Sanyi és a félresiklott emancipáció
2019. július 11. írta: George Herceg

Sanyi és a félresiklott emancipáció

divorce1.jpg

Sanyi, akkor még Sándor, nem volt egy két lábon járó tesztoszteron bomba, de ott szőrösödött ahol kellett, és kellően markáns arcéllel és mély orgánummal rendelkezett. Ehhez jött még egy közel 2 méteres magasság és egy mérnök diploma. Szóval nem volt egy főnyeremény, de amikor lement a Morrison’s-ba pár női szempár mindig utána villant. Ennek ellenére mikor összejött Rékával többé nem nézett más nőre. Kapcsolatuk a szokásos menetrend szerint alakult. Járás, összeköltözés, majd esküvő. Karrier szempontjából Sándor nem volt túlzottan ambiciózus, átlagos mérnökfizetéssel tologatta a csillét egy középvállalatnál. Ellenben Réka, mint külkereskedő szépen lépegetett a multinacionális vállalati szamárlétrán, mire két csíkot mutatott a terhességi teszt, már osztályvezető volt, millió körüli nettóval. Ekkor jött a dilemma, ki milyen szerepet vállaljon a most létrejövő családban. Sándor és Réka modern gondolkodású fiatalok voltak. Osztottak és szoroztak és rájöttek, hogy jobban jönnek ki anyagilag, ha Réka csak 3 hónapig marad otthon a picivel, majd Sándor megy GYES-re. Így is történt. Réka nem esett ki a céges világból, Sándor pedig néhány hónap alatt beletanult az apa szerep mellett egy kicsit az anya szerepbe is. Most jöhetne a happy end, de mégsem.

Bármennyire is liberálisnak és modernek gondolták magukat és környezetüket, valami lassan mégis megváltozott. Réka imádta ugyan a gyerekét, de beszippantotta a karrier és a multi-világ csillogása. Ahogy feljebb és feljebb lépegetett a ranglétrán kinyílt számára a világ több értelemben is. Nem csak a fizetési átutalások lettek egyre nagyobbak, de megszaporodtak a külföldi céges utak, tárgyalások is, meg a munkavacsorák drága és sznob helyeken. Az egyik héten Párizsban sétálgatott, a következőben Barcelonában kortyolgatta a cavát. Ezzel együtt pedig sok érdekes és izgalmas külföldi embert ismert meg. Kapcsolati hálója megsokszorozódott.

És Sándor? Az ő élete ellenkező utat járt be. A lakás, játszótér, nagymama háromszöget ritkán hagyta el. A haverok, akikkel régen összejárt elmaradoztak, hiszen nem tudott velük tartani gyakran a teremfocira és az azt követő sörözésekre. Viszont kitűnően megtanult főzni és a gyerekekkel bánni. Nem volt elégedetlen az életével, mert látta, hogy Réka boldog mellette. Mégis érezte, hogy valami nincs rendben. Egyrészt túl sokszor volt közöttük csend. Elmaradtak a beszélgetések. Egyre kevesebb közös pont volt az életükben, amiről diskurálni tudtak volna, hiszen Sándor nem tudott hozzá szólni a céges projektek témáihoz, Rékát pedig nem érdekelte, hogy a játszótéren melyik gyerek milyen homokozó vödörrel jelent meg. Volt ennél nagyobb baj is. Réka barátnői, akik régen nem csak Rékát, de Sándort is kedvelték megváltoztak. Egyre több dehonesztáló megjegyzést tettek Sándorra Rékának. Sőt, már nem Sándornak, hanem Sanyinak, néha Sanyikának titulálták. Réka lassan átvette a szóhasználatukat és Ő is így kezdte „becézni” a férjét. Ez azonban nem kedves hangsúllyal, hanem némi lenéző hanglejtéssel történt. És természetesen ott volt Sanyi anyósa, Irma mama. Ő is megjegyezte párszor, hogy a lánya megérdemelne egy olyan férjet, aki többre vitte, mint a felesége. Ekkor kellett volna Rékának megvédenie a férjét, hiszen közös döntés volt, hogy így legyen, de csak egy kínos fintorgásra futotta.

