Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Kik azok az alfahímek?
2016. október 13. írta: George Herceg

Kik azok az alfahímek?

chimpanzee-head.jpg

Párkapcsolati témák elemzése körül gyakran merül fel az alfahím, mint fogalom. Ő a hivatkozási alap, az irigyelt ember, akivé a többség válni szeretne, magára a fogalomra azonban újabb és újabb jelentésréteg rakódott. Most megpróbálom körbejárni magam az alfahímség mibenlétét.

A biológiai megközelítés a legegyszerűbb. Alfahím a legsikeresebben szaporodó hím, egy adott csoportban. Elsősorban az emberszabásúaknál figyelték meg, ahol a csoport hím vezetője szaporodik a csoport összes nőstényével. A csoport többi hím tagja csak abban az esetben tudja génjeit tovább örökíteni, ha legyőzi az alfahímet, és ez által maga válik azzá, vagy kihasználja a vezető figyelmetlenségét, vagy elfoglaltságát és mintegy a surranó pályán becserkész egy-egy nőstényt.

Alfa-hím, mint ember

A foglalom szociológiai értelmezése ennél jóval komplexebb, de a kiindulási pontja hasonló. Az emberi társadalmakban is alapból a legsikeresebben szaporodó férfit tekinthetjük alfahímnek. Viszont itt nem a gyermeknemzés a siker elsődleges eredménye, hanem maga a szexuális aktus és a meghódított nők mennyisége és minősége. Az tehát az alfa, aki élete során a legtöbb és a legszebb nőket hódította meg. Ez persze így durva egyszerűsítés, mert ehhez hozzátehetjük még az következőket is. Az alfa nemcsak meghódítani tudja ezeket a felső kategóriás nőket, de ha úgy dönt, akkor hosszú távra meg is tudja tartani őket, például családot alapít valamelyikükkel. Az alfaságnak vannak külső objektív paraméterei, melyek predesztinálják a vele rendelkezőket az alfa szerep betöltésére. Ide tartozik az egyén fizikai megjelenése, arcának szimmetrikussága. Aztán vannak az egyéniségből következő jellemzők. Ide tartozik a kommunikációképesség, az intelligencia, a pénzkeresési képesség. Az alfa tehát fizikai adottságai és egyénisége miatt válik alfává. Vagy mégsem? Sok olyan embert ismerek, aki rendelkezik alfa tulajdonságokkal, mégsem az. Ennek oka, hogy a képességekkel és lehetőségekkel meg kell tanulni élni. Az igazi alfa tisztában van saját alfaságával, ez határozza meg a viselkedését a nőkhöz és a többi férfivel való viszonyát. Ezért van az, hogy az ilyen emberek nehezen alakítanak ki tartós kapcsolatot, mivel az alfaság arra predesztinálja a férfit, hogy minél több nőt szerezzen meg szexuálisan, így a párkapcsolatokkal járó kötöttségeket nem viseli el, de miért is tennék. A férfitársakhoz kapcsolatos viszonyt pedig az jellemzi, hogy mivel a férfiak elismeréssel adóznak a nőknél sikeres férfiak teljesítménye előtt, és mivel az ilyen emberek általában az élet más területén is sikeresebbek az átlagnál, általában behódolnak nekik, akik így egyfajta véleményvezérré is válnak.

Az alfahím korlátai

Visszatérve a majmokhoz, megállapíthatjuk, hogy az alfahím státusza csak a saját csoportjára korlátozódik. Az embereknél is bár az emberi csoportok, szövevényesek és dinamikusabban változnak hasonló a helyzet. A falu bikája, felkerülve a fővárosba már nem lesz alfa, mivel szex-piaci értéke drasztikusan lecsökken a versenytársak számának megugrásával párhuzamosan. Az alfaságnak időbeli korlátai is vannak. Ahogyan a majmoknál az ezüsthátú vezérhímnek folyamatosan harcolnia kell a sorrendben alatta álló trónkövetelő hímekkel és szükségszerű, hogy a kora előrehaladtával el fog bukni, az embereknél is az öregedéssel együtt az alfa státusz is elveszik.

