Feministák e a magyar nők?
2015. november 20. írta: George Herceg

Feministák e a magyar nők?

femins.jpg

Pontosabban a nagy átlag Magyarországon élő 20 és 50 év között lévő nők feministák e valójában? Ahogy egyre több nővel beszélgetek a nemi szerepekről, családról, párkapcsolatokról, önmegvalósításról körvonalazódik bennem egy felismerés. Nyilván akit én személyesen elérek nem tekinthető reprezentatív mintának, de a városlakó aktív korú női populáció tekintetében merek élni az alábbi általánosítással.

A női egyenjogúság, amit csak az egyszerűsítés kedvéért nevezünk feminizmusnak rendkívül ellentmondásosan csapódott le a magyar nőkben. Egyrészt a mi kis kelet-európai társadalmunk még most a 21. században is rendkívül konzervatív, különösen az elfogadott nemspecifikus értékrendek és viselkedési formák tekintetében. Ennek hatását nem szabad lebecsülnünk. Ugyanakkor a nyugati kapitalizmus betörésével, ránk szabadult egocentrikus életfelfogással a feminizmus is. Ez a két egymásnak feszülő eszmeiség sajátosan fonódott össze a legtöbb nő fejében. Az egyén a saját élethelyzeteiben e két ellentétes értékrend között nem választott, hanem kimazsolászta mindkettőből a számára előnyöset és hasznosat.

Lássunk egy példát:

Mit mond a hagyományos értékrend?

A nő elsősorban feleség és családanya. Lássa el az ehhez szükséges feladatokat, cserébe elvárhatja férjétől, hogy őt és gyermekeit tartsa el a megfelelő színvonalon, viszont ezért tisztelnie és támogatnia kell partnerét.

Mit mond erről a feminizmus?

A nő életének célja az önmegvalósítás. A nő, ha akar, versenyezhessen a férfiakkal a karrierlehetőségekért, cserébe lemond a nőket megillető udvariaskodásról és előzékenységről. Sőt kifejezetten gyűlöli ezeket. A versenyben épp olyan kíméletlen, mint a férfiak. Klasszikus családra, házasságra nincsen szüksége. A férfiakra csak, mint szexpartnerre és szülőtársra tekint, cserében viszont nem vár el anyagi támogatást sem, sőt ezt kiszolgáltatottságként éli meg.

Mit gondol erről az átlag magyar nő?

A karrierépítésben elsősorban női mivolta miatt, könnyített pályán juthasson előrébb, pusztán azért mert nő. Nem teljesítménnyel és versennyel érvényesül, hanem neme alapján várja el a jutalmakat. Elvárja, hogy a férfiak hímes tojásként bánjanak vele, tiszteljék azért mert nő, de Ő nem fog egy férfit tisztelni még akkor sem ha munkájával egy férfi tartja el. Szeretne klasszikus családot alapítani és működtetni, de az ehhez szükséges alázat és lemondás nincs meg benne. Elvárja, hogy eltartsák és mindenben könnyebbé tegyék az életét a férfiak, cserébe azonban nem ad semmit.

Összefoglalva be kéne látniuk, hogy e két ellentétes eszmének nincsen szintézise. A feminizmus egy választás, ami áldozatokkal is járhat az egyén számára, még akkor is, ha ezt a feministák tagadják. A hagyományos értékek követése szintén lemondásokkal terhes. Az, hogy ami a mérleg másik serpenyőjébe kerül megéri e az érte fizetett árat, ezt mindenki döntse el maga. Egy dolog azonban biztos, mi férfiak sok mindent elviselünk. Elviseljük a feminizált nőket is, csak őket férfiként kezeljük, annak minden velejárójával (pl. nem vesszük őket feleségül és nem csinálunk neki gyereket). Szeretjük a férfiakat tisztelő, kedves, hagyományos szerepekben hívő, családcentrikus nőket. Hisszük, hogy nem haltak ki teljesen. A legnehezebben azonban azt tudjuk elfogadni, ha valaki velünk akar versenyezni és harcolni, de közben tőlünk kér előnyös elbánást. Kicsit olyan ez, mintha Julius Ceasar maga adta volna tőrét Brutusnak március idusán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr758094666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dany Reese 2015.12.30. 03:05:17

Szerinted ezt gondolja egy átlag magyar nő? Szerintem egyáltalán nem. Egyáltalán nem várjuk el, hogy könnyített pályán juthassunk előrébb, azt várjuk el, hogy ne induljunk hátrányos helyzetből. Neme alapján várja el a jutalmakat? Mégis miféle jutalmakat? Nem fogunk egy férfit tisztelni? Miért nem? A férjünket, a barátainkat, a főnökünket, már miért ne tisztelnénk? Azt mondod akkor sem, ha a munkájával a férfi tartja el a nőt. Egyrészt azért nagyon kevés olyan háztartás van, ahol a nő nem dolgozik és szó szerint eltartják, másrészt a tisztelet nem pénzfüggő, nagyon sok más miatt is fel lehet nézni a másikra és tisztelni, főleg egy párkapcsolatban, ahonnan ha ez hiányzik, ott valami régen rossz. Szeretitek a hagyományos szerepekben hívő nőket? Vagyis ha én azt tartom normálisnak, ha otthon maradok, háztartást vezetek és gyereket nevelek. Ez kell? És hány férfi tudja biztosítani hozzá a feltételeket? Hogy nekem ne kelljen dolgozni? Hát nem sok. De ha úgy is van, persze, hogy az egy kiszolgáltatott helyzet a nőnek! Hiszen nem dolgozik, nincs tapasztalata, ha rosszul alakulnak a dolgok, válás esetén 20 év múlva mit kezd magával egyedül? Hogy fog utána boldogulni? Az addigi életszínvonalat fenntartani saját és gyerekei számára? Nem egyértelmű, hogy továbbra is támogatni fogják őt. Ha meg szeretne karriert? Mert okos és jó abban amit csinál és van fejlődési lehetősége? Miért ne akarhatna jobb állást? Ha valakinek nem a gyereknevelés az életcélja, rögtön hasonló marhaságokkal dobálják. Miért ne akarhatná magának megteremteni a vágyott életszínvonalat? Amíg nem jön a herceg fehér lovon, miért ne küzdhetne meg ugyanazért az előléptetésért, mint férfi kollégái, ha a tudása és végzettsége megengedi. És ha szereti a munkáját, amit csinál, miért kéne feladnia, miután megjött a herceg? És ha a herceg nem tudja eltartani? Mondja neki, hogy sajnos nem fér bele a hagyományos családmodellbe, úgyhogy tipli van, mert az ilyet - a te szöveged mintájára: elviseljük, de az ilyenhez nem megyünk hozzá és nem szülünk neki gyereket.
Vagy bocs, nem is. Majd keresünk valami szarabb melót, hogy meglegyen az idill.

