Főz a férfi
2017. június 30. írta: George Herceg

Főz a férfi

szakacs.jpg

Hogy mi az összefüggés a főzés és a nőzés között? Legfőképpen az, ahogy a férfiak a konyhai tevékenységekhez állnak. Nem tudom észrevettétek e már, hogy még azok is, akik hétköznap messzire kerülik a konyha környékét, időnként ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy aktuális partnerüket konyhaművészetük prezentálásával nyűgözzék le. Ha a férfi nagy ritkán bemegy a konyhába, az nem ugyanaz, mikor a nő teszi ezt nap, mint nap. A férfi számára a főzés/sütés kihívás. A konyha csatamező, ahol megküzdünk az alapanyagokkal, receptekkel, konyhai eljárásokkal. Ezen a csatamezőn is a női elismerésért harcolunk a magunk eszközével. A másik különbség, hogy amíg a feleségek és családanyák, még ha szeretnek főzni, akkor is inkább kötelezettségnek élik ezt meg (legfőképpen azért mert akkor is főznek, amikor nincs kedvük hozzá), addig a férfi ünneppé magasztosítja az ételkészítést. Akár egy egyszerű lecsó, vagy pörkölt elkészítéséről van szó, maga a folyamat szakrális jelleget ölt. Minden mozdulatnak súlya, jelentősége van. Maga a recept bármilyen egyszerű ételről is van szó, tartalmaz valami fifikát, csavart, amely ünnepivé, különlegessé teszi még a paprikás krumplit is. Már a recept kiválasztása is ezt az egyedülállóságot hivatott kifejezni. A férfiak általában olyan ételeket főznek, melyek nem minden nap kerülnek az asztalra. Vagy valami különleges alapanyagot választanak (vadhús, tenger gyümölcsei, halak), vagy egyszerű ételt, de olyat, ami duzzad a tesztoszterontól, mondjuk, mert kalória gazdag, vagy csíp, mint az Isten nyila. Itt kérem nincs helye holmi cézár salátáknak, vagy brokkoli leveseknek. Itt csak nehézlovasság rúghat labdába.

A főzés szakralizációjához tartozik, hogy a férfi általában kibont a főzéshez egy jó üveg bort, vagy kinyitja kedvenc sörét esetleg önt magának egy jó pohárral a kedvesétől kapott ajándék wiskeyből. Vannak, akik ilyenkor berakják kedvenc zenéjüket, másik kifejezetten a meditatív csendet igénylik a művelethez. A legfontosabb, hogy már a főzéshez is legyen közönség. Baráti társaság, akiknek el lehet magyarázni, hogy ami készül az nem egyszerűen egy étel, hanem a költészet manifesztálódása sült húsban és krumplipürében.  Még jobb, ha a lenyűgözni kívánt nő is ott van és csillogó szemmel, már jó előre leborul a szakács géniusz lábai elé. Mert kérem ez itt a lényeg. Hatást gyakorolni és lenyűgözni a nőt.

Ha elkészültek a fogások és tényleg megütik a sarki kifőzdék átlagszínvonalát, sőt esetleg Gordon Ramsay is elégedetten csettintene a nyelvével az étkezőnkben ücsörögve, akkor úgy érezzük, hogy győztünk. Férfiasságunk kiteljesedett. Táplálékot adtunk a nőnek, akit szeretünk, mint mikor az ősember büszkén mutatta asszonyának az elejtett vadak húsát.

  • Igen Drágám! Ezt itt, ezt a gasztronómiai csodát a te pasid csinálta, egyedül. Még receptkönyv se kellett hozzá, csak a tudás, a szív és az akarat. Látod, a hús szélén az nem kozma, hanem karamelizált redukció. Mondom, hogy nem szén, nyugodtan megeheted. Finom!

Ha nőként szeretsz egy férfit, akkor bármennyire nem ízlett az étel, csak finoman kritizálod, mert Ő nem egyszerűen főzött, hanem megmutatta neked, mint férfi azt, hogy mire szeretne büszke lenni. Valami különlegeset, amivel kifejezheti önmagát, az érzelmeit, a ragaszkodását. Támogasd tehát a férfit a konyhában és jutalmazd meg a hálószobában. Nem fogod megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr4512630921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sólyom Tomi 2017.06.30. 18:17:06

Nőnek főzni? Ha van nőd, miért nem ő főz??? Remélem, azért kinyalni nem szoktad őket :)))

2017.06.30. 19:26:26

"A főzés szakralizációjához tartozik, hogy a férfi általában kibont a főzéshez egy jó üveg bort, vagy kinyitja kedvenc sörét esetleg önt magának egy jó pohárral a kedvesétől kapott ajándék wiskeyből."

