Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Miért nem nemz a férfi?
2015. január 07. írta: George Herceg

Miért nem nemz a férfi?

no_baby.gif

Egyre több 30-40-es korosztályból származó férfi él család és főleg gyerek nélkül. A statisztikák szerint ezzel párhuzamosan csökken a házasságok száma és egyre több a gyermekét egyedül nevelő anya. Miért nem nemz a férfi?

 

Hogy a nő biztonságra vágyik közhely de leszűkíti a valóságot. Szerintem mi férfiak is biztonságra vágyunk, azonban e biztonság megteremtését nem mástól, hanem önmagunktól várjuk el. Ez elsősorban anyagi és érzelmi biztonságot jelent. Az anyagi biztonság kérdése alapvető. Anyagias világot élünk, a javak, jövedelmek megszerzése és azok elköltése alapvetően határozza meg nemcsak az életminőségünket, de kihatással van egészségi, mentális állapotunkra, szerelmi és párkapcsolati életünkre, valamint arra a nehezen megfogható állapotra amit önmegvalósításnak nevezünk. E biztonság megteremtésének vágya késztet minket arra, hogy esetleg olyan szakmát válasszunk ami nem érdekel annyira, de jól lehet vele keresni. Ez motivál minket arra, hogy erőnkön felül dolgozzunk, tanuljunk, elviseljük esetlegesen az idióta főnökünket. Ez késztett minket arra, hogy vállalkozásokat indítsunk be, hogy megküzdjünk az átláthatatlan adójogszabályokkal és az állami bürokráciával. Az érzelmi biztonságra szintén ugyanúgy vágyunk, mint a nők. Mi is szeretünk egy fárasztó nap után egy minket szerető ember mellé hazatérni, megbeszélni a napi történéseket, összebújni egy jó film megnézése közben. Szeretünk olyan kapcsolatban élni, amiben jól érezzünk magunkat és teljes a bizalom a felek között. Ezek a vágyálmok mégis kevés férfinak adatnak meg, 2-3 gyermekkel megfűszerezve. Mi ennek az oka?

 

Az elmaradó gyerekszületések legfőbb okának a biztonság hiányát látom. Ez egy többrétegű egymást erősítő folyamat. A mai helyzetben egy középosztálybeli, átlagos képességekkel és lehetőségekkel rendelkező férfi egzisztenciálisan folyamatosan a levegőben lóg. Még ha a magyar átlagnál jobban is keres, az arra kevés, hogy egyrészt biztosítsa a családalapításhoz megfelelő lakókörülményeket, illetve olyan pénzügyi tartalékot képezzen ami egy esetleges munkanélküliség esetén nem küldi padlóra a családot. Racionálisan gondolkodó férfiak pedig nem alapítanak családot ilyen gyenge alapra. A majd csak lesz valahogy gondolkodásmód ami bizonyos társadalmi körökben népszerű nem biztosítja az utódok megfelelő szintű felnevelését és főleg iskoláztatását. Ebből következik, hogy az egykeresős családmodell nem működik a három éves GYES ellenére sem. Az anya kieső jövedelme erősen borítja a családi költségvetés egyensúlyát, míg ezzel párhuzamosan a gyerek megszületésével a kiadások megugranak. Arról nem beszélve, hogy az anyák visszatérése a munkába többnyire sikertelen.

 

A probléma másik oldala az érzelmi biztonság kérdése. A férfiak egzisztenciális bizonytalansága kihat a nők párválasztására, de a párkapcsolat későbbi alakulására is. Tudjuk, hogy a nők a hipergám ösztöneiktől hatva saját anyagi státuszuktól fölfelé választanak, azonban mi történik ha az eddig jól kereső férfi munkanélküli lesz, vagy a sikeres vállalkozó cége befuccsol? Az esetek többségében, közép távon a párkapcsolat erodálódik. Így tehát a férfi egzisztenciális bizonytalansága szüli az érzelmi bizonytalanságot és a párkapcsolatok sérülékenységét. Kijelenthetjük azt is, hogy önmagában a gyermekvállalás is kockázati tényező a párkapcsolatok szempontjából. A feleknek kevesebb minőségi ideje jut egymásra, sok esetben a terhesség és a szülés után úgy változik meg a nő teste, ami csökkenti a férfi szexuális érdeklődését. Gyakori jelenség, hogy a nő elveszíti a libidóját szülés után, ami károsan hat vissza a férfira. A gyerek, mint stressz forrás, amennyiben a szülők nem tudják azt megfelelően kezelni, könnyen vezet a kapcsolat kiüresedéséhez, azon túl pedig váláshoz és szakításhoz. Ebben az esetben ennek kárvallottja anyagi és érzelmi szinten nagyobb részt a férfi, hiszen a nő viszi a gyereket, a gyerektartást pedig a férfi fizeti.

