Csak szex és más semmi?!
2015. november 30. írta: George Herceg

Csak szex és más semmi?!

parna-ma--dragam.jpg

 

Milyen okokból lép egy férfi kizárólag szexuális kapcsolatba egy nővel? A kérdés triviális, mégis több válasz létezhet rá.

A férfi nem akar párkapcsolatot, mert annak fenntartásához szükséges idővel, energiával és pénzzel nem rendelkezik. Elfoglalt, napi 12-14 órát dolgozó emberek problémája ez. A mókuskerékből nincs kiszállás, de az alany tisztában van azzal, hogy nem tud párkapcsolatot üzemeltetni, de a szexuális igényeit ki akarja elégíteni. Ehhez fix partner találni nagyon nehéz, főleg ha emberünk az elején közli a nővel, hogy többre tőle ne számítson. Általában maradnak a kósza numerák és egy éjszakás kalandok.

A férfi nem akar párkapcsolatot, mert érzelmileg nem tud elköteleződni. Egy durva csalódás, szakítás, válás után emberünk képtelen érzelmeket táplálni a másik nem képviselői iránt, azonban ettől még a szexuális étvágya nem tűnik el, sőt esetleg amit a párkapcsolatában kihagyott azt most bepótolja.  

A férfi azzal a bizonyos nővel, akivel szexszel nem akar párkapcsolatot. Ennek sok oka lehet. A szex minden bizonnyal működik, azonban valami hiányzik, viszont mi férfiak a rendszeresen megerőltetés nélkül összehozható szexre mindig fogékonyak vagyunk. Talán a nő belső tulajdonságai nem érintik meg a férfit, talán van benne az ágyon kívül valami elviselhetetlen, talán annyira fehérmájú, hogy a férfi tudja, hogy nem tarthatja meg hosszú távon, tehát élvezi, amíg teheti.

Bármi is az ok, még az ilyen szex-kapcsolatokból is lehet később párkapcsolat. Hogy miért? Mert a macsó álarc mögött minden férfi, aki többször bejut egy nő bugyijába előbb-utóbb bizonyos szintű kötődést fog érezni. Ne feledjük minden boldog párkapcsolat egy, vagy több jó szexszel indul, hogy mi lesz belőle az a férfi és a nő közös felelőssége.    

A szex a férfinak mindig végcél, a nőnek mindig eszköz. Egy párkapcsolat sok lemondással jár (pl. a többi nőről történő lemondással), sok időbe, energiába és pénzbe kerül. A szexuális késztetés azonban olyan nagy, hogy annak kiélése párkapcsolat nélkül is fontos a megfelelő életminőség fenntartása érdekében. A férfiak többsége ezt a racionális agyával tudja, míg a nők emocionális lelkük miatt előbb kezdenek érzelmeket táplálni szexpartnerük iránt és ez sokszor csalódáshoz vezet, azonban a rendszeres szexuális élet akár kapcsolatban, akár kapcsolat nélkül a nők életminőségét is meghatározza nemcsak a férfiakét. Hogy a hosszú távú kapcsolat nélküli szex mennyire rombolja a személyiséget és magányosít el az már egy másik történet. Alapvetően ez a csak szex dolog az embernek az életében csak egy rövid szakaszt, vagy szakaszokat ölel fel. Aggodalomra tehát semmi ok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr588127204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lili Párbeszélő 2015.11.30. 15:24:11

A férfiak pontosan tudják, hogy független, érett nőnél nincs hosszú távú "csak szex" kapcsolat. A nő emocionális lény és minden idegszálával arra van berendezkedve, hogy szeressen és szeressék, hogy kötődhessen, hogy tartozzon valakihez, hogy felvállalják és csodálják női mivoltát – és ne csak a szexuális teljesítménye alapján.

Sérült az a női lélek, amelyik megelégszik azzal, hogy a férfi csupán vágyai kielégítésére használja.

A csak szex kapcsolatban a nő reménykedik (talán már az első pillanattól kezdve), hogy igazi párkapcsolat lesz belőle. S akár észreveszi a férfi, akár nem, minden törekvése arra irányul, hogy elnyerje a férfi szívét. A nőnek nem a férfi teste a trófea, hanem a szíve. Mert lefeküdni (majdnem) mindenkivel le lehet…

A csak szex kapcsolat érzelem nélkül egész egyszerűen nem működhet a nőnél. Ha a szex ideiglenes hiányt pótol, akkor is, az első néhány együttlétet követően elkerülhetetlenül belopóznak az érzelmek a képbe. Különben nem lenne tovább... És a nő, ez esetben is reménykedik. Vagy abban, hogy a férfi beleszeret, vagy abban, hogy záros határidőn belül talál mást, aki beleszeret, akinek teljes szívével és lelkével odaadhatja magát.

