Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A női boldogtalanság nyomában
2019. február 08. írta: George Herceg

A női boldogtalanság nyomában

szom.jpg

Érdemes néha feminista oldalakat és női blogokat olvasni és nem csak mazochizmusból. Ha lehántjuk a férfigyűlöletet és a feminista agymenéseket és elvonatkoztatunk a stílusuk arroganciájától, akkor a mélyükre tekintve megragadhatunk néhány okot, ami miatt a mai, magyar nők boldogtalanok.

A legérdekesebb, ami észrevehető, az az individualizmus és a mindenáron való önmegvalósítás követelése, tekintet nélkül a következményekre. Mivel nemektől függetlenül ilyen kort élünk, a nők egy jó része úgy látja, hogy a férfiaknak jobbak az esélyei az önmegvalósításra, mint a nőknek, hiszen nem nyomasztja őket a gyerekszülés és a gyermekágy kötelezettsége. A nők nagyobbnak érzik a feléjük áradó társadalmi nyomást is, mint amit szerintünk a férfiak kapnak. Nem-e az okozza ezt a különbséget, hogy mi férfiak többségében jobban ki tudjuk zárni az ilyen pressziót és inkább alakítunk ki egy egyedi világképet és életmódot? Csak azt felejtik el ezek a nők, hogy az önmegvalósítás rögös útja áldozatokkal is jár. Az egyik ilyen a környezet rosszallásának elviselése, a másik az esetleges hosszú távú magány és a családalapítás elmaradásának minden következménye. Ezek a hatások, pedig nemtől függetlenül mindenkit egyformán sújthatnak. A kiteljesedett karrier jól hangzik, de általában olyan önkizsákmányoláshoz vezet, ami mellett a magánélet, a társas kapcsolatok elhalványulnak. Adott, hogy a férfiak mellett, a nők is ezt válasszák, de a következményeit is vállalniuk kell. A férfi szabadság irigylése mellett, a férfi szerepből következő problémákat már nem szeretnék vállalni. 

A másik motívum szerint egyenesen a hagyományos családi női szerepet tartják a boldogság akadályának, ami azért érdekes, mert miközben tele vannak a meddőségi klinikák a szülést egyre türelmetlenebbül váró nőkkel, addig ezeken a felületeken, lépten-nyomon azt hangoztatják, hogy a nő kiteljesedésének a legfőbb akadálya a gyerek. Persze teszik ezt úgy, hogy a gyerek melletti kiteljesedésnek a legfőbb akadálya a férfi, hiszen míg Ő szabadon önmegvalósít (mert a munkával pénzkeresés, az kizárólag önmegvalósítást jelent) addig a nő börtönben senyved otthon a gyerekkel. A háztartással és a családdal kapcsolatos munkamegosztás kérdése örökzöld témája ezeknek a honlapoknak, de ha igaz, hogy a férjek pénzét, többségében a feleségek osztják be, akkor nem értem, hogy miért nem könnyítik meg az életüket modern háztartási gépek vásárlásával, vagy bejárónő alkalmazásával.

Harmadik motívumként említeném, hogy minden társadalmi igazságtalanságot és anyagi különbséget a férfi-női ellentmondásokra vezetnek vissza. Hiszen a férfiak a gazdagabbak, a jobb keresetűek, a nagyobb hatalommal bírók. Nem lehet, hogy e mögött csak az húzódik meg, hogy a nő csak a nála gazdagabb, magasabb bérű, nagyobb hatalommal rendelkező férfit veszi észre, és veszi férfiként számításba? Tény, hogy az egészségügyi és az időskori ellátásban többségében nők dolgoznak alacsony bérért és alacsony társadalmi megbecsüléssel, de a kukások, bányászok, utcaseprők többsége meg férfi. Őket miért nem veszik észre?

