Miért nem romantikusak a férfiak?
2018. január 19. írta: George Herceg

Miért nem romantikusak a férfiak?

caspar_david_friedrich_wanderer_above_the_sea_of_fog.jpg

 Mi férfiak gyakran kapjuk az a kritikát a nőktől, hogy nem szorult belénk semmi romantika. A legtöbbször viszont szerintem arról van szó, hogy alapvetőn mást gondol a romantikáról a férfi és mást a nő. A nők romantika képét alapvetően két kulturális termék befolyásolja. Az egyik a romantikának, mint irodalmi korszaknak a népszerű klasszikusai (pl. Büszkeség és balítélet), és a modern amerikai romkomok. Mindkettőre igaz, hogy az ezekben bemutatott szerelmes férfiak általában a kiszemelt nővel szemben alárendelten viselkednek (másokkal viszont ellenkezőleg, például más férfiakkal agresszívek), kicsit félszegen, néha ügyetlenül, de természetesen ezzel párhuzamosan szenvedélyesen és gyengéden is. Milyen érdekes, hogy amit a nők romantikus szituációnak tartanak, az általában arról szól, hogy a férfi valamilyen meglepetést, ajándékot, élményt ad át a nőnek. Ilyen a meglepetés vacsora, a gyertyákkal körberakott kád forró víz, amivel a hősszerelmes kedvesét várja. Ezekben a szituációkban a nő, mint passzív elfogadó vesz részt, ő maga semmilyen ötlettel, cselekvéssel nem járul hozzá a helyzethez. Ebből következik, hogy a romantika a férfi feladata…lenne, ha lenne.

 

Vannak olyan, a nők számára romantikusnak tartott helyzetek, melyek arról szólnak, hogy a férfi meghódol a nő előtt, mintegy aláveti magát a nőnek. Ilyen például a klasszikus leánykérés. Mi is történik ilyenkor? A szerelmes férfi, lehetőleg nagy társaság (kellenek az esemény tanúi, minél több, annál jobb) előtt letérdel kedvese előtt, átnyújt egy olcsó, vagy nem olcsó gyűrűt és fennhangon megkéri a nő kezét, amit az vagy boldogan elfogad, vagy elutasít. Ha a válasz elutasító a férfi szégyenkezve kullog el. Mi lehet ennek az aktusnak a kulturális háttere? Talán régen, amikor még a férfi állt a társadalom működésének fókuszában, mint leendő családfő és családfenntartó ezzel a jelképes gesztussal mutatta, hogy nem fog visszaélni férji hatalmával, hanem azt a közös családnak szenteli. Manapság viszont, mikor kimondtuk a nemek egyenlőségét ez az aktus kimondottan megalázó lehet a férfiak számára. A modern kor szerencsére azt is magával hozta, hogy a nők egy része túljutott mentálisan a romkomok és a leányregények hatásán és hús-vér férfitől nem várja el, hogy úgy viselkedjen mint az ifjú Werther 21. századi reinkarnációja. Sőt átláttak azokon a férfiakon, akik erre a romantikus maszlagra rájátszva akartak beférkőzni a bugyijukba. Sajnos a többi hölgyre még sok keserű csalódás vár.

De térjünk vissza a címben feltett kérdésre. Miért nem romantikusak a férfiak? Mert a romantika nők által elvárt viselkedésmintái egyszerűen nem vonzók a férfiak számára, és mert a férfi másképpen romantikus. A szerelmes férfi az érzéseit általában nem szavakban, hanem tettekben mutatja ki. Ilyen tett a szex is, és ez a leggyakoribb. Itt nem arról van szó, hogy a férfi szexuális libidója nagyobb, mint a nőé. A férfi a szexuális viselkedéssel ismeri el a nő testének értékeit, a nő teste iránti imádatát. A jó szexben maga az aktus csak a tevékenység egy része, a többi érintés, simogatás, becézés. A férfi ilyenkor mindig elismeri, hogy a női testnél és főleg annál az egyetlen női testnél, szebb nincs a világon. Mi lehet ennél romantikusabb, kérdem én. Vannak itt más tettek is. A férfi gondoskodás, probléma megoldás, a nők életének könnyebbé tétele hétköznapian hangzik, de jobban kifejezi a férfi érzéseit, mint a naplemente szótlan bámulása. A kérdés csak az, hogy az adott nő észreveszi-e ezt, vagy csak a könyvben olvasott, filmen látott romantikát tudja értékelni. Mondjuk ki, a legtöbb férfi a női értelemben vett romantikázást taszító, szirupos, tőle teljesen idegen tevékenységnek tartja, ha meg is teszi, neki nem okoz örömet, ugyanakkor a fentebb leírt dolgokat örömmel teljesíti annak, akit igazán szeret.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr5613588503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.19. 17:21:02

"Milyen érdekes, hogy amit a nők romantikus szituációnak tartanak, az általában arról szól, hogy a férfi valamilyen meglepetést, ajándékot, élményt ad át a nőnek. Ilyen a meglepetés vacsora, a gyertyákkal körberakott kád forró víz, amivel a hősszerelmes kedvesét várja. "

No igen. Érdemes természetfilmeket nézni. Ez inkább "ősi" valami, mint "kulturális"...Szinte minden élőlénynél így van, hogy a hőszserelmes visz (finom falatot), vagy csinál (fészket) valamit a csajnak, és akkor az méltóztatik észrevenni.
Ez nem az egyenlőség-nem egyenlőség kérdése, hanem valószínűleg "ösztönös", azaz az összes élőlény hím-tagja :) tudja, hogy ha van ajándék, akkor esetleg láthatja a nőt :)...ha jó az ajándék, akkor szaporodhat is vele :).

"Mi is történik ilyenkor? A szerelmes férfi, lehetőleg nagy társaság (kellenek az esemény tanúi, minél több, annál jobb) előtt letérdel kedvese előtt, átnyújt egy olcsó, vagy nem olcsó gyűrűt és fennhangon megkéri a nő kezét, amit az vagy boldogan elfogad, vagy elutasít. Ha a válasz elutasító a férfi szégyenkezve kullog el. "

Mondjuk ez azért jobb annál mint hogy a rivális bika félholtra sebzi ;-) és úgy kullog el.. :) Valószínűleg ez is egy túlélést segítő stratégia, hogy nem a faszik küzdenek meg egymással, hanem elég a nő igenje vagy nemje. Mivel épp lelakjuk a bolygót, úgy tűnik sikeres..... :)

"A férfi gondoskodás, probléma megoldás, a nők életének könnyebbé tétele hétköznapian hangzik, de jobban kifejezi a férfi érzéseit, mint a naplemente szótlan bámulása."

Egyetértek :).

És ezzel megfejtetted azt is hogy mi az oka annak hogy az olyan fasziktól, akiknek 3-6 hónapba telik mire végre "majd" megszerelik a csapot, felteszik a karnist, leveszik a karnist ;-), átpakolják a bútort, megjavítják a gyerek gitárját, stb... miért válnak el a nők 6-10 év után, akármilyen jól keresnek és akármilyen jó partik. :)

Mellesleg amelyik férfi végez (férfi)munkát a háztartásban, az egy ilyen szerelés után tökre kapható egy kis naplementés családi tűzhelybámulásra is. (ami most akár a tévé is lehet), összebújva és egymáson büdösen :) elszenderegve :D ;-)

Untermensch4 2018.01.19. 21:51:07

@Mia and me: "Valószínűleg ez is egy túlélést segítő stratégia, hogy nem a faszik küzdenek meg egymással, hanem elég a nő igenje vagy nemje. Mivel épp lelakjuk a bolygót, úgy tűnik sikeres..... :)"
Az emberiség nagyobbik felének a család (a szülők) választják ki a házastársát és állapodnak meg annak szüleivel. Az emberiség "női igen"-es fele demográfiai válságban van, a másik fele meg sikeresen lelakja a bolygót...

2018.01.19. 22:39:06

@Untermensch4: "Az emberiség nagyobbik felének a család (a szülők) választják ki a házastársát és állapodnak meg annak szüleivel. Az emberiség "női igen"-es fele demográfiai válságban van, a másik fele meg sikeresen lelakja a bolygót..."

A kettőt nem kéne keverni. Az emberiség "női igen"-es fele nem azért van demográfiai válságban mert a nők igenezhetnek :). De igazad van félig... mert azért van mert mondhatnak nemet is :)) . (szarvaséknál nincs mese, aki nyert, annak egyik tehén se mond nemet)
A másik fele meg ezért lakja le sikeresen a bolygót mert ott a nő olyan mint a szarvastehén... (annyi a kultúra hogy esetleg nem verekszenek érte hanem a szülőktől megveszik...)