2015.12.30. 13:54:14

@Dany Reese:

ALAPTÉZIS:
Itt arról van szó, hogy a nők többsége:
- Meg van győződve arról, hogy ő el van nyomva.
- Meg van győződve róla, hogy neki több járna, mint most.
- És mindez a legtöbbször persze üres hiszti.
Erről szól igazából a cikk, már ha jól értettem.
És ebben igaza is van.

.

"Egyáltalán nem várjuk el, hogy könnyített pályán juthassunk előrébb, azt várjuk el, hogy ne induljunk hátrányos helyzetből."
Sehol nem indultok hátrányos helyzetből, viszont sok helyen előnnyel indultok.
Csak nem veszitek észre.
Lásd az alaptézist.

.

"Mégis miféle jutalmakat?"
Korai nyugdíj, gyes, gyed, ingyenes felsőoktatás?
Ismerős?

.

"nagyon kevés olyan háztartás van, ahol a nő nem dolgozik és szó szerint eltartják"
Majd szólj az értelmező szótár szerkesztőségének, hogy a "nagyon kevés" az újabban nagyjából 80-90%-ot jelent...

.

"És hány férfi tudja biztosítani hozzá a feltételeket?"
A többség tudná.
Már ha nem vonnák le a fizetésének a felét adó formájában, hogy utána azt a pénzt a ti korai nyugdíjatokra, az ingyenes felsőoktatásotokra, meg a bújtatott körömreszelő melótok (állami bürokráciában "dolgozó" több százezer nő) fizetésére költse az állam. De mivel állam bácsi a férfiak pénzén eltart titeket, így a férfi hazavitt jövedelme sokkal kevesebb lesz, míg ti piszlicsáré melókat végeztek közel ugyanannyiért. És máris nem lesz olyan vonzó nektek a férfi... Így nem csoda, ha nem tudja megteremteni az elvárt életszínvonalat.
Próbálnád ki férfiak nélkül! Amikor mondjuk a könyvtáros csajszikám nem 80-at visz haza, hanem csak 20-at, az irodai asszisztens lányka meg nem 100-120-at, hanem csak 40-et. Utána megnézzük, mennyivel lesz jobb eltartó a 100-at kereső kukás meg a 120-at kereső tűzoltó.

.

"válás esetén 20 év múlva mit kezd magával egyedül?"
A válások 80%-át nők kezdeményezik.
Így őket kérdezd erről.
Esetleg megkérdezhetnéd őket arról is, hogy mi a véleményük a válás utáni kötelező jelleggű váltott elhelyezésről. Magyarán ahol mindkét szülő neveli a gyereket (bírói döntés lapján) válás után is, nen csak za egyik fél. Lásd:
seveled.cafeblog.hu/2013/11/09/9-tevhit-a-kozos-felugyeleti-jogrol/
A legtöbbjük visítva tiltakozna ellene, mert akkor már nem kapna még egy eltartást csak azért, mert puncija van: a tartásdíjat.

.

"Miért ne akarhatná magának megteremteni a vágyott életszínvonalat?"
Nyugodtan tegye.
Csak egyenlő feltételekkel.
Ne pedig úgy, ahogy ma van, ahol a seggük ki van nyalva szinte mindenhol, és még csak észre sem veszik, hogy kivételezve van velük.

.

Egyébként a logikus életpályamodell egy értelmes nő számára:
- ELŐBB gyereket vállalni és nevelni, még fiatalon.
- UTÁNA karriert építeni, gyereknevelés után (ha akar).
Ennek rengeteg előnye lenne mind a társadalom, mind a gyerek, mind pedig az anya szempontjából.

Dany Reese 2015.12.30. 22:07:20

@zombigyilkos:

"Sehol nem indultok hátrányos helyzetből"
Ha nincs gyerekem, nem vesznek fel/léptetnek elő, mert előbb-utóbb lelépek szülni, ha adott esetben nemrég mentem férjhez, csak hab a tortán. Ha már szültem, akkor azért nem vesznek fel, mert jó eséllyel én fogom hordani a gyereket oviba, iskolába, és túlóra és hasonlók szóba sem jöhetnek, mert egyszerűen el kell értük menni.
Ez valóban sehogysem hátrányos, ellenben roppant előnyös helyzet.
És nehogy azt mondd, hogy ez hiszti, ez a valóság sajnos.