A csak szexre játszó férfiak tehát, mindezzel tökéletesen tisztában vannak, ám nem akarnak tudomást venni róla, mert akkor oda a móka, elveszik a kapcsolat vonzereje, ami számukra pont abban rejlik, hogy „csak szex”.

Mészáros Laci 2015.11.30. 15:52:39

@Lili Párbeszélő:

Nem tudják pontosan.
Előbb-utóbb rájönnek.
Csak többnyire későn.

Aztán a folytatás egyéniségtől függ.
- a kvázi szociopata kihasználja a nőt, amíg tudja, aztán dobja és keres újat. persze megint leszarja az eltérő igényeket.
- a gyáva egyre kerülő válaszokat ad a nő követelőzésére, majd amikor nem lehet tovább húzni, a nőt hibáztatja.

Kuoni pásztor (törölt) 2015.11.30. 16:15:21

Ez a poszt megint csak igazolja mennyire "ostobak" egyes pasik.
Tenyleg nincs olyan, hogy "hosszutavu szexkapcsolat" egy es ugyanazzal novel. Olyan van, hogy "rovidtavu szexkapcsolatok tobb novel".
A nok nem akarnak "Csak szex es mas semmi" kapcsolatot. Az se aki ezt mondja, az hazudik. Egy no, akinek van gerince, onerzete soha nem mond ilyet.
A hivatasos meg nem mondja, szetteszi a labat, vagy terdel, a pasi meg orul, de az meg nem kapcsolat.

A nonek eszkoz volna a szex? Khm. Tul nagy a jelentosege a szexnek a pasik szamara, ebbol adodik, hogy amit ennyire akarnak az ertekes dolog. Nő, akinek van onbecsulese, nem adja ezt ingyen mindenkinek, leginkabb senkinek, csak egyvalakinek.
Aki megis, az nem nő, hanem egy utolso, utszeli cafat. Jobb esetben be van drogozva, le van itatva es nem tudja mit tesz.

DennisVT1 2015.11.30. 16:53:55

"Milyen okokból lép egy férfi kizárólag szexuális kapcsolatba egy nővel?"

Ugyanolyan (jellegű) okból, amiért a nő csak barátkozik egy férfival, aki többet akar.
A férfi nem elég vonzó ahhoz, hogy legyen szex - bármilyen kedves, aranyos, figyelmes is, a nőben pedig nincs elég érték a testén az adott férfi számára ahhoz, hogy el is köteleződjön.

Ilyesformán az ilyen alkalmi szex kapcsolat tulajdonképpen egyenértékű a barátzónával. Az egyik fél eléri, ami neki a célja, a másik fél nem. Az egyik esetben a férfi megkapja a szexet, de a nő nem kapja meg az érzelmi részt, a figyelmet, a törődést, az elköteleződést, a másik esetben pedig a nő kapja meg amit akar: az érzelmi részt, a figyelmet, az odaadást, és a férfi nem kapja meg a szexet.
Lásd: "A szex a férfinak mindig végcél, a nőnek mindig eszköz"

cardiobascularis 2015.11.30. 17:01:51

Ez olvashatatlan.
Tanulj meg írni.

Tajgetoszvagybazmeg 2015.11.30. 17:29:23

@cardiobascularis:

Így:) Ez a legcsudálatosabb mondat: "Ne feledjük minden boldog párkapcsolat egy, vagy több jó szexszel indul, hogy mi lesz belőle az a férfi és a nő közös felelőssége."

na4 2015.11.30. 17:29:54

Ez a legjobb. Sok sex, kevés bonyodalom.

icipicicsipa 2015.11.30. 18:56:03

A mai nők 90%-ban alkalmatlanak kapcsolatra.
Hisztiznek, követelőznek, nem jó nekik semmi.
Elkényeztetett, sérült, kompromisszumképtelen picsák, akik szellemileg megrekedtek a kamaszkorukban, a kor előrehaladtával a lexikális tudásuk bővítésére volt esetleg lehetőségük fejlődni a primitív agyukból kifolyólag, de jellemben változás nem történik.
Erre jók sajnos, szexpartnernek.