A két véglet között a helyes út... ami egy harmadik.. :)

Untermensch4 2018.01.20. 20:45:27

@Mia and me: Mondanál példát a világban a harmadik útról? Nagyon érdekel hogy azon járva mennyi 19.századi romantikára és mekkora bolygólelakásra lehet számítani. :)

De miért! 2018.01.21. 19:31:37

@clarah: "Ez az a "romantika" amitől egy nő menekül. Már ha a nő többnek tartja magát egy testnél vagy jó testnél. A nő azért tisztában van azzal, hogy van lelke is."
Rég nevettem ekkorât köszi! :) Amit megtanultam és megtanulhatsz hogy a nőknek nincsen lelke! Kérdezt meg a sok elvált férfi társaimat!
Annyi baromságot hordtál össze hogy szerintem ezeket te tanulod, vagy ösztönből jön?!

"Ne a testemet értékeljék és imádják, hanem engem. Én pedig mint nő, érző, lélekkel és szívvel rendelkező emberi lény vagyok."

Van egy rossz hírem, márpedig azt fogjuk imádni előbb! Te pedig mint nő el vagy tévedve egy picit, gondolom még nem jött a szőke herceg fehér lovon de várd ki nemsokára meg lessz! :)

Untermensch4 2018.01.21. 20:52:19

@De miért!: Tévedsz, a nőknek van lelke. És intellektusa is (eztet a szót nem tudom mit jelencsen de jól hangzik). A kettő együtt és az a tény hogy az emberek 50%-nál nem sokkal jobb hatásfokkal ismerik fel a hazugságot (közben magukról azt gondolják hogy jóval 50% feletti a saját eredményességük...) vezetnek az általad is ismert jelenségekhez.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.01.22. 12:17:12

"a férfi valamilyen meglepetést, ajándékot, élményt ad át a nőnek. Ilyen a meglepetés vacsora, a gyertyákkal körberakott kád forró víz, amivel a hősszerelmes kedvesét várja."

Valahol olvastam erről és nekem az a leírás akkor tetszett, hogy a meglepetések a férfiaknak folyamatos agyalást jelent, hogy most milyen meglepetést találjon ki. Persze hogy női szemmel romantikus csak várni a meglepetéseket, férfi szemmel meg nem, hiszen folyamatosn munkát igényel.

2018.01.22. 17:06:50

@De miért!: "Amit megtanultam és megtanulhatsz hogy a nőknek nincsen lelke! Kérdezt meg a sok elvált férfi társaimat! "

A sok elvált férfitársad a föld összes női lényeiről tudnak mindent 1-2 példány saját életükben történő viselkedése alapján?

Untermensch4 2018.01.22. 19:00:47

@Mia and me: "A sok elvált férfitársad a föld összes női lényeiről tudnak mindent 1-2 példány saját életükben történő viselkedése alapján?"
A kis mintán végzett mérés problémája. Viszont ha sok-sok, egyenként kis mintán végzett mérés eredménye egybevágó, az már nagyobb adathalmaz... :)

Untermensch4 2018.01.22. 19:05:27

@Sipi81: "Persze hogy női szemmel romantikus csak várni a meglepetéseket, férfi szemmel meg nem, hiszen folyamatosn munkát igényel. "
De van benne ráció. Férfiagy igyekszik problémákat megoldani, a gyakori meglepetés-okozási kényszer ezt a hajlamot igyekszik lekötni. Ha a kapcsolat kellemesen unalmassá válna akkor az unalom átváltozhat megoldandó problémává amit esetleg a férfi egy másik kapcsolat létrehozásával próbálna megoldani.

2018.01.22. 19:22:18

@Untermensch4: "De van benne ráció. Férfiagy igyekszik problémákat megoldani, a gyakori meglepetés-okozási kényszer ezt a hajlamot igyekszik lekötni. Ha a kapcsolat kellemesen unalmassá válna akkor az unalom átváltozhat megoldandó problémává amit esetleg a férfi egy másik kapcsolat létrehozásával próbálna megoldani."

:D... amit aztán a sok lelketlen feleség meg válással reagál le :D. Körbeértünk és minden meg lett magyarázva Fluimucil kollégának :).

Untermensch4 2018.01.22. 20:40:20

@Mia and me: A magyarázásban te is segítesz. :) Én azt írtam "kapcsolat", te pedig azt: "válás"... apránként arra a következtetésre juthatunk hogy ha egy nő egyre rögeszmésebben ragaszkodik egy vagyonjogi szerződés megkötéséhez akkor nem bízik a férfi adott szavában karhatalmi kikényszeríthetőség nélkül. Ha ezzel párhuzamosan olyan állításokat is tesz hogy: "szeretlek", az már kezd úgy kinézni amire mondhatjuk hogy "lelketlen"... :)

Asidotus 2018.01.22. 22:01:31

@Mia and me:
" ha van ajándék, akkor esetleg láthatja a nőt :)...ha jó az ajándék, akkor szaporodhat is vele :)."
Ez véletlenül nem a prostitúció?

Untermensch4 2018.01.22. 22:11:38

@Asidotus: De az. Alakul a ffi-nő közmegegyezés a mondás igazságáról: "Minden nő qrva, minden ffi strici." :)

2018.01.22. 23:23:00

@Asidotus: :) de . viszont ezt madarakról és egyéb állatokról írtam. tehát minden állat nősténye k.rva :D mert így teremtette meg a nagy kitaláló :) (mondjuk a fekete özvegy nősténye a leggázabb qrva akkor, mivel minden hímtől csak egyszer fogad el ajándékot ... egy párosodásért.... :D )

Untermensch4 2018.01.23. 10:08:31

@Mia and me: Nem az lenne a kultúra lényege hogy felülírjuk az ösztönöket egy szerintünk etikusabb viselkedésmintával? Mert ha nem akkor van egy rossz hírem. A csimpánzok nem csak altruizmusra képesek (vicces-aranyos amikor szomorúan de mégis odaadja a banánt az éhező csimpánznak a szomszéd ketrecben). Olyat is szoktak csinálni hogy egy kisebb csapat (hím) felhergeli magát és egymást, átmennek a szomszéd csimpánzfalka területére és ha találnak egyet vagy náluk kisebb csapatot akkor cafatokra lincselik...
Bizonyos állatoknál meg a rivális hímek erőszakos eltávolítása dívik, hogy a nőstény számára a választék leszűküljön egyre.

Untermensch4 2018.01.23. 10:57:07

@Sipi81: Az a "természetes" példa az állatvilágból amikor a hím eltávolítja a rivális hímeket, napjainkban megfeleltethető annak ha vki a netes társkeresőt (vagy inkább a nő gépét) meghekkelve csak önnön magát teszi elérhetővé az általa kiszemelt nőnek... :D

2018.01.23. 17:55:53

@Untermensch4: nagyjából ez van nálunk, is tök mindegy hogy széttép vagy kiírt vagy lebombáz.. vagy csak ellehetetlenít... tudod csak a "kulturáltság" módja más, tehát elviekben nem változtunk sokat a csimpánzokhoz képest.
És ha már boncolgatjuk, pont a nők változtak kicsit jobban, mert egyre többnek nem ajándék kell, hanem egy egyenrangú partner, nem úgy mint a madaraknál :)

2018.01.23. 17:56:33

@Untermensch4: ajaj.. ne gépezz annyit :D...

2018.01.25. 13:18:35

Szerintem sokkal egyszerűbb okai vannak annak, hogy a pasik nem romantikusak.
Azért, mert olyanok mint az állatok, ( esznek,isznak,ba..nak) és ezzel ki is merült minden. Simán csak nem igénylik a romanikát a fenti faék egyszerű lényükből fakadóan.
Véleményem szerint kicsit közelebb vannak az állatvilághoz,mint a nők, akik már fejletebb érzelmi intelligenciával bíró lények.

2018.01.25. 13:24:43

És mielőtt bárki Balzac(- val,vel) példázódna,azzal már is közlöm, hogy Balzac nagy valószínűséggel buzi volt, ergo női aggyal és érzelmi intelligenciával rendelkezett. Ezért volt képes romantikus nyálas regényeket írni. Lehet ő sem tudott róla hogy az, de valójában az volt.

2018.01.25. 13:27:24

Bazacra mellesleg elég csak ránézni, ordít és sikít róla hogy tűzforró, igazi puha, kis dagi pöcs volt. Mivel a koponyáján belül egy női agy volt,így legalább az írásban ki tudott teljesedni, mint emberi lény.

