Gondolatok Valentin nap után, nőnap előtt
2017. február 16. írta: George Herceg

Gondolatok Valentin nap után, nőnap előtt

rodin.jpg

Most, hogy véget ért az egyik legsziruposabb és leggiccsesebb ránk erőltetett ünnep (Bálint nap) elgondolkodtam azon, hogy miért vannak ezek az u.n. „női ünnepek". Kezdődik februárban az egész ezzel a Valentin nappal, ami nem más, mint egy rózsaszín vattacukorba csomagolt ízléstelenség. Mert ugye ez a szerelmesek ünnepe, de a szerelem az emberek legbelsőbb magánügye, miért kell ebből kollektív megemlékezést csinálni? Persze tudom én, hogy a virágárusoknak, az ékszerészeknek és a vendéglősöknek is meg kell élni valamiből. Viszont én még élő férfival nem találkoztam, aki nem kívánta volna ezt az egész cukros, szivecskés émelyítő borzalmat a háta közepére. Hölgyeim! Önöknek tényleg erre van szükségük? Tényleg akkor hiszik el, hogy a párjuk szereti Önöket, ha minden év február 14.-én közösen részt vesznek ebben a giccs parádéban. A romantika az nem a szív alakú csoki, és nem a celofánba fojtott virágcsokor és nem az éttermi vacsora ahol teljes hangerővel bömböl valami méltán elfeledett nyálas pop sláger. Hölgyeim! Miért kell azt az embert, akit szeretnek kitenni ennek az émelyítő és üres ünnepnek?

Alig, hogy a férfiak vércukra vissza áll a normális szintre máris robogunk tovább március 8-ra, a nemzetközi nőnapra. Most azt hagyjuk, hogy az utóbbi években voltak gyenge kísérletek a férfi nap feltámasztására, de ezek nem lettek általánosan elfogadottak. A nőnap, az az ünnep, amikor az emberi populációnak az egyik nemét magunk fölé emeljük. Véleményem szerint az egész nőnap vircsaft a férfi lelkiismeret-furdalás terméke. Ugyan mi a búbánat miatt kéne nekünk a nőket így, mint homogén egészt ünnepelni, ha nem azért mert elhittük, hogy a nők még mindig elnyomottak, még mindig másodrangú állampolgárok. Ha így van, akkor adjunk nekik egy napot, amikor ők a világ közepe, vágjunk hozzájuk egy szál hóvirágot, simogassuk meg a fejüket, aztán menjen minden tovább úgy, mint eddig. Bravó! Erről az a római ünnep jut az eszembe, amikor az év egyetlen egy napján a rabszolgák helyet cseréltek gazdáikkal és ők parancsoltak a szabad embereknek. Szerintem kétszer meggondolták milyen parancsot osztanak ki, mert másnap már visszaállt a megszokott állapot, annak minden következményével. Ha viszont úgy gondoljuk, hogy nemek között egyenlőség van, akkor megint csak mi értelme kiemelni a nőket és jól megünnepelni? Mekkora teljesítmény áll a mögött, hogy valaki nőnek születik? Pont ugyanakkora, mint ha férfinak születik. Nulla. Miért is kell ezt akkor ünnepelni? Persze manapság ez az ünnep a munkahelyek sajátja lett, ahol a kolléganőket ajándékozza meg a cégvezetés és a férfi kollégák. Ez oly gyönyörű gesztus, hogy meg kell a szívnek szakadni. Szerintem a nők jobb munkakörülményeknek és magasabb bérnek jobban örülnének, de ha már európai béreket egyik nemnek sem tudunk fizetni, legalább legyen cserepes virág, amit hazavihet. A férfiaknak meg ott a csapatépítőn a közös berúgás a kollégákkal cégpénzen.