Amíg a nők nem fogják fel, hogy mennyire lent vannak jellemükben, amíg valami kis tisztességet és önmérsékletet nem tanulnak és engednek el valamit z elkényeztetett önző kis királykisasszony jellemükből, addig erre lesznek használva sokunknál.

nyomasek 2015.11.30. 19:22:57

@icipicicsipa: Azért az is jelent valamit, hogy a csajszik 90%-a boszorkánynak vagy királykisasszonynak képzeli magát titkon. De leginkább mindkettőnek hangulattól függően. A férfiak sosem képzelik magukat királyfinak vagy gonosz/jótékony varázslónak, szóval valahogy a lelki fejlődés egy pontján képesek voltak a meséktől elszakadni. Oszt ez vagy jó vagy sem, mindenki döntse el maga.

trapphenci 2015.11.30. 20:06:44

@Lili Párbeszélő: Nem igaz. Vannak éveken át tartó csak szexről szóló felnőtt kapcsolatok. Több is, párhuzamosan is akár Nagyon okféle nő és férfi van, így kapcsolat is.

shakeit · http://sunavadasz.blog.hu/ 2015.11.30. 20:27:04

@icipicicsipa: a számból vetted ki a szót.
Nem az első olyan nőt fogom ki, aki jól néz ki, tetszik, kedves, jó vele a szex, de közben lelkileg gyerek... akar komoly kapcsolatot (tőlem) de közben minimális kompromisszumokra sem képes, sőt hallani sem akar ilyenekről, mert ő úgy tökéletes ahogy van, és csakis az a jó amit ő gondol. 2-3 hónapig elvagyunk, hetente többször találkozunk, nagyokat kefélünk, de egy idő után már nem tudok tovább tolerálni bizonyos dolgokat nekik. Ha szóvá teszem megy a hiszti és semmi sem változik. Aztán még várok picit, hogy hátha, de nem... utána kimondom: game over, és persze én vagyok a szemét köcsög, aki csak kihasználta őket...

Mészáros Laci 2015.11.30. 23:05:41

@icipicicsipa:

"A mai nők 90%-ban alkalmatlanak kapcsolatra."

Mindenki szembejön, ugye...? :-)

icipicicsipa 2015.11.30. 23:26:10

@Mészáros Laci:

Nem megy a matek?

100-90 marad 10
Tehát nem.

Sokunknak ott a felismerés, akiknek nem elég a degeneratív sérült női jellem, amit nem bír magában elnyomni az a 90%.

Neked jó úgy, ahogy van a világ, inkább örülj neki.
Boldogok a lelki szegények, tudod....

kasu 2015.12.01. 06:56:28

@Lili Párbeszélő: Nagyszerűnek tartom, amit írtál!
Továbbgondolva, még egy elemet megemlítenék: rövid az élet. Rövid ahhoz, hogy a kialakuló kapcsolatok, barátságok, szexbarátságok, szimpátiák mind mind végigjárják a párkapcsolati útjukat, kialakuljanak a maguk teljességében. Az emberek többsége előbb utóbb valamiféle párkapcsolatba kerül, abban él, van közös élete/lakása/gyerekei, nem lehet mondjuk 3-5 alkalommal egy egy leendő kapcsolat reményében mindig újrakezdő. Néha elválhat...de a kísértés sokkal nagyobb és hosszabb, mint a lehetséges összebútorozások száma.
A monogám líraiságot felejtsük el, mondanám, mielőtt jönnek a bölcs kioktatások.

FaBRiK 2015.12.01. 11:06:53

Miért kell tipizáni mindig? Mintha mindenki konfekció lenne. És ez nem csak a cikk, hanem a hozzászólók is.
Aztán ebből lesz a valóság. Mondogasd, hogy fáj a lábad és fájni fog. Mondd az uradnak, hogy milyen teszetosza és egyre inkább az lesz. Mond az asszonynak, hogy egy házisárkány, és azzá válik.
A férfiak meg görényekké válnak, ha ezt olvassák, látják mindenhol. A nők meg követelőzőkké, ugyancsak ezért.
"- Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
- Én nem" (Brian élete)

És a cikkre: mi van akkor, ha nekem a szex nem cél és nem is eszköz? Hanem egy alapszükséglet, aminek a megfelelő mennyisége és minősége is egyformán fontos.
Akkor én most tönkretettem ezt az egész elméletet?

gchg 2015.12.01. 12:49:46

"Ne feledjük minden boldog párkapcsolat egy, vagy több jó szexszel indul, hogy mi lesz belőle az a férfi és a nő közös felelőssége."

