezer tagjait leszámítva megbukott, a nők munkába állásával a családon belüli erőviszonyok is véglegesen megváltoztak. Ebből az következik, hogy bár a férfiak elvárják, hogy a nőket ne nekik kelljen eltartani, tehát a nő is dolgozzon, építsen saját egzisztenciát, ugyanakkor azt is szeretnék, hogy a nők otthon üljenek és vezessék a háztartást és neveljék a gyereket. Nos, két lovat egy fenékkel, nem lehet megülni. Persze ez a sajátos ellentmondás női oldalon is előkerül. A férfi legyen otthon, vegye ki a részét a házimunkából és törődjön a gyerekeivel, de eközben keressen sokat is. Mindezek az ellentmondások szétfeszítik a hagyományos család működését. Az anya már nem a házi tűzhely őrzője, az apa pedig nem az egyetlen kenyérkereső és a családfenntartó. Az új helyzetben a felek rivalizálása és az irányítási területek egymásba csúszása végletes konfliktusokat szül. A feminizmus a férfi kikapcsolásával és azzal, hogy kvázi az államtól várja el az apa helyettesítését, az egész társadalomra morális csapást hoz. Jelenleg nem látható előre, hogy a hagyományos család helyett milyen formációkba fog születni és felnőni a következő generáció. A párkapcsolatok sérülékenysége egyre növekszik, mivel sok szingli férfi és nő él, ezért több a lehetőség új, rövid távú szerelmi kapcsolatok kialakítására.

A mai feminizmus egy válságtünet, amely nem követendő megoldásokat javasol, hanem lakmuszpapírként jelzi a régi keretek kiüresedését és az átmeneteket jellemző anarchiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr736986901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sabina. 2014.12.16. 12:42:29

A feminizmust nem követem (szerintem is már sok szempontból lejárt lemez), csak jelzem, ez a "hagyományos család modell" már nagyon őskövület, egyáltalán nem "új helyzet", már nagyim se volt csupán a családi tűzhely őrzője, hanem műszakozott egy gyárban, anyu is végig dolgozott és napközben én sem itthon nézegetem a radiátort :D. Viszont sajna (jó)néhány férfi még valóban a régmúltban él, ahol neki nem "dolga" (max besegít) a gyerekek és a háztartás :(.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.16. 15:51:24

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy a társadalmi progressziót mintegy történelmi szükségszerűségként a mennyekig magasztalják, csak hát annak nem néz soha senki utána, hogy a hagyományos családmodellnek volt-e valaha hosszútávon fenntartható alternatívája?

Segítek: nem volt.
Minden olyan társadalom, ahol a maihoz hasonlóan szétverték a hagyományos családokat, pár generáción belül összeomlott.

Ha a férfit mintegy kipöckölik a családból, érdektelenné válik a saját túlélésén felüli többletmunkába, így az állam elvonni sem tudja adóval azt a többletet, amivel a szingli anyukákat eltarthatná. Hovatovább a születési szám a mélyben, az összes olyan ország, ami feminista értékeket tett a magáévá, épp kihalófélben van. Persze persze, túlnépesedik a föld, csak épp nem ott, ahol önjelölt társadalommérnököcskéink azt oly buzgón orvosolni óhajtják. Mi több: az európai, kaukázusi ember eltűnésével ugyan a túlnépesedés nem lassul, viszont a harmadik világbeli nyomorgettók begyűrűznek a mi hűlt helyünkre is.

Jó dolog vallásos áhitattal őskövületezni, csak ezzel illetékesek éppen önmagukat írják ki a történelemből.

Víz Ivó 2014.12.16. 15:57:27

Eddig messze ez a legösszeszedettebb, legracionálisabb téma felvetésre, és kibontásod.....

én @Sabina.: -val érték egyet.

És félek, hogy vmi hasonló konfúz rendszert hagyunk a lányainkra, fiainkra, mint amire@don Fefinho: jutott....

Víz Ivó 2014.12.16. 19:27:09

@don Fefinho:

Tehát: tartok tőle, hogy ha a feminuzmus vadhajtásai okozta nehézségek lesznek a bűnbakok olyan változásokért is, amikre semminemű megoldást nem jelent "feministának", vagy "antifeministának" deklarálni magunkat, akkor elmarad egy-két generációnyi alkalmazkodási készségfejlesztés az "átlagemberek legnagyobb tömegében".

Viszont faszán lehet szekértáborokba gyülekezve ellenséget utálni...

