Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ilyen lenne a világ, ha létezne férfi antibébi tabletta
2018. november 21. írta: George Herceg

Ilyen lenne a világ, ha létezne férfi antibébi tabletta

tabi.jpg

Időnként felröppenek olyan hírek, hogy küszöbön áll a biztonságos férfi fogamzásgátló tabletta kifejlesztése és piacra dobása. Pár napig hangos a sajtó, de mégsem jelentek meg a gyógyszertárak polcain ezek a készítmények. Mi lehet ennek az oka? A feministák ontják a cikkeket arról, hogy egyrészt a férfiak valójában nem akarják kontrollálni a fogamzó képességüket, másrészről megbízhatatlanok és elfelejtenék bevenni a pirulákat, harmadrészt, a legkisebb kellemetlenséget sem vállalják a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében. Ezért aztán a gyógyszergyáraknak nem éri meg piacra lépni ezekkel a szerekkel, mert úgysem venné senki. Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők között pont annyi a felelőtlen ember és pont ugyanannyi a kockázatkerülő is. A nem kívánt gyermek megfoganásával bár a férfit biológiai értelemben nem éri jelentős változás, azonban törvényeknek hála egzisztenciális értelemben nagyon is kockázatos számunkra fogamzó képesség kontrolljának teljes átengedése a nők kezébe.

Milyen előnyei lennének egy ilyen gyógyszer elterjedésének és ez hogyan hatna a nemek viszonyára?

  • Felszabadulna a nők szervezete az őket terhelő hormonális fogamzásgátlók hatásai alól.
  • Nem kéne a férfiaknak kényelmetlen óvszert használni egy monogám kapcsolatban. (Az óvszer megmaradna, mint a szexuális kalandozások biztonságát garantáló eszköz.)
  • A férfi szabadon dönthetne a szülővé válásról. Nincs több bepalizott kispapa, nincs több lényszerből nősülő átvert férfi. Nincsenek gyerekkel megfogott aranyásó célpontok. Csökkenne az apasági perek száma.
  • A szexuális partnerek közötti bizalom kétirányúvá válna. A nőknek ugyanúgy kellene bízni abban, hogy a férfi biztos bevette a tablettát, mint most a férfiaknak abban, hogy a nők nem hagyták ki az antibébi bevételét.
  • Csökkenne a besikerült gyerekek száma, de talán ezzel együtt növekedne a tervezetteké.

Hogy a fenti következmények melyik nemnek kedveznének, azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint, ha valaki becsületesen játszik a párkapcsolatában, vagy a szexuális életében, az csak nyerne a férfi fogamzásgátlóval, akármelyik nemhez is tartozik az illető.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr1114384794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amjamayna 2018.11.30. 13:24:11

Alapvetően a gond az, hogy túl nagy a kockázat egy férfi számára, mert valószínű, hogy nem egy ki/ bekapcsoló gombként működne.
Hormonális alapon pedig már a női fogamzásgátlók elég kellemetlen tapasztaltokat mutatnak.

>Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők között pont annyi a felelőtlen ember és pont ugyanannyi a kockázatkerülő is.<

Miből gondolod ezt és ami itt csúsztatás, hogy egy adott dolog nem ugyanazzal a kockázattal jár a két nem számára, ezért csak az egyik, vagy másik oldalról vizsgálni nem etikus.

> A nem kívánt gyermek megfoganásával bár a férfit biológiai értelemben nem éri jelentős változás, azonban törvényeknek hála egzisztenciális értelemben nagyon is kockázatos számunkra fogamzó képesség kontrolljának teljes átengedése a nők kezébe.<

A nő szempontjából pedig egzisztenciális szempontból nem igazán kockázatos, biológiai szempontból meg igen.

• Felszabadulna a nők szervezete az őket terhelő hormonális fogamzásgátlók hatásai alól.

Nem tart senki pisztolyt a fejéhez most sem, hogy bevegye/ezt a módszert használja, ez egyéni döntés kérdése.

• Nem kéne a férfiaknak kényelmetlen óvszert használni egy monogám kapcsolatban. (Az óvszer megmaradna, mint a szexuális kalandozások biztonságát garantáló eszköz.)

