Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hűtlenség és a kettős mérce
2015. december 28. írta: George Herceg

Hűtlenség és a kettős mérce

39367865.jpg

Hogy miért hűtlenek az emberek a párjukhoz, azt talán egy másik bejegyzés témája lesz, de különben is egy egész blog foglalkozik eme kérdéssel. Ami engem érdekel, hogy miért különbözik a hűtlenség megítélése még mindig férfi és nő között.

A mondás szerint, ha szarba léptél a csizmáddal, azt lemosod és használhatod újra, de ha valaki beleszarik a csizmádba, azt kidobod a szemétre. Eme szemléletes kis mondás híven tükrözni a hagyományos nemi szerepeket a szexualitásban. A nő mint befogadó, sokkal értékesebb, mint a férfi aki behatoló. Ha egy másik férfi ondója tölti meg a nő hüvelyét, az nem kijavítható szégyenfolt a nőn, tehát eldobandó. Ha a férfi teszi ezt meg, akkor csak lemossa magáról a másik nő testnedvét és mehet tovább. A szexuális forradalom előtt, ehhez még masszívan hozzá járult a kakukkfiókáktól való ősi férfi félelem. Az apa csak akkor volt biztos abban, hogy a vele egy családban nevelkedő gyermekei az Ő génkészletét hordozzák, ha a női hűtlenséget nagy biztonsággal ki tudta zárni. Fordítva ez a probléma nem állt fenn.

Hangsúlyoznunk kell, azonban, hogy a mai világban ezek az ősi mítoszok átalakulóban vannak. A modern fogamzásgátlás minimalizálhatja a kakukkfiókák megfoganását. A szabadosabb szexuális élet, a liberális életmód lehetővé tette, hogy a nők nyíltabban éljék ki promiszkuitással kapcsolatos hajlamaikat. A városi, felgyorsult élet, lehetővé teszi, hogy a nő környezetének rosszallása nélkül tudjon minél több partnerrel nemi életet élni. A kettős mérce ennek ellenére töretlenül fennmaradt.

A legmélyebb oka ennek,hogy a nők felszabadulása a szexuális szabályok alól, alapvetően nem változtatta meg a szexhez vezető nemileg kötött viselkedésformákat. Minden ellenkező híreszteléssel szemben ma is a férfiaknak kell teljesítményt felmutatni ahhoz, hogy a kiszemelt nővel eljussanak az aktusig. Ez jelenti az udvarlást, randizást, a szexuális kezdeményezést. Ebből következően egy nővel létrejövő szexuális aktus még mindig a férfiúi teljesítmény függvénye (kinézet, sárm, kommunikáció, pénz, szexuális teljesítmény). Mivel ez teljesítmény, ezért aki többször és jobban teljesít, illetve minél több nőnél és minél jobb nőnél, minél többször jut el az ágyig az elismerésre méltó. Ebből az következik, hogy fordított esetben, ha egy nő minél több férfival szex-szel, ahhoz neki semmit nem kell teljesíteni. Ha pedig ezt elfogadjuk, akkor a férfi felértékelődik, a nő megítélése jó esetben nem változik, de inkább leértékelődik. Hogy egy másik mondást idézzek: Ha egy lakatba minden kulcs illik, az egy szar lakat, ha egy kulcs viszont minden lakatot kinyit, az egy baromira jó kulcs.

Tegyük ehhez hozzá, hogy a szex női megélése még mindig vitatott. A napokban egy blogon komoly vita alakult ki abban a kérdésben, hogy a nők képesek e önmagában a szex élvezetéért szexelni. Nos, főleg a női vélemények voltak érdekesek, elsősorban azért mert minél jobban próbálták bizonygatni, hogy képesek a szexért önmagában szeretkezni annál jobban bizonyították önmaguk az ellenkezőjét. Valahogy mindig kibukott, hogy igen, igen jó a szex, de nem akárkivel, hanem aki megfelelne párkapcsolatnak is, vagy férjnek, vagy apának, vagy ego növelőnek. Férfiakkal kapcsolatban ez a kérdés fel sem merül. Ha pedig a nő nem az élvezetér, hanem más dolgok megszerzése végett szexel, akkor ugyebár a nő, aki ad, a férfi, aki elvesz. Ez pedig az egyik legnagyobb félreértés a két nem között. Mi férfiak szeretnénk, ha a szex nem csereüzlet tárgya lenne, hanem mindkét fél számára kielégítő közös tevékenység, mondjuk úgy szórakozás. A nők számára a szex sosem önmagában való, öncélú tevékenység, hanem valami önmagán túlmutató, valamely cél elérése végett végzett tevékenység, ráadásul sok nő úgy tekint rá, mint egy ajándékra, amit Ő ad a férfinak, függetlenül attól, hogy a nő is élvezte a dolgot. Az ajándék, azonban nem ingyenes, cserébe sok mindent kell adni: időt, pénzt, elköteleződést, figyelmet. Ha ez így van, akkor női hűtlenség esetén nem a hivatalos partner kapja az ajándékot, de még mindig Ő fizeti meg annak az árát. Ez frusztrálja a férfiakat.

Van még valami, ami a két nem hűtlenségét megkülönbözteti egymástól. A férfiak, néhány kivételtől eltekintve a nemi vágyat és a szerelmet külön tudják választani, a nők nem. Ebből az következik, hogy a női hűtlenség gyakrabban vezet a hivatalos párkapcsolat felbomlásához, mivel ilyenkor a nő érzelmileg is a szeretőjéhez kezd kötődni, ezzel párhuzamosan, a partnerével történő aktusok száma a nullával lesz egyenlő. Férfi hűtlenség esetén, a csaló fél általában párhuzamosan próbája üzemeltetni a két kapcsolatát és a hivatalos partnerét sem hanyagolja el szexuálisan, kivéve ha pont a szex-mentes kapcsolatból menekült a szeretőzésbe.

Az utolsó szempont pedig az, hogy pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy minél több partnere van életükben a nőknek, annál nehezebben alakul ki a stabil érzelmi kötődés az aktuális férfi irányába. Tehát, aki nagyon sok volt partnerrel rendelkező hölggyel házasodik, annak nagyobb az esélye a válásra, ami mint tudjuk a férfiaknak nem jó üzlet.

Lehetséges, hogy némely szempontot kihagytam, de a kommentelők majd kiegészítik …

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr398205832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.10. 14:44:31

Az a baj h abból indulsz ki hogy a szex önmagában miért nem jelenti ugyanazt a nőknek mint a férfiaknak.
Hát pont azért nem, amit leírtál.

A nő sokkal többet "kockáztat" egy aktussal (mert akár teherbe is eshet és akkor 20 éven keresztül elintézte a fő tevékenységét az életre) - valamint a nőnek alapvetően a szeretet és kötődés "kifejeződése" a szex. Persze mostanában kezdenek beleszokni hogy szerelem nélkül is lehet meg csak a szexért, de ez nem termésezetes egy nőneműnek alapvetően- és szerintem a legtöbb egyéjszakásban is a nő részéről hátul ott van, hogy "hátha" több lesz ez... Egy nő alapvetően társra és szövetségesre vágyik, és aki ilyen vagy akibe ezt beleképzeli, azzal TUD szexelni - hosszútávon. Rövidtávon meg inkább csak testhasználat, arra bocs, de mindkét fél kb. jobban járna ha műizét használna, az élvezet maga úgyis az agyban keletkezik ;-)

"hanem mindkét fél számára kielégítő közös tevékenység, mondjuk úgy szórakozás" - de nem, a női nemnek nem olyan mint egy közös tevékenység vagy szórakozás :).
Ha olyan lenne, akkor férfi lenne :). (Vannak amúgy f.sza:) szép csajok, akik férfik, akkor velük kell csak-szex-szórakozni:) )

