Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A nyitott kapcsolat még, a monogám már nem működik
2018. március 06. írta: George Herceg

A nyitott kapcsolat még, a monogám már nem működik

htb.jpg

Népszerű közhely, hogy átmeneti korban élünk. Ugyan milyen más korban lennénk, hiszen az átmenet folyamatos. Párkapcsolatok terén a monogámiát már régebben is sokan, sokféleképpen siratták el. A monogámia ellenkezik az emberi természettel, a monogámia unalmas és frusztrációt okoz. A monogámia egyetlen értelme, hogy a gyerekek családban nőjennek fel, ha kirepültek, akkor a szülők nyugodtan kereshetnek új partnereket.  A válási statisztikák azt mutatják, hogy a monogámiára alapított házasság halott. A látencia miatt pedig magas lehet azon párok száma is, melyek csak kifelé tűnnek monogámnak, valójában nem azok, csak az egyik vagy a másik fél, esetleg mindkettő már nem tartja be a monogám játékszabályokat.  

Ezzel párhuzamosan egyre több a poliamor, poligám és swinger életformát bemutató és követendő példaként állító könyv, blog és egyéb írás. Mégis, ennek ellenére a mai Magyarországon nem beszélhetünk ezen kapcsolati formák tömeges elterjedéséről, sőt a társadalom egyes rétegeiből kifejezett ellenszenvet váltanak ki ezek az írások. Több emberi kapcsolatot tesz tönkre, ha valakiről kiderül, hogy mondjuk swinger életmódot folytat. Magyar embernek ugyanis nem kenyere a másik tőle eltérő életformák tisztelete és elfogadása. A nyitott kapcsolat és a nyitott házasság még mindig nem opció az emberek többségének. Az átlag férfi és nő még mindig kellően önző és konzervatív, hogy elítélje a hűtlenkedést, a szeretőtartást és a nyitott kapcsolatokat, annak ellenére, hogy legtöbbször Ő maga is hódol, vagy legalább is hódolni szeretne ezek valamelyikének. Marad tehát a hazudozás, a titkolózás és a bili kiborulása esetén a veszekedés, a válás és a lelki megzuhanás.

Az ilyen átmeneti helyzetben persze kialakul egy harmadik út is, ami semmivel sem könnyebb, mint az első, és semmivel sem erkölcsösebb, mint a második. Én ezt a harmadik utat látom a legelterjedtebbnek. Ez pedig a sorozat monogámia. Hűséget fogadunk, de csak néhány évre. Úgy teszünk, mintha betartanánk a régi szabályokat, de szerződni csak határozott időre szerződünk. Ha lejár a pár év valamelyik fél borít és tovább áll. Ezután mindketten újra megpróbálnak egy klasszikus monogám kapcsolatot kialakítani, ami ugyanúgy elveszíti a szavatosságát, mint az előző. A női hipergámia legalább mutat a nők számára perspektívát, hiszen a nő, ha ügyes, akkor mindig számára jobb és jobb partnerre vált, ugyanakkor a férfiaknál ez nem ennyire egyértelmű. A legtöbb férfi egy egyébként jól működő házasságban szeretne élni, amit időnként feldob néhány szerető, de ugye a monogámia tisztelete miatt ezt csak addig tudja csinálni amíg le nem bukik. Ha pedig őt hagyja ott a felesége, akkor szintén lép a következő „monogám” kapcsolatba. Nem is lenne ezzel a sorozat monogámiával semmi baj, ha a családjog nem a holtomiglan-holtodiglan házasságra épülne és a váltások során nem sérülne annyi ember és főleg gyerek mentálisan. Úgy gondolom az emberek alapvetően biológiailag valamilyen poligámiára vannak predesztinálva, de ugyanakkor érzelmileg és szoció-kulturálisan soha nem lesznek elég érettek egy kiegyensúlyozott nyitott kapcsolatra. Ebből az ellentmondásból ered véleményem szerint az a rengeteg lelki defektus, ami a ma emberét jellemzi a párkapcsolatok terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr3013719848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2018.03.06. 19:11:58

Szimplán csak túl sokáig élünk a monogám házassághoz. Amikor még csak 30-40 év volt az átlag várható életkor, addig ki tudták bírni egymás mellett, életük végéig

2018.03.07. 21:29:04

Egyszer egy nem túl közeli ismerősöm volt ilyen swingerkluba és azt mondta hogy iszonyat rusnya nők és faszik járnak ilyen helyekre, csak olyan sötét van ezeken a helyeken, hogy alig tudják egymást kitapogatni aztán meg már tökmindegy.
Mellesleg az igénytelenség netovábbja.
Monogám kapcsolat pedig létezik, van ,nem kitaláció és ha lesznek androidok mégjobban nem lesz szükség arra, hogy a pasas félrekufircoljon, mert a változatosságra való igényét kielégítik majd ezek a robotok.

2018.03.07. 21:33:08

Egyébként a titok nem más mint a valódi szerelem, az a fajta,amikor annyira szeretsz valakit, hogy előtérbe helyezed az érdekeit a tieddel szemben és csakl az számít hogy neki jó legyen. Na ha ezt érzed majd egy nő iránt, akkor elmondhatod hogy szerelmes vagy valóban.

VOGAben 2018.03.08. 01:06:46

@Diorella Queen: Egy ideális világban ez kb így is működne. De ma a 30-40-es korosztály már olyan szinten zakkant meg, hogy max hónapokban mérhetőek a kapcsolatok. Egy 20-30 viszonyon túlesett 30+ éves nő már kihez tud ragaszkodni igazán?? Szerepet játszik legfeljebb, aztán ha váltani akar akkor lelép. Vannak kivételek, ők már régen megállapodtak. Ők is csalatkozhatnak, ez benne van a játékban. Engem nem zavar, ha eljutok egy helyi rockkoncertre és a 100 jelenlévő fickóból minden ötödik "sógor", de azt úgy bírom amikor az öregedő csaj kifog egy olyan balekot akivel nincs egyetlenegy közös ismerős sem és előadja a rendes lány vagyok c. operettet. Nem lehet következmények nélkül ribanckodni!

2018.03.08. 09:09:41

@VOGAben: "Engem nem zavar, ha eljutok egy helyi rockkoncertre és a 100 jelenlévő fickóból minden ötödik "sógor", de azt úgy bírom amikor az öregedő csaj kifog egy olyan balekot akivel nincs egyetlenegy közös ismerős sem és előadja a rendes lány vagyok c. operettet. "

:D nyilván ez azért van mert a csajt viszont zavarja, ha eljut egy helyi rockkoncertre és ott minden második nő a pasija volt nője, minden második fickó meg az ő egyik élete nagy szerelme :).

Attól hogy a faszik úgy ribanckodnak hogy másnap nem zavarja őket hogy a fél várossal találkoznak az utcán (akik tudják hogy a pasi ribi), a nőket még zavarhatja :). Nem vagyunk egyformák :)

VOGAben 2018.03.08. 11:43:08

@Mia and me: Vica versa zavaró ez a mentalitás értelmes emberek között! 35-50éves, rég házasságban vagy kapcsolatban élő manusok, szinte minden esetben családapák is gátlástalanul ismerkednek online felületeken. Ismerősi körömben is van pár ilyen humanoid. Egy szemernyi tekintet nélkül arra, hogy a kiszemelt nő foglalt-e, férjezett stb... már már zaklatásig is eljutva. Itt jön a kettős mérce: Meg vannak győződve, hogy nekik ez jár, még ha csak alkalmilag is. Jaj, de ha az asszonykájukat valaki csak egyszer is levarrja, az már halálos bűn. Ezt a szemléletet nagyon utálom! Én meg személyesen szeretek ismerkedni, nem egy nő mutatta már meg, hogy milyen fotókat kapott ismeretlenektől, vagy éppen közös ismerős fickóktól. Szét röhögtük magunkat! Az exek számából nem lehet ítéletet hozni de azért van lélektani hatása bőven.

