Minden kapcsolatban vannak játszmák
2020. május 28. írta: George Herceg

Minden kapcsolatban vannak játszmák

fa-sakk-keszlet.jpg

Hajlamosak vagyunk a párkapcsolaton belüli játszmákat valami ördögtől való dolognak tartani, pedig ahol két ember tartósan együtt él, óhatatlanul is kialakulnak játszmák és ez nemcsak a női lélek sötét oldalával függ össze, hiszen minden játszmához legalább két ember szükséges. Velem is előfordult, hogy pontosan tudtam, hogy egy mondatomra, tettemre mit és hogyan fog reagálni a párom és azt is tudtam, hogy nekem mi lesz erre a reakcióm. Ráadásul azt is tudtam, hogy jól nem fog kijönni a szituációból egyikünk se, mégis belekezdtem. A rögzült viselkedés sablonokból nehéz kitörni. A játszmák azért is fontosak, hogy kipuhatoljuk a másik viselkedését, értékrendjét. Hosszabb távon pedig a másik változásának a fokmérői, hiszen ha az elvárt reakció elmarad, akkor valami változás állt be a másik viselkedésében. A lényeg, hogy ezeket ne vegyük túl komolyan és tanuljuk meg a helyükön kezelni. A női játszmák elkerülésének komoly irodalma van redpill körökben. (https://www.ferfihang.hu/?s=shit)

A probléma ott kezdődik, ha a kapcsolatunkat túlságosan is átszövik a játszmáink, hiszen ezek lejátszása rengeteg energiát és koncentrációt igényelnek. Az élet fontos dolgaiban pedig megengedhetetlenek a játszmák. Nem lehet tárgya ilyeneknek a gyerek, a megélhetés, a költőzés, a pénzügyek stb. Ezért marja szét a kapcsolatokat hosszú távon, ha a nő shit-teszteli folyamatosan a férfit, vagy ha a férfi játszmákkal próbálja ledominálni a nőt. Ha egy kapcsolat „farok méregető versennyé” vagy „ki a főnök?” játékká válik, az a szakítás előszobája.

A nők hajlamosabbak játszmázni. Ennek bizonyára evolúciós okai lehetnek, hiszen a férfi vitathatatlan fizikai fölényével szemben a nők kezében ezek a kis manipulatív eszközök maradtak meg arra, hogy érvényesíthessék az akaratukat és megvédjék magukat és az érdekeiket. Szerencsére erre ma már nincs szükség, ezért száműzzük a játszmákat a párkapcsolatot megfűszerező apróságok közé, de ne ez legyen a párkapcsolat központi eleme. Az a férfi amelyik ki tud lépni a női játszmákból jobban fogja magát érezni a párkapcsolatában, házasságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr4415723618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása