A nők elsárkányosodásáról
2015. december 31. írta: George Herceg

A nők elsárkányosodásáról

Figyelem! Nők számára nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik!

maxresdefault.jpg

Az emberi kultúrával egyidős felfedezés a női elsárkányosodás. Többen megfigyelték és leírták a folyamatot, amelyben a kapcsolat elején doromboló kiscicából hétfejű tűzokádó hüllő lett, megkeserítve párja életét. Elkerülhető e a folyamat, vagy a nőkben ez genetikailag kódolt?Mit tehetünk mi férfiak a sárkányosodás ellen? Csak lassítani tudjuk az átalakulást, vagy vissza is tudjuk fordítani? Érdemes e sárkányszelídítéssel foglalkozni? Erre keresem a választ eme néhány sorban.

Az eltérő igények problémája

Úgy vélem, hogy a női sárkányosodás legfőbb oka, az eltérő igényekből keletkezik. A férfiak ha egy párkapcsolatban eljutottak a harmonikus együttlétig akkor megállnak és megpróbálják azt maximálisan kiélvezni, szép kényelmesen, ezzel szemben a nők a párkapcsolatra egy folyamatosan előrehaladó vonatként tekintenek, amely mindig egy bizonyos cél felé halad és nem áll meg. Fiatal korban ez a járás, eljegyzés, összeköltözés, házasság szakaszokból áll. Később a családalapítás, első gyerek, második gyerek, n számú gyerek, majd ezek felnevelése, programozása és támogatása, ezzel párhuzamosan a vagyoni helyzet javítására ösztökélése a férfinak, nagyobb lakás, családi ház, új autó, második autó stb. Ezzel alapvetően semmi probléma nincs addig, amíg a férfi képes tartani a lépést, azonban ha nem ,az folyamatos konfliktusforrás. A férfiaknak is fontosak a fentebb említett dolgok és célok, azonban ezek mellett egy csomó a nők számára „haszontalan” tevékenységet is nagy kedvvel végeznek. A konfliktusok helyes kezelése vezethet elsősorban az elsárkányosodás elkerüléséhez.

 

szent_gyorgy.jpg

Közös programok – külön programok, avagy az időgazdálkodás problémája

A párkapcsolatban a nők megpróbálják uralni a férfiak idejét. Ebben a két legnagyobb vetélytársuk a munkahely és a férfiak maguk. Az idő feletti uralom megszerzésének eszközei a férfi „haszontalan” tevékenységeinek leépítése. Úgymint barátok, haverok, osztálytársak elmarása. A férfi sportjainak, hobbijainak leépítése. Ezek helyett olyan közös programok szervezése, melyek eddig a nő saját külön programjai voltak. Család és rokonlátogatások, találkozás a nő barátnőivel, vásárlás stb. Mit tehet a férfi? Már a kapcsolat legelején tisztázni kell az időgazdálkodás kereteit. Alapvetően 3 kategóriát érdemes felállítani:

1 a férfi külön programjai

Ide tartozik a már említett hobbik, sportok és egyéb időtöltések. Szögezzük le, hogy ezeket párunk nélkül fogjuk a jövőben is elvégezni.

2 közös programok

Itt nekünk kell meghatározni egyrészt melyek azok az eddig egyedül végzett tevékenységek ,amikbe szeretnénk a nőt bevonni, illetve melyek azok az időtöltések, melyben a párunk ragaszkodik a mi jelenlétünkhöz. Ide tartozik az egymás családjával kapcsolatos programok. A lényeg, hogy legyünk következetesek, ha kijelöltük például , hogy havonta 1 vasárnapi ebédet anyósunkkal töltünk, akkor csak vis maior esetén mondjuk le, sőt próbáljuk magunkat jól érezni, ne látszódjon rajtunk, hogy esetleg szívesebben maradtunk volna otthon meccset nézni inkább. Fordítva természetesen, ha feleségünk bepróbálkozna az alkalmak sűrítésével, vagy otthonra hívná meg gyakrabban anyósunkat, legyünk határozottak és álljunk ki a keretek megtartása mellett.

3 a nő külön programjai

Ne kövessük el a nők hibáját. A párkapcsolat nem börtön. Neki is szüksége van csajos programokra, még ha nem is mindegyik nő vallja ezt be. A féltékenység ilyenkor rossz tanácsadó. Ha meg akar egy nő csalni, azt akkor is megteszi, ha minden percéről elszámoltatod. Menjen csak barátnőzni, ezzel számodra szabadít fel értékes időt, amit kedved szerint tölthetsz el.

A házimunka megosztása mint az elsárkányosodás kiváltója

A házimunka az a terület, ami a leginkább aktiválja a nőkben a sárkányosodás kialakulását. Néhány törvényszerűséggel nem árt tisztában lenni:

  1. Bármennyi házimunkát vállalnál magadra az a nő számára mindig kevés lesz
  2. Bármennyire is a képességeid szerinti legmagasabb minőségben végzed el a házimunkát, az a nőnek sosem lesz elég jó
  3. A házimunkában minden nő mártír
  4. A házimunka sosincs kész, a nő mindig képes házimunkát találni és azt látványosan elvégezni, csakis azért, hogy rámutasson a lustaságodra
  5. A házimunka az a terület, amellyel a nők kitűnően tudnak zsarolni és a kompetenciáidat kétségbe vonni
  6. A nő szerint mindig ő végzi az összes házimunkát, amit nem befolyásol a te munkavégzésed