George Herceg 2018.03.08. 11:45:21

@Mia and me: Csak a nők tudnak ribanckodni. Tudod a jó öreg kettős mérce. Sok nőt megfektetni teljesítmény, a nőknek sok férfival lefeküdni nem az. Mondjuk engem zavarna a lyuksógorok maga száma. Van egy szám legalább is, ami fölött frusztrálódnék :-)

Untermensch4 2018.03.08. 12:34:34

@George Herceg: "Van egy szám legalább is, ami fölött frusztrálódnék :-) "
Ennek a problémának hallottam a vidéki "megoldását".

Falu/kisváros lakója kapta a kérdést hogy mi a poén az 1-2 településsel arrébbról összeszedett barátnőben amikor helyben is vannak jó nők és nem is mind foglalt..?

"Hát kérlek. Van a mi falunkban kb 6ezer ember. Ebből kb 3ezer nő. Ebből kb 800 az én korosztályom. Kb 200 szabad. Kb 50 tetszik. Ha ebből az ötvenből vmelyiket sikerül felszedni akkor biztos kiderül hogy a fél ismeretségi kör (vagy ismerősök ismerőse) átment már rajta. Két faluval arrébb meg nincs sok ismerősöm." :D

2018.03.08. 13:20:57

@George Herceg: "Csak a nők tudnak ribanckodni."

ja, bocs. igazad van, amikor faszi csinálja ugyanazt, azt hímringyónak hívják :), nem ribancnak.

George Herceg 2018.03.08. 13:54:51

@Mia and me: Ha faszi csinálja, akkor hódít. :-)

2018.03.08. 16:52:01

Most hogy a nembeli ribancokat megbeszéltük :) a poszthoz:

"A monogámia ellenkezik az emberi természettel, a monogámia unalmas és frusztrációt okoz. A monogámia egyetlen értelme, hogy a gyerekek családban nőjennek fel, ha kirepültek, akkor a szülők nyugodtan kereshetnek új partnereket."

Az első mondatra nincs bizonyíték, a második meg nem igaz.

Unalmat meg frusztrációt azok is éreznek akik napi váltásban szexelnek mással mindig. A szex ugyanis nem unalom meg frusztráció űző csodaszer. Akinek az, az ennyi erővel szedhetne is valamit :), legalább nem törne össze a partnerei szívét meg önbecsülését.
Tehát aki monogámiában unatkozik meg frusztrált lesz, az egy kéjlakban 5 ellenkező neművel is az lenne kis idő után, meg mindenhogy, merthogy az unalom a lustaság és tunyaság következménye, a frusztráció meg annak a következménye, hogy a lelke :) tudja, hogy lusta és tunya az a valaki akiben lakik :). Köze nincs a szexhez.

A ygerekek nem családban hanem csoportban, hordában vagy nagycsaládban sokkal jobban felnőnek mint sima családban, tehát a monogámia nem a gyerekek érdekében "van" vagy "lett" valamikor, hanem kizárólag az éppen uralkodó osztály területi és vagyoni helyzetét megőrizendő (vagy gyarapítandó), valamint hogy ne a másik majom kölyke örökölje az összerakott értékeket, hanem az aki csakis az övé. Amikor a gyerekek kirepülnek, akkor meg már nem a pénz érdeke, hanem pont a szülők "érdeke" a monogámia (már ha tovább akarnak élni ugye mint az ősember), mivel egy friss - szexelni akaró pár- kurvára nem tologatni meg pelenkázni akarja majd az alig megismert másik embert. :)

Persze az is megoldás ha 40 fölött mindenki magához vesz egy kis patkánymérget, és akkor minden gond, bánat, unalom :) megoldva... (főleg ha mégis túléli- tuti más ember lesz belőle :))

George Herceg 2018.03.09. 08:56:10

@Mia and me: Nyilván mindenkinél kihozná a promiszkuitás a kiégést egy idő után. De mivel átalában nem jut el ideáig a többség, azért a monogáimában élők frusztráltsága gyakoribb, kivéve aki megtalálja a kiskapukat.