Tehát csak az alkoholisták főznek a nőjüknek ;-)

2017.06.30. 19:55:18

@Mia and me:

Amennyiben figyelmen kívül hagyod a szövegből az "általában" kitételt, és elfogadod azt az implicit premisszát, hogy "aki alkoholt fogyaszt, az alkoholista", akkor valóban levonhatod azt a következtetést a beidézett szövegből, hogy "csak az alkoholisták főznek a nőjüknek".

2017.06.30. 20:12:42

@zpetal: azt hittem elmentél angliába halálra keresni magad. Mondjuk a humorérzéked még a régi szerencsére, úgy hogy nincs nagy baj.

2017.06.30. 20:34:10

@Mia and me:

Humorosnak érzed magad, csak kár, hogy a kicsit is intellektuálisabb szarkazmussal már nem nagyon tudsz mit kezdeni (ami egyébként tipikus a nőknél, ne aggódj).

2017.06.30. 20:46:03

@zpetal: ne izgulj , a szarkazmuson _ ÉN_ nem aggódom :)

Untermensch4 2017.06.30. 22:43:39

@zpetal: @Mia and me: A lakosság kb 10%-a alkoholista. Emiatt ne vesszetek össze :)

Asidotus 2017.07.01. 00:40:21

@Mia and me: alkohol nélkül az ember nem tudja elviselni a nőt

2017.07.02. 17:00:59

Mert a nők, milyen jutalmakat kapnak a férfiaktól a finom kajákért?Egész életemben etettem a bestiákat, azt nem jutottam semmire sem vele, csak felhíztak 10 -15 kilókat én meg főzhettem mégtöbbet. Ez volt a "jutalom", hogy elvárás lett a főzésből!

2017.07.02. 17:02:27

@Untermensch4: A lakosság kb 10%-a alkoholista. Emiatt ne vesszetek össze :)
Válasz erre;
Most nemazárt, én ugyan nem élek sem droggal sem alkohollal, de teljes mértékben kezdem megérteni ezeket az embereket lassan.
Az élet maga a Trónok harca, amit állati nehéz ép ésszel kibírni, minden kurva rohadt napon.

2017.07.02. 17:08:10

@Mia and me: Te valami látó lehetsz , hogy humort látsz benne.
De nekem is volt olyan szerelmem, akit felruháztam olyan tulajdonságokkal, amik köszönő viszonyban sem voltak az illetővel.

Untermensch4 2017.07.02. 18:04:40

@Diorella Queen: Tulajdonképpen a dohány is drog. Kivéve ha kizárólag az orvosi utasításnak megfelelően veszed be... :)

2017.07.09. 10:52:12

@Diorella Queen:

"Mert a nők, milyen jutalmakat kapnak a férfiaktól a finom kajákért?"
Én inkább azt kérdezném, hogy a férfiak milyen jutalmat kapnak a nőktől következőkért:
- Nő megvédése.
- Nő eltartása.
- Civilizáció létrehozása.
- Civilizáció és jólét fenntartása.
Ilyen 'apróságokra' gondolok, mint hogy férfiak nélkül nem lenne áram. Nélkülük nem lenne fűtés, gáz. Nélkülük nem lenne ivóvíz. Nem lenne tűzoltó, aki eloltsa a tüzet, meg rendőr, aki megvédje a nőt. Nélkülük nem lenne bányából felhozott érc, amiből a környezeted készül, beleértve a számítógépedet is, amiről a baromságaidat tolod. Nélkülük nem lenne mitől hizlalnod a s&gged, mert ők termelik meg azt a kaját, ami eltartja a gyerekeket meg a nők többségét. Nélkülük nem tudnánk eltartani a sok semmittevő könyvtáros-, hr-es, politológus és egyéb irodista picsát, meg a többi nőnemű élősködőt. Nélkülük nem lennének találmányok, mert hiába van annyi nő az egyetemeken, a találmányok 90%-át még így is a férfiak adják. (mert a büfészakos picsától ugye ezt hiába várjuk.)
Férfiak nélkül semmi nem lenne; visszamehetnél a fára tetvet bogarászni a barinőd hajából, meg banánt majszolni hozzá.

Ezért cserében mit kap az a 'bestia' férfi?
Főzöl neki ebédet, amire azt mondja, hogy finom, hogy nehogy megsértsen azzal, hogy nem tudsz főzni? (A mesterszakácsok 90%-a férfi - hidd el, mi tudunk főzni. Csak azért ti csináljátok, mert erre még az átlag nő is képes. Mégsem bízhatjuk rátok az atomerőművek üzemeltetését, az Internet működtetését meg a bányászatot..!)
Meg mellette néha szét tudod tenni a lábad?
Ennyire voltál képes a fentiekért cserében???
Gratulálok! :D

.

