Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Miért maradnak a férfiak a langyos vízben?
2016. július 04. írta: George Herceg

Miért maradnak a férfiak a langyos vízben?

lazy.jpg

Ahogy körbenézek a környezetemben sokkal több férfit látok számukra nem megfelelő párkapcsolatban szenvedni, mint nőt, pedig az ember azt gondolná, hogy a nők kiszolgáltatottabbak anyagilag és érzelmileg is partnerüknek, valamint, hogy nehezebben lépnek ki egy viszonyból, mint a férfiak. Lehetséges, hogy a nők számára fontosabb, hogy egy jól funkcionáló kapcsolatban éljenek, mint nekünk? Mi lehet az oka, hogy némely férfi nem tud, vagy nem akar változtatni a sorsán egy szakítással?

A férfiak realisták, a nők emocionálisak

Az egyik lehetséges ok, hogy a férfiak realistábban tekintenek a házasságra és a kapcsolatokra, mint a nők. Kisebbek az elvárások, elsősorban érzelmi tekintetben. Mi tudjuk, hogy a rózsaszín felhő, csak hormonfröccs és pár év után a kapcsolatok beállnak egy elviselhető „unalmas” szintre, de ez nem okoz problémát. A nők viszont imádnak a szerelem nevű érzelmi felhőben lebegni és sokan, amikor ez elmúlik, kilépnek a kapcsolatból.

Kényelem és lustaság

A fentiekből következően, ha a viszony valamelyik területe már nem működik 100%-osan, egy férfi a megszokott kényelmes kapcsolatot nem szívesen adja fel a bizonytalan jövőért. Persze ezt sok minden befolyásolhatja: hány kapcsolata volt eddig, milyen könnyen ismerkedik, milyen a szintje a nőknél. Mivel az új kapcsolat kialakításában, az első szakaszban a férfinak jóval több energiát, időt és főleg pénzt kell beleölnie, ezért sokan ezt végiggondolva nem szívesen kezdenék a pávatáncot a legelejéről.

Társadalmi elvárások

Még manapság is, akinek férfi létére nincs barátnője, szeretője, felesége (mindegy melyik státusz) az a társadalom szemében deviáns lúzer. A nő éppen olyan státuszszimbólum, mint a családi ház, vagy az autó. Az átlagos férfi, aki megszerzett egy „elviselhető” legalább „átlagos” kondíciókkal rendelkező nőt, nem szívesen szeretne visszakerülni a „ezzel a pasival valami baj van” kategóriába, ezért aztán inkább marad a langyos vízben.

Monogámia, szeretőtartás, prostitúció  

A kapcsolatok java részt az elhalványuló szexualitás miatt mennek tönkre. A nők a hipergámiájuk miatt, ha már nem éreznek az aktuális partnerük iránt vágyat, akkor lecserélik egy számukra jobbra. Ezzel szemben a férfiak inkább a hivatalos kapcsolat mellett járnak félre, tartanak szeretőt, vagy kurváznak. Itt visszautalnék az első pontra, mert ez is igazolja, hogy a férfiak szerint attól még, hogy a szex nem a régi, de a többi területe a kapcsolatnak jól működik, inkább megoldják külső segítséggel, de nem borítják otthon a bilit. Persze ezt el lehet ítélni erkölcsileg, de ha nem így lenne, lehet, hogy a mostani válási statisztika még rosszabb lenne.

Anyagi megfontolások

Egy átlagos férfi, akit keményen sújtanak a számára előnytelen családjogi szabályozások nem kockáztathatja büntetlenül a válást egy házasságban csak is azért, mert érzelmileg már nincs meg a nagy lángolás. Néhányszor újra lehet kezdeni a padlóról, felépíteni a nulláról egy egzisztenciát, de annyiszor biztos nem, ahányszor egy férfi megkíván egy másik nőt. Itt megint maradnak a pót- és félmegoldások, melyet fentebb részleteztem.

Összefoglalva számomra úgy tűnik, hogy a közhelyekkel szemben a férfiak többet viselnek el  egy tökéletlen kapcsolatban és egy tökéletlen kapcsolatért, mint a nők. Lehet, hogy a nőknek már nagyobb a szabadságuk ebben, mint nekünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr688865214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2016.07.04. 14:32:21

Jó írás, egyet értek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.04. 15:01:13

még egy: egy szebbnek nevezhető nőnek gyerekjáték egy új pasit összeszedni, míg egy "jó pasi"-nak nevezett férfinak is jóval nehezebb.

És igen, ha házasság van, nagy valószínűséggel a férfi szopja be anyagilag.

carlos z. 2016.07.04. 15:17:43

Egy nő sok mindent veszít, ha kilép egy kapcsolatból, csak egyet nem, a gyereket..