Cserébe, amikor a nő abbahagyja, az istennek sem jön össze a gyerek, mert a tablette „elfedte”/”félrevezette” a reprodukciós „receptorokat” és megy a vinnyogás ezerrel, ha nem jön össze.
Több száz évvel ezelőtt isten lett volna az, aki a mai korban használt óvszert eladta volna a nőknek/férfiaknak a „lélekromboló” kényelmetlensége ellenére.

• A férfi szabadon dönthetne a szülővé válásról. Nincs több bepalizott kispapa, nincs több lényszerből nősülő átvert férfi. Nincsenek gyerekkel megfogott aranyásó célpontok. Csökkenne az apasági perek száma.

Magyarul simán teherbe ejthetné a nőket, semmi felelősséggel. Akkor lenne csak igazi metoo, meg erőszakkiabálás.

• A szexuális partnerek közötti bizalom kétirányúvá válna. A nőknek ugyanúgy kellene bízni abban, hogy a férfi biztos bevette a tablettát, mint most a férfiaknak abban, hogy a nők nem hagyták ki az antibébi bevételét.

Nem, nem válna. Amelyik férfi meg bízik a nőben az meg is érdemli százszorosan, tudod, ha ló legel a sírján. Az átlag júzer tényleg ennyire hülye, hogy nem tanul semmiből?

• Csökkenne a besikerült gyerekek száma, de talán ezzel együtt növekedne a tervezetteké.

Akkor is nő döntése lenne és annyi küretet csináltathatna(titkolhatna el) mint manapság, ......ó, szent egyűgyüség.

>valaki becsületesen játszik a párkapcsolatában, vagy a szexuális életében, az csak nyerne a férfi fogamzásgátlóval, akármelyik nemhez is tartozik az illető.<

Akkor higgyél nőnek/alfának, ha ló legel a sírján….

2018.11.30. 20:23:37

Ha lenne ffi fogamzásgátló, akkor egy olyan 20-25 év alatt elérnénk, hogy a fejlett világban egyetlen (fehér) gyerek sem születne.

Ha van már, akkor a bevezetését csakis ebből kifolyólag nem bólintották még le az illetékesek.

Untermensch4 2018.12.03. 09:44:11

@CsakSzolokHogy: "A nő szempontjából pedig egzisztenciális szempontból nem igazán kockázatos, biológiai szempontból meg igen."
Nem minden aranyásó sikeres, aki csak ás ohne arany, annak kockázatos.
Meg úgy általában nem látom a statisztikai összefüggést hogy az egyedülálló v házas nők közül a gyerekkel rendelkezők jobban élnének.

"• A férfi szabadon dönthetne a szülővé válásról. Nincs több bepalizott kispapa, nincs több lényszerből nősülő átvert férfi. Nincsenek gyerekkel megfogott aranyásó célpontok. Csökkenne az apasági perek száma.

Magyarul simán teherbe ejthetné a nőket, semmi felelősséggel. Akkor lenne csak igazi metoo, meg erőszakkiabálás."

Ezt csak rosszul szerkesztetted vagy én nem látom a logikai kapcsolatot?

" Csökkenne a besikerült gyerekek száma, de talán ezzel együtt növekedne a tervezetteké.

Akkor is nő döntése lenne és annyi küretet csináltathatna(titkolhatna el) mint manapság, ......ó, szent egyűgyüség."

Amire te gondolsz az a "csökkenne az abortuszok száma" lett volna de nem azt írta.

Untermensch4 2018.12.03. 09:45:33

@Mia and me: "Ha lenne ffi fogamzásgátló, akkor egy olyan 20-25 év alatt elérnénk, hogy a fejlett világban egyetlen (fehér) gyerek sem születne."

Ebből nekem logikusan következik az hogy mostanában minden (fehér) gyerek megszületését a nők kényszerítik/manipulálják ki...

amjamayna 2018.12.03. 10:22:58

@Untermensch4:

A sikertelen aranyásók meg úgy jártak.

>Meg úgy általában nem látom a statisztikai összefüggést hogy az egyedülálló v házas nők közül a gyerekkel rendelkezők jobban élnének.<

Én sem, ilyet én nem állítottam. A „megélhetési kockázat”<> „jobban él”-el.