"Egész életemben etettem a bestiákat"
Aha. Szóval te, mikor azt írod, hogy a nő monogám és ez ellen nem tehet semmit, egyúttal kiírod, hogy több férfival is voltál már. Óóó te kis monogám Szűz Mária...
Annyira aranyos, mikor magadat égeted. De tényleg. :)))

2017.07.10. 10:49:41

@zombigyilkos: "Ilyen 'apróságokra' gondolok, mint hogy férfiak nélkül nem lenne áram. Nélkülük nem lenne fűtés, gáz. Nélkülük nem lenne ivóvíz. Nem lenne tűzoltó, aki eloltsa a tüzet, meg rendőr, aki megvédje a nőt. ...stb."

Tehát leírtad, hogy AZ derék férfiak megvédik a nőket azoktól az ártalmaktól, és veszélyektől, amiket ők AZ derék férfiak kitaláltak :) illetve ami a találmányaik és civilizációs "társadalmuk" következtében fenyegeti AZ nőt és AZ nő gyerekét. Valamint ellátják mindenféle olyan dologgal, amire nem lenne szükségük akkor, ha nem lennének mellettük egymást taposó egymással versengő, gőgös, magukat istenkirálynak képzelő - de lusta férfiak... Grat.

(a jelenlegi civilizáció és "fejlődés" nagyon sok szempontból visszalépés)

2017.07.10. 13:13:21

@Mia and me:

Ja, mennyivel jobb lenne a nőknek, ha járhatnának ki megint két gyerekkel a hátukon negyvenöt fokban kapálni meg markot szedni a földekre, napi tizenegynéhány órában.

2017.07.10. 13:32:20

@zpetal: azt sehol nem állítottam hogy a feudalizmus volt a jobb- mellesleg akkor a férfiak is azt csinálták amit a nők- szóval ez nem a nemet érintette hogy 45 fokban kapál hanem bizonyos réteget.....
Csak hogy a mai civilizáció sok tekintetben primitívebb mint néhány ezelőtti történelmi kor-ennyit írtam. Mellesleg amikor napi 12-16 órát dolgoztak a földeken, az idénymunka volt, egész télen b.szták a rezet:) - szóval ha leosztjuk, lehet most mégis többet dolgozunk, középosztálybeliként vagy tulajdonosként is éves szinten mint akkor tették a nincstelen, napszámba szegődött emberek...

Két gyereket meg sose kötöttek a hátukra hogy hőgutát kapjon ..., ezt nem tudom honnan vetted ,az árnyékban le volt rakva egy pár lécből kerítés, azt ott elvoltak, amíg akkorák nem lettek hogy már segíthettek. Jobb helyeken meg nagyi dédnagyi otthon volt velük azt csinálták az otthoni munkákat kisfiúk-lányok "együtt" :).

2017.07.10. 13:34:30

@Mia and me:

"Tehát leírtad, hogy AZ derék férfiak megvédik a nőket azoktól az ártalmaktól, és veszélyektől, amiket ők AZ derék férfiak kitaláltak :)"
Mi a bajod? nehezen megy a szövegértelmezés, aranyom?
Mondjuk nem lep meg. :)
Az ártalmak anno olyanok voltak, mint a mammut, a kardfogú tigris és a többi hasonló. Meg a járványok és a többiek. Ha nem lennének férfiak, még mindig a fákon ülve majszolnátok a banánt. Bár valószínűleg azt se, mert bármelyik kicsit is fejlettebb élőlény kinyírna benneteket.
Csókoltatlak, kis náci! :D

.

"Valamint ellátják mindenféle olyan dologgal, amire nem lenne szükségük akkor, ha nem lennének mellettük egymást taposó egymással versengő, gőgös, magukat istenkirálynak képzelő - de lusta férfiak..."
Aha. Szóval a férfiak a hibásak abban, hogy a nőknek kell a pénz, a kaja, a smink meg a mobiltelcsi. LOL :DDD
Tényleg, próbáljuk már ki, hogy elvesszük a nőktől ezeket a dogokat. Mekkora hiszticunamit látnánk? Bele se merek gondolni. :D
Aranyom, te akkora hülye vagy, hogy téged szerintem már külön tenyésztettek, avagy esetleg genetikai kísérletekkel hoztak létre. Ilyen hülye természetes közegben nem születik, mint te. mondd, hogy hoztak össze téged? :D

.

És persze a 'lusta férfiak'.
Akik nélkül gyakorlatilag éhen döglenétek. Akik nélkül ti nem mennétek le a bányába, nem mennétek betonozni, házat építeni és hasonlók. Akik nélkül a tüzeket senki nem oltaná el, akik nélkül nem lennének találmányok, nem lenne nélkülük számítógép sem ,amin most fosod a baromságaidat. Akik nélkül nem lenne hűtőszekrényed, nem lenne légkondid, vasalód és vized sem. Mert ők olyan de olyan lusták.