A női reakció

Az alfaságból következik, hogy minden nő, függetlenül szépségétől, korától vonzódik az alfákhoz. Minden nő velük akar szexelni, mégsem teszi ezt mindegyik. Ennek oka, hogy a nők jó részét, az alfák észre sem veszik, és nem nézik nőnek. Mivel a top felső kategóriából válogathatnak és a kisujjukat sem kell mozdítani egy új modell becserkészéséért, ezért számukra a nők e csoportja egyszerűen láthatatlan. A másik ok, hogy amelyik nő kellő önismerettel rendelkezik, az a kellő időben fel tudja mérni, hogy képes e megtartani egy ilyen férfit és belátja, hogy nem üti meg a mércét. Ugyanakkor sajnos gyakori, hogy a nők jelentős része elhiszi, hogy Ő majd megszelídítheti az alfát, de ez vagy nem sikerül, vagy ha igen, akkor már számukra válik értéktelenné, az adott férfi. A kérdés csak az, hogy az alfa férfiak alfa státuszuk megszűnése után nem maradnak e egyedül. Talán mikor érzik pozíciójuk gyengülését kikötnek egy tartós kapcsolatban, és nem halnak meg magányosan mint Casanova.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr5711801753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Espada Rodelero 2016.10.26. 23:33:39

A nő reakció-résszel vannak problémák.
1. "Ennek oka, hogy a nők jó részét, az alfák észre sem veszik, és nem nézik nőnek."
Ez nem igaz. Sőt, annyira nem igaz, hogy nem is kell alfának lenni ahhoz, hogy magadon igazold az ellenkezőjét.
Nem azt mondom, hogy a bojlertestű nők jogosan reménykedhetnek, de a való életben elég sokszor választjuk mi férfiak a kényelmesebb, gyorsabb vagy kisebb ellenállást mutató megoldásokat. Természetesen egy alfa a jó puncira megy, ha teheti. Ha van ideje, pénze, de leginkább türelme a hercegnőkhöz.
Egy átlagos kategóriájú nő viszont ugyanúgy lyuk és arra, amire épp vágyik, tőle is megkaphatja, de nem kell órákig játszani hozzá a hős szerelmest. Ez nagy előny. Ezért van az, hogy az alfák sokszor átlag nőket húznak fel, akik szegények ezek után elhitetik magukkal, hogy fel lehet oda tolni az elvárások lécét.
Mi átlag férfiak is voltunk így, valljuk be szépen.
Volt, hogy rohadtul nem jött be a csaj, de látszott rajta, hogy könnyebben kapható és a fasznak van kedve manapság udvarolni a bizonytalanért.

2. " A másik ok, hogy amelyik nő kellő önismerettel rendelkezik, az a kellő időben fel tudja mérni, hogy képes e megtartani egy ilyen férfit és belátja, hogy nem üti meg a mércét."
Na ez az, ami lényegében mindig csak elmélet marad.
Ez azért is fura, mert nőktől is lehet ezt hallani, de ők is inkább csak győzködik magukat és azonnal lemennek pincsibe, ha az ilyen álompashee csettint.
Nincs meg a kellő önismeret, mert az ego nem képes elismertetni velük semmi olyat, ami negatívan hatna az énképre.
Elég jó példa erre, hogy ha megkérdezel 100 nőt, hogy ő az átlaghoz képest hova teszi a külsejét, IQ-ját, humorát, gyakorlatilag 0 lesz az olyanok aránya, akik átlag alattinak mondanák magukat.
A nők rettenetesen rossz ítélőképességére még két statisztikát mutatnék, de most fáradt vagyok kikeresni(de kérésre megteszem).
Az egyik egy OECD országokban mért elhízottsági felmérés és annak összevetése azzal, hogy magukat mennyire mondanák elhízottnak. A magyar nők ott valami 12% mondta magára, hogy elhízott, de a harmaduk volt az valójában. A férfiaknál ez az arány 22 és 26% voltak...
A másik statisztikát a legnagyobb USA-béli netes társkereső, az Okcupid csinálta, amiben felmérték, hogy a két nem hogyan ítéli meg a másik külsejét. A férfiak a nők külsejét illetően a standard normál eloszlás szerint osztályoztak elég precízen, miközben a nők a férfiak 80%-át(!) ítélték átlag alattinak.

