Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Mi kell a nőnek?
2015. december 21. írta: George Herceg

Mi kell a nőnek?

igenyes-pasi-620x262.jpg

A táguló világegyetem és a halál utáni élet mellett ez a harmadik legnagyobb titka az emberi létnek. Komolyra fordítva a szót, nyilvánvalóan minden nőnek kicsit más kell, és az egyes nőknek is más kell 20, 30, 40 vagy 50 évesen. Inkább úgy fogalmaznék, vizsgáljuk meg, mely tulajdonságokat tartanak a nők általában vonzónak és férfiasnak.

Külső

A mondás mely szerint, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél, akkor már sikeres a nőknél, manapság már csak fenntartásokkal igaz. Főleg a fiatal korosztálynál igenis elsődleges, hogy a férfi külseje minél jobban megközelítse a nők fejében lévő ideális testképet. A legbosszantóbb a testmagasság kérdése, mert ezen nem tudunk változtatni sem testedzéssel, sem kozmetikával, sem műtétekkel. Kevés hölgy tudja elképzelni, hogy egy magánál alacsonyabb férfivel járjon. Ez van. Legyél magasabb! Fontos a sportos külső. Itt nem a kigyúrtság az elsődleges, de egy szépen kerekedő bicepsz és egy domború mellkas megdobogtatja a női szíveket. A legfontosabb azonban az ápoltság. A nők sokat foglalkoznak a külsejükkel, ezért jogosan várják el, hogy az alap higéniát, mi se hanyagoljuk el.

Belső

Itt érünk igazán ingoványos talajra. A nők, elsősorban a 20-as, 30-as éveikben a mai nevelés, a fogyasztói kultúra és a romantikus filmek hatására hajlamosak a mesebeli királykisasszony szindrómába esni. Ez azt jelenti, hogy a fejükben a férfiról, akit maguk mellé elképzelnek egy túlidealizált kép él, amelynek egyetlen hús-vér férfi sem tud, maximum ideig-óráig megfelelni. Jó pár csalódás kell ahhoz, hogy a nők többsége az elvárásait hozzáigazítsa a kínálathoz, valamint, hogy igazi emberi értékeket keressen a másik félben. Fiatalkorban vonzó lehet a mindenkin átgázoló, vagány, balhés macsó, de az ilyen férfiakból ritkán lesznek példás férjek és családapák. A nők azonban alkalmazkodóak és a többségük a családalapításkor reálisabban méri fel a lehetőségeit és az elvárásait. Persze gyakoriak a félrekapcsolások ilyenkor is. Fontossá válik a biztonság. Ez jelenti, hogy a férfi legyen érzelmileg stabil, lehessen rá támaszkodni. És most a legkínosabb kérdés: a pénz. Sajnos anyagias világunkban az, hogy a férfi pénzes, vagy sem nem hagyható ki a számításból. Fontos és vonzó férfi tulajdonság, ha a férfi ambiciózus, jól bánik a pénzel, sikeres a hivatásában. Nyilván az anyagi körülmények rendkívül relatívak és az adott nő anyagi helyzete és elvárásai határozzák meg, milyen pénzügyi szintet tart elfogadhatónak a férfi részéről. Ez terjedhet a „csak ne nekem kelljen eltartani „ állapottól, a „vegyen meg nekem bármit, amire rámutatok” állapotig. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb férfi tulajdonság, hogy a férfiben lássa a nő a vagyonszerző potenciált. Nem kell, hogy egy frissen végzett egyetemista sportautóval járjon, de legyen olyan végzettsége és legfőképpen elképzelése a jövőjét illetően, ami magában hordozza a vagyonosodás ígéretét. A nőknek piszok jó orruk van ahhoz, hogy ezt megérezzék bennünk.