De bezzeg a nők!!!
Akik a légkondis irodában ülnek, olyan munkát végezve, amit egy 12 éves gyerek is simán megcsinál egy hetes betanítás után. Meg akik a könyvtárban meresztik a picsájukat, olyan tevékenységet végezve, amit majdhogynem egy óvodásra is rá lehetne bízni. Meg akik otthon jajonganak a házi munka nehézségei miatt (mert milyen nehéz már porszívózni, főzni meg mosni az automata mosógéppel). Jaj szegény, szerencsétlen nők! Micsoda kemény munkájuk van! Micsoda áldozatokat hoznak! :))
Aha. Kérlek, mesélj még...! :D

.

"a jelenlegi civilizáció és "fejlődés" nagyon sok szempontból visszalépés"
Igen, valóban az.
- Régen még nem öltek gyereket a nőneműek. Ma meg igen.
- Régen dolgoztak a nők. Ma meg már csak kevesen.
- Régen egészségesebbek voltak a gyerekek. ma meg, mióta nők nevelik őket, betegebbek, holott nem kell nélkülözniük.
Valóban visszalépés volt. Elsősorban miattatok.

2017.07.10. 15:24:56

@zombigyilkos: Aj, mindig elfelejtem hogy te vagy az aki 2 mondatra leírod a háború és békét... teljes terjedelemben 6x.

"Az ártalmak anno olyanok voltak, mint a mammut, a kardfogú tigris és a többi hasonló. "

Hogy ettől megvédje a nőit az ősember, az az ő érdeke is volt baszki, nem a "nőé" :) - különben már a gyíkemberek pötyögnének itt arról hogy melyik színű pikkely illik jobban a sárga farokvéghez...

"Ha nem lennének férfiak, még mindig a fákon ülve majszolnátok a banánt."- ezt kétlem, bár bizonyítékom nincs rá, ahogy neked se arra, hogy a MI őseink valaha is ezt tették....

" Szóval a férfiak a hibásak abban, hogy a nőknek kell a pénz, a kaja, a smink meg a mobiltelcsi. " - Nézd ha a nők szerinted egyszerű és pont agyú lények, AKKOR igen, ti férfiak vagytok a hibásak ebben, ugyanis az egyszerű pontagyú NÉPnek az kell, amit megmutatnak neki, amit elérhetővé tesznek a számukra. A legtöbb nőnek kurvára nem kellenek ezek, csak ti férfiak adjátok oda nekik hogy nektek jobban tetszhessenek, és hogy ti a saját mobiltelefonjaitokról elérjétek és felhívhassátok bármikor ezeket az utált nőiteket... :).

"mondd, hogy hoztak össze téged? " - megadom APÁM számát, kérdezd meg tőle- oké?

"Akik nélkül ti nem mennétek le a bányába, nem mennétek betonozni, házat építeni és hasonlók"-
nem sikerült felfogni hogy nekünk nem is kell semmi olyan ami a bányában van :)? Nektek kell, hogy imponáljatok a nőiteknek :).

" Meg akik a könyvtárban meresztik a picsájukat" - ezt megint nem tudom honnan veszed, menj már el egy könyvtárba, ugyanannyi vagy több a hímnemű gyógyegér fazon a pultok mögött mint p.csa.

Comment.Elek 2017.07.10. 17:20:08

@Mia and me: "nem sikerült felfogni hogy nekünk nem is kell semmi olyan ami a bányában van :)"

Ha most kihajigálnál mindent az ablakon, ami aranyat, vasat (és acélt), rezet, alumíniumot és iparilag előállított terméket (műanyag) tartalmaz, a nagyi fatálján és cserépedényein kívül nem sok minden maradna a lakásban.

2017.07.10. 17:36:42

@Comment.Elek: :) hát de én ezt nem is bánnám. Csak a fejem fáj a sok fém meg elektromos b.szástól. Zizeg a ház fala is körülöttünk, azért rákos mindenki meg idegbeteg.

Comment.Elek 2017.07.10. 17:46:23

@Mia and me: Miért nem költözöl tanyára? :)

Olajlámpás, fatüzelés, munka reggeltől estig. Romantikus, nem? :)

2017.07.10. 17:54:32

@Comment.Elek: az. én költöznék. a civilizált férjem nem akar.
nem reggeltől estig van munka- ez tévedés. és igen romantikusabb meg főleg egészségesebb :) lenne.

Comment.Elek 2017.07.10. 18:11:28

@Mia and me: Nem tévedés. Tavasztól őszig az állatok és a kert ellátása, télen meg tüzelő aprítás. Amit korábban írtál (egész télen b.szták a rezet), az bájosan naív.

2017.07.10. 18:22:43

@Mia and me:

"Hogy ettől megvédje a nőit az ősember, az az ő érdeke is volt baszki, nem a "nőé""
Ahogy a férfival való együttműködés is a nő érdeke volt.
De a tény még tény: a férfi tett áldozatot a nőért.