Kettejük között a szakadék egyre mélyült. Réka már nem tekintett férfiként Sanyikára, pedig büszke volt arra, hogy náluk megvalósult a női egyenjogúság és Ő a családfenntartó. Sanyi pedig nem értette, hogyha már beáldozta a hivatását a család érdekében, akkor miért nem kedves és támogató vele a felesége.

Az utolsó szúrást az adta meg a házasságuknak, amikor Réka Londonban lefeküdt egy Key Account Managerrel. Stephen természetesen egy igazi macsó volt, ráadásul ír és 100%-osan házas. Réka azonban ettől az aktustól ébred rá arra, hogy már semmilyen vonzalmat nem tud Sanyika iránt érezni. Hazatérve beadta a válókeresetet.

Tanulság? Talán csak annyi, hogy a társadalom és az emberi psziché mégis lassabban változik, mint az egyesek remélték. Szép dolog az emancipáció, de egyrészt támogató környezet nélkül, másrészt az emberi alaptermészet felülvezérlése nélkül nem vezet jóra. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek a nők egyenrangúak és ne csinálhassanak fényes karriert, de kellően rugalmasnak kell maradni és ha azt érezzük, hogy erre rámehet a házasságunk és a szexuális vonzalmunk a párunk iránt akkor korrigáljunk az életünkön.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr5114937484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefi100 2019.07.12. 20:33:46

És milyen javaslataid vannak a korrigálásra?

Stefi100 2019.07.12. 21:53:52

@Stefi100: Nincs válasz? Sejtettem....

George Herceg 2019.07.13. 10:05:30

1. A feleség helyrerakhatta volna a barátnőjét és az anyját. Nem tette, sőt!
2. visszavehetett volna a karrierjéből és támogathatta volna a férje visszatérését a munkába.
3. fizethettek volna babysittert, magán bölcsit, hogy a férj újra dolgozhasson és találkozzon a barátaival. Pénzük lett volna rá.

Most kb. ennyi jutott eszembe.

2019.07.13. 15:06:33

Nevezzük Rékát Sándornak és Sanyit Rékusnak, ami inkább jellemző, Sanyi azért elég ritka madár.

Ez esetben Sándort "beszippantotta a karrier és a multi-világ csillogása. Ahogy feljebb és feljebb lépegetett a ranglétrán kinyílt számára a világ több értelemben is. Nem csak a fizetési átutalások lettek egyre nagyobbak, de megszaporodtak a külföldi céges utak, tárgyalások is, meg a munkavacsorák drága és sznob helyeken. Az egyik héten Párizsban sétálgatott, a következőben Barcelonában kortyolgatta a cavát. Ezzel együtt pedig sok érdekes és izgalmas külföldi embert ismert meg. Kapcsolati hálója megsokszorozódott."

Ebben az esetben Rékus élete ellenkező utat járt be. A lakás, játszótér, nagymama háromszöget ritkán hagyta el. A barinők, akikkel régen összejárt elmaradoztak, hiszen nem tudott velük tartani gyakran a bulikba, a közös vásárlásokra, mozikba.
Nem volt elégedetlen az életével, mert látta, hogy Sándor boldog mellette. Mégis érezte, hogy valami nincs rendben. Egyrészt túl sokszor volt közöttük csend. Elmaradtak a beszélgetések. Egyre kevesebb közös pont volt az életükben, amiről diskurálni tudtak volna, hiszen Rékus nem tudott hozzá szólni a céges projektek témáihoz, Sándort pedig nem érdekelte, hogy a játszótéren melyik gyerek milyen homokozó vödörrel jelent meg.
Kettejük között a szakadék egyre mélyült. Sándor már nem tekintett nőként Rékusra.

Sándor Londonban lefeküdt egy Key Account Managerrel. Stephanie természetesen egy igazi szexéhes macska volt, ráadásul ír és 100%-osan házas.

Sándor azonban ettől az aktustól ébred rá arra, hogy már semmilyen vonzalmat nem tud Rékus iránt érezni. Hazatérve beadta a válókeresetet.