Ugyanis tradicionális családmodell, mint működő (működtethető) minta a legszélesebb tömegek számára nincs, már több generáció óta.... ahogy ezt Sabina írta.....

Az a férfi (átlag ffi) aki nem képes belátni ezt, hanem pl a feministák (feminizmus) ellen, vagy az antiklerikálisok (talán rájuk gondoltálal, amikor úgy fogalmaztál, hogy "a társadalmi progressziót történelmi szükségszerűségként az egekig magasztolók") ellen harcolnak, ahelyett, hogy a gyerekeik érdekeit nézve megtanuljanak (ha kell, megalkudva is olyasmikkel, amiket a hagyományos családmodell követői ffiatlannak titulálnak) együttműködni a gyerekeik anyjával olyasmi téren, ahol egy egykeresős, patriarhális tradíció skandallumot feltételeznek....

notC 2014.12.17. 10:16:35

Hát, én meg tökre nem értek egyet... Nem különösebben kedvelem a feminizmust (= radikalizmus), de csak azt hibáztatni az identitászavaros, metroszexuális, önértékelési problémákkal küzdő, nyámnyila férfitípus helyett szerintem csupán a szokásos hárítás...

Valóban "tökösebbek" lettek a csajok, nem vágynak pátyolgatásra, segítségre. Határozottak, önellátóak, megállnak a lábukon, vagy ha úgy tetszik beszálltak a versenybe, ami az anyagi és erkölcsi javakért folydogált eleddig csak férfikörben, kényelmesen. Kicsit olyan ez, mint amikor a 40-es 50-es korosztály pampog a munkahelyen, amikor megjön a "tapasztalatlan" frissdiplomás. Ambiciózus, hatékony, friss tudással bír, és persze hibázik is, de valójában ahelyett, hogy szapulják a "vének", meg kellene próbálni felpörögni, felvenni a ritmust...
Én nem gondolom, hogy itt lenne a világvége, de szerintem csak arról van szó, hogy mi férfiak is ki kell lépjünk a komfortzónánkból, erősnek és határozottnak kell lennünk, vagy legalábbis annak látszanunk, és akkor lányaink, asszonyaink is elengedhetik a férfi szerepeket, mert lesz aki viszi őket.
Én úgy hallottam tőlük, hogy annyira nagyon nem örülnek annak, hogy nadrágot kell hordjanak, csakhát "valakinek azt is meg kell csinálni..."

George Herceg 2014.12.17. 11:14:40

@notC: Sajnos az a probléma, hogy az erőforrások minden szempontból végesek. Ha nemcsak egymással hanem a nőkkel is harcolnunk kell, akkor ne csodálkozzanak a hölgyek, hogyha nem tartja el őket a férfi. De olyan ne legyen már, hogy nemi alapon pozitívan diszkrimináljuk a gazdaságban a nőket, aztán elvárjuk a férfiaktól, hogy a hátrányos helyzetből is ők tartsák el a nőt.

notC 2014.12.17. 11:38:26

@George Herceg: tényleg van pozitív diszkrimináció? Én inkább azt érzem, hogy a multikultiban egyre több a fiatal, agilis 30-as középvezető nő. Egyszerűen csak mert könnyen motiválhatóak, nagy munkabírásúak, tombol bennük a versenyszellem, és még okosak is hozzá...
Szerinted hogyan védekezzünk ellene? Mondjuk a nők nem szerezhetnek egynél több diplomát? Nem túlórázhatnak, vagy kevesebb fizetést kell kapjanak?
B-verzió: sehogy, majd mi haza megyünk gyesre, kisapuka hordja a csemetét oviba, meg a babazsúrra és tanul meg főzeléket főzni?

Azt kell látni, hogy a társadalom és benne a nők helyzete megváltozott. Lehetőséget kaptak, amit már nem lehet és szerintem nem is kellene visszacsinálni. Ezzel ők élnek, de nem feltétlen jól, nem minden esetben úgy, hogy az akár nekik, akár a társadalomnak (szociológiai kérdések, család, társas kapcsolat, hatalmi helyzet, stb..) ez igazán jó legyen. Kicsit újgazdag feeling-je van ennek az egésznek: túlzásokkal terhes, vadkapitalista, habzsoló és tékozló, meg néha nem is kicsit önpusztító.
Nekünk férfiaknak azt kellene valahogy megoldanunk, hogy a saját partnerünket, feleségünket legyünk képesek megtartani, egyensúlyba hozni, jó, mindenki számára elfogadható partneri kapcsolatot felépíteni.
Igen, ehhez erősnek, határozottnak, férfinak kell lenni és nem piccsogó szentimentális pasikának.
Harc? Nem hinném... Verseny? Igen!