A sorban a következő női ünnep a május első vasárnapján esedékes anyák napja. Talán ennek kéne a legbelsőségesebb és legszemélyesebb ünnepnek lennie és sokaknak az is. Mégis miután meghallgatjuk a szent anyaság felmagasztalásáról szóló frázisokat évről-évre, talán el kéne azon gondolkodni, hogy egyrészt nem minden nő lesz anya, aki gyermeket szül, és ezen belül nem minden anya lesz jó anya. Másfelől ideje lenne az anyaságot levenni a piedesztálról és oda tenni ahova való. Mégpedig a reprodukciós ösztönök közé, ugyanis megint egy olyan teljesítményt teszünk az ünnep középpontjába, ami egyrészt biológiai lényegünkből fakad, másrészt pedig lehet jól, rosszul és kurva szarul csinálni (nevelés), szóval ünnepeljük meg a jó és szeretnivaló anyákat és ezt megint bízzuk rá az egyénre. Ő ismeri az anyját, Ő tudja, hogy van e kit és mit ünnepelni. És csak csendben jegyzeném meg, hogy miért csak az anyákat ünnepeljük? Talán helyesebb volna a szülőket ünnepelni, főleg úgy hogy a hagyományos család helyett egyre több a mozaik és a pachwork család. Mondjuk ki: Az anyák napja a nőnappal együtt színtiszta szexizmus!   

De a férfiak vesszőfutása itt nem ér véget. Jön a június és vele a pedagógus nap.  A pedagógus nap akárcsak a nőnap és az anyák napja a lelkiismeret-furdalás terméke. Miről is van itt szó? Arról, hogy mi szülők nem érünk rá foglalkozni és nevelni a kölykeinket, ezért rábízzuk azokat a pedagógusokra, akiknek döntő többsége nő. Elvárjuk, hogy az otthon elkényeztetett és egyben elhanyagolt kurva kölyökből normális kiegyensúlyozott és érett felnőttet neveljenek, nekünk szülőknek. Az már csak ráadás, hogy eközben tanítsák meg őket a természet és bölcsészettudományokra meg sok egyébre is. Cserébe mi szülők számon kérjük a pedagógus munkáját úgy, hogy ott sem vagyunk, de mi persze jobban tudjuk, hogy hogyan kell tanítani, mint akinek ez a szakmája. Ezért bejárkálunk az iskolákba és helyre tesszük a tanárokat. Ők meg, legalább azért mert elviselik a neveletlen szülők neveletlen gyerekeit megkapják a legalacsonyabb értelmiségi fizetést. Érezzük mi, hogy ez nem teljesen igazságos, ezért az év ezen napján, egy agilis anyuka nyomására összedobunk egy kis pénzt egy ajkai kristályvázára vagy egy ezüst láncra és jól megajándékozzuk Szilvia tanító nénit, hátha ettől a gesztustól nem lesz pályaelhagyó és nem megy ki inkább ötszörös bérért Londonba szállodai szobalánynak. Az is érdekes kérdés, hogy ezt a lelkiismeret-furdalást miért nem érezzük a kórházi ápolók, vagy a szociális munkások irányában?  

Összefoglalva februárban ünnepeljük a szerelmes nőt, márciusban a kolléganőt, májusban a szülő és nevelő nőt, júniusban a tanítónőt. Ha már ezeket a kényszerű ünnepeket nem szüntetjük meg, javaslom, hogy kettőzzük meg őket. Legyen szerelmes férfiak napja, majd utána nemzetközi férfinap, apák napja és végül a férfi pedagógusok napja. Igaz ezeken az ünnepeken nem a virágárusok kaszálnának a legtöbbet.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr8012266386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MutánsJane 2017.02.16. 15:40:41

Én az összes ilyet világéletemben utáltam "ünnepeltként", és nő vagyok. Akkor most mi van?