2017.03.10. 17:35:03

@Mia and me:
"A nő sokkal többet "kockáztat" egy aktussal"
Régen így volt. Azóta meg van fogamzásgátlás. Nőknek kismillió módszer, amelyek akár egymás mellett is alkalmazhatóak.
Ja bocs, tudom, lemaradtál bioszórákról. :)

"Egy nő alapvetően társra és szövetségesre vágyik"
Mármit itt ELTARTÓT akartál mondani... :)

"aki ilyen vagy akibe ezt beleképzeli, azzal TUD szexelni - hosszútávon"
Hogy nektek mennyire nincs fogalmatok még magatokról sem...!
Mindig meglep. :)

icipicicsipa 2017.03.10. 17:39:21

@Mia and me:

"A nő sokkal többet "kockáztat" egy aktussal (mert akár teherbe is eshet és akkor 20 éven keresztül elintézte a fő tevékenységét az életre)"

Hány éves vagy, hogy ennyire sok butaságot összehordasz?
- tabletta előtte
- tabletta utána
- abortusz
- mégis megszüli, örökbe adhatja
- mégis megszüli lemondhat róla
- inkubátorba névtelenül.

Ellenben apucira mindig vonatkoznak a törvények, a bíróság kimondja, hogy ki a bizonyítottan apuka, akkor az fizetni fog, mint a katonatiszt.

Szóval kéretik az újabb női baromságot befejezni.

icipicicsipa 2017.03.10. 17:40:51

@zombigyilkos:

"Hogy nektek mennyire nincs fogalmatok még magatokról sem...!
Mindig meglep. :) "

Nekem nem meglepő, hanem szomorú, hogy ennyire ostobák.

2017.03.10. 19:50:37

@icipicicsipa: "Hány éves vagy, hogy ennyire sok butaságot összehordasz?
- tabletta előtte
- tabletta utána
- abortusz
- mégis megszüli, örökbe adhatja
- mégis megszüli lemondhat róla
- inkubátorba névtelenül.
"

a kismillió nő által alkalmazható módszer mind egészségkárosító- vagy épp társadalmilag vagy az élet védelme szempontjából eléggé problematikus, embertelen.

A férfiak egyetlen "módszere" ami meg tutibiztos, az meg kényelmi szempontból vetődik el a férfiak által legtöbbször.
A fogamzásgátlás is kettő ember dolga lenne, nem csak a nőé, de mivel a faszik nagy része ódzkodik az óvszertől, ezért kénytelen minden nő mérgezni magát ... ami mellett kurvára nem biztos semmise, mert a a minimál hormontartalmú gyógyszereknél kb az is számít hogy mindennnap ugyanabban az időben ugyanabban a pózban veszed-e be :).

De mondtam már: frankó élethű műizék vannak, aki nem akar gyereket, meg hülye picsákat, az hunyja le a szemét és játsszon egy műanyaggal :).
és akkor nem kap minden második nő trombózist a 40es évei közepén a sok beszedett gyógyszertől.
Meg az se mellékes, hogy ettől a sok szartól a férfiak nemzőképessége negyede se a 100évvel ezelőttinek, meg az se mellékes, hogy a legtöbb gyógyszernek olyan mellékhatásai vannak, amik "nem léteznek", csak épp a legtöbb nőn mégis kijön és lehet menni pénzekért azt is "orvosolni".

kormospista (törölt) 2017.03.13. 20:10:05

Ha a szerző azt szeretné, hogy a szex ne "csereüzlet", hanem csak szórakozás legyen mindkét félnek, akkor miért nem keres fel egy szexpartnert kereső oldalt? Keressen egy fehérmájú bigét ha erre van igénye, van belőlük dögivel. Ott csak a farokmérete (!) számít, nem kell időt, energiát, pénzt invesztálnia a dologba.
Keressen egy lotyót, aki nem pénzért kefél, arra van neki igénye! :)
süti beállítások módosítása