Viselkedés

Nyilván itt is sok különböző elvárás között húzódik egy olyan ideális viselkedési forma, ami a nők többségénél bejön. Nevezzük kisugárzásnak, kémiának, bárminek. A lényeg, hogy a nők olyan férfit tartanak vonzónak, akiről egyrészt süt az önbizalom, aki harmóniában van önmagával, aki mindig minden szituációban feltalálja magát. Aki úgy viselkedik a nőkkel, hogy udvarias, de nem megalázkodó, aki flörtöl, de nem nyomul, aki bókol, de nem hízeleg. A nők imádják, ha kicsit összezavarják őket, ha nem értük tepernek, hanem olyan helyzetbe hozzák őket, hogy nekik kelljen csábítani.

Összefoglalva: mit akar a nő? Egy olyan férfit, aki mellett nő lehet. És milyenek a nők? Folyton változó és kiismerhetetlen lények, akiket mi sosem fogunk teljesen megfejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr188188156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lili Párbeszélő 2015.12.21. 13:47:18

Hogy mi kell a nőnek, azt még nőként is nehéz megmondani. Azért is, mert ez minden nőnél más, és azért is, mert egy adott nőn belül is folyamatosan változnak az igények. A természet úgy „alkotta” meg a nőt, hogy az érzelmei és hangulatai rendkívül széles spektrumon mozogjanak, mindenféle pillanatnyi benyomásoktól befolyásolva. Ezt a lelkiséget sokszor a nő sem tudja követni, nemhogy a férfi és talán ettől tűnik a nő megfejthetetlennek.
Azért általánosságban elmondható, hogy a legtöbb nő, szerethető férfira vágyik. Persze, hogy kinek milyen a szerethető, az teljesen egyéni. De ha a férfi jót akar, megpróbál lépést tartani a női lélek állandó változásával és gyakran felteszi a kérdést: „Mire van most szükséged?”

2015.12.22. 10:56:55

@Lili Párbeszélő:
"ha a férfi jót akar, megpróbál lépést tartani a női lélek állandó változásával és gyakran felteszi a kérdést: „Mire van most szükséged?”"

Na ez az a tanács, ami BIZTOSAN NEM működik, ha az ember párkapcsolatban akar élni egy nővel. ;)

.

A rövid válasz a kérdésre, miszerint mi kell a nőnek: minden.
De az sem baj, ha ennél is többet kap. :)

/Egyébként egyáltalán nem megfejthetetlen a nő. Sőt, kimondottan könnyen kiszámítható. A nő meg azért nem érti meg saját magát, mert érzelmi lény, így a döntéseit nem a racionalitás határozza meg, hanem az érzelmek. Emiatt ő sem képes sokszor megérteni, mit miért is tesz. A férfiak döntő része meg azért nem érti a nőket, mert papucsok. Ők azok, akiket a nők - mint egy távirányított robotot - levisznek a saját érzelmi szintjükre, és irányítják (a férfiak többsége meg ezt hagyja). Piedesztálra emelik a nőt, ahelyett, hogy racionálisan néznék és megtartanák a helyzetüket a racionalitás szintjén. Éppen emiatt ők sem értik meg a nőt. Egyedül azok a férfiak képesek erre, akik nem teszik félre a racionális énjüket a nőkkel való kapcsolat esetén sem./

Logan Grimnar 2015.12.22. 11:15:21

@zombigyilkos: teljesen igazad van.
A női lélek megfejtésének kérdéskörében az egyik legfrappánsabb megállapítás az "As good as it gets" című filmben hangzott el a Melvint alakító Jack Nicholson szájából a recepciós hölgy kérdésére adott válasz formájában:
"Receptionist: How do you write women so well?
Melvin Udall: I think of a man, and I take away reason and accountability."

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.12.22. 12:45:18

a legfontosabb hogy egyetérts a korszellemmel/csordaszellemmel. ne legyen saját véleményed.

ha egyetértesz mindenben a haverokkal, csordaszellemmel, a közösséggel amelyben élsz, akkor sok haverod, barátod lesz, és ez biztonságot nyújt (hamis biztonságot). a nőknek biztonság kell.

kivéve, ha nem tömegemberek és önálló személyiségek.