"nagyon kevés olyan háztartás van, ahol a nő nem dolgozik és szó szerint eltartják"
Majd szólj az értelmező szótár szerkesztőségének, hogy a "nagyon kevés" az újabban nagyjából 80-90%-ot jelent...
Te hol élsz?? Biztos sokan kíváncsiak lennének rá hol van ilyen, hogy a nők 90%-a nemhogy férjhez megy, de még el is tartják. Ezt nem gondolhatod komolyan...

"A válások 80%-át nők kezdeményezik."
Szerintem nem releváns, szerinted meg maradjanak csak a szar házasságukban, amiben nyilvánvalóan nem érzik jól magukat. Az többek között jó a gyereknek is.
A válás utáni váltott elhelyezés szerintem kifejezetten rendben van. Az, hogy ilyenkor nem kapnak tartásdíjat, gondolom mert feltételezhetően a ktg-ek is közösen terhelődnek, szintén jogos. Bár hogy ez működjön, az anyának is dolgozni kell. És megint nem biztos, hogy ha nem váltott az elhelyezés, hogy jön ez ide, amikor a tartásdíjat a gyerek ellátásának támogatására adják (mivel figyelj: egy gyerek sokba kerül és közös akció, jobb esetben döntés eredménye), nem hajfestékre és tamponra. De ha arra akarja költeni az eszetlen anyuka hát pórul jár, ugyanis a tartásdíj nem elég kettejük eltartására. Ugyanoda jutunk: az anyának márpedig szüksége van a melóra, ha nem akar éhenpusztulni. Márpedig tapasztalat híján ez nehéz, akárhogy szépítjük, én pedig erről beszéltem.

"És hány férfi tudja biztosítani hozzá a feltételeket?"
A többség tudná.
Már ha nem vonnák le a fizetésének a felét adó formájában, hogy utána azt a pénzt a ti korai nyugdíjatokra, az ingyenes felsőoktatásotokra, meg a bújtatott körömreszelő melótok (állami bürokráciában "dolgozó" több százezer nő) fizetésére költse az állam. De mivel állam bácsi a férfiak pénzén eltart titeket, így a férfi hazavitt jövedelme sokkal kevesebb lesz, míg ti piszlicsáré melókat végeztek közel ugyanannyiért."

Kit érdekel, mit tudnál, HA...Én is sok mindent tudnék, HA.
Elárulom, hogy a nők fizetéséből pont annyit vonnak le, mint a tiédből. Ne legyen az a tévképzeted, hogy engem a te adódból fizetnek.
Állam bácsi a férfiak pénzén tart el minket? Ez az egész egy vicc, amit írsz. Piszlicsáré melókat végzünk? Legyen igazad, csak ha megint azzal jövök, hogy többet akarok, mint valami fis-fos piszlicsáré meló, akkor meg azért piszkálsz, mert mit képzelek én, hogy jobbat akarok. Tessék eldönteni.

"Egyébként a logikus életpályamodell egy értelmes nő számára:
- ELŐBB gyereket vállalni és nevelni, még fiatalon.
- UTÁNA karriert építeni, gyereknevelés után (ha akar)."
Érettségi után 18 évesen, vagy egyetem után 22 évesen nagyon szép és jó, aki családot tud alapítani. Aki elég érett a gyereknevelésre, és olyan társat is talál, aki szintén. Komolyan. De szerintem a többség nem tart ott még akkor.
Bár a gyerek eltartása legalább nem lehet probléma, mert pályakezdő apuka úgyis biztos eltartja őket jól, pedig az anyuka munkaviszony nélkül közel annyi "jutalmat" nem fog kapni. De aztán 25-26 évesen majd kapkodni fognak érte a munkaadók, mert nem felejtette el amit tanult, a tapasztalat hiánya nem gond, és ha valóban karriert szeretne, nem pedig körmöt reszelni, akkor annak az elején igenis küzdeni kell, ami biztos menni fog, amikor kéthetente szabira megy majd, amikor beteg a gyerek, és amúgyis 4re ott kell lenni az oviban. Ezt csípik igazán a munkaadók.
Az a baj ezzel, hogy ehhez az életpályamodellhez, hogy jól működjön még hosszútávon is, két nagyon-nagyon biztos anyagi és érzelmi háttért biztosító családból származó fiatal kell. Ez sajnos nagyon keveseknek adatik meg. (azoknak biztosan nem, akiknek a szülei 20 évesen rossz párt választottak, mert annyira tisztában voltak vele mire vágynak, mert fingjuk nem volt milyen a való élet, hiszen egész addig zsebpénzen éltek és a gyereket a nagyszülők padlására szülték mert egy albérletre sem tudtak összekaparni. Tulajdonképpen szülhetnénk általános után is, minek várni az érettségiig, úgyis otthon kéne főzőcskéznünk életünk végéig, ahhoz meg minek, a jól kereső pasi aki meg eltart majd biztos arra bukik majd, hogy agyilag a szorzásig jutottunk)

2015.12.31. 15:35:58

@Dany Reese:

"Ha nincs gyerekem, nem vesznek fel/léptetnek elő"
Ha nincs családom, nem vesznek fel/léptetnek elő, mert bármikor leboríthatok.
1:1

.

"Ezt nem gondolhatod komolyan"
Dehogynem.
A nők 80%-a nem termel annyit a társadalomban, mint amennyibe ő maga kerül.
Az, hogy Micike nyomogatja a számítógépet egy olyan munkakörben (látszatdiplomával), amit egy 14 éves gyerekre is rá tudnánk bízni, az pont azt jelenti, hogy a munkája felül van értékelve. Azért kaphat annyi lóvét, mert mások kitermelik neki. Plusz hamarabb mennek nyugdíjba és később halnak meg (évente 450 milliárd forintot lapátolunk át a nők zsebébe a nyugdíjrendszeren keresztül). Erre jön az egészségügy, ahol szintén férfiak fizetnek be többet, és a nők kapnak 2X annyit. Plusz ugye ott van a gyes/gyed, amit megint nem a nő fizet ki magának, hanem a férfiak dobják össze neki. Ja meg a tartásdíj ugye, amit nagyjából minden negyedik felnőtt nő megkap.
És még csak a legfontosabbakat említettem.
Most számolgathatsz.