George Herceg 2018.01.25. 16:07:23

@Diorella Queen: köszöntjük a házi trollunk!

icipicicsipa 2018.01.25. 21:21:20

@Diorella Queen:
"valószínűséggel buzi volt, ergo női aggyal és érzelmi intelligenciával rendelkezett. "

Aranybogárka.
Annyira romantikusak a nők, hogy a világ majdnem összes - kb 80% - romantikus, szerelmes zenéjét, dalszövegét mind férfi írta.
De ha elfogadom mondjuk azt a te logikai vonalad mentén, hogy ezek mint buzik és női aggyal és érzelmi intelligenciával rendelkeznek, akkor kérdem é , te világ sötétsége, te, hogy akkor is, hol a picsában vannak a nők - már akik puncival rendelkeznek - ebben a témában, hmmm?

hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_dalsz%C3%B6veg%C3%ADr%C3%B3k

2018.01.26. 01:40:02

@Diorella Queen:
"Véleményem szerint kicsit közelebb vannak az állatvilághoz,mint a nők, akik már fejletebb érzelmi intelligenciával bíró lények."

Így van, mi az állatok szintjén vagyunk.
Egy állat pedig a saját magzatát nem öli meg.

Ezzel szemben a humanoid szukák simán csinálják. Tömegesen!
Csak Magyarországon minden évben a megfogant gyerekek negyedét-harmadát megöleti az anyja, pusztán csak azért, mert neki kellemetlensége származik a szülésből:
www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/ab-hungary.html

Egyetlen már élőlény nincs, ami ezt megtenné. Csak a mi országunkban eddig 6,5 millió gyereket ölettetek meg. Világviszonylatban már 1milliárd felett járunk. Mindezt úgy, hogy az esetek kétharmadában még csak nem is tudja az apa, hogy megöletik a gyerekét.
A világtörténelem legnagyobb holokausztját csináljátok.
Sőt, még harcoltok is azért, hogy gyereket ölhessetek!

Ez ám az érzelmi intelligencia!
Büszke lehetsz a női nemre.
Nálatok lentebb még egy élőlény sem süllyedt.

/Amúgy miről szól a női romantika? Arról, hogy kapjon valamit a nő mástól. Miről szól a férfi romantika? Hogy adjunk másnak. Ergo még ebből a szempontból is sokkal magasabb szinten állunk, mint mi. Mi adunk, mert nekünk valóban van érzelmi intelligenciánk, ti meg élősködtök, mint egy parazita kullancs. Veregesd meg a vállad. :) /

2018.01.26. 14:40:16

@zombigyilkos: "Mindezt úgy, hogy az esetek kétharmadában még csak nem is tudja az apa, hogy megöletik a gyerekét."

Párőrzés tudod :). Ha kapcsolatban vagy a nősténnyel, házasok vagytok, napi szinten kommunikálsz meg lépsz vele testi kontaktusba (itt nem a b.szásra gondolok feltétlenül) hanem hogy egymáshoz érnek az emberek ha egy helyen élnek...
És akkor nincs olyan, hogy ne tudna az apa a még magzatkorú gyerekéről.
Az állatok ezt is csinálják ám, az állatok hímjei...legalábbis ahol fontos az utód.

Olyan hogy nem tud róla, csak úgy fordul elő, hogy az a humanoid hím:) már rég le se szarja a humanoid nőstényt, és nem hogy azt nem tudja hogy hol lakik vagy mi van vele, hanem a nevét sem.... :)

Ha népszaporulatot akarsz, akkor vezesd be hogy minden b.szás bejelentésköteles :) legyen egy hatóságnak, és 2 hónap múlva megkeresik a nőt meg a ffit is, és kötelezik mindkettőjüket az utód felnevelésére :).

Untermensch4 2018.01.26. 17:58:44

@zombigyilkos: Az hogy paraziták akadályozzák a saját szaporodásukat, sztem jobb mint ha nem tennék...

2018.01.27. 08:31:43

@zombigyilkos: "Amúgy miről szól a női romantika? Arról, hogy kapjon valamit a nő mástól. Miről szól a férfi romantika? Hogy adjunk másnak. Ergo még ebből a szempontból is sokkal magasabb szinten állunk, mint mi. Mi adunk, mert nekünk valóban van érzelmi intelligenciánk, ti meg élősködtök, mint egy parazita kullancs. "

Szerintem ezt megint benézted, ugyanis ezeknek a viselkedésformáknak az utód szempontjából van jelentősége, és nem azért van így vagy alakult ki így, merthogy ha faszinak születsz akkor adakozó leszel és nagylelkű, ha meg nőnek akkor kullancs, hanem az utód szempontjából lényeges, hogy az adott faj azon egyede, amelyiknek a teste egy bio inkubátor, az alapvetően saját magából építi fel az új lényt, tehát ha kivülről nézzük, akkor "önzőnek" kell lennie, illetve adományokat KELL elfogadnia, mivel kettő lény lakozik benne, amit nyilvánvaló hogy sikertelenebbül fog táplálni és növeszteni magában, ha csak egyedül kell mindent "levadásznia" hozzá. A faj hím egyede pedig azért látszik adakozónak mert az új lény rajta kivül növekszik, tehát nyilvánvaló, hogy fejlődését, növekedését úgy tudja elősegíteni, ha azt a lényt segíti akiben "benne" van az utód. ELvileg mire az utód kettéválik az egyik lénytől, azaz megszületik az alien :), a teljesen új lény, addigra a két felnőtt egyed már kötődik annyira egymáshoz, hogy 3-4 évig kibírják, amíg az új lény nagyjából már legalább önállóan képes menni meg enni meg állatbőrbe bújni ha fázik... :).

A többit, a következő 20 évet (házasság, párőrzés) , meg hogy apajogon legyenek nyilvántartva az új jövevények:), már Ti találtátok ki :), és pont azért mert nem adtatok mindent oda a nösténynek. vagy a hordának :) , hanem elkezdtetek magatoknak önzőn :) gyűjtögetni meg felhalmozni (azaz nem minden ajándékot odaadni- nem úgy mint az énekesmadarak:)), és akkor mikor öregek lettetek, akkor elkezdtetek rettegni hogy most meg mi lesz, .. ezért kitaláltátok, hogy akkor az az utód amelyikről úgy láttátok hogy a tieitek :), az kapja meg az ajándékot :).

2018.01.27. 23:09:44

@Untermensch4:
Ha csak a saját életüket nézném, talán azt mondom, értem az érvedet. Csakhogy ők nem csak a saját szaporodásukat akadályozzák, hanem azét is, aki eltartja őket. A párjuk gyerekét öletik meg, így annak sem lesz utódja.

2018.01.27. 23:24:33

@Mia and me:
"már rég le se szarja a humanoid nőstényt"
Gyakoribb, hogy a nőstény shit tesztje már olyan szintre jutott, hogy apuka még csak a közelébe sem juthat a nőnek. Avagy másik gyakori eset, hogy azt hazudja, hogy elhízott.

"kötelezik mindkettőjüket az utód felnevelésére"
Támogatom. Apasági teszt - válás esetén pedig váltott elhelyezés.
Kár, hogy éppen a feminácik rinyálnak ezek ellen a legjobban.

"az utód szempontjából lényeges"
Mármint azon utód szempontjából, amelyiket anyuci kinyíratja?
Mesélj még! :)

Egyébként a biológiai tényezőt sehol nem vontam kétségbe. Tökéletesen tudom (fantasztikus, hogy végre te is eljutottál erre a szintre), hogy minden élőlény önző. ... Csak érdekes, hogy a rinyádat nem Diorella Queen ellen intézted, holott először neki kellett volna szegezned. Vajon miért is?

"apajogon legyenek nyilvántartva az új jövevények"
Azt azért találtuk ki, mert amíg anyuci az alfával kúrt (félre), addig a bétán élősködött. És ez a parazita szokása a nőneműnek valahogy nem jött be annak, akinek nem volt gyereke, de mégis el kellett tartania. Az apajogú dolgok azért jöttek létre, hogy ha már a társadalom kötelezi az apát arra, hogy eltartson egy nőneműt és a gyerekét, akkor biztosítva legyen (lehetőleg minél jobban), hogy az a gyerek valóban az övé is. És ne kelljen eltartania más gyerekét csak azért, mert anyuci megint nem bírt a pinájával.
Egyetlen élőlény sem szereti a parazitáit. A férfi sem.