2017.02.16. 17:42:18

@MutánsJane:
Már hogy lennél te nő??? :O
Feminista vagy, ha jól tudom. Emlékeim szerint ezt ki is jelentetted magadról. Egy feminista pedig eleve nem lehet nő. Nőnemű az lehetsz, azt el tudom fogadni. De a feminista és a nő között nagyobb a különbség, mint víz és tűz között. Ugyanis a nő nem attól lesz nő, hogy van egy vaginája. Az a hozzád hasonlóknak is lehet.
Szóval megkérnélek, hogy ne sértegesd a nőket azzal, hogy feminista önmagadat is közéjük sorolod! Előre is köszönöm.

2017.02.16. 18:29:07

Ezek a napok arról szólnak, hogy a papucs férfiak (akik a férfinem 90%-át alkotják), kinyalják a nők hátsó felét. Egyfajta megalázkodás, a női nem önmaguk fölé emelése, saját maguk értékeinek háttérbe szorítása.

.

1. Valentin nap:
Teljesen egyetértek a cikkel. Szerelmeseknek nem kell külön nap ehhez. Amelyik fél mégis ilyet vár el a másiktól, az nem érdemli meg a másikat.

.

.

2. Nőnap - más néven PUNCI NAP
A nőnap arról szól, hogy a nők nem létező érdemeit felmagasztaljuk. Voltaképpen annyi a lényege, hogy az ócska papucsok, akik nőkkel szemben nem tudtak tököt növeszteni, kinyalják a nők seggét. Ugyanis eltekintve az anyaságtól (lásd következő pont), a nők a legtöbb esetben még csak meg sem közelítették azt, amit a férfiak.

- Építészet:
Utak, vasutak, lakások, toronyházak, katedrálisok, Nagy fal, piramisok, stb. Egyetlen valamirevaló épület nincs a világon, ami férfi közreműködés nélkül jött volna létre!

- Találmányok:
90%-ban férfiak adják még ma is, holott az egyetemeken női többség van és régen is a nőket inkább tanították tudományokra (lásd középkor).

- Művészet:
Döntő részben férfiszféra, még ha a nőket a múltban is meg ma is jobban segítették ebben. Alig van valamirevaló zene, festmény, irodalmi mű, amit nők alkottak.

- Felfedezések:
Földrészek felfedezése, hegycsúcsok meghódítása, Mariana-árok, űrséta, holdra szállás, stb. Nincs a Földön és égben egy talpalatnyi hely sem, ahová először ne a férfiak mentek volna oda az életüket kockáztatva.

- Társadalom 'vérkeringése':
Bányászat, energiatermelés és az ebből eredő ... minden. Áram, fűtés, (meleg)víz, járművek. Gyakorlatilag a férfiak nélkül nagyjából az őskorba süllyednénk heteken belül.

- Orvoslás:
A gyógyító eljárások döntő részét férfiaknak köszönhetjük, és a nehezebb orvosi munkák (sebész, stb.) döntő részét is férfiak végzik. Nélkülük a betegségek többsége ma sem lenne gyógyítható, milliók halálát okozva.

- Mezőgazdaság, kaja:
Férfiak termelik az élelmiszerek 80%-át. Azt a többletet, ami a többiek ellátásához szükséges. Miattuk van kaja a hűtőben.

- Gyártás:
Hűtő, lift, mikrosütő, szerszámgépek, számítógép, nyomtató, robotok, stb. Ezek 99%-át is férfiak adták és adják a világnak.

- Kommunikáció:
Telefon, rádió, TV, internet, okostelefon, mobil hálózatok, szerverek üzemeltetése, adatbázisok, felhőalapú adattárolás és még sorolhatnám. Szintén férfiak csinálják, és az egészet ők alkották.

- Kulimunka:
A legszarabb és legveszélyesebb melókat 98%-ban férfiak végzik. Ezzel is védik a többieket és (mivel más nem lenne alkalmas rá) megteszik, hogy a társadalom működöképes maradjon. Kukás, ipari alpinista, csatornatisztító, hullamosó, stb.