Mr. Waszabi 2016.07.04. 15:27:53

Többet viselnek el? Érdekes csomagolása ez a fokozatosan önpusztítóvá, impotenssé válásnak :)

karikaV43 2016.07.04. 16:11:26

@carlos z.: meg a lóvét,házat,autót stb. anyagiakat.A válás egy átlag férfinek anyagi katasztrófa és a bíróság is pofátlanul semmizi ki az embert.

Espada Rodelero 2016.07.04. 22:00:14

Gyerekek, hát mi a szarért házasodtok?
Én eldöntöttem, hogy soha nem nősülök. Nektek ki tart pisztolyt a halántékotokhoz?

Amúgy jó írás. Rám a pávatáncos rész a legjellemzőbb.
Egyszerűen a 10-15. csaj után, mikor látom rajta, hogy egy golddigger/sütét/önelégült/likevadász/szűzkurva,stb., elmegy a kedvem is az élettől. Már rég elmúlt belőlem annak a szikrája, hogy pozitívan fogjam fel, mondván legalább ki tudtam szűrni egy potenciális rossz választást s hogy megérte az időt, pénzt, energiát. Belefáradtam.

odamondó 2016.07.04. 23:17:54

"a nők kiszolgáltatottabbak anyagilag és érzelmileg is partnerüknek"

Rofl. Melyik világban? Rég nem így van. A nők azért dobbantanak egy akár jó kapcsolatból is, mert tudják van másik 1000 jelentkező még aznap. Fickóként meg lehetsz kurva jó, gazdag, vicces stb ha egyedül vagy neked kőkeményen bele kell adnod mindent amíg megszerzed a következőt. Még úgyis ha elég jó vagy biztos, hogy egy este pár önelégült beképzelt ringyón át kell menned akik azt hiszik mert ezren akarják őket megkefélni percenként már flegmázhatnak. (azért ez megérne egy külön misét nők hogy veszik a bátorságot teljesen vadidegen embereket leflegmázni, alázni mert valaki megpróbálta megszólítani)

30+ évesen egy férfi meg már a háta közepére se kívánja ezt a faszkalap meccselést ami szépen le lett írva a kényelem és lustaság bekezdésben és ezért inkább marad a régi puncival.

A többi is mind igaz. Amúgy ezek miatt mondom biztosra, hogy a monogámiát a férfiak találták fel.

Almandin 2016.07.04. 23:48:07

@odamondó: Na, azért a nőknél se igaz, hogy van másik 1000 jelentkező. Ott is egy bizonyos életkor után csökkennek az esélyek (a női vonzerő lényeges eleme a termékenység és a fiatalság). Másrészt sokan (akár férfiak, akár nők), lustaság és gyávaság miatt nem lépnek tovább. A lustaságot nem arra értem, hogy miért nem hagyják ott a másikat, hanem arra, hogy egy problémás, de még megjavítható kapcsolatba nem fektetnek energiákat, rosszul kommunikálnak, így meghal a kapcsolat. A gyávaság pedig az, amikor már végérvényesen elromlott, de az illető annyira fél az egyedülléttől, vagy az újabb párkeresés bonyodalmaitól, hogy inkább benne marad a langyos, meleg f@sban, így tutira elrontja vele a hátralévő életét. Csernus erről nagyon jókat mond (Videoklinika adásokat érdemes erről megnézni). Durva, nyers, de fején találja a szöget.

Baines 2016.07.04. 23:51:30

A nők képesek orgazmust színlelni egy kapcsolatért, viszont a férfiak képesek kapcsolatot színlelni egy orgazmusért... :)

odamondó 2016.07.05. 00:45:41

@Almandin: Ezt kiegészíteném viszont részben egyetértek. Fiatalon amikor van 1000 jelentkező ezért dobbant. Idősebb korban is van 1-2 jelentkező, de a legtöbb nő még mindig azt hiszi 20 éves és van 1000 jelentkező. Másik blogokon már átbeszéltük párszor hány 35-40es nő dobbant a hétköznapi kapcsolatából mert neki kell a szerelem.

Almandin 2016.07.05. 01:04:28

@odamondó: A realitásérzék hiánya ma a fogyasztói társadalom agymosásának következménye véleményem szerint.

odamondó 2016.07.05. 02:37:46

@Almandin: erre az egyénre épített agymosásra gondolsz, hogy te megérdemelsz mindent? Mert akkor egyetértünk.