.

"szerinted meg maradjanak csak a szar házasságukban, amiben nyilvánvalóan nem érzik jól magukat"
1. Aha. Szóval szerinted ne javítsuk meg a házasságot, inkább dobjuk el, szarjunk a gyerekre, a másikra, mert nekünk éppen van némi kellemetlenségünk? És a jóban-rosszban duma mire volt?

2. A házasságok 80-90%-át maguk a nők teszik tönkre.
Lásd a nőknek örömet okoz, ha a társuk ideges:
www.telegraph.co.uk/women/sex/9126265/Research-finds-women-feel-happy-when-their-husband-or-partner-is-upset.html
Itt meg egy a shit tesztről (nők is egyetértenek vele, hogy létezik):
www.ferfihang.hu/2011/11/05/kiegeszites-shit-test-temaban/
A házasságok tetemes része pedig azért borul fel (40%), mert kevesebb lesz a család bevétele. Csak ugye ez is általában akkor igaz, ha a férfi veszíti el a bevételét. Ha a nő veszíti el a munkáját, akkor nem növekszik a válási arány, a férfi kitart mellette. Míg ha a férfi veszti el az állását, anyu válik. Ennyit megint az örök hűségről.

3. Régen a nők 40%-ban váltak.
Most már 80%-ban.
Régen nem voltak szar házasságok? De. Csak ugye manapság már nincs vele vesztenivalójuk! Nem vesztik el a gyereket, házat, pénzt. Míg a férfi elvesít mindent, a gyerek meg az apját.
Hogy egy példát mondjak:
Szlovákiában bevezették a gyerek váltott elhelyezését válás után.
EGYBŐL 40%-AL CSÖKKENT A VÁLÁSI ARÁNY!
Miért? Hát mert sok anyucinak így már nem akkora biznisz a válás!
Ennyit a "jaj rossz a házasságom, szívjon mindenki más, még a gyerek is, mert kellemetlenségem adódott" dumáról...

.

"válás utáni váltott elhelyezés szerintem kifejezetten rendben van"
Csak sajnos nálunk (is) automatikusan anyuci kapja a gyereket.
Ezért is magas a válási arány idehaza.

.

"Kit érdekel, mit tudnál, HA...Én is sok mindent tudnék, HA."
Ebből is látszik, hogy nem érted, mit írok.
Érdemes megtanulni szöveget értelmezni.

.

"Elárulom, hogy a nők fizetéséből pont annyit vonnak le, mint a tiédből."
Hogy egy örökbecsűt idézzek: "lószart mama!".
- Én nem mehetek 40 év után nyugdíjba, mint te.
- Én hamarabb halok meg, mint te.
- A könyvtáros munkája, amit egy 10 éves gyerek is simán elvégez 2 órás betanítás után hol ér meg annyit, mint egy szalag mellett 2 műszakban dolgozó melósé? Sehol! Plusz az állami szférában bújtatott melók döntő részét nők végzik. Haszontalan és könnyű látszatmunka, olyan pénzért, amiért mások vért izzadnak. Ergo oda jutottunk, hogy a Micike fizujából hiába vonunk látszatra ugyanannyit, mégis csak a férfiak tartják el őt is.
Ergo szépen csúsztattál, de nem jött be.

.

"Ne legyen az a tévképzeted, hogy engem a te adódból fizetnek."
Ha tudnál szöveget értelmezni, láttad volna, hogy általánosságban írtam.
Azt írtam, hogy a nők 80%-a.
Hogy te beletartozol-e, nem tudom. Az a te dolgod.

.

"ha megint azzal jövök, hogy többet akarok, mint valami fis-fos piszlicsáré meló, akkor meg azért piszkálsz, mert mit képzelek én, hogy jobbat akarok."
Ne forgasd ki a szavaimat csak azért, mert nem tudod értelmezni!
Írtam is a végén, hogy nyugodtan dolgozz te is:
AZONOS FELTÉTELEKKEL, mint egy férfi.

.

"szerintem a többség nem tart ott még akkor"
Persze, hogy nem.
Mert a mai fiatal generációkat nagyrészt nők nevelik. Így nem adják át nekik az olyan alap dolgokat, mint a felelősség, döntési képesség, stb. Ugyanis ezek alapvetően férfi princípiumok. Ezt a fiatalnak elsősorban a férfiak tudják átadni. A nők a belső értékeket tudják jobban átadni, a szeretetet, stb. A férfiak meg a külvilággal való kapcsolattartást (ebbe tartozik az is, amiről itt beszélünk).
Lásd:
utveszto.uw.hu/os/apatlan-tarsadalom.html

.

"mert pályakezdő apuka úgyis biztos eltartja őket jól"
Eltartaná, ha nem vonnák le a fizuja felét azért, hogy eltartsák a nők 80%-át.
Írtam már, nem figyelsz.
(Régen el tudta tartani a pályakezdő apa a családját? A 18-20 éves férfi az átlag melójából tudott családot fenntartani? Mostanában meg nem? Pont mikor a társadalmunk soha nem látott jólétben él? Ne röhögtess már. :) )

folyt...