Ne kelljen tovább írnom.
Ezzel szemben a nők 3 területen vannak ott többségben:
- Bürokrácia
- Oktatás
- Ápolás
Ebből:

- A bürokrácia 80-90%-a simán megszüntethető lenne. Nem lenne annyira áttekinthetetlen, gyorsabb lenne az ügyintézés és egyértelműbb lenne mindenkinek. Ráadásul temérdek pénzt lehetne spórolni vele!
Na PONT AZÉRT NEM ÉPÍTIK LE! Mert ez is a nőtartó rendszer része. Ha megszüntetnénk, akkor kiderülne, hogy az itt dolgozó nők többsége alkalmatlan az életre és gyorsan elszállna az a fenenagy 'grrl power'. Nők tömegei vannak eltartva állami pénzből (férfiak adójából) egy ilyen szocialista szar miatt. És részben ennek köszönhetjük a magas adókat minden országban.

- Az oktatási rendszerről mindenki tudja, hogy egy nagy kalap szar. És egyre szarabb és szarabb lesz. Azóta megy ez, mióta egyre nagyobb arányban nők csinálják. Nők nevelnek gyereket, holott nem tudnak. Sikeresen elcsesszük a jövő generációt, csak hogy ismét eltarthassunk állami pénzből életre is alkalmatlan nőket. Hogy mennyi értelme van az oktatásnak, azt itt lehet megnézni:
www.youtube.com/watch?v=hTALHqOOiGM

- Ápolás:
Na az az egy, aminél a nők valóban letettek valamit az asztalra. /Ezért is tisztelem annyira az ápolónőket./ De ez még minidg kanyarban nincs ahhoz képest, amit a férfiak nyújtottak.

*******
ERGO A NŐKNEK NINCS OLYAN ÉRDEME, AMIT NŐNAPON MÉLTATNI LEHETNE!
*******

Ha egy nőnap van egy évben, akkor legalább hetente kéne férfinapot tartani, ahol a nők megköszönik a férfiaknak a fent felsoroltakat.

Nőnapon csak ráfogja a sok papucs, hogy 'ünnepeljük meg tiszteljük a nőt'.
Na jó, de mit? Mit tiszteljünk benne?
Ja hát azt, hogy nő! :D
Értem. Azt, hogy van rajta egy lyuk a lába között. Világos. :)))
/Mert az anyaságot nem itt ünnepeljük, mert arra van külön nap!/
Ennyit a nőnapról.

.

.

3. Anyák napja:
Ez teljesen okés, nincs vele semmi gond.
De a mondandóval egyetértek. Ez személyes nap.

.

.

4. Pedagógusnap:
A nők megint elvárják, hogy kinyalják a hátsójukat a nem létező érdemeikért. Sőt, erre neveik a gyereket is, hogy jó szolga (papucs) legyen.

PEDIG MINDENKI TUDJA, AKI KICSIT IS ÉRTELMES, HOGY A PEDAGÓGUSOK 90%-A TELJESEN ALKALMATLAN A MUNKÁJÁRA!

Mit ünnepeljük pedagógusnapon?
Azt, hogy tönkreteszik a gyerekeket?
Ez a nap a nők egy rétegének újabb értelmetlen felmagasztalása.

2017.02.16. 20:18:55

A valentin nap növekvő "jelentőségéről" nő létemre úgy értesültem, hogy leb.szott az aktuális barátom hogy biztos nem szeretem mert nem küldtem neki semmiféle szivecskés rajzot bálint napon.... Én meg néztem hogy mivan. Azóta is - minden kapcsolatomban a férfi "erőltette" finoman, hogy ez tulképp fokmérő hogy mennyire szeretjük egymást. A legtöbb nő szerintem hány tőle. (lehet a pénzért vehetők ilyenkor beleszámítják az éves keretbe az eznapi gyémántgyűrűt is- de a legtöbb nő még mindig nem pénzért vehető, az ilyenkor adott marcipánszív meg elég csöpögős) (Szóval simán üzleti fogás, még csak olyan munkásmozgalmi vagy történelmi megemlékezési előtörténete sincs mint a nőnapnak vagy pedagógusnapnak)

A nőknek pont hogy elegük van ezekből a férfiak és az állam (az is a férfiak) által kitalált "jeles napokból" - f.szságokból, mert ahogy írod, inkább akarnak rendes fizetést, az év minden napján egy minimális figyelmet, kedvességet, a gyerekektől meg az év minden napján egy kis együttműködést.