2018.01.29. 17:28:47

@zombigyilkos: ""apajogon legyenek nyilvántartva az új jövevények"
Azt azért találtuk ki, mert amíg anyuci az alfával kúrt (félre), addig a bétán élősködött. És ez a parazita szokása a nőneműnek valahogy nem jött be annak, akinek nem volt gyereke, de mégis el kellett tartania. Az apajogú dolgok azért jöttek létre, hogy ha már a társadalom kötelezi az apát arra, hogy eltartson egy nőneműt és a gyerekét, akkor biztosítva legyen (lehetőleg minél jobban), hogy az a gyerek valóban az övé is. És ne kelljen eltartania más gyerekét csak azért, mert anyuci megint nem bírt a pinájával."

Abban hogy a nő bárkitől van gyereke fel akarja nevelni, mi a partazitizmus-? ő a saját felét beleteszi- aki nem teszi bele az egy harmadik faszi- azaz akkor nektek akik ezen keseregtek a harmadik, kakukkfiókás faszikat kellene elővennetek és kivetni rájuk a parazita adót :). Nem a nőket ekézni.
A faj szempontjából és a gyerek túlélését szolgáló szempontból ez a legjobb biológiai stratégia....hogy attól születik gyerek aki csinál....:)...és az neveli fel, aki fel tudja nevelni...

Akkor nem értem, ha a faszik viselkednek úgy ahogy a nőknek nem tetszik (kefélnek összevisszza, itt is ott is gyereket csinálnak- azaz beültetnek egy parazitát egy nőbe, egy másik faszinak :))), akkor az üdvözölve van a faszik által mint a legjobb stratégia, meg biológiai fajfentartó kényszer.... Ha ugyanennek a női oldalát és megoldását elemezzük (hogy bárkitől lesz az a gyerek, a nő azon van hogy ellátást kell kapjon a gyerek), akkor meg parazitizmus?

Ez az enyém-tied számolgatás biológiailag a fehér faj eltűnését is eredményezheti :) egyébként.

Ne értsd félre, értem a béták álláspontját...
De megoldás a bajukra hogy ha feleségül vesznek valakit, akkor arra vigyáznak, azért tesznek... ja és persze csinálnak neki gyereket (még mielőtt a lanygos vízben és együtt-számítógépezős hétvégésen eltöltött 10 év után anyu tényleg csináltat magának egy éppen biológiai feladatát teljesítő alfával..). Aki nem mer, és nem tesz, az hoppon marad. így vagy úgy. Lehet várni a herceget is(női szokás) , meg lehet várni (ffiak szokása) a megfelelő élethelyzetet egy gyerekhez, de olyan nincs. Gyerek akkor lesz ha csinálnak :). És ha van, akkor meg el kell tartani, fel kell nevelni.

""kötelezik mindkettőjüket az utód felnevelésére"
Támogatom. Apasági teszt - válás esetén pedig váltott elhelyezés.
Kár, hogy éppen a feminácik rinyálnak ezek ellen a legjobban."

Ezt már korábban is megállapítottuk hogy ebben egyetértünk nagyvonalakban.
Nem tudom kik rinyálnak ellene, tudtommal most is lehet bárki csináltathat tesztet, csak pénzbe kerül.
plusz váltott elhelyezés is van, de nem kötelező.
Sajnos itthon azért az apák egy része valóban alkalmatlan arra hogy 2 hetes váltásban, a rá eső 2 hétben full 24 órában rendesen ellássa a gyereket/gyerekeket. (vagy fizet egy pótanyut- de annak megint sok értelme nincs, bébiszittelni a gyereket amikor épp nála van....)
Erre megfelelő szabályozás kellene, plusz egy olyan visszacsatoló rendszer, amit viszont az emberek többsége már nagyon privátnak meg tolakodónak érezne. Ha nincs visszacsatolás és ellenőrzés, akkor sajnos kallódnak adott esetben a gyerekek... (most is, itt most nem feltétlenül arra gondolok amikor az apához vagy apához is kerülnek, hanem az egész válás utáni gyerekelhelyezéses- ki mit fizet-es tortúra egy agyrém szerintem a gyerekeknek, és utána is ha nem tud a két szülő normálisan kommunikálni)

2018.01.31. 00:16:37

@Mia and me:

"Abban hogy a nő bárkitől van gyereke fel akarja nevelni, mi a partazitizmus"
Attól parazita, hogy közben (a gyerekre hivatkozva) eltartatja magát és a saját gyerekét. És azzal tartatja el magát, akinek valójában nem adott gyereket. Tehát nem teszi bele a sajátját.

.

"aki nem teszi bele az egy harmadik faszi"
Nem aranyom. Anyuci az, aki kapja a lóvét a segge alá meg a gyerekéért. Ő az, aki hazudik az átvert férfinak. Ergo biza ő a parazita.
Nézzük csak a 3 embert:
- Alfa csávó dugott: kapott gyereket + adott gyereket.
- Átvert csávó: nem adott gyereket + nem adott gyereket + adott pénzt
- Csaj: kapott gyereket + adott gyereket + kapott pénzt
Ergo ő kapott egyedül többet, mint amit beleadott. Magyarán parazita.

.

"Ez az enyém-tied számolgatás biológiailag a fehér faj eltűnését is eredményezheti :) egyébként."
Éppen az eredményezheti a fennmaradását.
A parazita életstílusotok meg (ami mára olyan jellemző lett) a kihalását.
Ha észrevetted volna, éppen az utóbbi időben csökken a létszámuk.

.

"megoldás a bajukra hogy ha feleségül vesznek valakit, akkor arra vigyáznak, azért tesznek"
Tennének, ha nem akadályoznák meg őket a nők és a feminizmus által létrehozott fasiszta törvények és egyebek.
- Teszem azt több országban az apasági teszt tiltása.
- Avagy a szociális eltartó rendszer, ami a nőknek kedvez.
- Avagy a válás után egyedül az anyának adott gyerek (+ tartásdíj).
Stb.

.

"Nem tudom kik rinyálnak ellene, tudtommal most is lehet bárki csináltathat tesztet, csak pénzbe kerül."
www.ferfihang.hu/2013/09/24/buncselekmeny-az-apasagi-teszt-franciaorszagban/

.

"plusz váltott elhelyezés is van, de nem kötelező"
Épp ez a baj.
Ugyanis a törvény úgy fogalmaz, hogy csak akkor lehet váltott elhelyezés, ha mindkét fél beleegyezik. Namármost anyuci (ha amúgy biztosan megkapja a gyereket meg a lóvét) biztosan nem fog belemenni. AHogy nem is megy manapság. Ezért kellene kötelezővé (alapértelmezetté) tenni, és csak akkor kelljen apunak tartásdíjat fizetnie, ha lemond a gyerek neveléséről.

.

"itthon azért az apák egy része valóban alkalmatlan arra hogy 2 hetes váltásban, a rá eső 2 hétben full 24 órában rendesen ellássa a gyereket/gyerekeket"
Sajnos éppen az anyák azok, akik erre alkalmatlanná váltak.
Nézzük csak meg, hogy amíg nagyobb a férfiak nevelték korábban a gyerekeket, kevesebb volt a bűnözés, a droghasználat, az iskolából kibukás, az alkoholizmus, stb. Most meg, hoyg anyukák nevelik a gyereket, folyamatosan növekszik a problémás gyerekek aránya. Olvasgass, hogyan is nevelnek manapság anyukák:
www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/
Idézet a cikkből:
'
- A fiatalkorú öngyilkosok 63%-a apátlan családból menekül a halálba.
- Az otthontalan vagy otthonról megszökött gyerekek 90%-a apátlan családból származik.
- A viselkedési rendellenességeket mutató gyerekek 85%-a apátlan családból származik.
- Az indulati problémákkal küzdő nemi erőszakolók 80%-a apátlan családban nőtt fel.
- A középiskolából kibukók 71%-a apátlan.
- Az elvonókra járó fiatalok 75%-a apátlan családból érkezik.
- A javítóintézetekbe száműzött gyerekek 70%-a apátlan családból jön.
- A fiatalkorúak börtönének lakói között 85% apa nélkül nőtt fel – az átlag 20-szorosa.
'
Ennyire 'jól' nevelik anyukák a gyerekeket.
Szóval talán nem volt túl szerencsés az apákat ekézned (megint - bár femináciktól megszoktuk, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyják, csak hogy dobálhassák megint a szart).

.

"Erre megfelelő szabályozás kellene"
Váltott elhelyezés kötelezővé tétele.
Fentebb írtam. Pár országban kipróbálták és bevált.
Itt egy magyar cikk róla, benne forrásokkal külföldi tapasztalatokról:
divany.hu/szuloseg/2016/10/30/breking_jobb_ha_valas_utan_fele-feleben_van_a_gyerek/

2018.01.31. 17:50:47

@zombigyilkos: " És azzal tartatja el magát, akinek valójában nem adott gyereket."