2015.12.31. 15:36:34

@Dany Reese:

Egyébként szépen kiforgatod, amit írtam.
Nézzük azt az anyukát, aki először szül és gyereket nevel, jó?

1. Fiatalon szül - a gyerek egészségesebb lesz.
Ugyanis minél később szül a nő, annál nagyobb a petesejtjeinek a sérülése a környezeti behatások miatt (vegyszerek, háttérsugárzás, stb.). nem véletlen, hogy a férfiak a fiatal, 18-20-as nőkre buknak. Azok a termékenyebbek. A 30 éves nőnek 2X akkora az esélye, hogy debil gyereke legyen, mint a 20 évesnek. Nem véletlen, hogy manapság ennyi a beteg gyerek (allergia, örökletes bajok, stb.). Már nem 16-18 évesen, hanem 26-28 évesen szülnek a nők, és ez bizony erősen közrejátszik abban, hogy mennyire is lesz beteg a gyerek. (és itt piit akár vissza is kanyarodhatunk az egészségügyhöz is.)

2. Fiatalon szül - több gyereket tud vállalni.
Mert jobban bírja a szervezete.

3. Fiatalon szül - jobb férjet talál.
Egy nő 30 évesen soha nem lesz olyan vonzó a férfiak szemében, mint a 30 éves önmaga. Ergo pont fiatalon tudja a legjobb pasit leakasztani magának.

3. Fiatalon szül - 100%-os anya lehet
Teljes energiáját tudja a gyerekre fordítani, ami a gyereknek is jobb, mintha anyu este érne haza a melóból. És neki is jobb, mert nem kell szétszakadnia. ELŐSZÖR nevel gyereket, majd UTÁNA épít karriert.

4. A gyerekek kirepülése UTÁN épít karriert
(mondjuk 40 éves kora körül)
- A gyerekek már kirepültek, így nincs hátrányban a munkaerőpiacon.
- Van mögötte egy családi háttér, amire támaszkodhat.
- Egy 40-es nőre jobban felnéznek minden téren, mint egy 20-as kis picsára. Vezetőként sokkal jobb lehet, de akár pedagógusként meg más területen is. Egy 20-as csajszikát nem néznek semmibe, de egy 40-es érett nőt igen. Mert annak már van élettapasztalata!
- A 40-es nőnek még van 25 éves karriert építeni. Az elég hosszú idő ám.
- A karrierépítést nem vágja ketté a későbbi gyerekszülés.

Magyarán ha EGYMÁS MELLETT csinálja a kettőt:
- A gyereknek nem jó, mert a gyerek betegebb lesz.
- A gyereknek nem jó, mert nem tud vele 100%-osan foglalkozni.
- A karriernek nem jó, mert nem tud vele 100%-osan foglalkozni.
- Neki sem jó, mert kettészakad az egyszerre meglévő követelmény miatt.
- Fiatalon nincs megbecsülése a karrierben.
- Idősen nem tud gyereket szülni.

Viszont ha EGYMÁS UTÁN csinálja a kettőt:
- A gyereknek jó, mert egészségesen szüli.
- A gyereknek jó, mert tud vele 100%-osan foglalkozni.
- A karriernek jó, mert tud vele 100%-osan foglalkozni.
- Neki is jó, mert nem szakad ketté.
- Idősebb karrierépítőként nagyobb megbecsülés (korból adódik).
- Fiatalon több gyereket tud szülni.

Ennyi a megoldás.
Lehet karriert is építeni, meg lehet gyereket is vállalni.
Csak nem egyszerre, hanem egymás után.
És előbb a gyerekszülés, mert a biológia így teszi lehetővé.
Mert így logikus és hatékony.

2015.12.31. 15:37:41

@zombigyilkos:

"Egy nő 30 évesen soha nem lesz olyan vonzó a férfiak szemében, mint a 30 éves önmaga."

helyett

"Egy nő 30 évesen soha nem lesz olyan vonzó a férfiak szemében, mint a 20 éves önmaga."

Nnegyzet 2017.04.25. 03:28:51

@zombigyilkos:
6-7 év gyakorlatával az én munkakörömben sokkal jobban dumálhatsz, hogy milyen feltételekkel vagy hajlandó dolgozni. Kezdőként kuss a neved, csinálod, és meg örülj is neki, hogy csinalhatod. Ez kisgyerek mellett nehezen megvalósítható (vagy kell hozzá egy gigatámogató család). Szvsz van jópár szakma, ahol 30körül legyen gyerek a jobb stratégia.

lémegaLola 2017.04.25. 14:46:27

A feminizmus nem azt jelenti, amit a blog írója állít ("A nő életének célja az önmegvalósítás. A nő, ha akar, versenyezhessen a férfiakkal a karrierlehetőségekért, cserébe lemond a nőket megillető udvariaskodásról és előzékenységről. Sőt kifejezetten gyűlöli ezeket. A versenyben épp olyan kíméletlen, mint a férfiak. Klasszikus családra, házasságra nincsen szüksége. A férfiakra csak, mint szexpartnerre és szülőtársra tekint, cserében viszont nem vár el anyagi támogatást sem, sőt ezt kiszolgáltatottságként éli meg.").

A feminizmusnak az a célja, hogy a nőknek legyenek a férfiakkal egyenlő jogaik és lehetőségeik, és a nőket ne érje hátrányos megkülönböztetés a nemükből fakadóan.
Ha egy nő hagyományos családmodellben szeretne élni, tegye, ha szeretne kiteljesedni a hivatásában, erre legyenek meg a tényleges lehetőségei (ha gyereke van, akkor ez az apuka nagyfokú együttműködését igényli).

Szó sincs arról, hogy általában véve a feministák szerint a férfiak által tanúsított udvariasság rossz, vagy hogy a férfi csak szexpartner vagy szülőtárs.

