Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hősök vagy lúzerek
2019. június 04. írta: George Herceg

Hősök vagy lúzerek

supw.png

Alapvetően a nők, különösen 20 és 40 év között két kategóriába sorolják a férfiakat. Hősök azok, akik vonzóak, akiket követni lehet, akiket valójában és kizárólag mint férfi vesznek számításba. Ennek ellenkezője a lúzerek csoportja, akiket nem látnak férfinak, és kizárólag egyéb előnyök megszerzése végett lépnek velük kapcsolatba. Természetesen nem minden nő, hiszen egy jó részüknek már semmi szüksége a lúzerekre ahhoz, hogy elboldoguljanak az életben. Talán ez az egyik gyökér oka annak, hogy nem működik jól funkcionáló férfi-női barátság, hiszen ha az adott férfi hős a nő szemében, akkor a nő számára a cél a párkapcsolat, de legalább a szex elérése lesz, míg ha lúzer akkor nincs meg a barátság alapjához szükséges tisztelet a nőben az adott férfi iránt. Érdekes megfigyelés, hogy általában a hős szerepből le lehet csúszni a lúzerbe (lásd a bétásodási folyamatot). de visszafelé ez nagyon ritka. Ennek oka talán, hogy a legtöbb nő viszonylag gyorsan alkot véleményt a körülötte megjelenő férfiakról és hamar beteszi őket az egyik, vagy a másik skatulyába. A kérdés, hogy miért ilyen végletes a nők szempontrendszere velünk kapcsolatban? Véleményem szerint ezt nem lehet a ma oly divatos vulgár evolucionista okokkal magyarázni, a magyarázat talán a felgyorsult kapitalista nyugati típusú társadalmak működésében rejtőzik. A gyorsuló életritmus, az állandó paranoiás félelem arról, hogy lemaradunk valamiről, hogy kicsúszunk az időből, kimaradunk valami számunkra fontos élményből arra sarkalja a nőket, hogy minél több potenciális férfit, minél gyorsabban osszanak ketté annak mentén melyik férfi érdemli meg a figyelmüket. Ennek szinte szimbolikus tünete a Tinder működése, hiszen percek alatt több száz profilt lehet egy ujjmozdulattal a hős és a lúzer kategóriák egyikébe lökni. A lúzerség kategóriájához nem csak az tartozik, hogy az adott nő nem kívánt az adott férfival kapcsolatot létesíteni, hanem esetlegesen megkérdőjelezi az adott férfi kompetenciáit, sőt sok esetben a szexuális irányultságát és potenciáját is. Ráadásul, ha ez egy adott baráti, ismeretségi csoporton belül történik, a szimpla elutasításon felül erősen csökkenti az adott férfi esélyeit a csoport többi női tagjánál. Ennek oka, hogy egy adott csoporton belül a nők hajlamosak magukévá tenni egymás véleményét, ami növeli a csoport öntudatot. Így akár az adott férfi a csoportot is el kell, hogy hagyja.   

Na de mi a helyzet a hősökkel? Azt gondolnánk, hogy nekik diadalmenet az életük, de azért ezt árnyaljuk egy kicsit. Jó dolog, ha az embert férfinak tekintik a nők. Minél több és minél vonzóbb nő. Azonban ahogy fentebb megállapítottam a hős státusz nem állandó és azt folyamatosan fenn kell tartani, amennyiben hősünk megtalálta választottját és hosszú távon szeretne vele együtt élni. A gond csak az, hogy maga az együttélés nem kedvez a hős nimbusznak. A hétköznapok kihívásai, az összeszokás nehézségei kikezdik hosszú távon a hős szerepet. A női shit tesztek pedig folyamatosan jelzik emberünknek, hogy nem hibázhat, ha nem akar lúzer lenni. Nem véletlen, hogy a szuperhősök általában nem végeznek házimunkát, nem nevelnek gyereket és nem járnak sem szülői értekezletre, sem lakógyűlésre és nem szerelnek össze 1500 darabból álló IKEA bútort. Legfőképpen pedig nem tárgyalnak mesteremberekkel és nem intéznek hivatali ügyeket. Lássuk viszont be, hogy a hétköznapi életben főleg ilyen tevékenységek teszik ki az időnk jelentős részét.

Az ideális talán az lenne, hogy a nők megalkotnának magukban egy harmadik kategóriát, amely kevesebb mint a hős, de több mint a lúzer. Egy olyan férfit, akire gerjednek, de nem kell, hogy naponta bizonyítsa, hogy mekkora májer. Olyan férfit, akit nem kell tesztelni azért naponta, hogy a nő elhiggye nem választott rosszul. Ez a nagy feladat Hölgyeim!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr5314878102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.06.06. 15:43:12

Nos, Uram ez a kategória meg van alkotva. Ebben azok a férfiak vannak, akikkel a nők (nem a 20-asok!) együtt élnek, férjek/társak, és csendes többségként lehet velük élni a mindennapokat.
A nagyhangú elégedetlenkedőkkel ellentétben, nem kürtölik ezt a boldogságot világgá sem a nők sem a férfiak, mely a hangos és legtöbb esetben primitív sajátossága többek között a virtuális világ két "hangos"nem közötti "kommunikációjának".
Mert ugye te sem hiszed, hogy csak kétféle férfi van, alfa meg lúzer és ezek sajátosságai és remélem azt sem, hogy minden nő alfahímet akar.
De a legérdekesebb kérdés az, hogy gondoljátok (férfiak), hogy minden nőnek u.a. az alfahím?
Ki és mi alapján nevezi magát vagy a másikat alfahímnek? Strigulák döntik el?
Vagy legendák, amit az alfahím terjeszt, neki minden nő megvolt/megvan/meglesz,akit akar?

Sadist 2019.06.10. 21:33:28

@Frau Untermensch4: Te még ilyen új vagy itt az internet felvilágosult részén, ugye?

icipicicsipa 2019.06.18. 15:04:42

Nincs szükség hősökre.
Ez egy propaganda duma illetve a férfi kondicionálása arra. hogy az erőforrásait, az energiáját, a fizikumát, a szellemiségét, az idejét, a pénzét, a fizikai állapotát, úgy egészében konkrétan az életét adja oda másoknak.
És a baj az, hogy a legtöbben, akik ezt "igénylik" azok 99% élősködésből teszi.

"Ne légy hős"

www.youtube.com/watch?v=6SmVDhn4kIk&t=48s

Kímélj ha kérhetem köszcsi (törölt) 2019.06.19. 22:25:18

@icipicicsipa: Te figyelj :D
Sorszámozd be, úgy könnyebb, mondjuk:

1: alfa fux béta bux (avagy a felső 10%)
2: paraziták
3: awalt
4: mgtow
5: phaßkörhinta
6: csak a cuki
7: beszáradt
8: princípiumok

stbstb.
És akkor elég csak számokat írni ;)
Jó ötlet nem?!
süti beállítások módosítása