George Herceg 2014.12.17. 12:00:40

@notC: Pont ez mondom én is. A régi rendszer nem jöhet vissza éppen azért mert megvalósult az egyenlőség. Az ezen túlmenően követelt feminista lózungokat ki kell dobni a hajóból. Azt nem tudom, hogy a klasszikus házasság-gyerek-család felállás helyett mi lesz, mert nem látom mi működhetne helyette, de most átmenet van és emiatt sok összezavarodott ember.

2014.12.17. 14:18:12

@George Herceg: Az már rég nem opció, hogy a lószart visszalapátoljuk a lóba. Ahogyan don Fefinho megírta, lassan (gyorsan) kihalunk, a helyet pedig szépen elfoglalják az életképesebb, önpusztító eszmékkel nem fertőzött népcsoportok. Nem az első eset lenne a történelemben, talán nem is az utolsó.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.17. 15:40:51

@notC:

Azt azért nézze már meg valaki, hogy ez a sok okos és versenyszellemmel megáldott nő milyen szakokon szerzi a diplomáját, és utána hol helyezkedik el vele.

notC 2014.12.17. 15:48:16

@don Fefinho: erőszakon és a te állásodra pályázik vele? :-)
Viccet félretéve, az egyetemeken (a neveseken is!) jelenleg is több a nő, a srácok inkább traktorosnak mennek, esetleg sportriporternek... Bocs, de komolyan szembe kell néznünk azzal, hogy a nők becsöngettek és simán megállják a helyüket...

Víz Ivó 2014.12.17. 17:44:31

Hát..... Ez is eljött......

Amit sose hittem volna. Hogy egyszer (amit itt, eddig írt, avval szinte az utolsó szóig) egyet fogok érteni @notC: -vel... :-)

notC 2014.12.17. 17:48:29

@Víz Ivó: meglep, hogy a világ kerek, hogy adott kérdésben mások másként, megint mások meg hasonlóan gondolkoznak? És hogy tömérdek kérdés van, meg tömérdek vélemény?
Én nem azon csodálkozom, hogy van egyetértés, hanem azon, ha nincs elfogadó másként gondolkodás :-)

Víz Ivó 2014.12.17. 19:55:38

@notC:
nem. nem lep meg, hogy kerek a világ (mégkevésbé, hogy gömbölyű).
és az sem lep meg, hogy mások más véleménnyel bírnak, mint én, vagy mint megint mások....

semmi ilyet nem írtam.... :-)

a Te véleményedet is ki tudom olvasni pl rólam, egy egy ilyen hülyécske kérdésből... :-)

azt írtam, hogy sosem hittem volna, hogy lesz olyan, amiben veled érték egyet....

más.....

az elfogadással csak csínján !!!

azt, természetesen felfogtam, beletörődtem, hogy ahány ember, elvileg annyi vélemény.

azon emberek döntő többségét, akit ismerek, az enyémtől esetleg eltérő véleménye ismeretében is el tudom fogadni, nem egyet közülük szeretni is tudok.....

a nehezen elfogadhatóakat viszont leginkább épp az enyémtől eltérő véleménye miatt nem szívelhetem....

tehát tudok különbséget tenni az eltérő vélemények között....

Te nem tudsz ?
Neked minden vélemény elfogadható ?

csodálkozom.... nem ilyennek ismertelek meg.... :-)

tehát: vannak vélemények, és hozzá tartozó emberek, akiket én nem tudok elfogadni.... sokszor oly'annyira nem, hogy még vitatkozni, beszélgetni sincs késztetés, gusztus, türelem bennem, velük.... őket, ha lehet, kerülöm.... ha kikerülhetetlenek, elszomorodom, vagy dühödt leszek.... egyiket sem szeretem.

2014.12.19. 14:24:01

@notC:
"csak azt hibáztatni az identitászavaros, metroszexuális, önértékelési problémákkal küzdő, nyámnyila férfitípus helyett szerintem csupán a szokásos hárítás..."
A metroszexuális, problémás "férfiak" a feminizmus termékei.
A legtöbb esetben olyan anyák gyermekei, akiket anyu egyedül nevelt.
Lásd: www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/

---

"Valóban "tökösebbek" lettek a csajok, nem vágynak pátyolgatásra, segítségre. Határozottak, önellátóak, megállnak a lábukon"

Ez korántsem igaz.
A csajok nem lettek tökösebbek, hanem csak nagyobb lett az arcuk. Ez is a feminizmus terméke: olyan anyák lányai, akiket anyu egyedül nevelt. Nincs kontroll, nincs tisztelet, nincs felelősségtudat, csak az arc. Meg persze a követelődzés, hogy mi jár neki.

Ezt nevezheted tökösségnek, önállóságnak meg határozottságnak is.
Én viszont inkább arroganciának, pofátlanságnak, tiszteletlenségnek és kivagyiságnak nevezem.

2014.12.19. 14:25:25

@notC:
"tényleg van pozitív diszkrimináció?"

Felsorolok neked párat:

1. A rendvédelmi szerveknél azonos fizetést kap a nő és a férfi, de a követelményeikben már a nőknek kevesebbet kell teljesíteniük. Kisebb követelménynek kell, hogy megfeleljen, ezzel ráadásul könnyebb előbbre jutniuk is. (Egyenlő munkáért egyenlő bért? Ugyan már, ne röhögtess! A 30-as évek óta, amióta feminista nyomásra általánosan bevezették az órabér alapú elszámolást a teljesítmény alapú helyet, alig van olyan. :) )

2. A hadseregnél ugyanez. És nem csak Magyarországon, hanem minden NATO tagállamában. Mindenhol alacsonyabb a női katonák követelménye, ugyanakkor mégis ugyanazt a fizetést kapják.

3. Ha már hadsereg: sok országban még megvan a kötelező hadkötelezettség - ami a nőket nem érinti, csak a férfiakat.

4. A nők egészségére többet költ minden állam, mint a férfiakéra. Pl. a német: destatis.de/DE/Publikationen/STATmagazin/Gesundheit/2009_02/2009_02Krankheitskosten.html
De megnézheted a magyar KSH és OEP statisztikákat is: a társadalombiztosítás 60%-át költjük a nőkre, holott a pénzt 60%-ban férfiak termelik ki.

5. A nők korábban mehetnek nyugdíjba. Pedig tovább élnek!
Nemrég a nő 55évesen nyugdíjas lehetett, miközben 73évesen halt meg. A férfi 60évesen mehetett nyugdíjba, miközben 67évesen már meghalt. Az egyik 18 évet, a másik 7 évet lehetett nyugdíjas. A mai törvény szerint a nők 40év munkaviszonnyal már elmehetnek nyugdíjba, míg a férfi nem.
Holott a nyugdíjjárulékok 60%-át férfiak termelik ki!

6. A magyar munkavédelmi előírások szerint egy nőt maximum 20 kg-al lehet terhelni, míg egy férfi nyakába 50 kg-ot is ráakaszthatunk.

7. A legtöbb országban (nálunk is) vagy törvényi előírás, avagy bevett joggyakorlat, hogy válás esetén a nő kapja a gyereket, és az apának jóformán esélye nincs, hogy nevelje a saját gyerekét. Holott bizonyított tény, hogy a gyerek számára ilyen esetben a közös nevelés lenne a legjobb:
seveled.cafeblog.hu/2013/11/09/9-tevhit-a-kozos-felugyeleti-jogrol/

7. Ha egy nőt bántalmaz valaki, a társadalom egyből a védelmére kel. Ha férfival történik ez, jóformán senki nem foglakozik vele. Ha nemek között történik erőszak, és a férfit bántalmazzák, akkor még ki is röhögik, nemhogy még védjék. Holott vagy 200 tanulmány bizonyítja, hogy a kapcsolaton belüli erőszak elkövetőinek legalább fele nő (és a sérülések tekintetében is a nők okoznak súlyosabb sérüléseket): www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm
Mégis a nőket védi mindenki. Kismillió (ÁLLAMI PÉNZEN) futtatott program és szervezet van, amelyik a nőket védi, de egy sincs, amelyik a férfiakkal foglalkozna.