Azok a nők pedig, akik dolgozni szeretnének, nem feltétlenül azért teszik ezt, mert nem akarnak függeni egy másik embertől. Hanem mert fontos számukra, hogy részt vegyenek a munka világában, létre akarnak hozni valamit, hivatásbeli céljaik vannak.

Szerintem fontos tisztázni, hogy egyes fogalmak valójában mit jelentenek, és nem tartom szerencsésnek, hogy a blog írója olyan negatív tulajdonságokkal ruházza fel a feminizmust, amelyek ahhoz nem tartoznak hozzá.

2017.04.25. 17:12:38

A képről az jutott eszembe hogy "zombigyilkos" néz ki a kettévágott feminista csaj fejből.... :)

icipicicsipa 2017.04.25. 19:48:39

@lémegaLola:

"Szerintem fontos tisztázni, hogy egyes fogalmak valójában mit jelentenek, és nem tartom szerencsésnek, hogy a blog írója olyan negatív tulajdonságokkal ruházza fel a feminizmust, amelyek ahhoz nem tartoznak hozzá. "

Szerintem meg fontos tisztázni, hogy ami ma feminizmus alatt megy, az nem a te megfogalmazásod, hanem igenis az, amit a blog állít.
ÉS ne itt panaszkodj, hanem a hörögve üvöltöző lila meg zöldhajú, többnyire gusztustalan kinézetű baszatlan zsírpicsánál, akik általában vagy valami kvóta miatt handabandáznak - az egyenlőség nevében - vagy valami férfiellenes és férfigyűlölő tüntikét tartanak.
Ott lehet ezeket a dumákat nyomtani, itt nem esszük meg ezt, köszi.

2017.04.30. 21:32:38

Szerintem a férfiaknak minden nő femipina,aki nem akar dugni velük egy tábla csokiért. Vagy aki a hibáikat a fejükre olvassa. :)

2017.05.01. 14:09:45

Rosszul tudod :). Nekik "femináci" aki p.fázik nekik az egyenjogúságról de nem akar dugni velük, és nem mossa ki a büdös zoknijukat. "Feminista" aki szóba se áll velük. És "b.szatlan szőrös p.csa" aki a hibáikat a fejükre olvassa.

A "hagyományos értékeket képviselő nagybetűs NŐ" meg az amelyik nem tanult sokat, de nagyon csinos, akkor és úgy mosolyog amikor nekik kell, pakol utánuk, kimossa a zoknikjukat, a p.fájuk elé teszi az ebédet, elrendezgeti-eteti-neveli-kiszolgálja a kölykeiket, minimál igényekkel, minimál pénzből mindent megold, este k.rvának öltözve várja, és szemlesütve vihog hogy biztos valami apróságot elrontott, amikor rájön hogy mindemellett is megcsalta ez a drága jau ember.

icipicicsipa 2017.05.01. 22:19:40

"Nekik "femináci" aki p.fázik nekik az egyenjogúságról"

Tudod mi történt akkor, amikor a nőkért - a nokert.hu - domain-t bejegyezték a feministák?
Gyorsan lefoglalták a férfiakért - férfiakert.hu - domaint is, nehogy legyen valaki, aki esetleg reagálhasson a "másik oldalról" ezzel a weboldal-címmel.
Ezért lett a "férfihang" - ferfihang.hu - mert nem volt lehetőség ilyen formán és néven megnyilvánulniuk.

Ennyi a nagy egyenjogúság és egyenlőség, amire törekednek a feministák.
Ezen a kis dolgon már bukott a dolog, az az elnyomó, igazságtalan és tisztességtelen jellem, ami működtetti a feminizmust.
Ez vagy te is meg a "barinőd", ezek vagytok ti.

2017.05.02. 20:55:41

:D domainfoglalás mint egyenlőségmérő? Ezt a piac működteti, aminek a szabályait a férfiak rakták le: aki hamarabb fizeti meg az árát, az kapja meg.

AMit én akartam profilt, azt meg tuti valami pasi foglalta le DIREKT, és azért kellett ezt a bugyuta rajzfilm-nevet választanom... Most gyorsan el is kezdem utálni emiatt az összes férfit ...ajjjhhhjaj...

2017.05.02. 21:02:02

@icipicicsipa: a cikk azt se tudja kihámozni a saját fejtegetéseiből, hogy akkor mit is jelent az esélyegyenlőség pl. egy iskolában....

Mondjuk nem csoda mert nálunk ez sehol nincs meg, nálunk egyen dobozokba passzírozzuk be a gyerekeket és erről hirdetjük azt hogy az egyenlő esélyek. Keveredik a szezon a fazonnal...

Hát nem csoda hogy a biológiai "eltérés" ilyen nagy fejtörést okoz az egyenlőség értelmezésében.

icipicicsipa 2017.05.02. 21:27:21

@Mia and me:

Nem várom meg, hogy megértsd.
Hiszen nem véletlen hogy a korrektség és a tisztesség szavak - illetve ezeknek szinonimái - nem a női nemmel együtt vannak megemlítve.

icipicicsipa 2017.05.02. 21:32:11

@icipicicsipa:
De gondolom nyuszifül, ha ez az eset fordítva történt volna meg, te most vernéd habosra a lecsöpögő nyáladat a billentyűzeten, miközben Írnád a felháborodott hozzászólásod az elnyomó patriarchális rendszerről, ahol még ezt is elvették a mocskos férfiak tőletek, nőktől...

2017.05.03. 19:28:35

@icipicicsipa: "De gondolom nyuszifül" - de ne gondold :).