Tanulság?
1. "Egy nő legyen szakács a konyhában úrinő a társaságban és szajha az ágyban" ha már kifogott egy Sándort.
2. Miért kellene Sanyit sajnálni vagy együtt érezni vele (te változatod) és miért evidens, ha mindezt Rékus éli meg (mint általában az életben)?

2019.07.13. 15:08:07

@George Herceg:
Ezt ugye úgy gondolod, hogy Sándornak is meg kéne tennie Rékusért, illetve a kapcsolatukért (az én verziómban) ezeket:
1. Helyrerakja a haverokat és az anyját, akik megjegyzéseket tesznek Rékusra.
2. Támogatja Rékust a munkába való visszatérésre.
3. Fizet babysittert, hogy Rékus újra kicsit Réka lehessen, kimozduljon otthonról, és így kiegyensúlyozottabb legyen.

Stefi100 2019.07.13. 15:38:49

@George Herceg: És természetesen ugyanezt javasolnád, ha felcserélnénk a két szereplőt.

George Herceg 2019.07.14. 09:56:57

Mindkettőtöknek igaza van, egy dolgot kivéve. Fordított esetben a férfi szexuális érdeklődése nem tűnik el, azért mert az asszony HTB. A férfi és a nő különbözik. A karrierista Rékák gyakrabban lohasztják le a férfi libidót.

George Herceg 2019.07.14. 09:59:17

@Stefi100: Igen, ezt javasolnám, csak tegyük hozzá, hogy fordított esetben is az otthon unatkozó Rékuci zárja el a szexcsapot...

Stefi100 2019.07.14. 17:43:19

@George Herceg: Csak sikerült leírnod, hogy mindig a nő hibás, amiért nem rendeli alá magát a férfi libidójának. Azért az is sokat elmond a gondolkodásodról, hogy ha Sándor marad otthon pár évet a gyerekkel, akkor ő áldozatot hoz, ha meg a nő, akkor csak egy unatkozó Rékuci.

2019.07.14. 19:30:48

@Stefi100: George Herceg azért ezzel a gondolkodással nincs egyedül.
A férfiak többsége gondolja így.
Nem is férfi szinte, aki nem - legalábbis szerintük, de minimum egy szerencsétlen béta csak. Az meg nem divat.
George Herceg még nem is olyan elvakult, mint jó néhányan az internetes blogokon, és gondolom az életben is hasonlóak.
Talán a "nőies vonalunk" illata ide csalogatja őket előbb-utóbb, ha mégsem, hamar találhatsz ilyen helyeket, hemzsegnek :)

George Herceg 2019.07.14. 21:01:32

@Stefi100: Én azt mondtam, hogy a férfi libidóját nem töri le ha a nő HTB, a nőjét viszont letöri hosszú távon, ha a férje női szerepet visz.

Stefi100 2019.07.15. 01:01:43

@Frau Untermensch4: Néhány ilyen blogba már belefutottam, ezek mindegyikét pszichésen sérült férfiak írják, akik a nőket fikázzák és a beteg elképzelésiket akarják rákényszeríteni a világra. Céltalan, bizalmatlan, elköteleződésre és érzelmi kötődésre képtelen emberek.
George Herceg sem különb, sem a lélek, sem a szellem nem játszik szerepet nála egy kapcsolatban vagy házasságban, csak a puszta szexualitás.

George Herceg 2019.07.15. 06:28:10

@Stefi100: Példátlan leegyszerűsítés, sommás megállapítás, téves következtetés. Ha ez a véleményed miért olvasol ilyen blogokat? Hogy legyen mit kikérni magadnak?

icipicicsipa 2019.07.15. 09:52:38

@Stefi100:
A kérdés alapjaiban rossz.
Ugyanis a nővel való kapcsolatban nincs lehetőség korrigálásra.
Ahol korrigálni lehetne, ott a fiúk kamasz korukban való tanítása arra, hogy a nőknél 99%-ban el fog jönni az, hogy megcsal és elhagy/elválik illetve ezzel együtt az a pillanat is, amikor te semmi leszel a szemében, szó szerint.