8. A hajléktalanok 80%-a férfi.
Nem csak nálunk, de az egész nyugati társadalomban. Ezen kb. fele azért van az utcán, mert a feleségük elvált tőlük, és vitt mindent. (Mert ugye a törvény és az általános joggyakorlat mindig a nőknek kedvez csak azért, mert nő - még akkor is, ha az nem csak a férfinak, hanem a gyereknek is káros.)
Az amerikai katonák körében többen halnak meg válás utáni öngyilkosság miatt, mint Afganisztánban és Irakban a harctereken!
Apu keresi külföldön a pénzt az élete kockáztatásával, közben anyu elválik tőle, visz mindent, és a férfi még védekezni sem tud, mert mire hazaér, az asszony már másik államba költözött. Hiszen a törvény anyut támogatja, apura meg szarik nagy ívben.

9. A felsőoktatásban és a munkahelyek nagy részén temérdek olyan beosztás van, ami értelmetlen, viszi a pénzt és nem hoz semmit. Eközben könnyű, semmittevő munkát ad az embereknek. Főként a nőknek.
- Nézd meg a felsőoktatásban, hogy a 60%-nyi női diák jó része milyen szakon is van! Könyvtár, szociális munkás, kommunikáció, művelődésszervező, személyügyi szervező, vizuális kommunikáció, amerikanisztika, germanisztika, stb. Nagy szükség van könyvtárosokra, amikor villamosmérnökből és informatikusból hiányok vannak, nem?
- Nézd meg a munkát, amit általában nők végeznek. Az ápolás kivételével hol látsz olyat, ami kemény vagy tudás kell hozzá, és főként nők végzik? Sehol. Könyvtáros? Ne viccelj! Mégis többet keres, mint aki napi 8 órát gürizik a szalag mellett. Irodai alkalmazott? Nagyobb a magyar (meg az egész európai) bürokrácia, mint a 80-as években! Pedig most már nem írógépen megy a munka, hanem számítógépen, internettel. Miért van mégis 200ezerrel több hivatalnokunk, mint a 80-as években? És a hivatali alkalmazottak 3/4-e nő. Bújtatott kamu beosztások tízezrei vannak nekik fenntartva.
(Mert ugye tény, hogy azonos képességek és feltételeknek való megfelelés esetén ha a nő és a férfi pályázik egy beosztásra, akkor a nőnek 70-80% esélye van, hogy ő kapja. Míg elbocsájtáskor ugyanilyen feltételeknél a férfinak 80-90-%-a van rá, hogy őt dobják ki. - Ez az oka, hogy megkapják a könnyű munkákat.)

10. Kutatási eredmény a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztériumtól, miszerint a FIÚK AZONOS TELJESÍTMÉNY ESETÉN ROSSZABB OSZTÁLYZATOT KAPNAK, MINT A LÁNYOK: de.wikimannia.org/images/Bildungsmisserfolg.pdf

Folyt. köv...

2014.12.19. 14:27:09

@notC:
Folytatás:

Arról ne is beszéljünk, hogy az egész nyugati oktatási rendszer a lányoknak kedvez, így a miénk is:

- Kreativitás/önállóság helyett magolás elvárása, aminek a fiúk nehezebben felelnek meg (ráadásul értelmetlen is).

- Tanteremben rengeteg óra eltöltése, minimális mozgással, aminek a fiúk megint nehezebben felelnek meg a nagyobb mozgásigényük és a kreativitást jobban igénylő hajlamaik miatt. (Nem csoda, ha újabban egyre több a hiperaktívnak tűnő gyerek, főként fiú. Egy kisiskolás fiúnak a napi mozgásigénye legalább 3-4 óra kötetlen és 1-2 óra kötött mozgás lenne. Hol van erre szerencsétlennek lehetősége? Sehol. Beültetik a tanterembe, hogy "jó kislány legyen". Mert ugye a lányok lettek a jók, mert ők megülnek a seggükön és szépen írnak. A fiúk meg ösztönösen mozogni, alkotni, átalakítani akarnak - és ezt ugye rossznak bélyegzik a tanárok. Érdekes, régebben, amikor még többet mozoghattak a gyerekek, nem volt ennyi kezelhetetlen kölyök.)