.

"A legtöbb nőnek kurvára nem kellenek ezek, csak ti férfiak adjátok oda nekik hogy nektek jobban tetszhessenek, és hogy ti a saját mobiltelefonjaitokról elérjétek és felhívhassátok bármikor ezeket az utált nőiteket..."
Faszságot beszélsz.
A férfinak nem tetszik jobban a nő, ha annak van mobiltelcsije meg a többi. A nőnek a teste az, ami vonzó nekünk, nem a ráaggatott baromságok, meg a divatos szarjaik. Ezek nektek kellenek, drága. :)

.

"megadom APÁM számát, kérdezd meg tőle- oké?"
Oké, írhatod.

.

"nem sikerült felfogni hogy nekünk nem is kell semmi olyan ami a bányában van"
Valóban.
Nektek nem kell mosógép, mikrosütő, nem kell hűtő, fagyasztó, számítógép, vízmelegítő, lámpa, egyes bútorok, mobilteló, kerékpár, autó, járművek, és ne soroljam tovább.
Megtennéd, hogy kidobálod ezeket otthonról? :))

.

"Nektek kell, hogy imponáljatok a nőiteknek"
Ezzel ha jól értem, azt mondod, hogy minden nő kurva.
Értem. Köszönöm a véleményedet... :)

Egyébként meg a férfiban benne van, hogy a csoportjáért tesz (nem csak a nőkért, hanem a gyerekekért, sőt, sokszor a másik férfiért is). A nőben ilyen nincs. Részben ezért alkotunk dolgokat.

.

"menj már el egy könyvtárba, ugyanannyi vagy több a hímnemű gyógyegér fazon a pultok mögött mint p.csa."
Megint HAZUDSZ!
Ez nálatok alapkövetelmény, vagy csak ajánlott képesség? :)

- Voltam könyvtár szakon főiskolán (2 napig :) ), a tanulók 95%-a nő volt.
- Járok könyvtárba. A 10 alkalmazott közül 1 informatikus (ahhoz kell ész is), meg egy főnök (aki viszi a balhét) a férfi. A többi nő. Ráadásul régebben, mikor még sokan jártak könyvtárba, 4 nő dolgozott ott. Most, hogy harmadannyi ember jár oda, felvettek még 4 picsát. Miért? Mert enélkül éhen döglenének. Valódi munkára csak nem rakhatjuk már be...! :)
- Egyébként meg nézd meg egy könyvtár alkalmazottainak a neveit aranyom. Az első könyvtár, ami bejött nekem a keresőben: Somogyi Városi és Megyesi Könyvtár. Parancsolj:
www.sk-szeged.hu/munkatarsak
Ha konkrétan csak a könyvtárost, asszisztenst, restaurátort, főnököt és gazdaságist nézzük (tehát az irodistákat, akiknek a melóját egy gyerek is képes megcsinálni, meg akivel alapvetően találkozhatsz a könyvtárban), míg a karbantartót, informatikust és hasonlót nem, akkor láthatjuk, hogy a 94 emberből mindössze 7 volt férfi (mindenkit belevéve meg 17). Tehát úgy 10%. :)

Látod, látod? MEGINT HAZUDTÁL, KIS NÁCI.
A hazug feministát pedig hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Nem csak azért, mert a hazug embert is. Hanem azért is, mert a feministáról alapból tudjuk, hogy mindegyik hazudik. :)

2017.07.10. 18:26:34

@Mia and me:

"én költöznék. a civilizált férjem nem akar."

Persze, mert a férjed tudja, hogy egy héten belül az ő nyakába szakadna minden ház körüli munka. :D

Ha ennyire vonz ez a földműves romantika, akkor dobj elérhetőséget, haverom múltkor pont arra panaszkodott, hogy nem talál napszámost, mert az éhező, nyomorgó munkanélküliek is a napi 20 ezres ajánlatra csak a vállukat vonogatták a kocsmában, hogy ennyiért ők nem kelnek fel a sör mellől. Továbbítom majd neki, hátha keres még embert.

2017.07.10. 18:55:51

@Comment.Elek:
Nana!!! Az olaj a föld alól származik. Ahogy a balta feje is.
Mindent csak természetesen! :)

2017.07.10. 19:04:37

@Mia and me:
"és igen romantikusabb meg főleg egészségesebb :) lenne"

Azért csak kiraknálak a férjed helyben az erdőbe pár hétre néhány kőeszközzel meg egy váltás ruhával. ... Mondjuk január környékén.
Utána megnézném, mennyire is gondolnád egészségesnek... :)