A többség csak a fél gyereket tartatja el, merthogy ő maga is dolgozik, tehát saját magát meg a fél gyerekét :) nem tartatja el az új faszival, (vagy régi bétával), bocs.

"Ő az, aki hazudik az átvert férfinak."

ez lehet de ezt nem magáért hanem a gyerekért teszi.

"Nézzük csak a 3 embert:
- Alfa csávó dugott: kapott gyereket + adott gyereket.
- Átvert csávó: nem adott gyereket + nem adott gyereket + adott pénzt
- Csaj: kapott gyereket + adott gyereket + kapott pénzt
Ergo ő kapott egyedül többet, mint amit beleadott. Magyarán parazita."

Alfa csávót nem értem, hol kapott gyereket, mikor azt egy béta fogja a sajátjaként felnevelni, és törvényileg meg érzelmileg meg minden szinten a "béta" gyereke lesz.. alfa csak b.szott egyet, de a semmi más öröme :) nem lesz a gyerekéből....
Átvert csávó kapott egy gyereket, csak "biológiailag nem", de igazából ez a faj szempontjából bocs de lényegtelen.
Csaj meg nem "kapott pénzt", mert azt a kakukkfióka gyerek kapja, viszont ezzel a csaj plusz a kakukk ad egy családot meg hosszú életet :) az átvert csávónak, plusz visznek neki levest az elfekvőbe, vagy épp otthon ápolják majd :)... míg ha átvert csávó nincs átverve hanem együtt megkeserednek gyerek nélkül a csajjal, akkor baszhatja az egész életét, a csaj meg halálba szekálja majd öregen :)- erre mérget vehetsz :).

Folyt köv ha végeztem a karitatív vállalásommal :) mára.

2018.01.31. 20:05:16

@zombigyilkos: férfihangos cikk azért ne legyen már tudományos hivatkozási alap.

""plusz váltott elhelyezés is van, de nem kötelező"
Épp ez a baj.
Ugyanis a törvény úgy fogalmaz, hogy csak akkor lehet váltott elhelyezés, ha mindkét fél beleegyezik."

Ami nagyon helyes. Ugyanis a majdani váltott elhelyezés egy olyan egyetértést és együttműködést feltételez a felek részéről, ami ha nincs meg akkor ha kötelezővé teszed a váltott elhelyezést, akkor a gyereket szivatod meg vele. (plusz gondolni kell a nem középosztálybeli nem "szép" válásokra is, ahol pl. azért válik anyu mert apu kétnaponta laposra veri a gyereket, vagy épp alkoholista - ilyen családban hogyan biztosítanád, hogy az apunál 2 hetét töltő gyerek ne legyen agyonverve vagy 2 hétig éheztetve, mert sörreborrapálinkára kellett apu pénze...?- vagy ugyanígy ha anyu egy lelki terrorista, akkor hogyan biztosítod hogy amikor épp nála van a 2 hét, akkor ne szekírozza halálra a gyereket, pusztán a volt férje iránti jóindulatból? )

"Sajnos éppen az anyák azok, akik erre alkalmatlanná váltak.
Nézzük csak meg, hogy amíg nagyobb a férfiak nevelték korábban a gyerekeket, kevesebb volt a bűnözés, a droghasználat, az iskolából kibukás, az alkoholizmus, stb"

valami tévedés van, azt hasonlítod össze, amikor család, azaz anya apa nevelte a gyereket, azzal hogy egyszülő neveli ( a másik meg pénzt ad vagy azt se, vagy épp félteni kell tőle a gyereket)- tehát egy családi nevelést hasonlítasz össze egy "hiány"-os neveléssel, amikor is az egyik szülő vagy sehogysem, vagy csak pénzzel van jelen a gyerek életében. Nyilván ez mindenképp rosszabb, mint amikor nagy örömködve mindenki együtt van és a gyerek családban nevelkedik.

"Pár országban kipróbálták és bevált."

Svéd ... (?)
Bocs de attól messze vagyunk sokmindenben. Pl. az emberek emberként viselkedésében is, nem csak az oktatásban, fizuban, egyenjogúságban ;-)...

2018.01.31. 20:45:49

@Mia and me:

"A többség csak a fél gyereket tartatja el"
Attól még eltartat, tehát parazita.

"merthogy ő maga is dolgozik"
Hagyjuk már ezt az árvagyerek dumát. A nők 3/4-e az élete során még a saját költségét sem teremti elő, nem hogy a gyerekéét.

"ez lehet de ezt nem magáért hanem a gyerekért teszi"
LOL Persze. :DDD
Foglalkozása: elvált
hvg.hu/itthon/20131105_Foglalkozasa_elvalt
:)

.

"Nézzük csak a 3 embert:
- Alfa csávó dugott: kapott gyereket + adott gyereket.
- Átvert csávó: nem adott gyereket + nem adott gyereket + adott pénzt
- Csaj: kapott gyereket + adott gyereket + kapott pénzt
Ergo ő kapott egyedül többet, mint amit beleadott. Magyarán parazita."

"Alfa csávót nem értem, hol kapott gyereket"
Neki született gyereke.
Vissza kell mennünk a 6. osztályos biológiáig veled, hogy megértsd?

.

"törvényileg meg érzelmileg meg minden szinten a "béta" gyereke lesz"
1. A gyerek nem a béta gyereke lesz. Ő a palimadár, akit átvertek. Minden élőlény elsődleges célja, hogy a saját génkészletét szaporítsa és támogassa. A béta éppen másét támogatja. Ahogy te is írtad: kakukkfióka.
2. Erre jön rá, mikor megtudja a béta, hogy a gyerek nem is az övé (teszem azt válás közbeni viták során).

.

"alfa csak b.szott egyet, de a semmi más öröme :) nem lesz a gyerekéből"
Tudod, hatodikos biológia.
Mindegy, milyen öröme van belőle, attól még a gyerek az övé.

.

"ez a faj szempontjából bocs de lényegtelen"
Eleve olyan, mint faj, csak emberi meghatározás szerint van.
A természetben egyedek vannak, akik hol segítik egymást, hol egymás ellen vannak. És minden egyed elsődleges célja, hogy a saját génkészletét szaporítsa.
Tudod megint: hatodikos biológia.

.

"Csaj meg nem "kapott pénzt", mert azt a kakukkfióka gyerek kapja"
LOL :DDD
Persze persze. Megint a jó öreg femináci duma az önmagukat eltartó nőkről. :)
Egyébként nem meglepő, hogy egy hozzád hasonló parazita mosdatni próbálja a parazita életvitelt. Valahogy mindig meg kel magyarázni a megmagyarázhatatlant. Az abortuszt, mint gyerekgyilkosságot is meg tudjátok ti nácik magyarázni, szóval egy kis élősködés már nem lehet probléma. :)

.

"férfihangos cikk azért ne legyen már tudományos hivatkozási alap."
Kis kurva! Ha észrevetted volna, van benne hivatkozás is. De nem lep meg, hogy megint mosdatod a szerecsent. :)

.

"Ami nagyon helyes."
Kurvára nem. Ez csak akkor lenne okés, ha mindkét félnek ugyanolyan joga lenne a gyerekhez abban az esetben is, ha nem választják a váltott elhelyezést.

.

"Ugyanis a majdani váltott elhelyezés egy olyan egyetértést és együttműködést feltételez a felek részéről, ami ha nincs meg akkor ha kötelezővé teszed a váltott elhelyezést, akkor a gyereket szivatod meg"
Éppen azt bizonyítják a kutatások, hogy ez rohadtul nincs így. Csak az ócska nácik próbálják a parazita életvitelt fenntartani. A gyereknek éppen az a jó, ha mindkét szülő neveli. Éppen akkor szokott baj lenni egyet nem értés esetében, ha csak az egyik fél kapja a gyereket. Ugyanis a másik dél ez esetben kiszolgáltatott lesz vele szemben, illetve a gyerek is ki lesz szolgáltatva neki. Pl. a másik fél ellen neveli a gyereket - ez utóbbit hívják a pszichológiában 'válás utáni rosszindulatú anya szindrómának' (DRMMS), ami nagyjából minden harmadik anyára érvényes. A gyerek iszonyúan megsínyli, ha egy oylan szülő neveli őt kizárólagosan, amelyik utálja a másikat. Éppen az a jó a gyereknek ilyenkor, ha mindkét szülő neveli kötelező jelleggel.

Pláne: együttműködés? Megint a náci hisztid jött elő?
Milyen együttműködés kell ahhoz, hogy kéthetente a gyereket felrakd a vonatra/buszra és elmenjen apuhoz, majd két hét múlva vissza? Semmilyen.
Éppen ahhoz kellene együttműködés, ahol pl. a tartásdíjviták jönnek elő.
Szóval ez sem jött be, kis náci! :)

folyt.