A gond az, hogy ez az igazságot nem tanítja senki, hogy erre nincsenek felkészítve, az alapvető női természet működését nem mondják el nekik, hanem etetik őket mindenféle hazugsággal illúzióval.

icipicicsipa 2019.07.15. 09:57:15

@Stefi100:
Senki nem "fikázza" a nőket, az nem fikázás, ha leírjuk az igazságot.

Sátán meg a Jocó 2019.07.16. 11:20:42

Stefi obligát shaming language-e meglepően szegényes.
Ha már alulmaradt egy első látásra is egyértelmű példázat magyarázatának megértésében, legalább írhatna még. Kihagyta, hogy OP másfél méter, kicsi a farka, sőt, nem is volt nővel, stb. stb.

Kicsivel több fantáziát, ha kérhetnénk.

Stefi100 2019.07.17. 00:29:53

@Sátán meg a Jocó: Püföld csak a szalmabábodat! Ehhez kívánok neked kitartást, erőt és egészséget! :)

Sadist 2019.07.20. 23:26:12

@Frau Untermensch4: Teljes ostobaság, amit írtál. A férfiak ugyanis egy kósza dugás miatt nem fognak kiszeretni a nőjükből.

Sadist 2019.07.20. 23:29:27

@Frau Untermensch4: Mindezeket a férfiak meg szokták tenni, mert a férfi szerepbe beletartozik a másik védelmezése és támogatása is, nők esetén viszont nem szokott idáig érni a nagy egyenjogúság.

Sadist 2019.07.20. 23:36:06

@Stefi100: Sajnálatos, hogy nincs normális szexuális életed, de a frusztrációdat nem az interneten kommentelgetve kellene enyhítened, hanem mondjuk összeszedhetnéd magadat, elmehetnél valamilyen rendezvényre és felszedhetnél egy férfit, aki kezelésbe vesz. A borfesztiválok pl. kitűnő vadászterületek egy magadfajta besavanyodott, frusztrált, frigid maradéknak, mert az alkoholtól csökkennek a férfiak elvárásai.

Stefi100 2019.07.21. 14:10:15

@Sadist: Írj inkább egy ehhez hasonló blogot, mind fizikai, lelki és szellemi téren meg van hozzá az adottságod!

2019.07.22. 10:12:11

@Sadist: az egy kósza, ha jó és izgalmas hozza magával a többit, más nővel. Aztán ha ügyes nő hálójába kerül, jön a válás.
Ha nem, akkor hosszú évek következnek a váltott macákkal.
De nem igazán szeretem általánosítani a férfiakat és a nőket, ellentétben veletek.
Így ez egy példa volt, Herceg példájára.
És beetetés, hogy jöjjenek az "alfák" és okoskodjanak.

2019.07.22. 10:21:07

@Sadist: mint eddig még sosem, most sem értek egyet veled.
Elfogult vagy a nemeddel. Mindig.

"a férfi szerepbe beletartozik a másik védelmezése és támogatása is"
Még sosem olvastam tőled olyat, hogy te ilyen lennél, vagy csak a blogokon vagy más? Ha igen, miért?
Ha van olyan nőd otthon, aki ezt megérdemli, miért beszélsz úgy a nőkről általánosan, ahogy, hiszen saját példád van az ellenkezőjéről, vagy úgy gondolod, csak neked van otthon ilyen nő, aki ezt megérdemli?

"nők esetén viszont nem szokott idáig érni a nagy egyenjogúság."
Téged nem védett és támogatott még sosem nő?
Nem lehet, hogy ez a te "hibád"?

icipicicsipa 2019.07.22. 14:46:04

@Frau Untermensch4:
"Ha van olyan nőd otthon, aki ezt megérdemli, miért beszélsz úgy a nőkről általánosan, ahogy,"

Mert ezt te képtelen leszel majd felfogni, mivel más a lelkivilágod.
Meg úgy az egész nézeted nő létedre, hiszen alapvetően az önzés a lételemed.

De azért megpróbálom:
Attól, hogy ilyen drasztikus a véleményünk és a nézetünk, a cselekedeteink attól nem arról fognak szólni, hogy sz@rjunk bele a világba és kezdjünk önmagunk és a környezetünk pusztításába, hanem önmagunk miatt, azért, mert tudjuk, hogy mi a helyes, hogy mi a nemes, ezért még ugyan úgy fogjuk tenni azt, amit, noha a véleményünk róla meg az, ami....