Almandin 2016.07.05. 18:16:51

@odamondó: Igen. Ma az emberek jelentős része azt hiszi, neki minden jár és gyakran ezért adósodik el hitelekkel (de ez már egy más téma). A párkapcsolatok világában ez úgy csapódik le, hogy sokan egy nem létező tökéletes partnerre vágynak, aki nem létezik, valamint saját magát is fiatalabbnak hiszi, mint amilyen (ma minden életkor egyre feljebb tolódik, tele vagyunk 20-25 éves kamaszokkal és 40-45 évesekkel, akik azt hiszik, még mindig 20 évesek).

odamondó 2016.07.05. 23:24:18

@Almandin: amúgy ez a megérdemlem a szerelmet meg a jobb boldogabb életet agymosás főleg a nőket fertőzte meg. Ez persze abból is adódik, hogy nekik ismerkedni nem egyenlő egy hajtással így férfi inkább kompromisszum képesebb. A lényeg, hogy egyet értünk.

Almandin 2016.07.06. 00:47:07

@odamondó: Nem biztos, hogy annyira egyetértünk. Az agymosás szerintem mindkét nemet megfertőzte. Mint írtam, a nők se maradnak örökké fiatalok. 40 év felett alaposan megnehezül a helyzetük, aki abban a korban egyedül marad, gyakran csak sok év után talál párt. Okok: van sok minőségi férfi az idősebb korosztályokban is, de ők szinte mind foglaltak, Így, ha nem akar nős férfi szeretője lenni, akkor lehet, hogy 5-10 év szexmentesség vár rá, vagy lehet bevállalni valami súlyosan defektes pasast, akivel valószínűleg nagyobb kompromisszumot kell kötni, mint az előző kapcsolatában. Vagy kénytelen egyéjszakás kalandokba belemenni, ha nem akar bepókhálósodni.
Azok a férfiak, akik szeretnek eldagonyázni a rossz kapcsolatban, általában olyanok, akik nem túl népszerűek a másik nemnél, ezért ezerszer is meggondolják, hogy kitegyék a nő szűrét. A sunyibbak esetleg átliánoznak egy másik nőre, és csak akkor lépnek ki (esetleg nem mernének egyedül élni, ezért teszik ezt).
Aki pedig-akár férfi, akár nő-azért zár le egy kapcsolatot, mert már nincs lángolás, az egy infantilis bolond. Sajnos egyre gyakoribb, és sok férfi is ilyen!

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2016.07.06. 02:18:00

Nekem úgy tünik hogy carlos z tökéletesen összefoglalta azt, hogy miért viselnek el többet a férfiak egy tökéletlen kapcsolatBAN. Egy tökéletlen kapcsolatÉRT? Nem hinném!

Inzon 2016.07.09. 12:39:32

Jó cikk.
A természet és a társadalom ajándéka, hogy azáltal, hogy a férfiaknak kell megteremtenie az egzisztenciát (lakás, kocsi), így általában idősebb korban vesz el egy fiatalabb nőt. Így az emberi elvárásai addigra csökkennek, és egy pontig jobban el tudja viselni az érzelmi kihűlést, mint egy nő.

kasu 2016.07.13. 07:29:57

Nem lehet mindig borítani a bilit, más szavakkal új életet kezdeni. Se a pasinak, se a nőnek. Múlik az idő, hajtás van, nehéz a lakást, az anyagiakat megszerezni és vszleg ott van 1-2-3 gyerek. Az első biliborítás után a kapcsolatokban a hozott gyerekek is benne vannak, akár együtt laknak, akár "csak" kiperelt/önként vállalt jó nagy gyerektartás terheli mondjuk az apát. Szóval a pasi kétezerszer is meggondolja, az első házasságában is, de mondjuk egy második házasságban nagy a hezitálás: fellázad-e, ha mondjuk már nem szeretik, nem szexelnek eleget és úgy...
Ha van rá szüksége, akkor megoldja másképp. Mert mi van a kilépés után? A lehetséges választás is nagyon komplikált, főleg egy bizonyos kor után. A ffi elhagyott, gyerekeket nevelő rossz anyagi helyzetben lévő "szabad" nőket talál. A nő, ha ki akar lépni, többnyire foglalt pasikat, akik nem akarják a gondokat átvállalni, nem azért keresnek nőt, hogy megoldják a nő problémáit, akár anyagiak, akár érzelmiek. Szexet akarnak, ölelést és utána hazamennek. Egészen más értelmet kap a "szerelmük". Szóval nagy csapda ez.

Anna King 2016.11.06. 12:17:58

no vagyok, 40 korul, most epp egyedul. jo anyagiakkal, amit magam teremtettem meg. az elozobol en leptem ki. es igen, lenezem az olyan pasikat akik inkabb a feleseguk szemebe hazudnak...
süti beállítások módosítása