/Garantálom, hogy 1 héten belül meghalnál vagy megrokkannál. Még a mai modern cuccokkal is nehéz. Amikor 5 fokban, esőben próbálod a vizes fát meggyújtani, hogy meg tudd szárítani az átázott ruhádat a több órás didergés után, akkor úgy elgondolkodik az ember a világ nagy dolgain. És ez még csak 5 fok novemberben. A mínusz 15 fokos télen a kunyhóépítés is egy csudijó dolog ám, a fagyott talajon, még gyalogsági ásóval is, nem hogy kőbaltával. Az élelemszerzés egy külön móka. Majd egyszer próbáld ki. Hátha lesz végre legalább egy olyan élményed az életben, amikor nem a rózsaszín álomvilágod irányít, hanem a valóság.../

2017.07.10. 19:45:03

@Comment.Elek: hát nem tudom, akkor biztos nagyon faszán csináljuk, hogy 2 nap alatt felvágjuk a nagyinak egész télre a tüzelőt...
Mondjuk igazad van, vidéken van annyi munka télen, hogy le kell menni a pincébe néha a krumpliért, meg néha fel a padlásra a kolbászért...

2017.07.10. 19:53:44

@zpetal: én mennék sok helyre, pl. külföldre is, de a férjemre nem akarom hagyni a gyerekeket évekre. ő meg nem jön :/

2017.07.10. 19:59:03

@zombigyilkos: annyi esze mondjuk az ősembernek is volt állítólag hogy patak vagy forrás mellett keresett egy lyukat a hegyben, azt ott próbált melegedni meg aludni, nem egy sík területen kezdett el ásni a fagyott földön.... A pusztában kunyhóépítés már a civilizálódás útja volt :)- hogy nem ő költözött oda ahol az élelem-víz-szállás volt, ahnem kitalálta hogy ittmegitt lakik, aszt odavitte az élelmet-vizet-meleget.

2017.07.10. 20:01:09

@Mia and me:
Ha van bolt, ahol megvedd a kenyeret, tejet, meg a többit, meg van vezetékes vized és áramod, akkor nyilván tényleg nem nagy kunszt tanyán élni.

Megint más, ha mindezt magad állítod elő.
Teszem azt kenyeret dagasztasz és sütsz, esetleg ehhez is vágsz fát. Kútból húzod fel a vizet és ezt is fával melegíted. A tehenet eteted, ganézol alóla, meg megfejed, ugyanezt a többi állattal is. A csirkét magad vágod, és a kopasztáshoz a forró vizet is szintén magad melegíted fával. Ha meg megbetegszel, természetesen nem mész orvoshoz, hanem a nyáron összeszedett gyógyító füvekkel kezeled magad.

Azért megnézném.
De egy adag popcornt mindenképpen kérnék előtte...! :)
68.media.tumblr.com/a41ee2a9e411b10d50ad049d6197d699/tumblr_inline_n8gxlgBKdR1rv4ngd.gif

2017.07.10. 20:02:09

@Mia and me:
Csináld ott. Hidd el, 'biztos' menni fog! :)))

2017.07.10. 20:02:53

@Mia and me:

Elhiszem, hogy mennél szívesen mindenfelé, a kérdés az volt, hogy külföldön, tanyán stb. kire hárulna a családfenntartás nemes feladata a nagy önmegvalósítás közepette (mert gondolom két gyerekkel nem akartok hippiskedve egyik napról a másikra vegetálni).

2017.07.10. 20:24:15

@zombigyilkos: a városban is sütünk kenyeret :), és vannak még manapság is olyan források ahová demizsonnal járnak a népek és viszik haza.

Amúgy eredetileg nem arról volt szó hogy vissza a jégkorszakba, hanem hogy tanyára, falura.

Persze tudom, ott is szomjanhalnék, ha AZ derék férjem nem ásna vagy fúrna egy kutat a kert elejébe, de ő meg nem ehetne most paradicsomot ha én nem fóliáznám és öntözném egész tavasszal.

@zpetal: kettőnkre, ahogy most is. Még mindig demokratikus egyenlőségpárti degenerált fehér hollók vagyunk.

2017.07.10. 20:29:35

@Mia and me:
"2 nap alatt felvágjuk a nagyinak egész télre a tüzelőt"

Gondolom miután valaki kivágta neked a fát láncfűrészzel, meg felaprította rönkökre és odaszállította. És utána már te is a FÉMből készült fejszével fel tudtad vágni (segítséggel). Jaj de ügyi vagy! :)

Tényleg nincs szükséged a bányából felhozott dolgokra. Csak egy 'picit'... :)

2017.07.10. 20:37:19

@Mia and me:
"a városban is sütünk kenyeret"
- Te dagasztod?
- Minden napra?
- Saját magad építette kemencében?
- Te vágod hozzá a fát?
- A lisztet magad őrlöd?
- A búzát magad termeszted, te aratod le?
Vagy csak a modern technológia adta lehetőségek között (amit férfiak raktak a segged alá) találtál egy hobbit? ... Igen. :)

.