Egy nőnek fingja nincs a férfilétről és a gondolkodásról illetve a motivációkról, mert sokkalta kevesebb benne az empátia illetve az önzetlenség, mint ahogy ez az általános vélekedés.
Ez szimpla piár.
A valóság az, hogy a nő egy kaméleon-parazita.

2019.07.22. 16:41:45

@icipicicsipa: már annyiszor írtam le neked, az, hogy nem találkozol normális nővel nem a nők hibája, hanem a tiéd.

És rágódhatsz ezen itt, én nem tudom te milyen vagy, nem tudom, hogy olyan pasi, aki ad esélyt egy nőnek, hogy hátha nem olyan, mint amit zsigerből gondolsz és így lehetősége van olyannak lenni, amilyen az álomnőd, vagy eleve úgy indulsz minden nő...

Teszel-e érte, és mégis parazita, vagy nem teszel, csak elvársz tőle valami egészen földöntúli elfogadást, amiben téged, a virtuális világban is láthatót akceptál, sőt szeret téged.

Én csak azt tudom rólad, amit itt a blogokon megmutatsz magadról.
Nekem soha a büdös életben nem kéne ilyen, mint te és óva intenék minden nőt, még azokat is akiket nem kedvelek, mert ritka rondán tudsz hozzáállni a nőkhöz. Hozzáteszem nem vagy egyedül.

És ez nem lebaszás, ez az én meglátásom. Elfogadlak ilyennek, mert nem látom, hogy bármikor is mást mutattál volna, és ezeken a felületeken kívül nem látlak, nem olvasok tőled semmit, de remélem még a boltban sem állunk egy sorban.

Viszont kívánom neked, hogy változzon meg a véleményed, nem csak úgy... hanem azért, mert találsz egy olyan nőt, aki levetkőztet téged meztelenre és aztán újra felöltöztet, szeretettel, szerelemmel, boldogsággal, kíváncsisággal, elfogadással és ettől az érzéstől el kezded látni benne a nőt, akire szükséged van :)

Stefi100 2019.07.22. 22:42:26

@icipicicsipa: Jó ötletet adtál csipácska, tanítani kell a fiatal lányokat, hogy hogyan ismerjék fel időben a hozzád hasonló bántalmazó, hímsovén, antifeminista bunkókat, akik a legelemibb emberi jogaik elvonásával akarják haszonállattá silányítani őket, és hogy hogyan kerüljék el ezeket a seggfejeket messzire.

Ehhez tökéletes illusztráció és oktatóanyag lesz a te és a fajtád kommentjei és posztjai a "férfiszférából". Például lehetne szervezni 14-18 éves lányoknak nyári tábort, hétvégi elvonulást, ahol megtanítanák nekik felismerni és elhárítani a férfiak felől érkező elnyomás, kontroll és kihasználás legelső jeleit.

Mivel te annyira empatikus, önzetlen, jószívű és nemes jellem vagy, feltételezem, hogy ezzel az ötlettel mélyen egyetértesz, hiszen azt írod, hogy a férfi óvó-védő késztetése evolúciós bevésődés a zsigereiben, a fiatal, érzelmileg fejletlen, férfimanipuláció ellen felkészületlen és kiszolgáltatott lányok pedig igazán védelemre szorulnak.

Stefi100 2019.07.22. 23:15:52

@icipicicsipa: "A valóság az, hogy a nő egy kaméleon-parazita."

Icipicsapicsa, nem félsz, hogy holnap a stressztől, amit a nem létező nőd és a nem létező gyerekeid miatti munkában való teperés okoz, holnap agyvérzést vagy infarktust kapsz, és amit befizettél eddig a parazita nőkre a TB-re, azt az egészet, sőt többet rád fogják költeni a kórházban?

Stefi100 2019.07.22. 23:26:06

@icipicicsipa: "A valóság az, hogy a nő egy kaméleon-parazita."

