Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Amiért a férfiak csalódnak a nőkben
2020. augusztus 13. írta: George Herceg

Amiért a férfiak csalódnak a nőkben

rodin.jpg

Miért hallunk gyakran a férfiak szájából a női nemet degradáló, cinikus megjegyzéseket? Hímsovinizmusról van csak szó, vagy mélyebb okok húzódnak meg a háttérben? Alapvetően a férfiak szocializációja kifejezetten nőbarát, hiszen korán megtanuljuk, hogy a társas érintkezésekben a nőkre más szabályok vonatkoznak. Nőkkel nem verekszünk, udvariasan viselkedünk, nem törlesztjük a verbális erőszakot stb. Ennek ellenére a felnőttkorba érve a férfiak jó része csalódik a nőkben, természetesen az általánosítás szintjén, hiszen a legkiégettebb férfinak is van olyan barátnője, rokona, édesanyja, akit tisztel és felnéz rá, mégis ha általánosságban kérdezzük meg az illetőt a női nemről, rendkívül negatív véleményt fogunk tőle hallani. Ráadásul ez nem valami egyéni rossz tulajdonság kiterjesztése a női nemre, hanem fordítva: a női nem negatív tulajdonságait ismeri fel minden egyes női egyed viselkedésében. Ezt hívjuk AWALT-nak (All Women Are Like That – minden nő olyan).

Kérdés, hogy ennek okát az emancipáció és a feminizmus térhódítása okozza, vagy a női alaptermészet, ami valamilyen oknál fogva taszítja a férfit? Nem ellentmondás, hogy miközben a férfiak döntő többsége „hegyeket” képes megmozgatni a nőkért (vagy egy bizonyos nőért), addig a férfiak másik része kiábrándultan viszonyul a másik nemhez? Sőt a két csoport között jelentős lehet az átfedés is. Véleményem szerint ennek alapvető oka, hogy a férfiak nőbarát szocializációja miatt egy kettős erkölcsi mérce munkál bennünk, férfiakban. Cserébe az udvarias, gyámolító viszonyulásunkhoz, magasabb erkölcsi mércét állítottunk fel a nőknek. Vegyünk néhány konkrét példát! Mennyire eltérő megítélése van férfiak körében a részegségnek, ha férfi, vagy ha nő lesz ittas. Ha férfi, akkor megbocsájtóan, sőt elismerően nyilatkozunk az adott férfiről, míg ha egy nő nem ismerte fel a mértéket az ivásban, akkor kizárólag becsmérlő reakciókra számíthat. Egy nő ne legyen részeg, egy férfi meg bírja rendesen az italt, így foglalhatnánk összes egyetlen egy mondatban.  

Ugyanez igaz a szexuális erkölcsökre is. Ha egy férfi sok nőt fektet le, az király, ha egy nő sok férfival dug, az ribanc. Ha egy férfi sikeres vállalkozó, az vonzó, egy sikeres vállalkozó nő, karrierista picsa. A mai világban ennek a magasabb erkölcsi mércének a nők nem tudnak, de már nem is akarnak megfelelni. Az emancipáció nemcsak az egyenlő esélyeket karrierben, a tanulásban, a politikában hozta el, hanem azt is, hogy egy nő úgy élhessen, szeretkezhessen, igyon, viselkedjen, mint egy férfi. Tulajdonképpen élhesse egy férfi életét, a férfi élet szabályaival és lehetőségeivel. Viszont ebben az esetben a férfiak férfiként fognak a nőkre tekinteni, már aki képes erre, mert szerintem a férfiak többsége képtelen a férfi értékek szerint viselkedő nőre férfiként nézni, hanem valami furcsa tudathasadásos lényre. Innen ered a férfiak csalódásának gyökere. A legtöbb férfi nőies nőt keres, nemcsak külsőleg, de értékrendjét tekintve is, hiszen nem egy hozzá hasonló „férfival” akar kapcsolatot. Az emancipáció legnagyobb kihívása a nők számára, hogy úgy legyenek „egyelőek” a férfiakkal, hogy megőrzik a női értékeket. Én úgy látom, hogy a többség, főleg a fiatalabb korosztályok ebben vesztésre állnak. A női értékek eltűnőben vannak, ezért a kapcsolatokban erős a rivalizálás, ami könnyen vezet szakításhoz. A férfiak jó része nem tud alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, még mindig úgy helyezi maga fölé a nőt, hogy a saját magánál jobb emberi minőséget képzel bele a nőkbe. Csalódása ezért előre látható, amelynek köszönhetően lesz kiégett, cinikus, esetleg tényleg hím-soviniszta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiszemmel.hu/api/trackback/id/tr3316138350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.08.13. 09:54:50

Én tudok olyan nőt, aki kb. 5 sörösüveget tartott a kisasztalán meló közben, aztán a férfiak jól kitömték pénzzel, csak mert jól szopott (gondolom biztos jó volt...) és hovatovább még emberileg is tisztelik, csak mert jól nevelte a gyerekét (a mocskos száját hagyjuk is) abból a pénzből, amit egyébként a szopi mellett azzal is gyarapított, hogy kíméletlenül facsarta a volt férjét, aki különben tök normális volt (teregetett, port törölt, főzött, ápolt volt mint állat), miközben a semmiért a apja ellen fordította a gyereket, aki miután az apjától kapott telefont ha letette miután beszélt vele, még aszonta, hogy "fasz". Na ennyit érnek azok a ribik, akiket annyira imádtok és tiszteltek.

Engem amúgy nem zavarna, hogy a férfiakkal megengedőbb a társadalom, ha a nő garantáltan megkapná a jutalmat (értsd: leszállnak róla és békén hagyják a picsába minimum, nem pedig úgy néznek rá, mint a véres rongyra sűrű ítélkezések közepette) a teljesítményéért, és mindeközben nem kéne ráadásként végignézi, hogyan ünnepli a társadalom a ribanc viselkedést (és akkor a szerénység hiányáról még nem is beszélve).