3. " Ugyanakkor sajnos gyakori, hogy a nők jelentős része elhiszi, hogy Ő majd megszelídítheti az alfát, de ez vagy nem sikerül, vagy ha igen, akkor már számukra válik értéktelenné, az adott férfi"
Ezt nem csak az alfákra hiszik, ez a baj. Bárkire képesek azt hinni, hogy majd ő megváltozik. Sőt, a hitből konkrét követelés, elvárás lesz legkésőbb akkor, mikor terhes lesz a nő. Elég megkérdezni a nőket erről, meg fogják mondani: persze, mehetsz kártyázni a haverjaiddal mellettem is, akarom, hogy jól érezd magad vs. most, hogy gyerekünk lesz, hanyagolnod kell majd ezeket a rossz arcokat. Ha visszakérdezel, hogy hát nem ezt mondta a házasság előtt, akkor az lesz a válasz, hogy megváltozott a szituáció.
Ez csak egy példa volt, de a lényege az, hogy a nő simán eldobja a "szövetséget" veled és automatikusan a gyerekkel köt egy másikat és onnantól fogva semmi, amit korábban ígért, nem számít már, ha az útjába áll az új szövetségének.
Az elvárás, hogy majd megváltozik a férfi, lényegében azt jelenti, hogy ehhez könnyen adaptálódik majd, de valljuk be, hogy ezt hívjuk manapság papucsnak.

4. "A kérdés csak az, hogy az alfa férfiak alfa státuszuk megszűnése után nem maradnak e egyedül. Talán mikor érzik pozíciójuk gyengülését kikötnek egy tartós kapcsolatban"
A válasz az, hogy nem.
Az ember alfaként sosem fog megalkudni(max úgy csinál). Amikor mégis megalkuszik valamivel, azon a ponton ő már rég nem alfa.
Ha elég sokáig élt alfaként, nem is fog ráállni az agya a béta-férjéletre és le fogja tépni kísérleti láncait.
Nincs is nagyon értelme erre nógatni az ilyet, mert egyszerűen sokkal jobb 50 évesen meghalni sok puncit fogyasztva, mint 80 évig szenvedni egyetlen aszott punci alatt és ezen semmi sem változtat.
Ha valaki azzal jön, hogy de ha valami betegsége lesz, akkor ki fogja ápolni, azon csak mosolyogni lehet. Csakis az a nő marad ápolni, akinek nincs más választása, ez az igazság, ráadásul amint ápolásra szorul, maga alá csinál, az alfa többé nem alfa, mint azt írtam volt. Ez egyszerűen nem egy valid érv a házasság, a megállapodás mellett.

A megállapodást két dolog fűti:
A kényszer és az örökös vadászat unalma.
Egyik sem áll meg egy alfa esetében.

2016.10.27. 09:50:25

Hozzátenném, hogy az igazi alfa soha nem hazudik. Sok csaló, igérgető faszi hiszi magát alfának, pedig csak egy bunkó ösztönlény.
A valódi alfa nem hazudozik, nem igérget, nem árul zsákbamacskát. Megbízható, amit vállal azt betartja. "Szórja a magjait", ezért nem viseli el hosszú távon egy nő sem, pedig jó férj lehet. Haragudni sem lehet rá, már ha ezt az egészet valaki felismeri és érti.

Leylandi 2016.10.27. 10:11:18

"Ennek oka, hogy a nők jó részét, az alfák észre sem veszik, és nem nézik nőnek."

Nem így van.
És sajnos épp ebből ered a nők egyik legnagyobb tévedése. Az alfa MINDENHOL terjeszteni akarja génjeit, ezért "válogatás nélkül" (jó, van egy szint valahol mélyebben alul, de efölött mindenkit) dugni akar, így simán becsúszik neki sokszor a szintje alatti nő (ld. "emberpiaci érték", ami a külső/belső tulajdonságok és egzisztencia/státusz összege). Lehet persze erre az emberpiac-fogalomra köpködni, de a világ akkor is így működik.
Onnantól a nő azt hiszi, ha egyszer sikerült egy napra, akkor majd sikerül örökre is. Akkortól már az az elvárás, a nívó, így lényegesen feljebb próbálkozik annál, amit cserébe Ő adni tud. Így készül az élethosszig magányos szinglinő, akit "azok a szemét férfiak csak kihasználnak". És nem érti meg, hogy csak azért és csak azok használják ki, mert csak onnan hajlandó választani, akiknek ő kevés (illetve csak egy kósza, leereszkedő numerára elég, nem tartós kapcsolatra). A szingliségnek (már amikor a nő nem akar szingli maradni, csak így sikerül) legfőbb oka, hogy a nő túlértékeli magát, és jóval többet vár el, mint amit nyújtani tud.