- Az oktatásban nagy többségében csak nőket alkalmaznak (óvoda 100%, általános iskola alsó tagozat 98%, általános iskola felső tagozat 80%, középiskola 60%) - elsősorban a tanárokkal szemben támasztott alacsony követelmények (fentebb írt könnyű munka) miatt - ami ugye megint a fiúkat érinti hátrányosan. Hiszen egy angol felmérés is bizonyítja, hogy férfi tanárral a fiúk általában 15-20%-al jobb eredményre képesek (és a lányok is picivel jobban tanulnak férfi tanárral, mint nővel, bár ott csak kicsi a különbség). Ráadásul férfi tanárok esetében a fiúk és a lányok körében is kevesebb a problémás gyerek. (Viszont ma rengeteg fiúgyerek előtt nincs is férfi példakép. Eléri a 10-12 éves kort, és még nem látott napi rendszerességgel férfit/férfiakat, akikről példát vehetne - helyette nevelte őt az elvált anyuka, az óvónő, a tanítónéni és ezek női környezete. Csoda, ha ennyi metroszexuális és problémás fiú van? Érdekes, hogy azoknál, ahol a fiút férfiak nevelik, összehasonlíthatatlanul kisebb a problémások aránya. De igaz ez a lányokra is - ahol férfi is neveli a lányt, ott a lány kisebb eséllyel lesz iskolakerülő, kibukott, drogfogyasztó, depressziós és hasonló.)

- Fiúkat segítő tanulási és oktatási programok és tanfolyamok nincsenek kanyarban sem, míg kifejezetten lányokat segítő rengeteg van.

- A 60-70-es években a fiúk ugyanakkor, avagy kissé még korábban is lettek iskolaérettek, mint a lányok. Mára ez megfordult. És nem azért, mert a lányok korábban lennének ma iskolaérettek, mint korábban! Hanem azért, mert a fiúk mára már később érnek. Pontosabban nem érnének ők később, hanem a feminista nevelés és a rengeteg válás és anyuval való egyedül élés miatt egyre több fiú válik problémássá (férfi példakép hiánya), és ez azt eredményezi, hogy statisztikailag több fiú lesz később iskolaérett.

Ezek után kérdezed még, hogy hol vannak a nők pozitívan diszkriminálva?
Röviden a válasz: jóformán mindenhol.
Az egész történelmünk arról szólt, hogy a nőket pozitívan diszkrimináltuk, miközben ők azon nyavajogtak sokszor, hogy el vannak nyomva. Most is ez történik. A feminizmus egy társadalmi szinten művelt női hiszti. És mint tudjuk, a női hiszti egy olyan betegség, amit nők kapnak el, de férfiak halnak bele.
(A probléma csak az vele, hogy nem csak a férfiaknak rossz ez, hanem a gyerekeknek és - láss csodát - a nőknek is.)

2014.12.19. 14:42:55

@notC:
"Viccet félretéve, az egyetemeken (a neveseken is!) jelenleg is több a nő, a srácok inkább traktorosnak mennek, esetleg sportriporternek... Bocs, de komolyan szembe kell néznünk azzal, hogy a nők becsöngettek és simán megállják a helyüket... "

Ja, megállják, persze. :)
Olyan szakokon, mint:
- könyvtáros
- szociális munkás
- kommunikáció
- hr
- amerikanisztika
- germanisztika
- művelődésszervező
- személyügyi szervező
- vizuális kommunikáció
- jog
- mozgóképkultúra és médiaismeret
- filozófia
stb.
/Érdekes, hogy az olyan szakokon, ahol tényleg konkrét dolgot kell tanulni, és nem csak magyarázni kell a semmit, ott nincs női többség. Villamosmérnök, IT informatika, fizika, stb. Hol látsz te ott női többséget? :) Minél nagyobb az elvárás egy adott szakon, anál kevesebb a nő és annál nagyobb a férfiak aránya./

De ezt is csak úgy, hogy:
- A fiúkat visszahúzza az oktatási rendszer, a lányokra meg még plusz pénzt is költ.
- Aki ilyen szakokon végez, "roppant hasznos tagja" lesz a társadalomnak (aktatologató), miközben gépészmérnökből hiány van.
- A fiúk azonos teljesítmény esetén rosszabb osztályzatot kapnak, mint a lányok.

Gratulálok! Ennyit arról, hogy ki hová csöngetett be. :D
Nem a nők csöngettek be.
Hanem a feminizmus nyomul egyre jobban a nők felé megnyilvánuló pozitív, és a férfiak felé megnyilvánuló negatív diszkriminációjával.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.19. 18:52:40

@zombigyilkos:

Az aduászt! Hát nem kihagytad az aduászt?!?!?!

COCJOLÓGIA!