"és vannak még manapság is olyan források ahová demizsonnal járnak a népek és viszik haza."
De te nem ez vagy. :)
Ráadásul ők már csak ivóvíznek viszik haza. Mosást, főzést, csirkepucolást nem ezzel csinálják.

.

"Amúgy eredetileg nem arról volt szó hogy vissza a jégkorszakba, hanem hogy tanyára, falura."
Te írtad, hogy neked nincs szükséged a férfiak által alkotott dolgokra, meg amit a bányából felhoznak. Ahhoz képest még egész baráti vagyok, mert megengedem, hogy legyen fejszéd, kaszád meg más dolgok.

Egyébként a mosást próbáltad már tanyasi viszonyok között?
Mondjuk áram nélkül? Esetleg gáz nélkül? Amikor magad melegíted hozzá a magad által vágott fával a vizet. Utána kézzel mosod ki. Esetleg még megspékelhetjük azzal, hogy a szappant is te magad főzöd ki. (És igen, ha a férjed nem ás kutat, akkor szomjan döglesz. Ezt is a férfiaknak köszönheted. Szívesen.)

Mert úgy azért könnyű aranyom, hogy a férfiak által a segged alá rakott jólétet kiviszed egy lakatlanabb helyre. De az valójában kurvára nem tanyasi élet, hanem városi, csak kicsit odébb.

2017.07.10. 20:37:36

@Mia and me:

Ja, csak egyáltalán nem biztos, hogy külföldön is ugyanilyen eséllyel indulnátok állásért mind a ketten, és azért az érthető, ha mondjuk valaki pl. egy jól menő magyar ügyvédi, könyvelői stb. praxist nem akar feladni azért, hogy külföldön a végzettségével meg a tapasztalatával legfeljebb riksát húzhasson vagy a kikötőben rakodhasson.

2017.07.10. 20:57:37

@zombigyilkos: "És igen, ha a férjed nem ás kutat, akkor szomjan döglesz. Ezt is a férfiaknak köszönheted."

Ja ezt már észrevettem baszki hogy a férfiak nem isznak vizet :), csak a nők meg a gyerekek.

Untermensch4 2017.07.10. 21:05:39

@Mia and me: Te szándékosan húzod őket... :) :D
Ez az a bizonyos finom női humor amit DQ-ból elő kéne csiholni. Vagy ha nem is ez az, ez is jót tenne neki.
Egyébként a mosógépet egy ffi találta fel amikor látta hogy mennyit küszködik a felesége a mosással. De én pl egészen jól eléldegélek mosógép nélkül is. Ez mennyire jellemző a szingli nőkre?

2017.07.10. 21:12:44

@Untermensch4: mikor albérletes "szingli" voltam - bár 19 évesen még nem úgy hívják- nekem se volt jó ideig. Konkrétan a munkahely miatt kellett, mert megköveteltek egy bizonyos "egyenruhát", amiből nem volt 5 db-om egy hétre. A sima cuccaimat csapban is ki tudom mosni. Farmer ami neccesebb, de ott se a mosás, inkább az időre szárítás :)

2017.07.10. 21:24:14

@Untermensch4:

Mindenki látja, hogy szándékosan húzza a vitapartnereit, de ez nem női humor, ez a klasszikus, szürke sablonos vitatrollkodás (mindig ellentmondani a másiknak, nem baj, hogy picit arrébb még ő maga is homlokegyenest más álláspontot képviselt, ha a mostani threadben épp ez kell az ellentmondáshoz, a mondandó alátámasztására meg jók lesznek majd a légből kapott "statisztikai adatok", meg üres általánosítások ("a férfiak, a nők"). És ha te is visszavágsz ugyanilyenekkel, akkor jönnek a "de igen- de nem - de igen - de nem" jellegű óvodás párbeszédek, amik viszont tényleg szórakoztatóak. :)

A vitatrollkodást érdekes és eredeti formában egyébként wmiki művelte magas szinten, érdemes lenne esetleg a munkásságát olvasgatnia, és tanulnia tőle.

Olyan nicket, aki az intellektuel női humort tényleg szexisen és elbűvölően művelte, egyetlen egyet láttam eddig a blog.hu-n, de őt is elég könnyen ki lehetett zökkenteni belőle a hisztispicsa állapotba.

Untermensch4 2017.07.10. 21:28:35

@zpetal: Valóban, wmiki etalon... :) Nemrég láttam előfordulni egy helyen. Még mindig az a visszafogott ám mégis erőteljesen vibráló agresszivitás amit nem engedhet szabadjára mert vszeg kulturált viselkedést követel meg a vallása... :)

2017.07.10. 23:55:23

@Mia and me:
"Ja ezt már észrevettem baszki hogy a férfiak nem isznak vizet"
Sajnos de. Vannak renitensek. Kiábrándító, nem? :)

2017.07.11. 00:02:33

@zpetal:
Én inkább csak sima vitaképtelenségnek nevezem az ilyet. A saját vélt (valójában nem létező) poénjain nevetgélő szerencsétlen mintapéldánya. Rosszabb is lehetne... :)

2017.07.11. 00:45:52

@Untermensch4:

Létezik egyáltalán olyan, hogy női humor?
Megvallom őszintén, számomra rendkívül kiábrándító, hogy egyetlen valamirevaló női humoristát sem találtam még. Pedig eskü, próbáltam.