"amelyik nő kellő önismerettel rendelkezik, az a kellő időben fel tudja mérni, hogy képes e megtartani egy ilyen férfit és belátja, hogy nem üti meg a mércét."

Ez csak elméletben létezik.
A férfi leginkább tudati lény,a nő elsősorban viszont ÖSZTÖNLÉNY, ahogy ezt legtöbbjük el is ismeri. Tehát vagy nem képes ilyet felmérni, vagy ha képes is, ösztönei úgyis felülírják a tudatát (hiszen épp ezért ösztönlény, pont ez a definíciója), és mindenképp megpróbálja "megszelídíteni az oroszlánt", helyhez kötni az alfahímet. Nos, nem fog sikerülni. Az evolúció ezt az állatvilágban is épp így találta ki, hogy a legjobb génállományúak lesznek az alfák, de azok ne fecséreljék el genetikájukat egyetlen nőneműre, hanem terjesszék mindenhol. A nem-monogám lényeknél kb. a nőneműek 80 %-át a hímek 20%-a termékenyíti meg, utána jöhetnek a béták felnevelni. De egy alfa nem nevelgeti (kizárólagosan egy anyától származó) utódját, "nem váltja aprópénzre tehetségét" (génállományát), hanem ő megy a maga dolgára termékenyíteni tovább. Vagy messze vándorolva, vagy csapata többi nőstényét sorra dugva, attól függően, melyik életmódot éli. Az ilyen stratégiák győzték le mindenhol az évezredek alapján a gyengébb, rosszabb stratégiákat, amelyek nem a legjobb génekkel reprodukálták magukat, így azok már kihullottak az evolúció rostáján. Az egész élet egy nagy verseny, és ha ez nem is pontosan, de az embernél is így van.

"Ugyanakkor sajnos gyakori, hogy a nők jelentős része elhiszi, hogy Ő majd megszelídítheti az alfát"

A többség azt hiszi, belátás hiányában, lásd fent. És mikor nem sikerül, jön a panasz a szemét férfinemről, úgy általában, aminek a béták isszák meg a levét, mert velük harcolnak, elválnak és vagyonukból kiforgatják, amihez a jelenlegi libertárius társadalmak segítséget is nyújtanak - nemcsak asszisztálnak, de biztatják is erre őket, holott ez hosszútávon emberiségellenes stratégia (ld. társadalmi kasztráció). Ebből jön aztán a pillogás, hogy "hova tűntek az igazi férfiak?".

"A kérdés csak az, hogy az alfa férfiak alfa státuszuk megszűnése után nem maradnak e egyedül. Talán mikor érzik pozíciójuk gyengülését kikötnek egy tartós kapcsolatban,"

Nem. Az alfa lélekben mindig alfa marad, hiszen genetikailag alfa, nem szokások alapján. Legfeljebb kényszer szülte kompromisszumokat köt, de ez nem őszinte. Persze kiköthetnek tartós kapcsolatban, de akkor is, abból is félrekúrnak, amikor csak sikerül. Mikor a fiatalabb hímek lelökik a trónról, tesznek ugyan kompromisszumokat, de jelentős részük valóban magányosan hal meg. Ez a vegyes kimenetel is csak azért van, mert az emberi társadalom néha kicsit felülírja az elemi ösztönöket, az állatvilágban az ilyen, mint "kivert bika", magányosan pusztulna el, de az ember taktikázik. De a farkasból akkor se lesz bárány, a mélyből sokszor feltör valódi énje. Egy alfával való késői házasságot végigkíséri a megcsalások sorozata, erre az ilyen "oroszlánszelídítő" nőknek lélekben készülni kell.