2014.12.19. 20:00:09

@don Fefinho:
Jézusom, mit követtem el!? Ráadásul kihagytam a politológiát is! Az anglisztikáról nem is beszélve, amire csak az ELTE-BTK idén 230 embert vett fel. Nincs is jobb, mint az adómból anglisztikusok képzését fizetnem. Biztos hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Nagy szükség van mostanában olyan emberekre, akik tudnak majd nekünk "anglisztikuskodni"! :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.19. 20:17:07

@zombigyilkos:

Nyehh, ja.
Elmennek bőcsésznek, mer' ott csak magolni kell, semmi matek vagy fizika, esetleg kémia; de persze bulizni is kell mellette, arra meg ott a diákhitel.
Majd mikor végeznek, vagy elmennek mekibe pultosnak, vagy valakinek a valakije bezsúfolja őket állami vagy önkormányzati melegedőbe papírtologatónak, amihez nyolc elemi is elég lenne.
A termelést és innovációt továbbra is elvégeztetik a magánszektort képező férfiakkal, de legalább az egekig lehet emelni az adójukat, hogy a bújtatott munkanélküliek tömegei zsebpénzt kapjanak, és valakinek érezzék magukat, akik aztán nem is mennek ám hozzá akárkihez.

Vagyis akármennyire erőlködnek itt egyesek, még mindig ott tartunk, hogy a férfiak fizetik a nők:
- költségtérítését
- diákhitelét
- egészségügyi ellátását
- nyugdíját
és ugye ha még el is vesszük őket feleségül, a nettónk is az övék automatikusan, ingatlanostul, mindenestül.

judgybitch.com/2013/10/02/holy-smarty-pants-people-women-have-earned-10-million-more-college-degrees-than-men-since-1982-oh-yeah-in-what/
pjmedia.com/lifestyle/2012/02/12/are-liberal-arts-colleges-becoming-finishing-schools-for-women/
www.forbes.com/sites/specialfeatures/2013/08/07/how-the-college-debt-is-crippling-students-parents-and-the-economy/
www.amerika.org/politics/how-sending-women-to-work-scuttled-our-economy/

Mindenki jól jár!

CsóróésCsúnya (törölt) 2014.12.23. 16:23:15

@zombigyilkos: vannak mérnök szakon is lányok, ott még durvább a pozitiv diszkrimináció (egyszerű keresket kínálat - sok férfi kevés nő...) ne tudd meg mit el nem lehet érni egy ilyen szakon lányként, pusztan azért mert lány vagy.

zriff 2014.12.30. 14:03:29

@notC: Külföldi angol nyelvű oldal: a voice for men. Érdemes lehet megnézni mi folyik a nyugaton.

vannak még könyvek is:
Warren Farrell:The myth of male power
Esther Vilar: The manipulated man

Alter_Ego 2015.01.03. 05:23:07

Kedves Szerző! Bármely korábbi illetve a jövőben készülő posztodat örömmel közreadnánk a Férfihang.hu keretei között is, ezért arra kérünk, hogy ha te is kedvet érzel a nálunk történő publikációhoz, akkor csatlakozz nyitott blogszolgáltatásként működő lapunk szerzőtáborához. Válaszodat az info@ferfihang.hu címen várjuk! Üdvözlettel: A Férfihang.hu alapító szerkesztői.

anonim72 2015.01.11. 21:58:25

enyhén nyers, és provokatív nézőpontból egy férfi párkeresési útja:

nincsbaratnom.blog.hu/

theobserver 2015.02.10. 15:24:52

@zombigyilkos:
Valóban, az általad felsorolt szakokon a nők megállják a helyüket egyedül is. Viszont a nehezebb, akár IT vagy mérnöki szakon is simán lediplomáznak. Hogyan? Először is nagyon kifinomult csalási módszerek vannak, kezdjük a csizmába, vagy a szoknya, harisnya alá rejtett telóval vagy papírral vagy bármivel, a mikrofonos kémfülhallgatón keresztül a láthatatlanul író tollig. Ezek az eszközök persze bármelyik szakon hasznosak, de amit ki szeretnék emelni az az, hogy lazán a férfiakkal végeztetik el a piszkos munkát. Példának vannak olyan órák, ahol csoportmunka van: gyakran van olyan helyzet, hogy a csapatba bekerült nők egy mukkot nem szólnak, semmit nem tesznek hozzá a feladathoz, mégis ugyanabban a pontszámban részesültek mint a többiek. Ők legtöbbször csak írják amit a férfiak mondanak (ha egyáltalán szépen írnak), vagy csak helyeselnek. Az is előfordulhat, hogy simán megkérnek pár férfit, hogy segítsen nekik vagy adja le újra annak az órának az anyagát, ami helyett ők buliztak/másnaposan feküdtek otthon, és persze a kedves white knight-ok meg is teszik nekik.Valahogy mindig megússzák és átmennek, ki tudja miket vetnek be ezen cél érdekében. Szóval ott tartunk hogy nem csak a don Fefinho által felsorolt dolgokat szolgáltatjuk nekik, hanem még a diplomájukat is rajtunk keresztül szerzik meg.Persze mindig vannak kivételek, pl matek szakos nők stb, de sajnos ők a kisebb csoportba tartoznak. Hozzáteszem még hogy egyes esetekben a matek sem annyira nehéz, ha nem kell ötletesnek lenni hozzá. Ha csak be kell magolni pár megoldási modellt, felismerni, hogy melyik modell kell a feladat megoldásához és azt alkalmazni, akkor az is lehet sima ügy.
Ahogy a reddit Redpill oldala is írja, a nők nagy részének az egyetem csak a buliról szól, nincs felelősségvállalás, vagy előregondolkodás. Sajnos ez a trend Magyarországon is felütötte a fejét.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.02.24. 16:44:36

Az asszonytartás hagyománya még akkor alakult ki, amikor a nők életük során 6-8 gyermeknek adtak életet, akiket jellemzően minden hiszti és picsogás nélkül fel tudták nevelni, miközben a háztartás sokkal kevésbé volt gépesítve, mint manapság.

Ezek a mai nők azonban, akik legfejlebb két gyermeket vállalnak, miközben a háztartási munka mennyisége a korábban megszokottnak a töredékére zsugorodott a Férfiak tehetségének és áldozatos munkájának következtében, az asszonytartást már nem várhatják el sem a társadalomtól, sem a volt férjüktől.

Míg az elmúlt 5 ezer évben a tehetséges, okos és erős Férfiak felépítték a Civilizációt, a nők dönt többsége megelégedett azzal, hogy szexuális tárgyként, vagy szülőcsatornaként funkcionálva éljen túl. Emiatt mára mára mindegyikük ellustult, és a génállományába kódolva hordozzák a Férfiak manipulálására, a golddigerkedésre hajlamosító tulajdonságokat.

Ezt csak tetézték a huszadik században a válást megkönnyítő rendelkezések, amelyek azt érték el, hogy manapság már mindegyik házasság 5 éven belül felbomlik és miközben a válóperek 90 %-át a nők kezdeményezik. Az eladósorba kerülő lányok már régen nem életük párját keresik, hanem egy olyan Férfit, akitől érdemes lesz elválni.

A nők Férfiakhoz való felzárkoztatásának kétségbeesett, a nemek egyenlőségének hazugságán alapuló kulturális-marxista társadalmi kísérlete a mostani Valentin naptól olyan eróziónak van kitéve, ami az egész feminista mozgalom megszűnéséhez fog vezetni.

Nem lesz tehát se női kvóta, se havi két fizetett munkanap a menstruáció ideére.Ha a nők nem tudnak az ilyen ítéletek hatására maguktól felnőni, akkor emberré válásukat legkésőbb majd a robotok elterjedése fogja könyörtelenül kikényszeríteni.

Magyarországon azonban először azt kellene rendezni, hogy a Férfiak gyermekvállalással kapcsolatos önrendelkezése végre összhangba kerüljön azzal, ami az Alkotmányban áll: a nemek jogilag egyenlőek.

Az elvált nő dolgozzon és ne a volt férjén élősködve éljen kényelmes életet!

huffnagel.blog.hu/2015/02/24/_az_elvalt_no_dolgozzon_eloskodo_parazita_golddigger

Toplak Zoli 2018.11.03. 13:32:56

@Víz Ivó: Egyetértek, tudni kell megalkudni, viszont ma már létrehozhatunk közösségeket, férfiközösségeket, ahol a saját szabályaink szerint férfiaskodhatunk. A család már nem igazán ez a hely.

Toplak Zoli 2018.11.03. 13:33:35

Ügyes cikk. Férfihangon is fenn van?

Toplak Zoli 2018.11.03. 13:52:50

@zombigyilkos: NotC-nek adott kétrészes válaszod leközölhetjük a Valódi Egyenlőséget oldalon? Minimálisan megszerkesztve, hogy önálló cikknek tűnjön.
Kérlek, ide válaszolj: eposzegy@gmail.com
süti beállítások módosítása