Fogyasztani, vásárolni egyenlő esélyekkel lehet, azaz az egyetlen kitétel a pénz. Egy netes "hely" amúgy is k-rvára mindegy, hogy kié. Ha a férfiak akarnak dumálgatni arctalanul neten, akkor találnak platformot, semmi nem múlik neveken.
Nem ez a lényeg.

Valamelyik hozzászólásomban talán már leírtam (sőt többször is), hogy az egész nő-férfi "verseny" meg egymásnak ugrasztás is csak azt a célt szolgálja, hogy TE mint férfi alázd le a nőket, de azért bolondulj is meg értük, 12 évesen már "tudd" hogy a nőhöz pénz kell, és tudd hogy mind hülye picsa és csak a külcsín számít, meg hogy mennyire b.szható. A nők meg már 6 évesen "tudják" hogy csak és kizárólag a kinézetükkel és a p.nájukkal érhetnek el bármit is egy férfi "révén", tök mindegy milyen okosak vagy hogy mit akarnak megvalósítani az életükben.
(ezért Te férfi hajtassz, hogy pénzed legyen, a nő meg szintén a pénzre hajt, hogy úgy nézhessen ki, hogy tetsszen a reklámideálon felnőtt pénzes férfinak, mert majd arévén tud bármit is elérni).

A rendszer azért mocskos, mert miközben bizonyos előjogokat és kivételeket biztosít a férfiaknak "alanyi jogon", tehát tök természetesnek véve, ugyanakkor TITEKET is megnyomorít és alattvalókká, talpnyalókká, rabszolgákká tesz, csak másképp.

TI ezt nem ismeritek fel, azt hiszitek hogy a nők a fizetetlen munka ellen, az üvegplafon ellen, a siralmas együttélési meg házassági mutatók ellen AZÉRT szólalnak fel hogy nektek ártsanak, közben meg ez mind olyan ami a rendszerből adódóan mindkét nemet kizsákmányolja, és lenyúzza, csak másképp. A férfiaknak (hozzáteszem:a jobb módú férfiaknak illetve a nagyon aljanépnek) vannak engedmények ill. kibúvók a verkliből, ezért nem érdekük a változás. A nőknek viszont már minden "rétegben" tele van a t.kük. És Ti férfiak ahelyett hogy a nők mellé állnátok, elkezditek azt fúj(ol)ni, amit a gazdátok betanított és sugall.
EZÉRT a nők inkább a maguk lábára állnak, nem szülnek, vagy csak annyit, amennyit a saját "szar" alulfizetett fizetéséből is fel tud nevelni, aki meg átlátja hogy ez mekkora szívás - akár férfival, akár férfi nélkül, az meg b.szik az egészre, tanul, karriert épít, megvalósítja önmagát (még mindig több energiájába kerül mint egy hasonló kvalitású és életfelfogású férfinak), és sz.rik a fejetekre.
Nincs férfitömeg akikhez odaállhatnának a nők NŐKÉNT, hát elkezdtek - ki jobban ki rosszabbul- a saját lábukra állni és boldogulni ahogy tudnak. És kiderült, a férfiak ehhez nem kellenek, mert a kevés kis előjogukat féltve inkább kollektívan utálkoznak meg "feministáznak" mindenhol ahol egy nő felszólal az ellen, hogy a háztartási munka vagy a gyereknevelés is munka, pénzben kifejezhető értéke van a társadalom részére, csak épp senki nem fizeti meg...

icipicicsipa 2017.05.03. 20:32:05

@Mia and me:
Egészségedre, arany virágszálam...

2017.05.03. 20:41:32

@Mia and me:

A domaines dolgot erted te, csak mellebeszelsz. Csak abból a célból felvasarolni valamit, hogy a másikat akadalyozzatok a versenyben, szimpla gorenyseg,mint amikor a rendszervaltas után felvásárolták a magyar cukorgyárakat a nyugati befektetők, hogy kinyirják a konkurenciát az országba érkező saját cegeiknek.

A társadalmi szintű, sutacska konteo-elmeleteidbe meg még mindig kétségbeesetten kapaszkodsz, pedig látod, mint kiderült, johetnel akar te is szoftvermernoknek, ha akarnal. De hát nem akarsz. :-)

A sikeres nők meg jellemzően korberohogik a feminista mozgalmakat, ami Magyarországon kulonben is kimerül ezekben a bájos online sisterhoodokban, akik véresen marjak egymás torkat a donation linkre kattintgato rajongokert. Szóval hagyjad ezt a messiás szöveget, nincs igény rá, vedd észre.

A nők által keresett csodálatos FERFI tomegekrol meg annyit, hogy egy szar nőnek a szar férfi fog jutni, vagy a tartos magány, és ez is szimplán piaci kérdés. :-) hoborges helyett inkább magatokon kéne dolgozni, hölgyeim, hogy opció legyetek a normális férfiaknak is, nem pedig 38 évesen a babaparatol hajtva ketsegbeesetten beledolni az első balfasz ölébe, aki hajlandó védekezés nélkül elmenni bennetek.

A házimunka pedig törvényileg be van arazva, a közös vagyon ötven százaléka jár válás esetén a nőknek (amit ugye jellemzően nagy részben a férfi gurcol össze.)

2017.05.03. 21:58:04

@zpetal: "mint amikor a rendszervaltas után felvásárolták a magyar cukorgyárakat a nyugati befektetők, hogy kinyirják a konkurenciát" - aha. Akkor mégsem hőbörögtek AZ dicső férfihordák a befektetők, mint "népcsoport" ellen... Most akkor nem értem, a nők ellen nagy a szátok, a pénzes krapekok ellen meg nincs meg ugyanez az ellenséges, "igazságot"képviselő nagy mellény?