Icipicsapicsa, nem félsz, hogy holnap a stressztől, amit a nem létező nőd és a nem létező gyerekeid miatti munkában való teperés okoz, holnap agyvérzést vagy infarktust kapsz, és amit befizettél eddig a parazita nőkre a TB-re, azt az egészet, sőt többet, rád fogják költeni a kórházban?

És ha kiadnak a kórházból lebénulva, ki fog gondozni? Az eddig becsmérelt és parazitának nevezett (nemlétező)nőd, vagy az elméleted szerint nyögdíjat nem érdemlő és nem kapó beteg és idős anyád?

Az elméleted szerint racionálisan kell gondolkodnia egy nőnek, azaz a szomorú esemény beálltakor be kellene tolniuk téged a Büdös barlangba két búcsúpuszi és szapora könnyhullatással kísérve, hiszen nem szabad hagyni, hogy a nő érzelmi lény legyen és a szívére hallgasson.

És ha kiadnak a kórh

Sadist 2019.07.23. 16:55:36

@Frau Untermensch4: "az egy kósza, ha jó és izgalmas hozza magával a többit, más nővel. Aztán ha ügyes nő hálójába kerül, jön a válás."

Hogy is szoktátok mondani? Egy kapcsolaton folyamatosan dolgozni kell. Csak izgalmasnak kell maradnod az embered számára, nem olyan bonyolult ez. Az mondjuk sokat segít, ha nem kényelmesedsz bele a kapcsolatba és hízol el, amint lehetőséged adódik rá.

Sadist 2019.07.23. 17:14:22

@Frau Untermensch4: "Elfogult vagy a nemeddel. Mindig."

Én sosem vagyok elfogult, mindig a tökéletes objektivitás vezérel.

"Még sosem olvastam tőled olyat, hogy te ilyen lennél"

Olvass többet!

"Téged nem védett és támogatott még sosem nő?"

Kisgyerekkoromban, azóta viszont empirikus úton megtanultam, hogy a nőkre egyáltalán nem lehet számítani semmilyen téren. Ha a legkisebb áldozatot is kellene hozni a másikért, rögtön köddé válnak vagy valami halaszthatatlan dolguk támad.

"Nem lehet, hogy ez a te "hibád"?"

Mi? Hogy a nők számára a reciprocitás és az altruizmus olyan ismeretlen fogalmak, mint szabadbölcsésznek a Bernoulli-hatás? Nem, egész biztos nem az én hibám.

2019.07.23. 17:18:14

@Sadist: a legbiztosabb, ha mindketten dolgoznak a kapcsolaton és együtt híznak el :)

Sadist 2019.07.23. 17:18:19

@icipicicsipa: "Egy nőnek fingja nincs a férfilétről és a gondolkodásról illetve a motivációkról, mert sokkalta kevesebb benne az empátia illetve az önzetlenség, mint ahogy ez az általános vélekedés."

Ehhez kapcsolódóan egy érdekes cikk nő->férfi transzneműekről.
www.washingtonpost.com/news/local/wp/2018/07/20/feature/crossing-the-divide-do-men-really-have-it-easier-these-transgender-guys-found-the-truth-was-more-complex

"My ability to empathize has grown exponentially, because I now factor men into my thinking and feeling about situations. Prior to my transition, I rarely considered how men experienced life or what they thought, wanted or liked about their lives."

Sadist 2019.07.23. 17:24:15

@Stefi100: A manipuláció a nők elsődleges eszköze (meg a pszichopatáké), csak úgy mondom.

2019.07.23. 17:25:26

@Sadist: "Nem, egész biztos nem az én hibám."

Ez a kulcsmondat az, ami miatt nem tudok tőled többet olvasni. Ez a mondat olyan mondat, amit aki kimond és komolyan is gondol -úgy érzem te is komolyan gondolod-, ellenkezést vált ki belőlem, és érzelmileg felkavar. És amíg érzelmileg felkavar, addig nem tudok objektív lenni, tehát nem tudlak tiszta fejjel látni, csak elfogultan.

Sadist 2019.07.23. 17:29:25

@Frau Untermensch4: Vicces, hogy a tények kimondása ennyire triggerel. Mármint számomra. Neked biztos szar lehet folyamatosan kavargó érzelmekkel élni.