Lili Párbeszélő 2015.12.22. 13:02:50

@zombigyilkos: azok a férfiak, akik nem próbálnak alkalmazkodni a női "irracionalitáshoz" és kicsit sem irányíthatók (kompromisszumkészek), egyedül halnak meg, és az urnájuk feletti földkupacon csak a kóbor macska kotorászik! Ha nem hiszed, járj utána :)

buddha 2015.12.22. 14:48:19

a nők mindig panaszkodnak,hogy a férfiak nem tudják teljesíteni a nők bonyolult,napi szinten többször változó igényeit....és,hogy mi milyen egyszerűek vagyunk..
nos,a nők azt a két egyszerű dolgot sem tudják teljesíteni a férfiak számára,ami alapvetően hozzájárulna a békés párkapcsolathoz: a férfinak üres legyen a farka és tele legyen a hasa.pont---

2015.12.22. 15:58:16

@Lili Párbeszélő:
Hinni a templomban szoktak. Engem a tények érdekelnek.
A nőknek a rosszfiú, az alfa, a külön utat járó kell. Nem az, aki behódol, hanem az, akit nem tud a nő behódoltatni. A nő puncija nem a pincsik után nedvesedik, hanem a dobermannok után.

De egyébként ez logikus is.
Ami könnyen megszerezhető, az nem értékes. Szénből sok van, így semmit nem ér, ha adok neked egy marékkal. A gyémántból kevés van, így abból egy pici is komoly érték. A behódoló pincsi könnyen megszerezhető, emiatt veszíti el az értékét. A dobermann nem hódol be, nehezen megszerezhető. Éppen emiatt lesz sokkal értékesebb a nő számára. A dobermannál mindig ott a pezsgés, míg a pincsi csak dögunalom.

Persze lehet, hogy a dobermann egyedül hal meg. De nem mindegy már akkor? :) Ő legalább hagy hátra egy rakás utódot, akikben tovább él, míg a pincsi sokszor csak azt hiszi, hogy van gyereke. Ráadásul őt nem fenyegeti az a válás, ami a pincsit a híd alatt való életre kényszeríti élete végéig. És akkor még urna sem jut a pincsinek, nem hogy kóbor macska... :)

2015.12.22. 15:59:44

@Logan Grimnar:
Tetszik ez az idézet. Látom, meg kell néznem egy filmet. Köszi. ;)

2015.12.22. 16:07:43

@endike:
Szerintem egyáltalán nem kell, hogy egyetérts a csordaszellemmel. A kapcsolatok valóban fontosak lehetnek, elsősorban mint erőforrás. Viszont a saját utat járó férfi mindig is sokkal vonzóbb volt a nőknek, mint a csorda tagja. Gondoljunk csak arra, hogy Amerikában a legdurvább bűnelkövetők kapják a nőktől a legtöbb felajánlkozó levelet a börtönökben. Vagy amikor a bunkó srác körül állandóan jó nők vannak, míg a kedves körül egy sem. Itt nem a bunkóság a vonzó számukra, hanem az, hogy a férfi saját utat mer járni és nem fogadja el a csoport törvényeit. Még vonzóbb az, aki maga hozza a törvényeket és ő vezeti a csoportot. Az ugyanis még nagyobb biztonságot nyújt. ;)

A behódolás azt jelenti, hogy a férfiank nincs dominanciája, magabiztossága. Holott a biztonság alapját pont a magabiztos, domináns férfi adná. Emiatt a csordaszellemet követő férfiakból lesznek a "legyünk barátok"-féle barátzónás srácok, akik majd cipelik a nő szekrényét a negyedikre. ... Eközben meg a be nem hódoló, saját utat járó alfa a liftben kettyintgeti a nőt. :)

Lili Párbeszélő 2015.12.22. 19:13:36

@zombigyilkos: @zombigyilkos: Igaz, egy - cseppet sem lényegtelen - szösszenettel kiegészítve: bár tudnád mi lesz a "dobermannokból" egy párkapcsolatban... A pincsi kutya ahhoz képest oroszlán! :)

2015.12.22. 19:25:52

@Lili Párbeszélő:
Amelyik dobermann átmegy pincsibe, az soha nem volt dobermann.
Maximum kívülre mutatta az arcot, de nőkel szemben mindig is pincsi volt. Ne keverjük a szezont a fazonnal! :)