Leylandi 2016.10.27. 10:21:46

@Hortenz: azt, hogy soha, kicsit se, sehol nem hazudik, kétségbe vonnám. Hiszen egyik legkönnyebb módszer a női bugyi lecsusszantására a jövővel való hitegetés, és az alfa életstratégiája a "minél többet", ennek rendel alá mindent. Inkább úgy finomítanám, hogy nem rafináltan kitervelt módokon, nem hosszútávon és nem egész regéket költve hazudik, csak mond egyszer valamit, célt ér, és utána elengedi. Nem játszmázik utána még évekig, bonyolultnál bonyolultabb meséket szőve, és sok munkát belefektetve-bekerítve a nőt összes rokonain és barátain keresztül. Ez nem jellemző az alfahímre, ilyen bonyolult mesterkedésekre, többlet-energiákra érthető okokból inkább a hierarchia lentebbi részén tanyázóknak van szükségük.
Tehát az alfa inkább kevesebbet és kevésbé bonyolultan hazudik - hogy egyáltalán nem hazudna, azt nem hiszem. Olyan ember nincs.

Leylandi 2016.10.27. 14:44:44

@Espada Rodelero: "mert nőktől is lehet ezt hallani, de ők is inkább csak győzködik magukat és azonnal lemennek pincsibe, ha az ilyen álompashee csettint."

Legyél csak biztos benne, hogyha egy modelltestű húszéves nő csettint, akkor sokan a férfiak közül is ugyanúgy lemennek pincsibe, mert a belső tartás (hiánya) bármelyik nemnél előfordulhat. Ez speciel nem feltétlen biológiai tulajdonság, az más kérdés, hogy az egyik fél azért az esélyeit reálisabban szokta felmérni, mint a másik. Ez mégcsak hibának se biztos, hogy hiba, egyszerűen így van. Ki ne akarna többet/jobbat, mint amit eddig elért? Ez az emberiség mozgatórugója, az örökös elégedetlenség és többre vágyás. A fontos, hogy mutogatás helyett inkább értsük meg, hogy mi mért van úgy, ahogy tapasztaljuk, miért különböznek sokszor annyira nők és férfiak.

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.26. 12:14:28

@Leylandi: éppen az alfahímség mibenléte járt a fejemben... rákerestem a googlen, ki is az alfa hím, mikor rábukkantam a erre a blogra, és az itt adott válaszára.
az alfahímség továbbra sem tisztázott számomra. mindig, mikor azt mondják, na, ő egy igazi alfa, találkozom az illetővel, és nem értem... nem értem, hogy ő? mégis mitől? lehet, immunis vagyok.
ön a génállományra hivatkozik. egy nagyon érdekes megközelítést olvastam a témáról, csatolnám:
"Azért a szociális kompetenciákra fókuszáltam a kérdést, mert feltételezem, jobban érdekelnek minket az emberek közötti dinamikák, mint azok, amiket az állatvilágban láthatunk. Ott a pozíciót meg lehet szerezni azáltal is, ha valaki nagyobb izomtömeggel rendelkezik társaihoz képest, emiatt pedig előnyökhöz jut. Efféle előny lehet, hogy megkaphatja az „értékesebb” nőstényeket, vagy, hogy döntési helyzetben az ő szava, ítélete nagyobb súllyal esik latba, mint a körülötte lévőknek. Ő az alfa hím. Manapság a társadalmi ranglétrán való felkapaszkodásban a döntő tényező az, hogy ki mennyire jó kapcsolatteremtő képességekkel bír, és milyen hatékonyan tudja befolyásolni az emberek közötti interakciókat, mindezt úgy, hogy vezető pozícióhoz jusson. "
Egyébiránt ha felvilágosítana, ki az ALFA, mitől ALFA, hálám nem maradna el.

Másrészről... lehet, hogy ez már női makaccság, vagy ahogy ön is említette, csak azért is megszelíditem az oroszlánt elméletből fakad... de én nem hiszem el, hogy az ALFÁK ne lennének képesek a kötődésre, az érzelmekre... vagy ha igen, akkor ők valójában sérült kisgyerekek, akik nem kapták meg az édesanyjuktól a kellő számú ölelést és érzelmi biztonságot. Vagy naiv vagyok, és túlságosan hiszek benne, hogy minden ember képes a szeretetre

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.28. 12:36:21

@zombigyilkos: köszönöm
kérdés vajon, ezek az ösztönök "legyőzhetők-e". érzelem, tudat stb által

és ha a nőknél továbbra is ez áll fenn, mire gerjednek a férfiak? ők meg arra, hogy minél több nőben elszórják magvaikat?

annyira szomorúan egyszerű lenne így a világ. persze attól még igaz lehet
süti beállítások módosítása