2019.07.23. 17:46:51

@Sadist: nem érted amit írtam, mert csak a magad mondataival törődsz.

A tényeid a tieid. Nem az enyémek.
Azzal, hogy leírod és leírod és leírod nem lesznek az én tényeim.
Miért kéne olvasnom amit írsz, ha egészen távol áll tőlem a gondolkodásmódod és még szórakoztatónak sem tartom, hogy valami haszna legyen. Arról írtál, hogy olvassak tőled többet. Erre írtam, hogy nem érdekel -csak finoman- hogy ne fájjon neked.

Sadist 2019.07.23. 18:07:16

@Frau Untermensch4: "A tényeid a tieid. Nem az enyémek.
Azzal, hogy leírod és leírod és leírod nem lesznek az én tényeim."

:D
Súlyos fogalmi zavarban szenvedsz, összekevered a tényeket a véleménnyel. Utóbbi valóban az enyém, előbbi viszont egyetemes.

"Miért kéne olvasnom amit írsz, ha egészen távol áll tőlem a gondolkodásmódod és még szórakoztatónak sem tartom, hogy valami haszna legyen. Arról írtál, hogy olvassak tőled többet. Erre írtam, hogy nem érdekel -csak finoman- hogy ne fájjon neked."

Te tettél fel kismilliónyi, személyemre vonatkozó, irreleváns kérdést. Döntsd már el, hogy mit akarsz :D
Szerinted 1-től 10-es skálán mennyire szarom le, hogy érdekellek-e? (Hint: kétjegyű. És 9-essel kezdődik.)

2019.07.23. 18:24:45

@Sadist: "Szerinted 1-től 10-es skálán mennyire szarom le, hogy érdekellek-e? (Hint: kétjegyű. És 9-essel kezdődik.)"

10-esre tippelek, azt látva, hogy nem tudod abbahagyni és elengedni a témát és engem sem, sőt már egy előző posztban is megkaptam kitüntető figyelmed ;)

Sadist 2019.07.23. 18:41:37

@Frau Untermensch4: A helyes válasz 96 lett volna.

Stefi100 2019.07.25. 01:22:58

@Sadist: "Kisgyerekkoromban, azóta viszont empirikus úton megtanultam, hogy a nőkre egyáltalán nem lehet számítani semmilyen téren. Ha a legkisebb áldozatot is kellene hozni a másikért, rögtön köddé válnak vagy valami halaszthatatlan dolguk támad."

Erre is rosszul emlékszel, maradjunk az objektivitásnál: anyád IS nő volt, és mint ilyen, parazita. Szóval gyerekkorodban éjszakánként, két priznicelés között a véredet szívta.

De vissza a racionalitáshoz, a te párkapcsolati ideológiádhoz. Áruld el, hogy ha egy addig kenyérkereső férfi lerokkan, tehetetlenné válik, azaz maga lesz parazita a családon, akkor miért ne itassák meg "gyöngyvirág harmattal"?
Hoppá! Vagy ilyenkor mégis számon kérnéd a hálát, az empátiát és a szeretetet?
Ezek érzelmek, csak szólok....

Sadist 2019.07.25. 16:21:16

@Stefi100: Agyadra ment a macskás vénlány lét.

2019.07.27. 09:08:14

@Stefi100: tökéletesen ugyanezt amit te itt leírtál, lehetne fordított előjellel, benfentes női blogokra is ráhúzni: wmn, she.hu egyebek. Mondjuk a metoo kampány során még olyan vélemény is akadt egy "nő" szájából, hogy a férfiakat kasztrálni kéne... visszakereshető a neten.

2019.07.27. 09:12:16

@Frau Untermensch4: drágám, minden blog úgy működik, még a te otthonid is, hogy jön a beetetés és utána ráugranak egymást cincálni a többiek. Neked különösen jól megy a virtuális marcangolósdi. Nem akarok beszólni, mert engem nem zavar mit csinálsz csak álságos az önreflexió hiánya.