"A társadalmi szintű, sutacska konteo-elmeleteidbe" - aha. Tehát ami a fenálló rendszert bírálja, akár sután akárhogy, az mind konteo, ugye.

"A sikeres nők meg jellemzően korberohogik a feminista mozgalmakat" - azok a sikeres nők ,tedd hozzá, akik élvezik a pénzük vagy ismeretségük vagy p.csájuk :) által nekik ugyanúgy biztosított előjogokat, ami a férfiaknak alapból jár. Nyilván a rendszer összes kivételezettje a rendszer s.ggét fogja nyalni és nem áll be hőbörögni, hanem a hőbörgőket fogja lenyomni.

"38 évesen a babaparatol " - jellemzően ma magyarországon a politika van babaparától hajtva, a nők köszönik leszarják a szüjjél társadalmi elvárást és parancsot.

"A házimunka pedig törvényileg be van arazva, a közös vagyon ötven százaléka jár válás esetén a nőknek" - nem a nőnek, a gyereknek járna és több. merthogy mindkét szülőjétől jár majdnem minden. Ha a válásnál a nő a gyerekkel a közös vagyon felét kapja meg, akkor CSAK a nő által létrehozott, gyereket illető vagyont kapták meg... De ez elég ideális eset, nem szokták a felét kapni pl. ha háztartásbeliek voltak.

Az ékezetek hiánya azt a látszatot akarja kelteni hogy már angliában nyomod a gombot? :D
(mer akkor pár hét és visszasírod a szar magyar nőket :) :) már csak a látványukat is :).

2017.05.03. 22:17:30

@Mia and me:

"Ha a válásnál a nő a gyerekkel a közös vagyon felét kapja meg, akkor CSAK a nő által létrehozott, gyereket illető vagyont kapták meg..."

Át kéne ezt gondolnod matematikailag még egyszer, ne kapkodj. :)

Angliában meg biztos szar lehet egy férfinak a nők terén: az ottani őslakos nők mindegyike nyilván rossz parti, a bevándorló nő pedig ismeretlen fogalom.

2017.05.03. 22:31:29

@zpetal: "Angliában meg biztos szar lehet egy férfinak a nők terén: az ottani őslakos nők mindegyike nyilván rossz parti, a bevándorló nő pedig ismeretlen fogalom."

A bevándorlók jók, de nem jó partik (mindnek van otthon családja, vagy itt is ....)
Az őslakosok meg lehet jó partik, csak 46 foguk van és MIND nagyobb mint a szájuk, plusz a magyar transzvesztiták nőiesebbek... de hát tudjuk, hogy a "normális" férfiaknak a kinézet nem számít, fő a szerelem (meg a jó parti) :) ;-)

2017.05.03. 23:02:50

@Mia and me:

"Az őslakosok meg lehet jó partik, csak 46 foguk van és MIND nagyobb mint a szájuk, plusz a magyar transzvesztiták nőiesebbek..."

Látod, ilyen könnyen lesz a pár hozzászólással fentebb még a viszályszítás ellen küzdő, gender élharcos nickből hirtelen sértődött és irigy, butácska nő, aki két társadalmi árokásás között légből kapott, sablonos általánosításokkal fikázza meg kritizálja a konkurens hölgyek külsejét. :D

Nem kell itt sem az államnak, sem a férfiaknak alázni a nőket, megteszitek azt ti magatok. :) Végy egy pár nőt, hagyd magukra őket férfiak nélkül, és máris kialakul a csirkeól-effektus, mindenki tép mindenkit, tipikus példái ennek az akolmeleg összetartásról meg pussy powerről szövegelő, valójában véres szájjal egymást tépő magyar női online közösségek. :D

2017.05.03. 23:07:49

És egy kérdés: a korábban neked javasolt programozás tanulásával haladsz már, vagy továbbra is csak a hr-kommunikáció-filmtörténet stb. szakos diplomáiddal akarsz majd sírni arról, hogy milyen kevés a női hálózati mérnök meg az embedded system fejlesztő? :)

2017.05.04. 08:33:28

@zpetal: "gender élharcos nickből hirtelen sértődött és irigy, butácska nő, aki két társadalmi árokásás között légből kapott, sablonos általánosításokkal fikázza meg kritizálja a konkurens hölgyek külsejét. :D" - miért lennék rájuk irigy? csak figyelmeztetni akartalak, ha mész ki, mire számíts. Nem sablonos általánosítás, hanem saját tapasztalat. A kínaiak meg mind kicsik és húzott a szemük... egy-egy népre jellemzőek a külső jellemzők :), különben AZ derék magyar, kultúrájukat féltő férfiak se tudnák, hogy kikre kell migráncsozni ;-).

"hagyd magukra őket férfiak nélkül, és máris kialakul a csirkeól-effektus, mindenki tép mindenkit," - ez fordítva is igaz - kivétel ha beteszel hozzájuk egy pornókazettát, vagy egy filmet a "közös" ellenségről.

"vagy továbbra is csak a hr-kommunikáció-filmtörténet stb. szakos diplomáiddal" - nem, most a gender-szakra akarok jelentkezni ;-) hogy papírom is legyen róla hogy tépem a szám népnevelő szándékkal ;-)

2017.05.04. 08:42:32

De amúyg meg ízlések és pofonok... :), lehet neked bejönnek az angolok, nekem nem jöttek be, a bevándorlóknál meg mindnél abba fut bele az ember hogy családja van otthon mindenképp, úgyhogy minden csajhoz tartozik egy fél falunyi "eltartandó", ha feleségül akarod venni :).
süti beállítások módosítása