A helyes férfi reakció, az időgazdálkodáshoz hasonlóan a keretek kialakítása. Legkésőbb az összeköltözéskor neked, mint férfinak kell meghatároznod, mely házimunkákat vállalod el. Nem kell túlzásokba esni, ilyenkor a kapcsolat elején a nők azért is hálásak, ha a szemetet leviszed, és nem dobálod el a zoknikat a konyhában. Az 1. pont miatt tehát úgysem tudsz a nőnél több házimunkát vállalni, tehát érdemes olyat választani, amit eddig is szívesebben csináltál pl. főzés. A lényeg, ha kijelölted a kereteket, ahhoz minden körülmények között ragaszkodjál. Ha a 6. ponttal jön elő a nő mutass rá, hogy a munkamegosztást már az elején tisztáztátok, ezen változtatni nem áll módodban. Természetesen lehetnek olyan helyzetek, hogy ideiglenesen (pl. betegség, távollét) esetén át kell venned az ő feladatait is, azonban a lényeg, hogy ez kizárólag átmeneti lehet. A lényeg, hogy sosem engedhetsz abból amit már kijelöltél. A nő olyan mint a gáz, kitölti a rendelkezésre álló teret, ennek a térnek a nagyságát, azonban neked kell meghatározni, ha nem akarsz 1 sárkánnyal együtt élni.

Konfliktuskezelés

A fenti három terület (igények, időgazdálkodás, házimunka) kereteinek kijelölése és azok megtartása sokszor vezethet konfliktusokhoz, hiszen a nő lényéből adódóan állandóan feszegeti a határokat, teszteli a tűrőképességedet. Ugyanakkor a következetesség, ha kellő rugalmassággal és empátiával párosul nagyon imponáló a nők számára. Hogyan kezeljük ezeket a konfliktusokat?

1 Sose veszítsük el a hidegvérünket, ha ez megtörténik máris vesztettünk

2 Ne alkalmazzunk se fizikai, se verbális erőszakot, ezzel nem oldunk meg semmit és lealacsonyítjuk saját magunkat

3 Tartsuk magunkat az általunk kijelölt keretekhez. Nem győzőm hangsúlyozni a következetesség fontosságát

4 Éreztessük, hogy a kereteink semmibevétele a kapcsolat végét is jelentheti. A nőnek éreznie kell bennünk, hogy a kereteket mi alkotjuk, melyeken belül ő szabadon mozoghat és dönthet, de ha ezeket képtelen elfogadni, jobb ha különváltok. A keretek megalkotása a nőnek biztonság érzetet ad, ezért csak a legextrémebb esetben fog ezen okból szakítani.

5 Mindezek mellett tartsuk meg partnerünk felé a tiszteletet, hiszen ő is csak akkor fog minket tisztelni

Sok sikert kívánok minden sárkányszelídítő kollégának a 2016 évben is!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr468215822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

George Herceg 2016.04.27. 09:31:06

Pedig mindenkinek szüksége van saját magára fordítható minőségi időre. A férfinak is, és a nőnek is. Család és meló mellett. Különben elfásulunk.

George Herceg 2016.04.28. 08:04:28

@hallatlan: Hát nem akarlak elkeseríteni, de ezt a kapcsolat elején elbasztad. Miért gondolja a nejed azt, hogyha nélküle elmész valahova akkor becsajozol? Megcsaltad és kiderült? A kapcsolat legelején tisztázni kell a kereteket. A család és a házasság nem lehet börtön, ha neked szükséges pár nap magány akkor meg kell szervezni és kész. Legyél férfi! A nejednek is jobb, ha nem egy frusztrált pasi él vele. Természetesen neked is el kell fogadnod, ha a feleséged jelenti be, hogy lelépne pár napra a barátnőkkel kiereszteni a gőzt. Sok sikert!

kasu 2016.05.08. 07:27:16

Az elsárkányosodás valós jelenség, a kezdeti hormonális boldog pár év után mindkét fél alapos változáson megy át. A kapcsolat fenntartása komoly nehézségekbe ütközik, a kapcsolat építése és fenntartása munka, feladat...akarni kell. Itt jön az érdek mint motiváció, nem lehet 2-3 évente új életet kezdeni. Jó-e nekem éppen vele fenntartani a közös életet? Nyilván valakivel együtt élni sokkal jobb, mint egyedül. Családban -értsd a gyermekeiddel- meg jobb! Az életed kezelésében óriási jelentősége van a magaddal hozott családban szerzett értékrendnek, az anyagi lehetőségeidnek mint meghatározó és a személyes képességeidnek, a gondolkodásnak, a hozzáállásnak. Mindenesetre azt hiszem az alap feltétel az anyagi lehetőség és annak megteremtése. Ha nagyon csóró vagy lehetsz boldog 2 sörrel naponta, de ez semmi. Ha éjjel nappal dolgozol a semmiért, akkor leépülsz, mielőtt elérnéd a szabad döntés lehetőségét. Ha sikerül erősnek lenned, a nő nem sárkányosodik melletted, és ha eleve voltak elvárásaid, nem vettél feleségül egy sokkal butább nőt, mint te vagy. Sok mindent bedobtam, amiről lehetne részletesebben is kifejteni ezt-azt...

alien 2017.11.22. 22:51:17

elkárhoztam, nincsenek keretek mártírizmus, örökös kóstolgatás, szabadidő leépítés semmi nem elég jó

segítség
süti beállítások módosítása