Fontos kérdés itt még a felek közötti bizalom. Férfi oldalról közelítve meg a kérdést: bízhatok e a páromban annyira, ha egzisztenciálisan alacsonyabb státuszba kerülök akkor is kitart mellettem? Sőt, esetleg segít e nekem talpra állni? Esetleg, ha módja van rá Ő ad bele majd többet a közösbe? Gyerekvállalás után, hajlandó lesz velem annyit szexelni mint előtte? Hajlandó lesz a kedvemért és a saját érdekében törődni a testével? Hajlandó lesz e a neveléssel kapcsolatos problémákat megosztani velem? Enged számomra beleszólást a gyerekkel kapcsolatos döntésekbe? Persze egyszerű női elvárás, hogy a férfi legyen magabiztos és legyen lelkileg egyensúlyban, de kérdem én, bizonytalan egzisztenciális helyzetben és sérülékeny párkapcsolatokban hogyan feleljünk meg ennek?

 

Ha a férfiak racionálisan gondolkodnak a saját lehetőségeikről és életükről (márpedig ezt teszik) akkor felmérik a felsorolt kockázatokat és ennek tudatában hoznak döntést a családalapításról. Teszik ezt azért is, mert a nőktől hasonló racionális döntés ebben a témában biológiai okokból nem várható el. Sajnos nagyon úgy látszik, hogy sokan az általam feltett kérdésekre önmagukban nemmel feleltek és ezért marad el a gyermekáldás. Sőt sokszor a tartós párkapcsolat sem jön létre. A férfiak kockázatkerülő magatartása folytán, több egymás utáni rövidebb kapcsolatban élnek és kerülik az olyan kockázatos együttélési formát mint a házasság.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr797049809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.08. 10:32:38

Van igazság abban, amit írsz, de szerintem ezek csak részigazságok. A legfontosabb nem ezek közül kerül ki.
A legfontosabb szerintem:

1.
A szocialista rendszerünk miatt a nőt a férfi már nem közvetlenül tartja el, hanem részben az államon keresztül. GYES, GYED, nyugdíj, rokkant nyugdíj, TB, özvegyi nyugdíj, munkanélküli segély, stb. Ezek mind olyan juttatások, amelyeket az államilag kötelezővé tett szolidaritás (magyarán a szocializmus) hoz létre. És ennek haszonélvezői főként a nők köréből kerülnek ki.
Magyarán míg régebben a nőt a férfi közvetlenül tartotta el (támogatta), addig mára az államon keresztül teszi mindezt. Régebben a támogatásért cserében a férfi a nő hűségét kapta. Ma viszont már a nő nem a férfitól kapja a támogatást, hanem az államtól. Továbbra is a férfi fizeti, de a nőnek ezért cserében nem kell adnia semmit.

Mivel pedig a nők párválasztásában az anyagi biztonság fontos, és mivel a fentiek miatt már megvan a nő anyagi biztonsága, ezért a nők hajlamosabbak válni.

2.
Mivel a válások aránya drasztikusan megnőtt az utóbbi 50 évben, és mivel válás esetén a férfi áll a kuki rosszabbik végén (elveszíti a gyerekét, adott esetben a házát, lakását is, plusz tartásdíjat fizet a nőnek), ezért a férfi százszor is meggondolja, hogy valóban akar-e házasodni és gyereket vállalni.
A házasságok több, mint fele válással végződik. Ezen válásokat manapság 70-80%-ban a nők kezdeményezik (korábban 40-50% volt). Tehát egy férfinak 30-40% esélye van arra, hogy házasságkötés és gyerekvállalás esetén elveszíti a gyerekét, a lakását, a fizetése egy tetemes részét.
Emiatt nem akar házasodni. Lutri az egész.