Volt pl. egy cikk az origon, ahol írtak egy párat:
www.origo.hu/teve/20110224-noi-standup-komikusok-szenteveres-adrienn-es-redenczki-maria-a-comedy.html

Gondoltam végig is nézek néhány videót azoktól a női előadóktól, akiket ír a cikk. Hát gyakorlatilag faarccal néztem az egészet, már ha nem kapcsoltam ki a szánalmassága miatt már az elején.

- Bach Szilvia: Hozzá képest még Sas József is egy őstehetség.
- Szente-Veres Adrienn: Nála meg még én is jobb lennék.
- Kormos Anett: A 'futottak még' kategóriát elérheti, ha összeszedi magát.
- Redenczki Mária: Eléggé erőltetett. 'Kérem kaccsolja ki.'
- De megnéztem pár Tényi Anett videót is. Egy-két poénnál már majdnem mosolyogtam, de a stílus azt is lehúzta.

Szóval nagyon gáz. Pedig elvileg ezek a legjobbak. Gyakorlatilag a legtöbb videójuk nézhetetlen/hallgathatatlan, erőltetett. Hol vannak Hofihoz, Nagy-Bandóhoz, Erdei Sándorhoz, vagy Bődöcsköz képest? Ha sok lesz a női humorista/előadó, szerintem visszasírom Sas Józsit.

A cikkben mondta Bach Szilvia:
"Mi, nők megtanultuk, értjük a férfihumort. A férfiak egy kicsit lemaradtak, hisz ők nem is kíváncsiak a női humorra"

Hát, őszintén szólva én kíváncsi lennék rá.
Ha lenne. De még nem találtam. Tudsz ajánlani női humoristát, amelyiknél akár csak el tudok mosolyodni egy kicsit?

Untermensch4 2017.07.11. 21:52:40

@zombigyilkos: A "stand up" betanult szöveg, attól hogy egy nő próbálja meg előadni még nem lesz "női humor". Legalábbis sztem...
De ezen a nyomon haladva, talán ami leginkább "női humor"-nak nevezhető az nem panelekből építkezik, vagy csak elhanyagolható mértékben. Sokkal inkább "intrikus", cinizmus, szarkazmus, irónia. Kevesen csinálják igazán jól de ha látsz/hallasz ilyet, sztem te is felismered.
Az említett standup-os nénik tényleg gázak, vszeg pont ezért, mert nem női műfaj a betanult poénok előadása.

2017.07.11. 22:01:25

@zombigyilkos:

"És igen, ha a férjed nem ás kutat, akkor szomjan döglesz. Ezt is a férfiaknak köszönheted."

""Ja ezt már észrevettem baszki hogy a férfiak nem isznak vizet"
Sajnos de. Vannak renitensek. Kiábrándító, nem? :)"

Nem. :) Pont rájuk utaltam, hogy nyilván ők maguknak ásnak, és ha nem nekrofilok, akkor engednek inni engem is.

2017.07.11. 22:04:35

@Untermensch4:
Hát nem tudom. Azért a jobbfajta stand-up nem csak simán betanult szöveg. Elég sok improvizálás is van benne. De nem is ez a lényeg. Hanem inkább az, hogy tudnál mutatni példát a női humorra?

Cunctator (törölt) 2017.07.16. 22:21:50

Főzzön a nő!

2017.07.22. 19:43:45

@zombigyilkos: Tessék:
http://www.erdekesség.hu/noi-feltalalok/

2017.07.22. 19:45:31

@Inkábbolvass: Lovagolj az ékezeten, de azért megnézném, hogy az itt kommentelők közül ki mit talált fel.

2017.07.23. 00:26:34

@zombigyilkos: Mert a feltalálósdi a férfiaknak jobban megy. Arra szerettem volna kilyukadni, hogy rám nézve rosszabb, ha nem találok fel semmit, elnézve az arányt, vagy rád, hogy ugyanúgy nem találsz fel semmit? Te is a többi férfi találmányát élvezed. Nem szemétkedni akarok, de mintha nem vennéd tekintetbe azokat a nőket, akik nem csak napoznak álló nap.
No meg alsóneműn kívül volt ott körfűrész, golyóálló mellény is pl.
Az az egy azért biztos, hogy ezen nem vitázok időtlen időkig.
süti beállítások módosítása