Nem minden boldog párkapcsolat indul jó szexszel. Pont fordítva van: egy JÓ PÁRKAPCSOLAT sok jó szexbe torkollik. :D

sas70 2015.12.01. 13:07:00

@Lili Párbeszélő: Jajj ezt úgy szeretem, mikor a nő nagyban bevágja, hogy csak szexre kellettem, vagy csak kihasználtál. Bazd meg, neked is jó volt a szex, te sem tiltakoztál, hogy nem akarsz újra, meg újra elélvezni!
-De én többet is akartam!
-És többet is adtál?
Az, hogy a szexbe ki miért megy bele, az egyéni szoc. probléma. Elvileg két önálló ember szabad döntése. Ha valaki rosszul dönt, az is az ő döntése, de nem a másik a hibás.

sas70 2015.12.01. 13:14:04

"A szex a férfinak mindig végcél, a nőnek mindig eszköz."
"Egy párkapcsolat sok lemondással jár"
Akinél így van, ott kurva nagy baj van!
A monogám kapcsolat is csak választás, döntés kérdése! Senki nem kötelezhet rá, max. ha a partner nem tudja elfogadni, akkor ismét egy döntést kell hozni, de nem kötelező.

2015.12.02. 13:00:46

No akkor arra varrjatok gombot, amikor a nő mondja a "csak szex kapcsolatot akarok" szlogent. És emígyen is cselekszik.
Persze belekeverednek az érzelmek is azért.
De mégis két három aktív pasi van a felhőben, plusz megszámlálhatatlan flörtös előkészítés.

2015.12.02. 13:18:02

"Egy durva csalódás, szakítás, válás után emberünk képtelen érzelmeket táplálni a másik nem képviselői iránt, azonban ettől még a szexuális étvágya nem tűnik el, sőt esetleg amit a párkapcsolatában kihagyott azt most bepótolja."
Ez tökéletes igaz a női oldalra is. Egy nő is lehet ilyen, ahogy az előző kommentemben írtam is.
Szerencsére olyan világot élünk amikor egy nő is ki tudja élni a szexuális vágyait, akár párkapcsolaton kívül is és ezért nem kövezik halálra, vagy nem közösítik ki. Mondjuk csak nagyvárosban működik ez azért.

icipicicsipa 2016.06.18. 09:03:10

@Borsókavics:

Magasról tojok rá, hogy ki minek képzel el a kommentem alapján. Az életem - és a körülöttem élők élete - sok segítséget kap azáltal, amilyen vagyok. Ha teszem azt egy nő ismerősöm hisztizik velem, majd bénázik egy sort/problémája lesz valamivel, odamegyek, segítek, megoldom azt, ami a gond, majd keserűen mosolygok magamban, hogy látod, felnőtt picsa létedre el nem jutsz addig, hogy belenézz a tükörbe és elgondolkodj, hogy lehet benned hiba és nem jól csinálod a dolgokat, de az a qrva egó annyira fenn van a padláson, hogy eszükbe nem jut, hogy tévedhetetlenek.

Nem, nem elégszem meg az agyatlan női pinával, de tudod a sivatagban bolyongva szomjasan nem mászkálhatsz egy tiszta hideg vizű forrás után, amikor előtted egy pocsolya poshadt víz van.

Lihegek? Magasról sz@rom le őket. Azért, mert többségében sérültek. Hisztisek, beképzeltek, ostobák. Senki nem liheg utánuk, nem tudom, ezt miből szűrted le? Többször élem meg, hogy engem invitálnak dugásra, mint, hogy én tennék érte valamit.
De ha a lihegés számodra azt jelenti, hogy egy haverság- vagy barátságban lévő nőnek megmondom, hogy azért jól érezném magam - és remélem ezáltal ő is - ha benne lehetnék egyszer tövig, akkor igen, lihegek. De ennyi max. Többet nem vagyok hajlandó tenni a cél érdekében.
süti beállítások módosítása