Negyedik elem, egy olyan dolgok követelése szokott lenni, ami már szerintem régen megvalósult. Ez pedig a női szexualitás kiszabadulása. Talán Gerle Éva tett hitet leginkább a női szexuális önrendelkezés mellett a legnagyobb intenzitással. Rámutatott arra, hogy párkapcsolaton belül egy férfinak csak akkor lehetnek szexuális igényei a párjával szemben, ha azok időben, formában, lelki állapotban szerencsésen találkoznak az adott nő igényeivel. Ez nagyon szépen hangzik, csak nem számol az alapvetői biológiai és szexuál-pszichológiai különbségekkel a nemek között, valamint a hétköznapok rideg valóságával. Ha minden pár, csak akkor szeretkezne, amikor a lelki- érzelmi együtt-rezgés optimális szintet jelez, akkor jelentősen csökkenne az aktusok száma, ami egy olyan többek között szexuálisan is frusztrált társadalomban, mint a hazai, tovább rontaná az emberek életminőségét. A valóság sajnos nem a szappanoperák, leányregények és a szürke 50 árnyalata alapján épül fel, de azok, akik két lábban állnak a földön nőként ugyanúgy nem ezt várják el a párjuktól, mint ahogyan a férfiak sem várják el a pornófilmek világának egy az egyben történő lemásolását a hálószobában.   

Összefoglalva elmondható, hogy akkor lesznek a magyar lányok asszonyok boldogok, ha úgy lehetnének karrieristák, hogy a munkájuk egyben önmegvalósítást is jelentené, a családalapítást és a gyereknevelést vagy hagynák a fenébe, vagy kiadnák gebinbe valakinek, a párkapcsolatban pedig a férfi keressen többet, de vegye át a női szerepet és érzékeny receptoraival találja meg azt a néhány alkalmat, amikor szexuális cselekvést kezdeményezhet. Mindezt tennék a legnagyobb társadalmi támogatás és egyetértés mellett.

Szögezzük le, hogy ma az egyénnek, akármelyik nemhez is tartozik jóval nagyobb szabadsága van saját sorsának alakításában. A társadalmi csoportok jobban átjárhatóak, tanulni, pályát választani mindenkinek szabad. Eldönthetjük, hogy vállalunk gyereket, vagy a munkánknak élünk, vagy megpróbáljuk összehozni a kettőt. A szabadsággal azonban a felelősségünk is megnőtt és nem mutathatunk sem a társadalomra, se, a másik nemre, ha valamely okból boldogtalannak érezzük magunkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr7014614990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icipicicsipa 2019.02.10. 21:56:32

A nő sokkalta nagyobb ösztönlény, mint a férfi.
Képtelen emiatt a józan gondolkodásra.
Képtelen arra, hogy önvizsgálatot tartson, hogy miben téved és hogy ezen változtasson.
Számomra a logikus következtetés az, hogy ezen jellemzője miatt nem képes egyszerűen jobbá tenni az életét azáltal, hogy gondolkodik.
Mert az ösztön ami futtatja a kódsort önnön védelmében mindig kihozza azt, hogy a környezet tehet mindenről.
És megérkeztünk a saját farkába harapó kígyó problémájához.

Majd ha az evolúció olyan irányba megy, hogy a női ösztönök hátrébb szorulnak az agyi tevékenységekben, akkor lesz esélye a nőnek boldognak lennie.
Addig meg megy a vergődésük ebben is..

2019.02.12. 23:22:14

@icipicicsipa: "a környezet..." Mér' mi más hmm?
"jobbá tenni az életét azáltal, hogy gondolkodik" ilyenkor vmi katalógusmodellre gondolsz aki egy képen átszellemülten csukott szemmel mosolyog hátravetett fejjel utalván arra, hogy érzi az őt körülvevő orgonák illatát?
Nem is tudom miről álmodoznak egyesek lol

mgtowmra 2019.02.13. 18:55:16

Általános ellenállást hirdetünk!

mgtowmra.blog.hu/2019/02/11/ellenallast_hirdetunk

Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk, és segítsen plakátolni!

2019.02.27. 01:29:21

Mi volt előbb... az mgtow vagy a műf*** :') ? Erről ennyit.
süti beállítások módosítása