George Herceg 2020.08.13. 10:14:25

Van ebben némi ellentmondás. Sosem értettem a ribancok iránti rajingást a neten...

2020.08.13. 10:46:02

Nos, nem értem hol látsz ellentmondást kedves George.
A mondókámban csak akkor találsz egy látszólagos (!) ellentmondást, ha valamit nem fejtettem ki az utolsó részletig, de nem tudom most te hol látsz ellentmondást, különben is olyan kerek világképem van, hogy te abban nem fogsz találni ellentmondást, de ha mégis, kiváncsian várom, mi az az izgi részlet.
És tudod ha azt hiszed, hogy ellentmondást találsz, akkor valószínüleg nem kérdezel rá, ennek következtében tévedésben leledzel, vagy ha rá is kérdezel és nem kapsz választ, vagy csak kertelést, akkor valószínű, hogy részemről nem élvezel akkora bizalmat, hogy megosszam veled. Ez esetben talán ha van időd elgondolkozhatsz rajta, hogy vajon mi lehet a bizalmatlanság oka.

További madárcsicsergős szép napot kívánok neked kedves George!

George Herceg 2020.08.13. 11:18:18

Nem a kommentedben látom az ellentmondást, hanem abban, hogy amíg minden nőtől elvárjuk a hűséges, gondoskodó értékrendet, addig a neten a ribanckodásra adunk pozitív reakciókat.

George Herceg 2020.08.13. 13:18:47

@Vili Dinka és a csokigyár: Mindenki elvár valamit a másiktól. És mindenki jogosnak és érthetőnek gondolja a saját elvárását. A kérdés, hogy ezek találkoznak e valahol.

Sadist 2020.08.15. 03:24:43

"Véleményem szerint ennek alapvető oka, hogy a férfiak nőbarát szocializációja miatt egy kettős erkölcsi mérce munkál bennünk, férfiakban. Cserébe az udvarias, gyámolító viszonyulásunkhoz, magasabb erkölcsi mércét állítottunk fel a nőknek."

Hogy mi van? A társadalom sokkalta elnézőbb a nőkkel szemben, ők olyan dolgokat úsznak meg egy enyje-benyjével, amiért egy férfi simán rács mögé vagy a hullaházba kerül.

Untermensch4 2020.08.23. 19:35:28

@George Herceg: "Sosem értettem a ribancok iránti rajingást a neten..."
Az valójában a ribancok megdugása iránti rajongás...

2021.03.22. 19:14:57

Ó szegény férfiak. Olyan szar nektek. Tényleg. De aztán mindig valami nagypofájú kurvát kell kurogatni. A néném férje is jobvan járt volna velem ha vár egy kicsit. Lol

2021.03.22. 19:17:39

Az a büdös kurva is nem tudom mit várt. A pasi ápolt volt, házimunkázott, nem ivott, tök rendi volt. Én meg basszam meg egy hülyével. Komolyan. Azért csalódtok a nőkben, mert nektek KURVA KELL. Semmi másért. Mert hülyék vagytok, mint a fasz. És ennyi.

2021.03.22. 19:20:57

Én vagyok a legnormálisabb a családban, nem vagyok szolgalelkű de kurva sem és én baszok rá. Egy rohadt kalap szart sem értek. Baszódj meg te is George. Egy hülye károgó vagy, aki azt hiszi, hogy kurvából majd lesz normális nő. Hát nem. Te egy idióta fasz vagy. Hülye, mint a sárló picsám szüretkor.

2021.03.22. 19:46:29

Tudod mit látok? Itt van a környéken egy faszi, akinek virnyog agyereke este 11-kor és nem tudom bazmeg hogy jutott eszébe egy ilyen nővel b családot alapítani. De úgy vagyok vele, hogy kúrogassa csak élete végéig.

De!

Én nem is baszogatom, meg nem megyek mószerolni, hogy szar az egész, mert elég kín azzal leélni egy életet az anyagiak miatt, akivel először eszedbe jutott és/ mert muszáj volt.

De! És ez a rohadt fontos, hogy ahol nőket lekurváznak, csak mert látszik, hogy neki egy pasi vonzó, mégha tartaná is magát valamilyen elvhez, ott elmondható hogy 100000 éves értelmetlen erkölcsökhöz kéne igazodni, de akkor miért nem a faszi kezdeményez, választ? Ennyit nem lehet bazmeg vállalni, amikor szaros lúzer nőként echte helyzetben megyek szarrá égetni magam, olyan hekyzetekben, ahol én baszok rá? Egy halom gyáva szar vagytok. Egy gyenge lúzer nővel nem értek fel bazmeg.

És lehet, hogy undorító vagyok, de ha feleannyit fektetne valaki belém, mint a dögunalmas felmosoórongy feleségébe, akkor csillagokat látnál. Hát bazd meg a faszt. Egy kupac szart nem érdemeltek.

2021.03.22. 19:48:49

@Untermensch4: Igazából még az se kell. Amikor azt látod, hogy egy vén kurva vélt sérelmeiért és hazug feltételezéseiért, ami más életét is tönkreteszi, készek egyesek pinát nyalni úgy hogy pinát ebből sose láznak, akkor próbálj valamiben hinni.

Sadist 2021.03.24. 21:15:58

Ha nem kúrtál volna fűvel-fával és nem volna bőven 100 fölött a partnerszámod, akkor a férfiak sem úgy állnának hozzád, mint egy kurvához. Kizárólag magadnak köszönheted.
süti beállítások módosítása