2018.03.09. 10:54:14

@George Herceg: " azért a monogáimában élők frusztráltsága gyakoribb,"

nem értetted... :)

Nem azért frusztrált valaki mert monogámiában él, hanem ezer más okból frusztréltak az emberek....
és aki partnert válogat ez ellen, az "lekezeli" mintegy gyógyszerrel, egydarabig legalábbis, elnyomja a frusztráltság tünetet.
De nem a frusztráltsága okait.:)

George Herceg 2018.03.09. 14:05:49

@Mia and me: Sok minden miatt lehet frusztrált valaki, többek között a monogámia miatt is. Más frusztráltságot az össze-vissza kefélés tényleg nem gyógyít, csak ezt az egyet. :-)

2018.03.09. 17:39:24

@George Herceg: akkor az összevissza kefélés ellenére azért van mégis ennyi rengeteg frusztrált ember, mert az összevissza kefélőknek csak 3 %-a az aki a monogámia miatt van /lenne frusztrálva :). A többiek "hiába" kefélnek összevissza, a gondjukat nem oldja meg, sőt csak még többet okoz...:)

Sadist 2018.03.10. 21:01:59

@Mia and me: Fogalmad sincs a monogámiáról.

De miért! 2018.03.11. 11:49:35

@Sadist: Aki faszról faszra szál hogy is lenne fogalma róla?

Untermensch4 2018.03.11. 16:47:50

@Mia and me: " akkor az összevissza kefélés ellenére azért van mégis ennyi rengeteg frusztrált ember, mert az összevissza kefélőknek csak 3 %-a az aki a monogámia miatt van /lenne frusztrálva :). A többiek "hiába" kefélnek összevissza, a gondjukat nem oldja meg, sőt csak még többet okoz...:) "

monogámia IS
egyebek IS

A monogámia sikeres mellőzése miatt a más okok amik szintén okoznak frusztrációt, nem fognak megszűnni. De ettől nem is lesznek erősebbek.
Tehát a más okokat IS meg kell szüntetni.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.03.13. 18:49:39

@Diorella Queen: nem kell mindent elhinni minden távoli ismerősnek.

2018.03.14. 10:54:44

Maradjunk annyiban, hogy a nyitott kapcsolat NEM kapcsolat!
Olyan nincs hogy nyitott kapcsolat, olyan van hogy hülye felnőttek össze vissza keffentyűznek miközben albérletben együtt laknak és még az is lehet, hogy egy tányérból esznek!

2018.03.14. 17:13:59

@maxval bircaman szeredőczi szürke proletár: ez akkor ilyen család-barát kapmpámy része volt szerintem, mert akkor ezután senki nem megy swingerbe, mert retteg hogy bányarémekkel kell szexelnie :D

Mindenki marad otthon a 'csáján, aztán unalmukban hátha felnyomják 2,9-re az egyfőre eső születések számát ;-)

Untermensch4 2018.03.14. 18:20:57

@Diorella Queen: Létező szóösszetétel aminek mindenki ugyanazt a jelentést tulajdonítja, tehát de igen, van olyan hogy nyitott kapcsolat. Sőt, a vagyonjogi szerződéssel is összefésülhető gond nélkül, írásban is.

Untermensch4 2018.03.14. 18:50:45

@Mia and me: " ez akkor ilyen család-barát kapmpámy része volt szerintem, mert akkor ezután senki nem megy swingerbe, mert retteg hogy bányarémekkel kell szexelnie :D"
Ez sztem naiv elképzelés. Még ősszel láttam ahogy egy fazon a kocsma kerthelységében egy olyan ronda nőt fűz akihez az esti sötétséggel együtt is sok alkohol kell optikailag... :)
süti beállítások módosítása