3.
Ráadásul mivel a férfiakat egy jó ideje már nők nevelik, ezért egyre kevesebb a valódi férfi. Egyre kevesebben tudnak vagy mernek nőt szerezni. Senki nem tanítja meg nekik, mert amit a női közegből tanulnak, annak semmi hasznát nem veszik. Sok fiatal férfi nem tud csajozni, csak lesi, hogy miért használja ki őt a nő, ha meg mégis eljut a párkapcsolatig, akkor nem tudja kezelni a nő shit tesztjeit, a hisztijét. Na meg persze gyereket sem tud rendesen nevelni, főleg nem férfiként, mert nincs ilyen tapasztalata, nem tanította neki senki. Csak női példákat látott, avval meg kitörölheti.

2015.01.10. 08:58:09

@zombigyilkos: Csak egyetérteni tudok. A poszt is igaz, de az csak a kép egyik része.

notC 2015.01.10. 11:28:03

Jó az ok-okozati összefüggés, és féltem nagyon, hogy lesz benne bezzeg-nőzés, de meglepően csak szolid volt ez a vonal...
Csakhogy hiába állja meg a helyét az okfejtés, az ideológia nem magyaráz semmit, csupán rávilágít egy helyzetre: egocentrikus, önző, felelősséget, munkát, áldozatot fel nem vállaló férfiak és nők sokasága alkotja a társadalom "nemzőképes" rétegét, akiknek a legfontosabb érdekük a saját kényelmük, "biztonságuk", gazdagságuk.
Nincs is ezzel baj, szíve-joga bárkinek megteremteni és ragaszkodni az anyagi biztonsághoz, de csak óvatosan az olyan jellegű megfogalmazásokkal, hogy fontosabb a karibi szigeteken eltöltött szilveszter, mint egy harmadik (vagy már az első?!) gyerek fel és bevállalása.

George Herceg 2015.01.10. 14:51:38

@notC: Azért szerintem az átlag magyarnak nem a kubai vakációról kell lemondani a gyermekvállalásért cserébe.

notC 2015.01.10. 15:25:33

@George Herceg: Az átlag magyar nem is csinál akkora gondot a házasság, gyerek, kompromisszum, lehetőségek kérdésből. Ez inkább azon réteg "problémája", akik vaskosabb fizetési papírból húzogatnak vaskosabb tételeket drágább örömök reményében. Nekik több a veszteni valójuk és magasabbak a követelmények is (magán óvoda havi 100-ért, 3 gyereknél már 300, míg a "proli" gyerek simán járhat suliba a nagytesó kinőtt kabátjában)

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.02.08. 08:34:08

"Az sem érthető pontosan, hogy a törvényhozás, a jogalkalmazás és az alapjogok védelmét ellátó biztos miért nem tanúsít olyan méltányos magatartást a Férfiakkal, mint a nőkkel szemben. Kijelenthető, hogy amíg ma Magyarországon egy nőnek az állam több esetben is tiszteletben tartja az emberi méltóságán keresztül érvényesülő, gyermekvállalás kérdésében való önrendelkezési szabadságát, addig a Férfiaknak egyetlen esetben sem. A nőknél mindig döntés kérdése a szülővé válás, a Férfiaknál sok esetben kényszer. Az anyai kötelezettségek viselése alól ad „felmentést” az állam, az apai kötelezettségek viselése alól nem.

Úgy vélem, hogy az Alaptörvényben deklarált jogegyenlőség maradéktalan megvalósulása érdekében – nemcsak szakmai, hanem női szemmel nézve is – mindenképpen szükséges és időszerű lenne a Férfijogok tekintetében ennek az évtizedek óta fennálló anomáliának megszüntetése."

huffnagel.blog.hu/2015/02/05/dr_palfalvi_andrea_a_ferfiak_onrendelkezesi_joga_gyermekvallalas
süti beállítások módosítása