>Ezt csak rosszul szerkesztetted vagy én nem látom a logikai kapcsolatot?<

Leveszi suttyomban az óvszert a fickó, már erőszak, be sem veszi a tablettát, az meg pláne.
Az eredeti sírás meg arról szólt, hogy a nő átveri a palit mert annak derogál a gumi , aztán meg a fickó meresztgeti a szemeit, hogy „bennmaradt a macska”. Az ilyen hülye meg is érdemli. Ennek nem ellentételezése, hogy most a férfi verheti át a nőt.

>Amire te gondolsz az a "csökkenne az abortuszok száma" lett volna de nem azt írta.<

Nem , nem arra gondoltam, hanem arra, hogy nincs rá hatással. Illetve, hogy ha teherbe ejti , a nő még mindig elvetetheti, de most a férfi élhet vissza, neki van lehetősége, ha neki kell gyerek.

Untermensch4 2018.12.03. 17:14:11

@CsakSzolokHogy: „megélhetési kockázat”<> „jobban él”
Túlbonyolítottam a megfogalmazást. A gyereknevelés alapvetően egzisztenciális kockázat. Kevés munkahely, albérlet stb van ahol kifejezetten gyerekeseket keresnek, olyan több ahol kizáró ok (még ha így nyíltan nem is mondhatják ki mert diszkrimináció).

Az eredeti sírás meg arról szólt, hogy a nő átveri a palit mert annak derogál a gumi , aztán meg a fickó meresztgeti a szemeit, hogy „bennmaradt a macska”.
"Ennek nem ellentételezése, hogy most a férfi verheti át a nőt."
"de most a férfi élhet vissza, neki van lehetősége, ha neki kell gyerek."

Szó sincs ellentételezésről vagy kötélhúzásról. Mindketten eldöntik maguk hogy akarnak-e gyereket, amelyikük nem, az tablettát szed. Tabletta-ügyben a lehetőségeik kiegyenlítődnek. A ffi IS "visszaélhet", de a nőnek nem tiltja meg senki hogy szedje.

2018.12.06. 12:14:24

@Untermensch4: hát szerintem a 70-80%át igen. A maradék 20-30% úgy az apa "döntése" hogy nem ad nőnek pénzt semmire, így fogi gátlóra se, vagy van még az a réteg amelyik 55 év aranyifjúság után elkezd parázni hogy kire hagyja a yachtját és akkor megvesz egy csajt akinek gyorsan csinál gyereket, hogy legalább azt még lássa hogy suliba megy... :).
A többi férfi kb. nem akar gyereket ha megkérdezed, max mindegy neki, vagy csak azért bólogat (de inkább hallgat) mert tudja hogy 7 év után már csak úgy tudja majd megtartani a bevált puncit ha szaporodnak is...

Untermensch4 2018.12.06. 23:23:26

@Mia and me: A nők is inkább a társadalmi nyomás miatt akarnak gyereket mint racionális döntés alapján...
oriblog.blog.hu/2014/09/23/11_ok_a_gyerekvallalas_ellen

2018.12.07. 11:30:59

@Untermensch4: ez jó ezt még nem olvastam... amásikat már igen

icipicicsipa 2019.01.14. 12:39:45

DNS vizsgálat a Briteknél, évi 30 ezer ebből 20%-os a nem biológiai egyezés az apa esetében, tehát minden ötödik(!!!) nő kakukkfiókát tart a családban és minden ötödik férfi át van verve!

www.dailymail.co.uk/news/article-6585595/Thousands-dads-left-shock-DIY-paternity-tests-soar.html

Asidotus 2019.01.24. 00:29:50

@icipicicsipa:
Az Egyesült Királyságban évente kb. szűk 700 ezer gyerek születik, a 30 ezer vizsgálat az ennek a 3%-a. Az elvégzett apasági tesztek esetén azért is lehet ilyen magas a kakukkfiókák aránya, mert itt bizony a gyanú felmerült. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden egyes idegen apás gyereket kiszűrtek, de azok a férfiak végeznek ilyen tesztet, akik esetében a más gyerekére lehet gyanú. Vagyis itt van egy (szerintem nem is kicsi) torzítás. Hogy valójában mennyi az olyan eset, amikor valaki a tudtán/akaratán kívül neveli más gyermekét, azt nem tudom megmondani, a 20%-nál egészen biztos, hogy jóval kisebb, de százalékban kifejezhető lehet azért
süti beállítások módosítása