Olyanok ezek mint a föld napja meg víz napja meg állatok világnapja :). Ha az évben csak egy nap gondolsz ezekre, akkor már a gyerekeinknek se lesz bolygójuk...

MutánsJane 2017.02.16. 21:29:17

@zombigyilkos: Öregem, te durván beteg vagy. Kezeltesd magad.

VeeVee 2017.02.17. 03:24:21

@zombigyilkos: Végre egy értelmes felfogású ember!! Teljes mértékben egyetértek. Elegem van a p.na piedesztálra emeléséből pedig nekem is az van. De már gyűlölöm az egészet és ez már az egész ország agyát megfertőzte. Pl férfi és nő ugyan azt a bűncselekményt követik el tárgyalás előtt férfi előzetesbe nő szabadlábon védekezhet. Tárgyalás után nő felfüggesztett szabadságvesztés férfi tényleges börtönbüntetés. Vagy pl mostanság egyre többen szaladgálnak teljesen meztelenül BP-n férfi:mocskos perverz disznó mutogatja direkt a f.rkát rendőrök kijönnek beviszik örsre. Meztelenül szaladgáló nő:szegény biztosan beteg, vagy rosszul van. Milyen szemetek az emberek h nem kérdezik meg mi baja. Kimegy a rendőrség megkérdezik mi baja majd illedelmesen vigyázva rá mint egy hímestojásra beviszik a kórházba mert édes kicsi szegényke csupán rosszul van azért teszi közszemlére a pin.ját. Ezer meg egy példám van még de nem sorolom. Elég ha az ember figyeli a híreket

2017.02.17. 05:50:52

De mintha a Húsvét kimaradt volna.
Vagy a vallásra ráhúzott locsolgatás az jó?

Az már nem a Nőkről szól?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.17. 07:10:20

@Látens Inszinuáció: Meg a karácsony. Meg az augusztus 20. A május 1-ről, október 23-ról, március 15-ről nem is beszélve.
Minek ünnepelgetünk itt a nagy nyomorunk közepén?

2017.02.18. 20:35:18

@Mia and me:
Hogy te mit össze tudsz hazudozni... :)
Persze, a faszid találja ki, hogy adj neki valamit. (Jut eszembe, nincs is senkid. :D ) Meg a férfiak erőltetik ezeket a napokat. Hogynepersze. Hazudozz még kis femináci! :)

2017.02.18. 20:37:26

@MutánsJane:
Ennyire kellemetlenek voltak a tények?
Van az úgy. :)

Nnegyzet 2017.04.21. 04:57:29

@zombigyilkos:
Komolyan érdekel mi történt, h ennyire gyűlölöd a női nemet! Pszichoterápia vagy valami nyugibogyó kéne rá. Iszonyú boldogtalan lehetsz...

lémegaLola 2017.04.25. 14:17:00

A Valentin nap és a pedagógus nap nem női ünnepek (utóbbit itthon 1952-ben ünnepelték először). A Valentin nap eléggé megoszja az embereket, aki akarja, miért ne tartsa meg? Nekem nem fáj, ha más megünnepli.
A nőnapot álságosnak tartom, de nem zavar, ha más örül annak, ha virágot kap. Ha a nőnap a férfiak lelkiismeret-furdalásának terméke, akkor mitől is szexista (a férfiak hátrányára)? Ha egy férfi nem akar virágokat osztogatni nők napján, ne tegye.
Jó lenne, ha az lenne a legnagyobb problémánk, hogy nincs apák napja.
süti beállítások módosítása