2018.01.31. 20:52:31

@Mia and me:

"gondolni kell a nem középosztálybeli nem "szép" válásokra is, ahol pl. azért válik anyu mert apu kétnaponta laposra veri a gyereket"
Sőt, még inkább gondolni kell arra, amikor anyu veri naponta laposra a gyereket, esetleg még a fejét is levágja:
www.borsonline.hu/aktualis/horror-paszton-monika-levagta-ujszulott-babajanak-a-fejet/146053
Mert ugye az anya általi bántalmazás jóval gyakoribb, mint az apa általi:
www.sciencevsfeminism.com/the-myth-of-oppression/violence-by-women/child-abuse-dhhs-statistics-1999-2012/

Egyébként meg éppen a váltott elhelyezésben kisebb (sokkal kisebb) a gyerekbántalmazás esélye.
Ugyanis ha a másik fél kéthetente látja a gyereket, akkor egyrészt a bántalmazó is kisebb eséllyel bántja, mert hamarabb kiderül és hamarabb lehet tenni. Míg ha csak a bántalmazó kapja a gyereket, akkor a gyerek 100%-osan ki van téve a bántalmazásnak és a másik fél nem tehet róla.
Ahogy itt is ez történt:
pestisracok.hu/addig-nem-nyugodott-amig-meg-nem-olt-egy-gyereket-kipakol-ehezteto-anya-volt-elettarsa/
Apa hiába hajtotta, hogy az anyának nem szabadna a gyereket odaadni, senki nem tett semmit, mert az apának nem volt joga agyerekhez.
Míg ha kötelező váltott elhelyezés lett volna, akkor jó eséllyel megúszta volna a gyerek.

.

"azt hasonlítod össze, amikor család, azaz anya apa nevelte a gyereket, azzal hogy egyszülő neveli"
Nem.
Azt hasonlítom össze, amikor anno nagyobb részt férfiak nevelték a gyereket, azzal, amikor nagyobb részt nők.
De ha a te verziódat nézzük, akkor most éppen te támasztod alá, amit mondtam: kötelező váltott elhelyezés. Két szülő nevel, ergo jobb lesz a gyereknek. Olvasgass:
www.acfc.org/acfc/assets/documents/Articles/Nebraska%20Lawyer%20Magazine.pdf
/Bár már volt linkelve, hiába rakom be megint, hiszen náci vagy, így a tények téged nem érdekelnek./

.

"Svéd ... (?)"
Szlovákia, Ausztria, Ausztrália, Hollandia, stb. Nagyon sok országban már elsődleges verzió és minden esetben pozitívak a tapasztalatok vele.
Csak a te férfigyűlölő náci felfogásod az, ami figyelmen kívül hagyja a tényeket.
www.apakazigazsagert.org/cikk/osztott-szuloi-felugyelet-valtott-elhelyezes

.

"az emberek emberként viselkedésében"
Legalább annyira emberként viselkedünk idehaza, mint Svédroszágban.

"az oktatásban"
Ott sem igazán jobb a helyzet. Amikor két óvónő három kisgyereket kötélen vezet az utcán, egyik mögöttük, másik előttük, minden pillanatuk irányítva, na az minden, csak nem normális oktatási rendszer.

"fizuban"
Jobban élüjnk, mint a világ 80%-a.
Egy minimálbéres ma jobban él, mint 100 éve egy arisztokrata.
Vajh' mi hiányzik még ahhoz, hogy váltott elhelyezés lehessen? Új Iphone, fényesebb műköröm?

"egyenjogúságban"
Abban biza sokkal jobban állunk, mint Svédországban.
Nálunk pl. nem akarunk férfiadót bevezetni, és a migránsnak sincs több joga, mint nekünk. (Sőt, még a cigányainknak sincs olyan plusz előjoga, mint a svédek bevándorlóinak.) Nincsenek náci kvótáink, nem veszik el a gyerekedet, csak mert picit hangosabban beszéltél vele (mindezt azért, hogy egy szervezet óriási pénzeket akaszthasson le az államtól), stb.

De értem én, hogy náci vagy és mosdatni kell a szerecsent, mert gecikínos számodra, hogy egy védhetetlen ügyet próbálsz védeni. De kár az erőlködésedért. :)

2018.02.01. 15:09:18

@zombigyilkos: na még szerencse hogy amit belinkeltél, ott egyértelmű, hogy a nő elmebeteg, tehát nem a "nő" mivolta miatt tette amit tett ...

A váltott elhelyezésnek lehet hogy én vagyok a legnagyobb női szimpatizánsa, de úgy nem hogy "kötelező". Vizsgálni kell mindkét felet, mert egy alkoholistához ne legyen váltott elhelyezés, Egy játékfüggőhöz se. Az is oké, ha alapból váltott, de az első kötelező felülvizsgálat 2 hónap múlva legyen, és aztán félévenként. (erre a magyar ellátórendszer képtelen)- márpedig amíg a magyar viszonyok olyanok, hogy a válások jó fele nem is azért lesz mert valamelyik hűtlen vagy csak simán megunták egymást HANEM azért mert az egyik fél együttműködésre alkalmatlan, vagy a pénz(telenség) miatt, addig erről itthon érdemileg nem nagyon lehet beszélni.

2018.02.02. 23:22:25

@Mia and me:

"na még szerencse hogy amit belinkeltél, ott egyértelmű, hogy a nő elmebeteg, tehát nem a "nő" mivolta miatt tette amit tett"
Ki nem elmebeteg, aki gyereket öl???
Persze azt tudjuk, hogy ha nő követi el, akkor ezzel úszhatja meg az életfogytiglant meg a többit. Hiszen ő ilyenkor hirtelen lelki problémás lett, meg szülés utáni akármilyen szindróma, csak hogy mentsük, aki pinát nőtt körül. Nehogy már véletlenül felelősséget kelljen egy nőnek vállalnia a tettéért! :) Eközben meg egy férfit jóval nagyobb eséllyel zárnak be hasonló esetben. Mert ugye ezt jelenti az 'egyenjogúság' a mi kis femináci világunkban.
De látom, megint sikerült elkerülnöd a hivatalos felmérési adatokat. Persze, hiszen gecikínos, hogy a gyerekbántalmazók nagyobb része nő, ugye? :)

"Vizsgálni kell mindkét felet, mert egy alkoholistához ne legyen váltott elhelyezés"
Ne a különleges esetekkel gyere már megint!
Annyira gáz ez a csúsztatásod...

"Az is oké, ha alapból váltott, de az első kötelező felülvizsgálat 2 hónap múlva legyen, és aztán félévenként."
Evvel kapcsolatban nincs ellenvetésem.

"erre a magyar ellátórendszer képtelen)- márpedig amíg a magyar viszonyok olyanok..."
Ennyi erővel ugye a nem váltott elhelyezésnél is kellene 2 hónap után felülvizsgálat. Sőt, ott még inkább, mert nincs a másik szülőnek kontrollja, hogy az egyik mit csinál a gyerekkel! De mivel a magyar helyzet ezt nem teszi lehetővé, így tiltsuk be a válást is.
Nem érzed, mennyire gáz ez az érvelésed?

2018.02.04. 09:47:12

@zombigyilkos: "Persze azt tudjuk, hogy ha nő követi el, akkor ezzel úszhatja meg az életfogytiglant meg a többit. Hiszen ő ilyenkor hirtelen lelki problémás lett, meg szülés utáni akármilyen szindróma, csak hogy mentsük, aki pinát nőtt körül."

Tévedés, ha fickó öl gyereket- embert, és elmebeteg, akkor azt is úgy kezelik mint az elmebeteg nőket. Ez nem nem-függő a büntetésvégrehajtásban.

"Persze, hiszen gecikínos, hogy a gyerekbántalmazók nagyobb része nő, ugye? :)"

Családon belül a faszik bántalmaznak jobban (és ált. nem csak a gyereket, hanem minden gyengébbet, azaz adott esetben az anyát, vagy épp a nagyit, saját anyjukat-apjukat ha együtt élnek), egyedülélő szülők esetében nagyobb csak a női "verekedők" aránya, de pont azért mert egyszerűen arányaiban a nőknél van a több gyerek. (Azaz amíg családban vizsgáljuk a bántalmazást, úgy ált. súlyosabb és az apa követi el, majd válás után meg többnyire anyákhoz kerülnek a gyerekek, és valóban ők is képesek bántalmazni, de ez általában enyhébb forma, vagy teljesen más jellegű mint a férfiak gyerekek elleni tipikus bántalmazásai)

"Vizsgálni kell mindkét felet, mert egy alkoholistához ne legyen váltott elhelyezés"
Ne a különleges esetekkel gyere már megint!
Annyira gáz ez a csúsztatásod..."