Egyébként éppen te írtad, hogy a saját lelkületeteket még ti sem tudjátok követni. Magyarán ti sem értitek saját magatokat. (Ami igaz is.) Ezek után meg akarod magyarázni, hogy mit is akartok? Na neeeee. :)

Ráadásul még te sem tudtad megfogalmazni, hogy mit is akarnál egy férfitól. Írtad, hogy "szerethető férfira vágyik", majd utána odaírtad, hogy ez mindenkinél egyéni. Szerethető férfi. Ez tipikusan az a "bármit odaképzelhetsz a bunkó macsótól a gazdag selyemfiúig" szlogen. Ez pont azt jelenti, hogy fogalmad sincs, mi is kell nektek.
(Óriási szerencséd, hogy azért a férfiak egy kisebb hányada nem papucs. És ezek egy része bizony elég jól tudja, hogy mi kell nektek. Mert ha a ti tanácsaitokra lennénk hagyatkozva, akkor már régen kipusztult volna a fajunk. :) Ismétlem magam: nem vagytok racionálisak, főleg nem párkapcsolati szempontból. Így fogalmatok sincs, hogy kit miért választotok. ... Tudod, amikor az eszed súgja, hogy nem szabad elmenni a macsó vagány motorossal, mert biztosan hazudik és faképnél fog hagyni. De mégis elmentek vele, majd utána jön a sírás-rívás, hogy az ágyjelenet után otthagyott. És azért történik ez, mert nem a racionális énetek diktál, hanem az emocionális.)

Logan Grimnar 2015.12.23. 10:27:44

@Lili Párbeszélő: @zombigyilkos:
"azok a férfiak, akik nem próbálnak alkalmazkodni a női "irracionalitáshoz" és kicsit sem irányíthatók (kompromisszumkészek), egyedül halnak meg, és az urnájuk feletti földkupacon csak a kóbor macska kotorászik! Ha nem hiszed, járj utána :) "

ismét azok a fránya részigazságok

ez jó eséllyel így is van, csak éppen az az urna legalább 20 évvel később aktualizálódik a szóban forgó férfiak esetében mint a "kompromisszumkész" férfiaknál, ráadásul az előbbiek élete is boldogabb és nyugodtabb mint az utóbbiaké.
Így már azért teljes a kép.

Lili Párbeszélő 2015.12.23. 13:08:18

@zombigyilkos: Nem tudtam megfogalmazni, hogy én mit akarok egy férfitól? Persze, mert erről szó sem volt.
Semmi logikai ellentmondást nem találok abban, amit írtam. Ha mégsem érted, könnyen lehet, hogy számodra is megfejthetetlenek a nők! Legalább is, hogy mit gondolnak, az már biztosan. :)
Dobermanok lelki világával kapcsolatban félve írom le a poént: ha járatosabb vagy az ügyben, mint én, akkor vagy magadat tartod annak, vagy tartasz egyet otthon :).

2015.12.23. 14:09:38

@Lili Párbeszélő:

"Semmi logikai ellentmondást nem találok abban, amit írtam."
Hol írtam, hogy van benne logikai ellentmondás? Megkérlek, ne adj olyat a számba, amit nem írtam.

"Ha mégsem érted, könnyen lehet, hogy számodra is megfejthetetlenek a nők!"
Értem, hogy mit írsz. Azt is, hogy mit gondoltok.
Viszont az írásoddal jól alátámasztod, hogy tényleg nem ismeritek még saját magatokat sem. És az, hogy megpróbáltad kiforgatni az írásomat, még inkább alátámasztja mindezt.

"Legalább is, hogy mit gondolnak, az már biztosan."
Mondtam ár, hogy hinni a templomban kell.
Az, hogy mit hiszel (rólam), nem biztos, hogy kapcsolatban van a valósággal. A rólam alkotott tévképzeted, meg az, hogy nem érted, mit írok, erősen erre utal.

"vagy magadat tartod annak, vagy tartasz egyet otthon"
Első. Legalábbis ebben az értelemben.
süti beállítások módosítása