2019.07.29. 07:00:39

@Daenerys Targaryen: önreflexió hiánya, hogy ezt pont te írod nekem. Drágám.

3Omg0 2019.08.14. 11:02:53

mint 30 éves férfi, én csak sajnálni tudlak téged Sadist és téged is icipicicsipa...attól még, hogy a ti életetekben csak ilyen nők voltak-valószínűleg okkal-ez nem tény ami alapján az egész női nemet meglehetne határozni
de a nicknevetek is több mint elgondolkodtató :) azt írtátok fentebb hogy a nők 99%ban úgyis félrelépnek...ezt honnan szedted kedves icipicicsipa????
linkeld már be légyszíves azt a kutatási anyagot ami ezt alátámasztja, mert nagyon érdekelne :)
Frau veled viszont maximálisan egyetértek

icipicicsipa 2019.08.14. 16:27:58

@3Omg0:
Kicsi vagy még a dolgokhoz pubika.
Illúzióban élsz, de neked ez így jó, legyen.
Nyugodj meg a nagy arcoddal együtt, hogy te is sorra kerülsz, csak akkor legyen gerinced majd idejönni és mea culpázni.

3Omg0 2019.08.16. 00:41:40

@icipicicsipa: ahogy sejtettem, zéró alátámasztás micsoda meglepetés :D
én élek illúzióban? meg mindenki körülöttem, akiknek boldog, harmonikus párkapcsolata van nem? :D és van egy pár kisbarátom
de nem vártam mást egy olyan embertől aki egy szemváladékról nevezte el magát és ráadásul még egy kicsinyítő jelzőt is odarakott elé
sorra kerülök? a saját párkapcsolataid kudarcát légyszíves ne vetítsd ki rám :) te nem hiszel abban hogy hűség, szeretet éppen ezért csak a hűtlen embereket fogod bevonzani ehhez nem kell túl sok ész...bár szemmel láthatólag neked még ennyi sincs
További szép napot!

icipicicsipa 2019.08.16. 06:39:17

@3Omg0:

Mint már mondtam: bizony, sorra fogsz kerülni.
Idő kérdése.
Tudod: "ő sohasem a tied, hanem csak éppen te vagy soron"

Ne áltasd magad.
A rózsaszín tüncimünci világodba majd betoppan páros lábbal berúgott ajtón át a realitás.

Egyébként minek jössz ide bizonygatni, hogy neked milyen nagyszerű minden?
Ki kérdezte?
Kit érdekel?

Vagy esetleg csak a duma, közben meg ott van már a kétely és bizonygatni kell a világ felé ilyen platformon is, hogy nincs gond?

Egyébként a másik fele: idejössz és belevauzol dolgokba.
Ráadásul úgy, ahogy, pocskondiázva minket.
Kérdezett valaki?

Ennyire nyalizol a punciért, azt hiszed, majd így többet kapsz a világban?
Vagy mi a küldetésed emberke?

3Omg0 2019.08.16. 08:12:41

@icipicicsipa: ennyire nehéz lenne a felfogásod? elolvastam a cikket, volt egy pár hozzászólás amiben elég rendesen ledegradáltátok a női nemet...van olyan amikor a nő félrelép :) de ilyen férfi is van ám rendesen
nekem is megvan erről a véleményem, amit leírtam hasonló stílusban mint te
ami szemmel láthatóan neked nem tetszik
"ő sohasem a tied, hanem csak éppen te vagy soron" ha nektek ez a filozófiátok, ám legyen, ebből is látszik hogy miért nem tudtok harmónikus párkapcsolatokat kialakítani
valahogy szüleimnek már több mint 30 éve megy ez a dolog, meg kb mindenkinek a környékemen, de nem gond XD
nem kell megsértődni, hogy leszóltalak titeket, ti ugyanezt csináljátok itt is meg a férfihangon is, el kell fogadni, hogy nem mindenki van ilyen ellenséges véleménnyel a nőkről és pont

icipicicsipa 2019.08.17. 21:43:50

Szerintem te nő vagy, csak kamuzol azzal, hogy férfinak állítod be magad.

Jól csinálod, de kibukik a stílus, ami a nőkre jellemző.
süti beállítások módosítása