Te kezdted, belinkeltél egy nemzetiségi családot, meg egy elmebeteget...

"Az is oké, ha alapból váltott, de az első kötelező felülvizsgálat 2 hónap múlva legyen, és aztán félévenként."
Evvel kapcsolatban nincs ellenvetésem."

:) nyilván nem a végtelenségig. mondjuk 2 év követés elég, utána a gyerek vagy pedagógus jelzésére lehetne ismét ellenőrizgetni ha valami nincs rendben.

"erre a magyar ellátórendszer képtelen)- márpedig amíg a magyar viszonyok olyanok..."
Ennyi erővel ugye a nem váltott elhelyezésnél is kellene 2 hónap után felülvizsgálat."

Kellene is. És szintén egy két évig féléves "követés", hogy hogyan él a gyerek, hogyan alakultak a család viszonyai.

" De mivel a magyar helyzet ezt nem teszi lehetővé, így tiltsuk be a válást is."

:) ez is egy megoldás, de akkor még ennyien se fognak házasodni, meg utódot csinálni.

Egyébként a magyar viszonyok pont hogy azt tennék lehetővé, hogy fordítva működjön a dolog: azaz azt nehezen nyelné le a nép hogy ha kötelezővé tennék a váltott elhelyezést (túl nagy valóban sok anya ellenállása- egy részüké jogosan, valamint a "normális" pasik egy része meg túl riasztónak tartja hogy 2 hétig 24 órában megkapná a gyerekeit, akiket eddig anyuci látott el, tehát mindkét oldalról sok lenne az ellenvetés.) Azonban ha azt vezetnék be hogy válás után a gyermekelhelyezéseket 2-3 hónap után ellenőrizni kell, majd félévente kétéven keresztül követni, (azaz a gyereket, pedagógusokat, szülőket vizsgálni kérdezni, hogy mi a tapasztalat, jó-e ez így nekik) akkor kiderülne, hogy - mely anyáktól menekülne a gyerek ha tehetné, mely apák érzik mégis úgy hogy nem elég a heti x nap láthatás, mert többet szeretnének a gyerekükkel lenni, melyik gyerek szeretne több időt a másik szülővel is, melyik anya érzi azt hogy megfullad a csak rápakolt gyerekektől és lenne szüksége a szülői feladatok egészségesebb megosztására a válás után is.

Szóval lehetne ezt itt, csak nem úgy hogy kötelező.
Sajnos a magyar családok nagy részében az alkoholizmus, a pénztelenség, a bántalmazás a "válóok", és ott a kötelező váltott elhelyezés csak rontana a gyerek helyzetén. Jelenleg még.

Darnai Rwin (törölt) 2018.02.05. 09:58:49

@Mia and me: Épp a hétvégén beszélgettem egy nővel, aki horror történeteket mesélt arról, hogy az anyja mennyire kegyetlenül bánt vele, lelki terror alatt tartotta és megpofozta huszonéves korában ha éjfélre jött csak haza. Nem igaz, hogy a családon belüli erőszakot csak férfiak követik el. Anők csendesen alattomosan verbális lelki terror alatt tudják tartani a családot és a gyerekeiket.
Sajnos sokadik történetet hallok ilyen pokoli anyákról, akik kifele a külvilág fele csodálatos arcukat mutatják. Senki nem hinné el milyen szenvedést okoznak a gyerekeiknek.

2018.02.05. 19:11:00

@Darnai Rwin: huszonéves korában még az anyjával lakott? Azért akkor ott más gond is lehetett (a lánnyal is ha huszonévesen még ott lakott ahol lelki terrorban tartották és verték), nem csak az hogy az anyja egy kontrollmániás szülő volt.

Untermensch4 2018.02.06. 00:17:39

@Mia and me: Exem egyik munkatársa még harmincvalahány évesen is a szüleinél lakott. Gyerekkorától olyanra idomították hogy ne legyen képes önállósulni. Tudod, a kontrollmániás szülő olyan helyzeti előnnyel indul a gyerekéhez képest amit a gyereknek önállóan nincs esélye behozni. :(
Van egyébként egy nagyon általános "más gond". Adottnak vesszük hogy joga és képessége is van mindenkinek a gyerekneveléshez.
" anyákhoz kerülnek a gyerekek, és valóban ők is képesek bántalmazni, de ez általában enyhébb forma, vagy teljesen más jellegű mint a férfiak gyerekek elleni tipikus bántalmazásai"
Ez úgy hangzik mintha addig akarnád magyarázni a női stílusú bántalmazást amíg "teher alatt nő a pálma" lesz belőle, valóságos pozitív felhang... csaxólok, a ffi stílusú bántalmazást is lehet addig magyarázgatni amíg "ami nem öl meg, az erősebbé tesz" lesz belőle...

2018.02.07. 16:58:00

@Untermensch4: "Exem egyik munkatársa még harmincvalahány évesen is a szüleinél lakott. Gyerekkorától olyanra idomították hogy ne legyen képes önállósulni. Tudod, a kontrollmániás szülő olyan helyzeti előnnyel indul a gyerekéhez képest amit a gyereknek önállóan nincs esélye behozni. :("

Igen ezt nagyon jól tudom. De azért huszon-harmincéves korára már nem tudják olyan szinten elszigetelni a környezettől, hogy ne vegye észre, hogy gáz van. Tudom hogy nagyon nehéz, mert én is végigjártam ezt, ma már nem beszélek velük, meg ők sem velem, mert szerintük még mindig teljesen rendben van(és volt) a gyereket tulajdonként kezelni, verni meg még sok más dolgot megtenni (teher alatt nő a pálma :)-amit írtál).
Írtam a csetlek-en is hogy k..a nehéz, főleg utána is kiszakadni ezekből a sémákból. De azt is tudom hogy már 12-13 évesen éreztem hogy valami nagyon nem oké. Szerintem más is érzi. Én figyeltem, néztem másokat, ki hogy viselkedik az osztályban, utána, játszótéren, stb. És 18 éves koromra - ahogy a bátyám lelépett pár évvel korábban- úgy én is kijelentettem, hogy ezt tovább velük NEM, és léptem. Mondjuk ahhoz is bátorság kell, hogy tudd, hogy ha nagykorú vagy, akkor az van amit te eldöntesz... :), - itt mondjuk sokat számít ki mennyire számíthat másra, másokra, anyagilag van -e lehetősége önállósodni.

" anyákhoz kerülnek a gyerekek, és valóban ők is képesek bántalmazni, de ez általában enyhébb forma, vagy teljesen más jellegű mint a férfiak gyerekek elleni tipikus bántalmazásai"
Ez úgy hangzik mintha addig akarnád magyarázni a női stílusú bántalmazást amíg "teher alatt nő a pálma" lesz belőle, valóságos pozitív felhang... csaxólok, a ffi stílusú bántalmazást is lehet addig magyarázgatni amíg "ami nem öl meg, az erősebbé tesz" lesz belőle..."

Akkor lehet rosszul írtam le. Nyilván mindenki magából indul ki, a testi bántalmazás szerintem gázabb, mint a lelki. Ugye a testi az főleg ffiakra jellemző, a lelki bántás kavarás meg manipulálás meg talán a nőkre jobban. Egyikse jó. csak míg a manipulálásokra elég hamar rá lehet jönni meg végülis amikor már van elég esze simán átlát rajta a gyerek (nekem a 7 éves simán nevén nevezte hogy a nagymami mit akar elérni és miért "hazudik" neki :D), addig egy többször nagyobb súlyú és erősebb hatalmasabb ember testi fenyítése adott esetben halálfélelmet okoz, még ha nem is veri tényleg agyon a gyereket... SZóval érted ha az apád aki elvileg védelmező , a maga 90 kilójával megpofoz téged, aki 20 kiló vagy vasággyal, akkor az azért pont olyan "üzenet" hogy akár meg is tud ölni és ha legközelebb nem bólogatsz szépen cukin ellentmondásmentesen, akkor meg is öl.... ;-) Míg az anyád mártírként manipulálva azt akarja elérni hogy utáld a másik nagyapát, akkor leszarod kb. és ennyi.

Vagy mire gondoltál? , lehet elbeszélünk egymás mellett :)

Untermensch4 2018.02.08. 10:48:43

@Mia and me: Csak részben beszélünk el mert gyanús hogy nagyrészt egyetértünk.
" Nyilván mindenki magából indul ki, a testi bántalmazás szerintem gázabb, mint a lelki. "
Ez felnőtteknél sztem is így van. A zéró fizikai fenyegetéssel járó "lelki bántalmazás"-hoz két ember kell. Az egyik aki (csak) verbálisan agresszív és a másik aki megsértődik. De megsértődni már azon is lehet a másiknak hogy az egyik létezik, lélegzik, néz, van rajta sapka... erről egyszer írt Brendelmatyi egy sztem nagyon jót, meg van tényleges kipróbálási tapasztalatom is, munkahelyi feszkó kapcsán. (*)
A gyereknél viszont, amikor még ki kellene fejlődnie annak a lelki felépülésének ami miatt ugyebár "gyerek", mert még nem nőtt meg, ott hülye ötlet arra számítani hogy úgy fel tudja dolgozni mint egy felnőtt.
Amiatt ami miatt a nagyi "hazugságát" is látja a gyerek, azt is hogy nem csak a 90 kg-os apukának van ő a 20kg-jával teljesen kiszolgáltatva hanem a 40 kg-os anyukájának is. Aki szintén meg tudja ölni vagy hagyja hogy meghaljon ("Ha tovább hisztizel és nem jössz azonnal haza akkor itthagylak." Ez a gyereknek, ha nem tudja biztosan a haza vezető utat akkor durva fenyegetés. Ha tudja, akkor is mert az "otthagyás"-ról nem egyértelmű hogy otthon be lesz-e engedve ha sikerül egyedül eljutnia oda.)
A pálmástól eltérő hasonlattal: belenöveszteni a dinnyét egy szögletes sablonba hogy szüretelés után könnyebben szállítható legyen, sztem ugyanúgy brutális mint szüret után lecsapni a szabályos kocka-idom elvárt alakból "kilógó" részeit egy bozótvágóval. Ránézésre a másodiknál látványosabb a vérfürdő (ha a gyümölcsnek van húsa akkor vére is...).
(*) 3-4 ember magyarázta nekem hogy az ötödik mennyit sértegetett engem és hogy meg kéne sértődnöm de nagyon. Én meg magyaráztam nekik hogy egyrészt ha tetűlassan dolgozok akkor nem sértés azt mondani hogy tetűlassan dolgozok. Másrészt amikor nyilvánvaló hogy vannak olyan tulajdonságaim ami elüt a normálistól (abban az értelemben hogy hiányosság), akkor én nem sértődök meg ha erre vki azt mondja hogy "fogyatékos". Ő így vezeti le a stresszt mert alkalmasint olyankor pont zavarom az ő munkáját, azt meg nem szereti az ember. És ha "az igazság" az én oldalamon állt és ugyanolyan agresszívan válaszoltam a jogtalan beszólásra, ő sem sértődött meg egyáltalán, a kölcsönösség elve (szabadság, egyenlőség) működik.

2018.02.08. 19:58:06

@Untermensch4: " Aki szintén meg tudja ölni vagy hagyja hogy meghaljon ("Ha tovább hisztizel és nem jössz azonnal haza akkor itthagylak." Ez a gyereknek, ha nem tudja biztosan a haza vezető utat akkor durva fenyegetés. Ha tudja, akkor is mert az "otthagyás"-ról nem egyértelmű hogy otthon be lesz-e engedve ha sikerül egyedül eljutnia oda.)"

:) ezt így elképzeltem hogy áll a 3 éves a kapuban :) és nem engedik be....

Jó , így értem. És tényleg szoktam ilyeneket is hallani az utcán. Nekem eleve a "ha" "akkor" kapcsolat csak pozitív irányba működik, tehát ha... bepakolod a mosogatógépet, akkor van valami :) jutalom... Fenyegetésként (ha nem lesz ez meg az akkor itthagylak, nem viszlek haza stb.) elég zsarolós. (lehet hogy tképp pozitívként is zsarolós, de nem elvesz hanem ígér... )

"belenöveszteni a dinnyét egy szögletes sablonba hogy szüretelés után könnyebben szállítható legyen, sztem ugyanúgy brutális mint szüret után lecsapni a szabályos kocka-idom elvárt alakból "kilógó" részeit egy bozótvágóval. Ránézésre a másodiknál látványosabb a vérfürdő "

hát pedig a közoktatás pl. ezt csinálja... elkezdi belenöveszteni őket.... aztán aki nagyon nem veszi a formát, azt formára vágja... :/

Untermensch4 2018.02.08. 23:43:09

@Mia and me: ":) ezt így elképzeltem hogy áll a 3 éves a kapuban :) és nem engedik be...."
Most képzeld ezt úgy hogy nagyon más dimenzióban telik a gyerek körül az idő... egyből nyomasztóbb. Pedig nem is mondtam hogy miben más dimenzió. Próbáld elképzelni. Az elképzelhetetlent, mert nem adtam instrukciót... na a gyereknek kb még annyival rosszabb hogy a nyelvet is még csak tanulja, háttértudása a világról korlátos.
Bizarr dolgokat lehet látni az utcán. Én iskola-ovi-bölcsi blokk közelében lakok, a boltba ahova gyakran járok, szintén sokan gyerekkel mennek. Alapból "sietni kell", ezt sztem sok gyerek sokszor hallja miközben rángatják. Ha kérdezne vmit akkor meg a sietség miatt nagyobb az esély hogy a szülő rosszul értelmezi a kérdést. Aztán rosszul válaszol? A gyerekek velük született tehetségének nem tudom mekkora hányadát koptathatják el a "Mi az" kérdésekre adott rossz válaszok és az azokon való felesleges agyalás. :(
Igen, a közoktatással érdekes hidegháborút kell folytatnia az embernek...

2018.02.09. 21:20:45

@Untermensch4: Aha, a sietség alap sok embernél. Én mikor ovis volt még mind a kettő akkor akadtam ki, mindenki rángatta, öltöztette, szapulta a kölykét... Rólunk biztos azt hitték, hogy vagy milliomosok vagyunk vagy éjjel dolgozunk, mert többnyire kabátot levéve álltunk vagy leültünk a kispadra és "megvártuk" amíg a gyerek felöltözött maga, csak extrém esetekben kezdtem el én felöltöztetni. Mondjuk volt hogy addigra a fél csoport már rég hazament.... Viszont megtanultak maguk öltözni.

A 3 éves az ajtó előtt kizárva - fasza pszicho horror - kép tudna lenni. :) Dio blogján tovább kell gondolni, még lehet hogy filmesek leszünk és befutunk valamivel :)

Untermensch4 2018.02.09. 23:37:01

@Mia and me: Én már bölcsiben is sokat láttam (mostanság meg előtte az utcán mert ott vezet utam) a rángatós sietséget. :( A gyerek most nagycsoportos, egyedül öltözik, pakolássza a kabátokat mert egymásra rakják a kevés fogason. :)

2018.02.22. 22:25:20

@zombigyilkos: "Mondd, nem érzed übergáznak, hogy folyamatosan nyomod immáron hónapok óta a hazugságaidat?"

Rég láttunk.... kiengedtek? :)

"Mindezt úgy, hogy kismillió forrást hoztam "

cukorfalat vagy, de az én forrásaim nem az interneten vannak és nem adhatom ki őket :)

A zinterneten arra is van forrás hogy élnek gyíkemberek közöttünk.

Untermensch4 2018.02.23. 19:17:38

@Mia and me: "A zinterneten arra is van forrás hogy élnek gyíkemberek közöttünk. "
A "forráskritika" nevű varázslatot sztem büfészakokon is említik... :)
A gyíkembereseknél általában a szálak visszafejtése körbehivatkozást eredményez mint Däniken bácsi műveinél. Sztem zgy arra céloz hogy az őáltala linkeltek visszafejtése meg adatfelvételes-elemzéses kutatásokhoz vezet. Tehát minimum a bemeneti adatok tekintetében ez a gyíkemberezés csúsztatás. A kimenő adatokhoz vezető számolgatás módszertanán vitatkozni elegánsabb lenne.

Meluzina 2018.08.20. 13:58:23

@Mia and me: Svédországgal inkább ne bezzegeljünk... A hülyeség csúcsai... A kihalés szélén állnak, a gyerek feljelentheti a szüleit a legkisebb apróságért, botrány, ha egy kislány túl sokat babázik és elveszik a gyereket a szülőktől, ha nem 100%-ig libsi mód tartják (mert nevelni nem nevelik) és ha így megy tovább a migrikkel, úgy kifosztódnak, hogy ismét megtanulnak földet enni és falevelekból cipót sütni, mint őseik hosszú évszázadokon keresztül...
süti beállítások módosítása